X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stayaway wrote:
    Mama Zuzia super, że wszystko dobrze - to najważniejsze! 600g w dwa tygodnie to byłoby bardzo dużo, też nie chce mi się wierzyć, ale sama się jutro przekonasz :) A brzuszek coś Ci urósł w końcu czy dalej nie widać, że w ogóle w ciąży jesteś :D ?

Vian, dużo dużo siły dla Was!!

Ja dziś jakąś słaba jestem, myłam naczynia po obiedzie i ledwo wystalam przy tym zlewie. Idę wstawić pranie i się położę, bo to niepodobne do mnie- takie zmęczenie, wcześniej mimo upałów czułam się dobrze.

Brzuszek mam większy ale jest on dalej bardzo niewielki w porównaniu z ciąża z synem🙈🤷🏼‍♀️ Jeszcze w końcu planowo 10tyg to może na końcówce będzie pokaźny 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 14:29

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Karola9316 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha co do wagi moja w dwa dni 200g, ale biorę poprawkę na to, bo sprzęty różnej generacji

Czekamy na Anię <3

8599dqk389wp0sv2.png
  • cytrynówka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    animka899 wrote:
    Vian-szkoda że bez mszy:( będę się modlić za dusze malutkiej!

a co to dzieciątko nagrzeszyło, żeby w jej intencji się modlić? Ona już jest w niebie i będzie nad rodzicami czuwać :)

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • cytrynówka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia czemu masz tylu lekarzy prowadzących? nie jestem od początku i nie pamiętam, przepraszam :D

Ja mam na obiad naleśniki z owocami, czyli też menu bezmięsne u nas króluje :D

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • Mama_Staszka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja po wizycie. Wszystko ok. Mala ma 1040g i jest z tydzień do tyłu patrząc na termin. Byłam że swoim synem na badaniu, trochę się bałam, że będzie szaleć, ale był grzeczny jak nigdy 😉
    Wcześniej jeszcze skoczyliśmy do mojej pracy, bo parę spraw musiałam dokonczi i wszystko zajęło nam 4godz. Wróciłam śpiąca jak cholera, a tu obiadu brak. Robi się pomidorowa.
    Co do snu,my śpimy w trójkę 😂 więc bywa ciasno. Ale problemów ze spaniem raczej teraz nie mam. generalnie od samego śpię najlepiej na plecach.
    Młoda czasami w brzuchu tak dokazuje, że strach się bać co będzie później. Syn był ruchliwy, ale nie aż tak.

Nie czyszcze specjalnie pralki przed praniem dzidziusiowych ubrań.

Przez ostatni miesiąc schudłam pół kg. Nie przyznałam się lekarzowi do tego 😂

Ktoś jeszcze oprócz mnie nie robi 3prenatalnych?

Dziś i u nas wyjątkowo chłodno - 26st. Ale co z tego jak od jutra znowu ponad 30 :/ a i tak jak wcześniej zapowiedziałam, pogoda się popsuje od poniedziałku. Jade wtedy nad morze i ma padac i być 16st. No żesz... 😂

pola0909, Karmazynova, Mańka, magda.g85 lubią tę wiadomość

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynowka- mam dwóch lekarzy prowadzących- jeden który doprowadził mnie do ciąży, ogromnie go lubię i nie chce z nim „zrywać”, ale w Krk bywa raz w tygodniu ogólnie jest z Tarnowa i tam ma swój gabinet tam do niego jeżdżę bo przy okazji zawsze jeździmy z moja mama na cmentarz do pradziadków bo akurat stamtąd byli i tam leżą. Druga lekarkę mam w Krakowie która tez jest świetna dba p mnie i pracuje w szpitalu w którym chce rodzic wiec mam ja na miejscu na codzień. A te usg typu prenatalne, połówkowe i 3trymestru dodatkowo mam umawiane z pakietu z pracy z enel medu wiec korzystam i chodzę ;) ja generalnie mogłabym chodzić rzadziej na wizyty, ale daje mi to poczucie spokoju i bezpieczeństwa zwłaszcza ze ciąża dosyć wysokiego ryzyka była ze względu na silne pcos, w dodatku jeden bliźniak nie przetrwał w 7tyg, a oprócz tego prowadzona jestem diabetologicznie i endokrynologicznie, wiec stwierdziłam ze to są tylko pieniądze, a mam spokój duszy :)

