Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Jej ale ten czas ucieka juz nie które z nas rozpoczęły 3trymestr cudownie:-)
Mi mija szybciutko ta ciąża cos juz zaczynam 26 tydz
Co do ruchów to u mnie dziwnie jakoś malutka tydz temu kopala mnie wysoko w okolicy pępka i nie byly to przyjemne kopniaki bo juz nawet nie które bolały. Teraz ciągle czuje ruchy tylko w dole brzucha przy samym spojeniu dosłownie one sa delikatniej wyczuwalne wlasnie i te sa przyjemne na górze cisza chyba mi sie malutka przewróciła tak mysle bo schizowalam ciągle ze może sie owinęła pepowina itp ze nagle sie zmieniły ruchy na dół i znacznie delikatniejsze. Ale staram sie wypychac te glupoty z glowy hehWiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2019, 10:15
-
Cyntia wrote:Witajcie kochane😘
Witam się w 28 tygodniu.
Tydzień temu nie wstawiłam zdjęcia, bo mieliśmy pilny wyjazd, ale już wracam🤗
Mam duuuzo do nadrobienia na forum. 😁
Ja już dziś na wadze 8 kg na plusie 😊
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/379c907efaea.jpg
gdzie to 8 kg masz? ja mam dwa razy wiekszy brzuch, a na wadze +5. Coś ściemniasz
Dziewczyny w kwestii infekcji to robcie jak najczesciej posiewy! Mi ciągle coś wychodzi, a objawów nie mam żadnych. A nieleczona infekcja może prowadzić do skracania szyjki własnie i infekcji wewnątrzmacicznej i pęknięcia pęcherza płodowego. Warto kontrolować.
Jestem dzieciowo zadowolona z weekendu! Byłam w tym Akpolu, stwierdziłam że większość rzeczy tam mi się nie podoba, ale kupiłam jakieś pierdoły od czapy typu dwie czapki, dwa półśpiochy, kocyk i smoczek. Jeden. Nie wiem co mi padło na mózg, no ale mam jeden
Za to wybrałam materace, karuzelki do łóżeczek, ochraniacze i prześcieradła.
Kupujecie pościele? To się chyba na początek nie przyda? DO tego wiekszość kołder ma wymiar 135x100. Przecież dziecko mi się w tym zaplącze i zaginie, dobrze myślę?
Gratuluję trzecich trymestrów!U mnie jeszcze prawie miesiąc do tego, nie mogę się doczekać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2019, 11:00
-
Ja nie kupuje ani pościeli, ani ochraniaczy, karuzele na początek tez są całkowicie zbędne.
Cyntia śliczny brzuszek.
Więcej nic nie napisze bo spałam dzisiaj niecałe 3h, maraton na uczelni trwaCyntia lubi tę wiadomość
-
Mama_Zuzia wrote:Ja nie kupuje ani pościeli, ani ochraniaczy, karuzele na początek tez są całkowicie zbędne.
Cyntia śliczny brzuszek.
Więcej nic nie napisze bo spałam dzisiaj niecałe 3h, maraton na uczelni trwa
Nie kładziesz nic pod prześcieradło? Nie obawiasz się zalania materaca? -
a ja mam dobre wieści: szew trzyma, dziś wypisują mnie do domu!
W domu nie muszę leżeć, mam tylko nakaz oszczędnego trybu życia, jupi 😁k878, Pom-pon, Jusi 28, alex0806, Ann.., Kaska, Laurka, stayaway, pola0909, Cyntia, monkle, cytrynówka, Mila, AnnaB. lubią tę wiadomość
-
Pom-pon wrote:Nie kładziesz nic pod prześcieradło? Nie obawiasz się zalania materaca?
Są takie podkłady oddychające. U nad się sprawdziły, chociaż zalań było dużo dużo mniej niż się spodziewałam.
