X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Dargol Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Dargol moim zdaniem ft4 do podniesienia. W ciąży powinno być bliżej górnej granicy. Ja ostatnio miałam blisko dolnej, a nie poniżej niej I TSH 1.5. Endo zwiększyła mi dawkę leku żeby podnieść to ft4 i teraz mam TSH 0.85 a ft4 już w prawidłowo.

Przedstawiam też mój brzuszek, urósł znacznie w ostatnim tygodniu :) mała nabiera, pewnie juz ok kilograma będzie:) w środę wizyta :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/533576f654e7.jpg

Hym...no to teraz jestem w kropce... jutro mam wizytę, więc omówie wszytskie wyniki z lekarzem. Teraz wysłałam tylko szybkiego sms, żeby za bardzo się nie martwić. Ogólnie chodzę do jednego z najlepszych ginekologów w mieście, mam do niego zaufanie, więc skoro napisał, że nie ma zatrzeżeń to nie będę się kłócić:)

miczitanka lubi tę wiadomość

nzjd9n73lhky3rsn.png
  • Siwula Koleżanka

Wysłany: 13 czerwca 2019, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Jak to dobrze że dzisiaj odpuściły te upały u nas pod Toruniem co Chwila przechodziła jakąś burza powietrze jest cudowne!! Poprzednia noc mimo tego że miałam otwarte drzwi na taras była okropnie duszona a ja obudziłam się że spuchnietymi oczami... Masakra! Co do tsh to mi wyszła na początku ciąży niedoczynność tarczycy, teraz jestem pod kontrolą endokrynologa robię badanie co 6-8tygodnia. Co do tych porodów to ostatniej nocy moja kuzynka urodziła córeczkę a kumpla z pracy żona urodziła synka :) więc coś z tą pełnią jest na rzeczy :) czytałam że któraś tam przytyłam od początku ciąży 1,5 kg? Serio? Ja zaczynałam ciążę z waga 55kg teraz mam już 67...chodze na pływalnie minimum 3 razy w tygodniu (najczęściej 5) pływam po 25 - 30 długości, odrzywiam się bardzo zdrowo a waga tak czy siak idzie w górę... Początkowo szło szybciej przez tą niedoczynność teraz wolniej Ale jednek ciągle w górę!! No i brzuchol też mam juz spory... Do końca Ciąży jeszcze 3 miechy więc pewnie pod koniec na wadze z przodu zobaczę 7... Co nie powiem wpedza mnie w małe doły..a kiedyś wydawało mi się w ciąży to ja waga się przejmować nie będę...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2019, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2020, 17:29

solniczka lubi tę wiadomość

• Mańka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie od rana alerty że burze, że grady, że jebut, że deszcz i w ogóle armagedon. Obiecanki cacanki 😢 Laurko, także bardzo zazdroszczę tego chłodku.

Jutro również wizytuję. Zobaczymy co to tam powychodziło w tych badaniach. Głównie obawiam się krzywej, bo jestem idealną kandydatką na cukrzycę ciążową. Co ma być, to będzie, grnut, że znów zobaczymy Malutką (może wcale nie taką małą) i jak powychodzą jakieś cuda będę miała szansę nad tym panować. ❤️

Siwula, u mnie na plusie dokładnie 1,8kg. Ale nie porównywałabym tego wyniku do waszych chudzinki bo ja startuję z wagą 85kg. Od okresu dojrzewania miałam problem z wagą i gdybym jeszcze teraz przytyła np. tyle co moja mama (30kg), to chyba by mnie to zabiło 😁 Wiem, że to żadne pocieszenie, że daleko Ci do mnie, ale szkoda tego wspaniałego czasu jakim jest ciąża na smuteczki. Jesteś bardzo aktywna fizycznie, jesz zdrowo idt., więc szybciutko to zgubisz. ☺️