cytrynówka lubi tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak tak to jest dla rodziców msza i za rodziców należy najbardziej sie modlić. Dobra nieważne, opatrznie zostałam zrozumiana ale już nie istotne.

201512131765.png

201909081765.png
  • Mańka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stayaway, mam dokładnie tak samo! Ledwo ogarnęłam dom, nastawiłam pościel do prania i leżę... Jestem mega bez siły, nawet dzieciątko dzisiaj leniwie się rusza. Mam wrażenie, że w te mega upały, to się spinam, że muszę dać radę a gdy pogoda odpuszcza, to mój organizm też zwalnia obroty.

A jeszcze dzisiaj idziemy na miasto zobaczyć się ze znajomymi. Uparłam się, że muszę wyjść do ludzi, wystroic się itd... Ale pyknę sobie mrożoną kawkę i nie ma wymówek!

Laurka, stayaway, AnnaB., cytrynówka lubią tę wiadomość

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• Laurka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od wczoraj boli zoladek. Ale to jak. Zastanawiam sie czy to dlatego, ze sie najadlam czeresni na swieta noc :/

Manda ja chcialam Rita juz dawno na drugie, ale nie przeszlo :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 15:53

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Mama_Staszka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, jak dużo czereśni to rzeczywiście prawdopodobne.
    Mnie wczoraj bolał po obiedzie....a dokładnie po pomidorach w skórce. No za cholerę nie mogę ich tak jeść.

• łania Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola jeśli chodzi ci o pierwsze pranie ubranek to ja nie czyszczę pralki.

Mama_zuzia to pewnie tak jak u mnie, bóle i twardnienia pojawiły się po 2 dniach mega szaleństw małej, potem bardzo się uspokoiła i podejrzewałam, że się obróciła i tak się też stało. Teraz już nic się nie dzieje.

U mnie ziemniaczki, mielone i mizeria :D muszę jeść mięso, bo inaczej mi słabo.

Laurka ja magnez biorę dopiero od kilku dni, jak zaczął mi twardnieć brzuch, wcześniej nie. Dość często łapią mnie drętwienia rąk i nóg w nocy. Ostatnio też 2 razy złapał mnie skurcz - takie wrażenie jakby mięsień się zaczepił o coś, nie mogłam wyprostować nogi, ból niemiłosierny, pod ręką czuć gulę. Musiałam rozmasowywać.

Córka 02.2017 ❤️
    Córka 11.09.2019 ❤️
  • AmyLee44 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę nie tylko ja taka osłabiona dziś bez życia, nawet nie mam siły robić obiadu, mąż przywiezie kebaba a tam raz się żyje. A potem chyba pójdę spać.... Wieczorem zrobię leniwe. Ja magnezu nie biorę. Pralki chyba też nie robiłam pierwszego tylko od razu ciuchy szły. Mam wrażenie że płuca mi się zmniejszyły do 1/3, oby się poprawiło.

3i49tv734kk70k5a.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznego smaku mi narobilyscie tymi wpisami o mizerii. Nigdy nie lubilam, ale teraz mam ogromna ochote.

Mama Staszka nie wiem czy tak duzo. Garsc doslownie zjadlam. Ale byla 22:00 godzina, wiec chyba niezbyt madre to bylo.

Lania dretwienia to i u mnie tez zawsze sa na tym etapie, najczesciej prawego ramienia. Ale teraz dopiero zauwazylam dzien czy dwa temu po raz pierwszy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 16:12

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Dargol Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    Ja tez po wizycie, wszystko w porządku mała zdrowa i obróciła się główka w dół, wiec te ostatnie bóle i skurcze to moglo być właśnie jej przekręcanie tyłkiem do góry :)
    Jeśli chodzi o zdjęcia to noe mam ładnych bo to nie mój lekarz i mam wrazenie ze niektóre reczy strasznie szybko mierzył, dlatego do pomiarów wagi wg niego podchodzę narazie z rezerwa, bo wyszło mu 1800g, a dwa tyg temu miała 1200g dokładnie mierzona przez jednego z moich lekarzy prowadzących, wiec zobaczymy jak jutro mojemu wyjdzie. Najważniejsze ze przeplywy i narządy wszystko ok ❤️ Teraz z tej okazji poszłam na lunch i lemoniadę, a później na lody sobie idę :) powiem Wam ze w przeciwieństwie do pierwszej ciąży jestem jakaś wewnętrznie bardzo spokojna życiowo w tej chwili, lubię spędzać sama ze sobą czas czego kiedyś sobie nie wyobrażałam i mimo tego ze czasami mam totalny wkurw to właśnie jestem jakaś taka wyciszona :) cieszy mnie to. Głowa mnie dzisiaj mega boli wiec zaraz pójdzie Apap

Ja nic nie będę puszczać wcześniej po prostu wrzucę ubranka na tryb dziecięcY

Super ze wszystko ok! Czyli nie takie te skurcze straszne:) W Twoim przypadku nawet pomogły;) a szyjkę miałaś badana? Bez zmian? Ja ostatnio więcej odpoczywam i twardnienia są bardzo sporadyczne. Wizyta w przyszłą środę. Już przebieram nogami:)

nzjd9n73lhky3rsn.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dargol- szyjkę będę miała jutro u mojego lekarza standardowo ;)

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • zwichrowana Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Zuzia, fajnie że wszystko dobrze z dzieciaczkiem- czekam jutro na informacje ile waży u lekarza nr 2 :D

Ja też mam niemoc- do 15 leżałam w łóżku i nic nie robiłam, a co!

Dziewczyny mam "głupie" pytanie. Pod czym w nocy powinien spać taki niemowlak? Śpiworek? W co powinnam się zaopatrzyć na pierwsze miesiące? Z góry dziękuję za odpowiedź ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 17:02

synuś <3
    8p3os65ghnx69rco.png

28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
    31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
    02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml
  • stayaway Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dragol- ja też wizytuje za tydzień w środę :D

Zwichrowana - ja bezdzietna co prawda, ale z tego co się orientuję to dziecko na początku śpi w rożku, śpiworku. Chodzi o to żeby niczym go nie przykrywać, kocykami itp żeby sobie nie zarzucilo na główkę.

Wróciłam teraz z szybkich zakupów w biedrze i do wieczora mam zamiar czas spędzić o tak :) :
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/803bee0de7df.jpg

Laurka, Dori777, AnnaB. lubią tę wiadomość

3jgx3e3koyqms61s.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stayaway wrote:
    Dragol- ja też wizytuje za tydzień w środę :D

Zwichrowana - ja bezdzietna co prawda, ale z tego co się orientuję to dziecko na początku śpi w rożku, śpiworku. Chodzi o to żeby niczym go nie przykrywać, kocykami itp żeby sobie nie zarzucilo na główkę.

Wróciłam teraz z szybkich zakupów w biedrze i do wieczora mam zamiar czas spędzić o tak :) :
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/803bee0de7df.jpg

Co czytasz?

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • k878 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwichrowana, śpiworek albo rożek, niektórzy w ogóle nie przykrywają. Zależy od temperatury w domu. Kocyki chyba są ryzykowne żeby się nie udusiło jak kopnie i się przykryje, choć niektórzy tez stosują.

stayaway lubi tę wiadomość

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • stayaway Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Co czytasz?

Max Czornyj "Grzech" :)

3jgx3e3koyqms61s.png
‹‹ 790 791 792 793 794 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