Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Lenka trzymam kciuki, żeby maleństwo siedziało grzecznie w brzuszku:) wiem co czujesz, strach na maksa, ale myśl pozytywnie, w szpitalu jesteś pod dobrą opieką. A ile ma szyjka?
Lenka82 lubi tę wiadomość
Zakochałam się w kimś, kogo jeszcze nie spotkałam ... Mikołaj:)
-
Jejku Lenka trzymaj się i tłumacz dzidzi, żeby się nie śpieszyła !! Ja nie wiem co to się dzieje , u mnie niby trzyma A brzuch cały drugi już dzień twardy mimo nospy i magnezu, więc cały czas się martwię bo gin mówił, że te twardnienia i bóle podbrzusza to właśnie wina mojej krótkiej szyjki
Lenka82, _MMagda_ lubią tę wiadomość
-
Lenka o matko jakie wieści!! Trzymajcie się w dwupaku jak najdłużej! Trzymam mocno, mocno kciuki!
Gratuluję dzisiejszych wizyt!
Ja usłyszałam od gina dziś dobre i złe wieści.
Zle są takie, że mam cukrzycę i już jestem zapisana do diabetologa 15.07. I dodatkowo prsypaletala się do mnie jakaś infekcja...
Z dobrych szyjka długa i zamknięta a Bobo ma się dobrze i waży 1215g
U nas na początku sprawdzał się rożek lub kocyk lub pieluszka. Ja podobnie jak dziewczyny byłam tak wyczulona na ruch synka, że mimowolnie człowiek się budził i sprawdzał. Przez pierwszy miesiąc zycia był rożek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 21:19
Lenka82 lubi tę wiadomość
-
Karmazynowa- A jakie miałaś wyniki krzywej, bo domyślam się, że po niej lekarz stwierdził?
Lenka- jejku trzymaj się kochana!! Jak jesteś w szpitalu to wszystko będzie dobrze:*
Miczitanka kamień z serca, że u Ciebie wszystko ok! Dbaj o siebie w domuLenka82, miczitanka lubią tę wiadomość
-
Lenka- trzymam kciuki, żeby się wszystko uspokoiło!
Dori- śliczne sukienki
Karmazynowa- z dwojga złego lepiej mieć chyba cukrzycę niż jakby coś z szyjką miało być nie tak. Co nie zmienia faktu, że lepiej gdyby wizyta odbyła się bez złych wieści.
Miczitanka- cieszę się, że przyniosłaś nam dobre wieści i wszystko jest ok
Kocyk mam, dokupię śpiworek i rożek ;] a co! najwyżej zbankrutuje.
JA muszę jeszcze zakupić wyprawkę dla siebie. Największym dylematem są u mnie majtki jednorazowe. Chyba pójdę do apteki, kupię dwa rozmiary i wybiorę lepszy, żeby później się nie wkurzać, że są niedopasowane/niewygodne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 22:27
Lenka82, miczitanka lubią tę wiadomość
synuś
28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml -
Karmazynowa, ja tez walczę z cukrzyca. Krzywa robiłam dwa razy, pierwszy raz po pierwszej i drugiej godzinie dokładnie w granicy normy, a przy drugiej krzywej po godzinie znaczne przekroczenie, tj. 190. We wtorek miałam wizytę i dostałam glukometr i sobie mierze:) ja jyz na diecie byłam poprzednie 3 tygodnie, najlepsze, ze schudłam 3 kg:), co w przypadku mojej wagi jest plusem. Zauważyłam, ze owoce nie wybijają mi cukru, jem maliny, jagody, truskawki, borówki i dziś po południu na podwieczorek talerz czereśni i.... wynik super:) za to ryż, makaron to nie dla mnie do września. O innych słodkich rozkoszach tez mogę zapomnieć. Po mące ryżowej nam zgagę..... dobrze, ze chociaż chleb ig toleruje😉
Na wizycie w 26 tc i 2 dni mały ważył 850g.
Co do termometru zdalnego, to zakupiłam we wtorek braun.
Dziewczyny z problemami z szyjkami: trzymam kciuki!!! -
łania wrote:Lenka - trzymam kciuki!
Zwichrowana ja słyszałam, że te jednorazowe są niewygodne i słabo oddychają. Polecam wielorazowe, są z rozciągliwej siatki i łatwo się dopasowują.
Widzialam wielorazowe dzis w rossmianie po 5,5 zł więc dobra cena. Może kupię i przetestuję. Dzięki za infoWiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 22:37
synuś
28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml -
Lenka nie wygłupiaj sie! Już dość tych akcji z szyjkami, skurczami.
Ja nie wiem, to jakaś plaga czy co?
Przegadaj maluchowi, żeby sie tak nie spieszył. Ma dobrze, tam gdzie jest i narazie nigdzie indziej lepiej mu nie bedzie.
Ja Wam powiem jeszcze, ze chyba jestem dziwnym przypadkiem, bo u mnie byly tylko te niebolesne twardnienia, ltore niby wyciszyli lekami, a rozwarcie poszlonz 3 cm na 6cm a ja zupelnie nic nie czulam. Bezbolesna akcja porodowa to troche dziwne, nie?Lenka82 lubi tę wiadomość
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Lenka kciuki aby leki wyciszyly akcje
Vian nom dziwne ze nic nie czulas.
Ja polecam majtki z siatki wielorazowe. Sa super przewiewne i wygodneja po cc czulam sie w nich super.
Was tez bola pachwiny?? Ja od paru dni czuje na koniec dnia i w nocy bol w pachwinach...Lenka82 lubi tę wiadomość
-
Vian nie do konca dziwne, bo ja przy pierwszym porodzie nie czulam skurczy jeszcze przez kilkaNASCIE godzin po odejsciu wod! Dopiero przy 7 cm rozwarcia poczulam bol idacy z krzyza.
Zwichrowana zaryzykuje stwierdzenie, ze to ma male znaczenie, bo bedziesz je zmieniac tak czesto.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya