Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas wege burgery bo nie mam na nic siły. Plus mizeria bo córka tak wsuwa ze co drugi dzień robię.
Tez mam skurcze łydek, w tym tygodniu dwa razy się obudziłam nad ranem z bólu, miałam jak u naciągnięty mięsień i wygięta dziwnie stopę, nie mogłam ruszać. Długo masowałem żeby puściło. Koleżanka masażystka zasugerowała ze braki w elektrolitycznej: magnez i potas. Dziś wizyta, zapytam ginke ile mam tego brać.
Z serii „a to Polska właśnie”. Dzis wizyta z urzędzie dzielnicy. Kolejka na duuuzo osób. Pytam w i formacji czy nas obsłużą poza kolejnością. Pani mówi ze nie ma JUŻ numerków uprzywilejowanych. Duszno ze aż niedobrze, ludzie się rozglądają niemrawo, ale kolejność wg numerków z automatu wiec nie wiadomo kto po kim. Podeszłam do jednego okienka i po prostu zapytałam czy nas obsłuży i gość się zgodził.
Plakaty „przyjazny urząd” na każdym zakręcie. Na Woli wymyślili żeby z psem można było wchodzić do urzędu.Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Stayaway u mnie dziś mizeria młode ziemniaczki i jajko wczoraj było to samo tylko zamiast mizeri fasolka z bułką tartą 😋 na mięso też nie mam ochoty...
Umyłam głowę i muszę się jeszcze ogolic najgorzej bo tak mi ciężko już 😩
Jadę dziś z moim po koszule do niego na ślub i dżinsy... Dobrze że dziś ochlodzeniestayaway lubi tę wiadomość
-
A Wy te skurcze lydek macie POMIMO brania magnezu? Bo z tego co tu czytam to odnioslam wrazenie juz dawno, ze wiekszosc z Was bierze magnez.
Normalnie jak czytam Was o tych owocach o wstrecie do miesa to mi sie wlasnie moja pierwsza ciaza przypomina. Mialam to samo. Ogolnie smakowo bardzo podobnie z kazda corka, wiec zaczynam wierzyc, ze jest jakas paralela miedzy zschciankami i smakami w ciazy a plcia dziecka. Teraz miesko jem, ale minimalnie.
Ten lod kaktus jeszcze istnieje?? Toz to smak mojego dziecinstwa! 😀❤ Zazdroszcze.
Karola ciekawe pytanie z ta pralka. Nigdy nie spotkalam sie z tym, zeby ktos takie zadal hehe. Moja pralka mi regularnie przypomina o czyszczeniu bebna, wiec powinno byc OK.
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Vian jest mi bardzo przykro i smutno, ze musicie przez to wszystko przechodzic i takie rzeczy zalatwiac. Boje sie, ze jak "zalatwianie" sie skonczy to dopiero uderzy Cie fala bolu. Trzymajcie sie mocno i jesli mozecie szukajcie profesjonalnej pomocy i kierownictwa, aby sobie to wszystko poukladac a nie zakopac gdzies na dnie serca. No i wlasnie tak jak niektore pisaly, zeby obgadac oczekiwania na przyszlosc, bo kazde z Was moze sie inaczej na to zapatrywac.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
U nas będzie Grzesiu
Dla dziewczynki mieliśmy imiona już wcześniej, a dla chłopca było cięęężko, ale Grzegorz obojgu nam się bardzo podoba.
My dzisiaj już po porannej wizycie. Z dzidzią wszystko ok, troszkę go "podtuczyłam" od ostatniej wizyty i waży już 1630 g. Wyprzedził termin o ok. tydzień (zawsze by w punkt), ale lekarz mówi, że to wszystko w normie.
Przepływy, narządy oki, u mnie szyjka długa, nie ma żadnego rozwarcia, także nadal możemy być umiarkowanie aktywni
Z takich dodatkowych rzeczy to dał mi już lekarz skierowanie na KTG od 34 tygodnia, mówi, że ze względu na trombofilię zaleca wcześniej.
Życzę powodzenia na wizytach, bo widać że w najbliższych dniach sporo z nas wizytuje.Laurka, Mańka, cytrynówka, AnnaB., stayaway, monkle, pola0909, RudaAnna, miczitanka lubią tę wiadomość
Wyczekujemy na 6.09.19 r.))
-
Jadę dziś jeszcze odebrać kiecke od krawcowej na ślub bo dekold był dla mnie za duży i musiała przerobić wstawię wieczorkiem zdjęcie kiecek na ślub i na poprawiny torebkę i buty.
A i dzięki stayaway za przeanalizowanie moich wyników glukozy :* ja jesrem tak zakręcona że czasami zapomnę odpowiedzieć.
