X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • k878 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mówiąc o tym, ze normalnie najpierw dziecko jest w brzuchu a potem na brzuchu. A Wy macie pod górkę i nie ma na to wpływu. Myśl pozytywnie, Weronika żyje i ominęło ja sporo problemów zdrowotnych, masz pokarm a ona potrafi go zjeść, jesteście pod opieką specjalistów.
    I nie wymagaj od siebie za dużo, prawdopodobnie mała spędzi jeszcze trochę czasu w szpitalu wiec będziesz miała ten czas na dostosowanie się do sytuacji.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • łania Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian myślę, że to normalne co teraz odczuwasz. Mi samej po urodzeniu Ali (w terminie) przez kilka dni brakowało jej w brzuchu. Niby miałam ją na rękach, ale to jakoś inaczej, nie było czkawki, kopniaków, jakoś tak dziwnie. I pamiętam jak z jednej strony w szpitalu siedziałam i cały czas na nią patrzyłam, bo nie mogłam się nacieszyć, że to już, a z drugiej jakby niedowierzałam, że to moja córka.
    Czy wiadomo za jaki czas będziesz mogła częściej brać Weronisię? I jak mąż? Wspiera Cię? Ogarnia to jakoś?

Córka 02.2017 ❤️
    Córka 11.09.2019 ❤️
  • k878 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Wielkopolski, pomóżcie. Wybieram się do Poznania, czy tylko Polna ma 3 stopień referencyjności jakbym miała potrzebę jechać? Nasłuchałam się okropnych rzeczy o tym szpitalu a np pozytywnych o Raszei ale przy tych moich różnych problemach to jechać do 2 jakos bym się bała.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • AmyLee44 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo, kolejny dzień upałów :( vian wszystko przyjdzie z czasem zobaczysz :) kurde wkurza mnie ostatni czas co się u mnie w domu dzieje, jestem poklocona z mężem śpimy osobno on nic nie sprząta eh tam...

3i49tv734kk70k5a.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AmyLee- ojejku:( przykro mi że macie takie gorsze dni:( Nie wiem co się dzieje, ale spróbujcie na spokojnie porozmawiać i jakoś wszystko wyjaśnić.

201512131765.png

201909081765.png
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    Dziewczyny z Wielkopolski, pomóżcie. Wybieram się do Poznania, czy tylko Polna ma 3 stopień referencyjności jakbym miała potrzebę jechać? Nasłuchałam się okropnych rzeczy o tym szpitalu a np pozytywnych o Raszei ale przy tych moich różnych problemach to jechać do 2 jakos bym się bała.

Tylko Polna. Podobno najbliższy taki stopień referencyjnosxi ma Ostrów Wlkp....

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z łóżka jeszcze :)
    Pies wymeczony więc nawet nie chce jeszcze wyjść na ten skwar. Wcale mu się nie dziwię.
    W ogóle czy to normalne że martwię się, że jak się dzieci urodzą to Bruno będzie zaniedbany? Do teraz to on był naszym oczkiem w głowie, a teraz na pewno się to zmieni i mi przykro :(
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0d8df10c0295.jpg

Miłego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2019, 09:11

MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • Aster4n Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian ja uważam, że Twoja malutka nie moze mieć lepszej mamy niż Ty! Radzisz sobie świetnie, jesteś dla mnie wzorem, jaka powinna być mama wcześniaka. Twoja córka na pewno czuje jakie ma szczęście i po latach będziecie tylko wspominać ten pobyt w szpitalu pijąc razem kawkę w restauracji 😘

bl9cvcqg409ts1dr.png

gg649vvjf2u85q5u.png
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon wrote:
    Witam się z łóżka jeszcze :)
    Pies wymeczony więc nawet nie chce jeszcze wyjść na ten skwar. Wcale mu się nie dziwię.
    W ogóle czy to normalne że martwię się, że jak się dzieci urodzą to Bruno będzie zaniedbany? Do teraz to on był naszym oczkiem w głowie, a teraz na pewno się to zmieni i mi przykro :(
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0d8df10c0295.jpg
    Miłego dnia!

MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon- to normalne, dotychczas to on był Twoim dzidziusiem :) uroczy ten Wasz psiak 😍😍😍

AmyLee- kurczę, od dawna tak jest ? :( czemu tylka nie ruszy? :/

Ja już po badaniach, teraz odpoczywam na kanapie z woda i limonka :) na później kupiłam sobie sommersby 0% gruszkowe, trzeba jakoś sobie do tej 19;40 czas umilić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2019, 09:15

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • AmyLee44 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak wasi faceci ale mój to jakoś w tej ciąży nie pomaga mi w ogóle, tylko praca a potem leży ewentualnie coś na dworze porobi, a długa historia, nie będę szczegółów pisać bo go znienawidzicie :) mi się nawet z nim gadać nie chce, udanych wizyt życzę 😘

3i49tv734kk70k5a.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AmyLee44 wrote:
    Nie wiem jak wasi faceci ale mój to jakoś w tej ciąży nie pomaga mi w ogóle, tylko praca a potem leży ewentualnie coś na dworze porobi, a długa historia, nie będę szczegółów pisać bo go znienawidzicie :) mi się nawet z nim gadać nie chce, udanych wizyt życzę 😘

Amy, ja już pisałam ze mój to ma dwie lewe ręce i do tego leniwe, wiec jak mam się prosić sto razy to sama praktycznie wszystko ogarniam zamiast słuchać ze zaraaaaz, no tak już mam. Ale za to zajmuje mi się synem i to w większości w tym momencie jak wraca do domu. I tez wielce zmęczony po pracy, a siedzi w biurze w klimie 😂

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • PierwiastkaZuza Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:

Ja jestem w trakcie podejmowania decyzji czy rodzić w Raszei czy na Polnej. Z Polnej znam dwie położne ze szkół rodzenia i miałabym do nich zaufanie, ale gwarancji nie mam, że one tam będą. O Raszei słyszałam wiele dobrego, ale nikogo tam nie znam. Mam za to bliżej (ok 1km) i na ten moment nie mam wskazan do tego by rodzić w szpitalu klinicznym.

Marianka ❤️
    201909034765.png
  • Mańka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Człowiek przypał, to ja 💪

Byłam na krzywej i po 30min zrobiło mi się tak słabo, że prawie zemdlałam. W poczekalni duchota niesamowita (i to przez to tak mnie osłabiło) , więc wybieglam na korytarz w poszukiwaniu toalety, bo myślałam, że zwymiotuje. Działo mi się wszystko: za przeproszeniem sranie, żyganie, mdlenie... Oczywiście WC zajęte, więc instynktownie pacnęłam się na zimną posadzkę i tak sobie leżałam skulona na środku korytarza 😂

Ostatecznie udało się dokończyć badanie. Dobrze, że Mąż się uparł i pojechał że mną na to badanie. Ale wiecie co, leżałam tak na tej podłodze dobre kilka minut i nikt do mnie nie podszedł. 🙊

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• agjot1979 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian jestes bardzo dzielna, to normalne ze odczuwasz te wszystkie emocje! Pomalutku, z czasem wszystko sobie poukladasz, pamietaj ze jestes najwspanialsza mama jaka twoja corcia moze miec! Glowa do gory, wszystko sie ulozy. Ja po wizycie, moj synio oszalal z przyrostami, ma juz 1167g! Jak bedzie rosl w tym tempie to na mecie chyba przekroczy 4 kg! Termin mi sie przesunol o 2 tygodnie do przodu na 2 wrzesnia, najwazniejsze ze wszystko jest ok. Trzymam kciuki za wszystkie wizyty. Ja dogorywam w tym upale, jak kocham ciepelko tak teraz marze o deszczu i 23 stopniach.

pola0909, Mama_Zuzia, stayaway, monkle, Ula_Lbn, Karmazynova lubią tę wiadomość

f2w3vcqgcqrsk8cl.png
    Mati 16.07.2009
    74dik6nl44edfunt.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Mańka :/ niestety jak wymiotowałaś w trakcie to badanie i tak będzie nieważne ;/

Tak samo dzisiaj moja koleżanka, na tym samym etapie ciąży. Dostała skierowanie, zrobiła badanie. W labo babka pobrała krew po wypiciu i kazała jej wrócić za 2 h... Do tego pozwoliła pić i pójść sobie ;/ Więc badanie do kosza. Jakąś starą położną ma i niedouczoną, która jej skierowanie na 2 pkt wystawiła. Bo to stare wytyczne, zalecana jest 3 pkt. I to picie i chodzenie... masakra.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • marchev Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manka !!!! Nikt nie podszedl ??? Jezu co za znieczulica.

Amy to nasze pierwsze wiec jakos nie mam do czego porownac ,ale poki co zyjemy tak jak przed ciaza. Jedynie jak mialam l4 lezace to robil troche, ale podkreslam troche wiecej niz normalnie. Moja mama za to przyjechala i gotowala, sprzatala bo usiasc nie mogla naewt na chwile.