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• Siwula Koleżanka

Wysłany: 13 czerwca 2019, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam nadzieje ze tak będzie i po ciąży będę szybko gubic te kg bo w przyszłym roku w maju wychodzę za mąż i mam zamiar wcisnąć się w suknie w rozmiarze 34 ewentualnie 36 :) jestem aktywna fizycznie ale to chyba z przyzwyczajenia bo przed ciaza też nie siedziałam na kanapie...ratownicy na pływalni mówią że pod koniec ciąży już nie będą mi pozwalać tak pływać ewentualnie mogę robić za boję:D Mila ja czuję się ciężka ale nie mogę narzekać na złe samopoczucie w tym drugim trymestrze... Zobaczymy co będzie w trzecim mam nadzieję że będzie dobrze... Za to pierwszy trymestr dał mi tak popalić że w 8 tygodniu wykrzykiwalam mojemu ukochane u że żadnych więcej ciąż nigdy nikt mnie już na ciążę nie namowi haha

• stayaway Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manka u mnie to samo- alerty dawały tyle nadziei, nawet pogoda godzinowa pokazywała wieczorem burze i grad, a tu nic. Jedynie duchota została, nie wiem jak ja dzisiaj zasnę.. A rano trzeba wstać na badania, bo w poniedziałek do lekarza :(

Siwula nic się nie przejmuj, w ciąży ten przyrost wagi powinien nas wręcz cieszyć, bo to oznacza że dzidzi rośnie i się dobrze rozwija :) pochwal się swoim brzuszkiem :*

3jgx3e3koyqms61s.png
  • Siwula Koleżanka

Wysłany: 13 czerwca 2019, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwalę się oczywiście bardzo chętnie jutro Strzele fotke specjalnie dla was :) napiszcie mi tylko w jaki sposób je tu wstawić bo nie bardzo się orientuję)) a Tym czasem współczuję wszystkim tym u których deszcz nie oczyścil powietrza bo u mnie jest cudownie taras uchylony psiorek z przyjemnością śpi na tarasie pilnuje mamci a ja pierwszy raz od paru dni mam ochotę przykryć się przed snem
    :) dobrej nocy dziewczyny!

• VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 03:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Burza! Nareszcie deszcz! O rany rany w koncu cos chłodniej, bo temperarura nie pomaga. A ppt sie po tylku leje. Do podkladu przyklejam aię w sekunde a potem ile wysiłku, żeby to odkleić. Tu j3ednak przewage mają spodnie od piżamy, także jak ktoraś na kupnie, to się zastanówcie. Ide złapać troche snu. Te nocne budzenia dużo mnie kosztują, bardzo.

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dargol wrote:
    Hym...no to teraz jestem w kropce... jutro mam wizytę, więc omówie wszytskie wyniki z lekarzem. Teraz wysłałam tylko szybkiego sms, żeby za bardzo się nie martwić. Ogólnie chodzę do jednego z najlepszych ginekologów w mieście, mam do niego zaufanie, więc skoro napisał, że nie ma zatrzeżeń to nie będę się kłócić:)
    Może zwyczajnie się nie zna, tym się zajmuje endokrynolog ;) ft4 powinno być w ciąży przy górnej granicy. Skorzystaj z tego że w ciągu 7 dni w ciąży Cię muszą przyjąć i idź do endokrynologa na NFZ chociaz

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! W Krakowie tez chłodniej ;) termometr pokazuje 22 stopnie ale w trakcie dnia znowu więcej

Gratuluje wszystkich wczorajszych wizyt, duże już te nasze dzieciaczki ;) ja wczoraj miałam kolegę syna w domu wiec nie odzywałam się tak często o potem szybko poszłam spac

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Dargol Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2019, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    Dzień dobry! W Krakowie tez chłodniej ;) termometr pokazuje 22 stopnie ale w trakcie dnia znowu więcej