Laurka tak biorę Aspargin 2 razy dziennie pomimo tego mam skurcze łydek rano najczęściej.
Miczitanka daj znać co i jak. -
nick nieaktualny
-
My kupowalismy pralke w zeszlym roku i ja mam taka opcje jak czyszczenie bebna to puscilam jako pierwsze. Moze w instrukcji cos pisza? Albo wrzuc na pierwsze pranie jakies szmaty bule tylko cos sie krecilo.
Laurka dziekuje, jutro bedzie ciezko, bo musimy jechac z ludzmi z zakladu zeby ja odebrac ze szpitala. Pewne rzeczy nie moga mi przejsc przez gardlo. No i jutro bedziemy ustalac date. Wiemy tylko, że bez mszy, bo nie chcemy.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Karola9316 wrote:Cześć,
Dziewczyny mam pytanie, czy przed pierwszym praniem przygotowujecie jakoś pralkę? Tzn wlaczacie jakieś czyszczenie bębna czy coś w tym rodzaju?
Również się chętnie dowiem, czy macie jakieś magiczne sposoby !synuś
28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml -
Animka msza w takim wypadku jest za rodzicow, bo dzieciatko nice zgrzeszylo, wiec nie ma prosby o odpuszczenie grzechow co w zasadzie jest celem takiej mszy z tego co sie dowiedzialam. a my nie chcemy sluchac, nie mamy sily sluchac jaka to straszna rzecz nas spotkala itp.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Ja tez po wizycie, wszystko w porządku mała zdrowa i obróciła się główka w dół, wiec te ostatnie bóle i skurcze to moglo być właśnie jej przekręcanie tyłkiem do góry
Jeśli chodzi o zdjęcia to noe mam ładnych bo to nie mój lekarz i mam wrazenie ze niektóre reczy strasznie szybko mierzył, dlatego do pomiarów wagi wg niego podchodzę narazie z rezerwa, bo wyszło mu 1800g, a dwa tyg temu miała 1200g dokładnie mierzona przez jednego z moich lekarzy prowadzących, wiec zobaczymy jak jutro mojemu wyjdzie. Najważniejsze ze przeplywy i narządy wszystko ok ❤️ Teraz z tej okazji poszłam na lunch i lemoniadę, a później na lody sobie idępowiem Wam ze w przeciwieństwie do pierwszej ciąży jestem jakaś wewnętrznie bardzo spokojna życiowo w tej chwili, lubię spędzać sama ze sobą czas czego kiedyś sobie nie wyobrażałam i mimo tego ze czasami mam totalny wkurw to właśnie jestem jakaś taka wyciszona
cieszy mnie to. Głowa mnie dzisiaj mega boli wiec zaraz pójdzie Apap
Ja nic nie będę puszczać wcześniej po prostu wrzucę ubranka na tryb dziecięcYWiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 14:10
manda21, stayaway, magda.g85, Mańka, Leksi, monkle, cytrynówka, AnnaB., Pom-pon, Dargol, Dori777, Agusia_pia, RudaAnna, miczitanka, Karmazynova, elvira lubią tę wiadomość
-
Mnie po duzej dawce magnezu i kupilam neomag skurcz przeszly meczyc nocne skurcze lydek, a lapalo mnie bardzo mocno i czesto ostatnio.
U nas tez Nadia, a do brzuszka mowie Nadusia, wiec dla mnie ladnie sie zdrabnia. Jest jeszcze opcja Rita, ale pewnie Nadia juz zostanie.
Ja dzisiaj bylam u mojej mamy siostra i narzeczona brata jeszcze spaly przed 10, ja nie pamietam kiedy dluzej niz do 8 spalam i moje dziecko bardzo dlugo spi. Wieczorem padlam, bo pracowalam od 9 do 18 i od 4 po pobudce na siku nie spie. Ja lubie ten stan ciazy w ktorym potrafie sie nie przejmowac nieistotnymi rzeczami. Po 8 bylam z bratem w pepco upolowalam bodziaki za 6.99 z krotkim rekawem ktorych mi jeszcze brakowalo. Trzeba sie cieszyc z malych chwil. Brat do mnie: ale to chyba za male ^^Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 14:20
Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
Mama Zuzia super, że wszystko dobrze - to najważniejsze! 600g w dwa tygodnie to byłoby bardzo dużo, też nie chce mi się wierzyć, ale sama się jutro przekonasz
A brzuszek coś Ci urósł w końcu czy dalej nie widać, że w ogóle w ciąży jesteś
?
Vian, dużo dużo siły dla Was!!
Ja dziś jakąś słaba jestem, myłam naczynia po obiedzie i ledwo wystalam przy tym zlewie. Idę wstawić pranie i się położę, bo to niepodobne do mnie- takie zmęczenie, wcześniej mimo upałów czułam się dobrze.