Ponpom tak jak zuzia napisala to normalne ze pies pojdzie troszke na bok. Tylko prosze nawet jak bedziecie na maxa zmeczeni nie zapominaj o chwili czulosci do niego. :) Wiem latwo sie mowi, ale na pewno Ty sama to wiesz, ze jednak one tez czuja :)

Vian mysle, ze hormony i cala sytuacja powoduje takie skoki jak u Ciebie i to zupelnie normalne.
    My cie wesprzemy na kazdym kroku i w kazdej decyzji :*

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agjot- super ze synuś rośnie jak na drożdżach tylko się cieszyć :*

Manka- mnie ten świat aktualnie przeraza, jest coraz gorzej z tymi ludźmi :(

Ja dzisiaj się coś gorzej czuje, brzuch mi się spina często mimo ze leżę, dobrze ze dzisiaj wieczorem wizyta 🙏🏼 Nie wiem czy młoda pozycji nie zmieniła i mnie coś uciska

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Leksi Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, można jeszcze do Was dołączyć? :) Podczytuje Was regularnie, ale jakoś wcześniej nie odważyłam się udzielać. Jestem z Wrocławia i termin mam na 20.09., będzie dziewczynka - Lena.

Vian jesteście z Weroniką obie bardzo dzielne i wierzę, że wszystko będzie dobrze! Trzymajcie się!

pola0909, marchev, Jusi 28, monkle, Mila, Ula_Lbn, miczitanka lubią tę wiadomość

iv096iyewk8s7le5.png

iv096iyewivbyvps.png

Lena <3 : 18.04 -> 205g / 08.05 -> 362g / 19.06 -> 966g / 15.07. -> 1595g / 24.07. -> 1803g / 12.08. -> 2260g / 22.08. -> 2700g / 04.09. -> 2850g / 19.09. -> 3442g
  • Lenka82 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ojej Mańka :/ niestety jak wymiotowałaś w trakcie to badanie i tak będzie nieważne ;/

Tak samo dzisiaj moja koleżanka, na tym samym etapie ciąży. Dostała skierowanie, zrobiła badanie. W labo babka pobrała krew po wypiciu i kazała jej wrócić za 2 h... Do tego pozwoliła pić i pójść sobie ;/ Więc badanie do kosza. Jakąś starą położną ma i niedouczoną, która jej skierowanie na 2 pkt wystawiła. Bo to stare wytyczne, zalecana jest 3 pkt. I to picie i chodzenie... masakra.

Dokładnie. Mi od razu zapowiedzieli. Zero chodzenia, glukoza tylko zwykła bez dodatków, zero picia. W razie "w" takich jak wymioty badanie nieważne, trzeba przerwać i powtrórzyć.
    agjot1979 wrote:
    Vian jestes bardzo dzielna, to normalne ze odczuwasz te wszystkie emocje! Pomalutku, z czasem wszystko sobie poukladasz, pamietaj ze jestes najwspanialsza mama jaka twoja corcia moze miec! Glowa do gory, wszystko sie ulozy. Ja po wizycie, moj synio oszalal z przyrostami, ma juz 1167g! Jak bedzie rosl w tym tempie to na mecie chyba przekroczy 4 kg! Termin mi sie przesunol o 2 tygodnie do przodu na 2 wrzesnia, najwazniejsze ze wszystko jest ok. Trzymam kciuki za wszystkie wizyty. Ja dogorywam w tym upale, jak kocham ciepelko tak teraz marze o deszczu i 23 stopniach.

Mam to samo, mała rośnie bardzo i boję się, że też będzie duża ok 4kg. Co do terminu to też mi z usg wychodzi że dziecko ok. 1,5 tyg starsze, obecnie termin z usg wyszedł na 2 września, ale w sumie to ja nie wiem jak oni do tego podchodzą. Na który termin się patrzy. Bo prawie 2 tyg. różnycy do chyba ma znaczenie. Macie jakieś doświadczenia lub wiedzę w tym temacie.

Vian, dużo siły Ci życzę i nie dawaj się. Jesteś mega babką, silną, wzorem do naśladowania. Niejedna na twoim miejscu już dawno nie dałaby rady. Serio.

bl9cjw4z4bshjmmh.png

08.2018 - 6tc poronienie chybione
    08.2019 - ur. Joanna (córka)
‹‹ 730 731 732 733 734 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