Aster, super wieści!Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Aster super 😊 to teraz do domu i powolutku. Nie biegaj po schodach, nie dzwigaj, 2x wolniejze tempo niż do tej pory.
Aster4n lubi tę wiadomość
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
k878 wrote:Są takie podkłady oddychające. U nad się sprawdziły, chociaż zalań było dużo dużo mniej niż się spodziewałam.
Aster, super wieści!
to właśnie o to mi chodzi, z gumką na całą powierzchnię materaca. -
Cyntia, Pola gratuluje nowych tygodni. Ja tez dzisiaj zaczynam nowy tydzien! Wedlug mojej apki, dzidzius jest teraz wielkosci duzego owocu mango 😉
Aster super, ze wychodzisz do domu.
Kaska moj maz jest Amerykaninem. Ja tez juz mam od ponad poltora roku obywatelstwo.
Pom-pon maluszkom trzeba tylko ochraniacza na materac i przescieradel. Zadnych poduszeczek, kolderek, ochraniaczy na szczebelki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2019, 13:18
Pom-pon, pola0909 lubią tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Astern cudowne wieści! Dbajcie o siebie :*
Laurka mała musi być w takim razie ułożona nóżkami w dół, moja też tak bardzo długo była i wtedy kopniaczki również czułam bardzo nisko. Później zaczęłam czuć w sumie wszędzie, ale już głównie na górze i zastanawiałam się czy tak urosła czy się odwróciła- wizyta u gina potwierdziła, że się odwróciła -
Stayaway na ostatnim USG jakie mialam byla ulozona glowka w dol i tez ruchy czulam tylko na dole. Na tym etapie dzieci maja jeszcze sporo miejsca do swobodnego obracania sie, takze nie wiem jak dokladnie jest ulozona.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
animka899 wrote:Laurka- a powiedz mi bo mnie to zaintrygowało że po tak krótkim czasie wraca się w USA do pracy a to co z dzieckiem??? No rozumiem jak są dziadkowie czy coś,ale jakby nie mieć tam nikogo Bliskiego to co wtedy???
Wiem, ze dla matki-Polki to zabrzmi jak horror i zmrozi krew w zylach (mi tez nadal mrozi), ale dzieci ida do tzw. daycare (zlobka powiedzmy). Tak, nawet 6- tygodniowe maluszki sa oddawane pod opieke obcych ludzi/
No i tu sie zaczyna kolejna kwestia takiego systemu. Wiele matek, nawet takich, ktore mialy bardzo dobre zarobki, prace po prostu rzuca i poswieca sie dziecku. Wracaja do zawodu jak dzieci podrosna.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Laurka wrote:Wiem, ze dla matki-Polki to zabrzmi jak horror i zmrozi krew w zylach (mi tez nadal mrozi), ale dzieci ida do tzw. daycare (zlobka powiedzmy). Tak, nawet 6- tygodniowe maluszki sa oddawane pod opieke obcych ludzi
/
No i tu sie zaczyna kolejna kwestia takiego systemu. Wiele matek, nawet takich, ktore mialy bardzo dobre zarobki, prace po prostu rzuca i poswieca sie dziecku. Wracaja do zawodu jak dzieci podrosna.
A ile jedna powiedzmy opiekunka ma pod sobą dzieci? Jaki macie czas pracy? Ile takie dziecko tam jest.
No w naszej kulturze to faktycznie słabo wygląda. Ale mi było szkoda oddać rocznika i mimo wszystko zostałam bez roboty. Poszłam jak młody miał 2 i miesiąc i wtedy już poszedł do przedszkola. -
Animka, nie bozuj, tam za oceanem naprawdę dużo matek siedzi w domu. Tylko nikt im nie płaci, jak u nas, nawet na wychowawczym masz jakieś ubezpieczenie zdrowotne, przysługuje część przywilejów od pracodawcy itd. U nas przecież tez są wyjątki wracające do pracy po 6 tygodniach.Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019