Gratuluje wszystkich wczorajszych wizyt, duże już te nasze dzieciaczki ;) ja wczoraj miałam kolegę syna w domu wiec nie odzywałam się tak często o potem szybko poszłam spac

Mama_Zuzia a co Ty myślisz o moich wynikach tarczycy? Z tego co pamietam tez robiłaś ostatnio badanie. Jesteśmy na tym samym etapie ciąży. Badasz tylko TSH czy też Ft3 i Ft4?

nzjd9n73lhky3rsn.png
  • miczitanka Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, udało mi się Was teraz nadgonic, ale łatwo nie było. Od wczoraj leżę w szpitalu, mój synuś chciał dołączyć do Weroniki... A jeszcze w środę byłam w kościele pomodlić się za synka, Basie i jej córkę i wszystkie ciężarne... Ale wierzę, że będzie dobrze i jednak urodzi się w terminie:) u mnie jeszcze chłodno na sali, oby tak zostało, bo chyba zostaje do jutra albo i na cały weekend... Pierwszy pobyt w szpitalu...ale jestem mega zadowolona- położne na medal, skaczą nad każdą jak w prywatnej klinice! Cisza, spokój, można odpoczywać...

Gratuluję wszystkim wizyt i życzę dużo chłodu! Miłego dnia

Zakochałam się w kimś, kogo jeszcze nie spotkałam ... Mikołaj:)
    88c5skjoy7r3oxfc.png
  • miczitanka Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Synuś waży 850g i dzisiaj ja również obchodzę studniówkę:) ale ten czas leci...

Mańka, Karmazynova, stayaway, kark zakamuflowany na maksa lubią tę wiadomość

88c5skjoy7r3oxfc.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miczitanka- o jejku! A to skurcze miałaś czy coś się działo??? Mam nadzieję że uda się wyciszyć akcje i jednak maleństwo poczeka do września na swoją kolej:)

201512131765.png

201909081765.png
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miczitanka co się dzieje? Trzymaj się dzielnie w dwupaku i wytłumacz chłopakowi żeby się nie wygłupiał

U mnie wczoraj burza. Matko jaka ulga :D

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wielkie alerty ostrzeżenia były a ani kropla deszczu nie spadła i jest nie do wytrzymania. Nie ma kompletnie czym odetchnąć.

201512131765.png

201909081765.png
  • Agucha90s Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem u teściów a Podkarpaciu i wczoraj chyba 3 alerty dostałam a Ty od rana znów szykuje się patelnia... jutro już o Wrocławia wracamy z samego rana żeby te upały ominąć chociaż trochę...
    Miczitanka co tam się wydarzyło?

8599skjo9dvue7er.png
  • Mańka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Krakowie o 5 rano spadł deszcz. Teraz wszystko zaczyna parować 🙈

Ojej, Miczitanka, mam nadzieję, że sytuacja opanowana. Ale jakoś, tak wyczuwam u Ciebie spokój, więc też
    mi się udziela i trzymam kciuki, żeby Twój Chłopak jeszcze poczekał. Ściskam w te upały chłodniutko 😘

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• miczitanka Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuch mnie bolał od rana tak jak na okres, ale stwierdziłam że jak mam wizytę to nie panikuje tylko poczekam i zobaczymy co lekarz powie. Okazało sie, że brzuch jest tkliwy, twardy, macica się stawia a podczas USG wyszło że synek mocno wchodzi główka w kanał rodny, na szczęście szyjka ma 4cm i jest zamknięta więc nie ma tragedii, ale muszę się oszczędzać. Już znowu czuje twardnienia i kłucia... Zobaczymy co będzie dalej, chyba czeka mnie weekend w szpitalu, ale jak trzeba to trzeba

88c5skjoy7r3oxfc.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miczitanka, trzymam kciuki żeby było dobrze. KTG ci robili? Może to tylko skurcze Braxtona które tak odczuwasz? Co lekarze mówią?

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
‹‹ 737 738 739 740 741 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