X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Jusi 28 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam bóle nerek dzisiaj mnie strasznie dokucza jedna strona. Jutro mam wizyte to powiem o tym lekarzowi kurcze obym nie dostala skierowania do szpitala na jakies badania... bo córka ma wakacje mąż na wyjezdzie

t15bl9v.png
    fqzfby3.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusi 28 wrote:
    Ja to mam bóle nerek dzisiaj mnie strasznie dokucza jedna strona. Jutro mam wizyte to powiem o tym lekarzowi kurcze obym nie dostala skierowania do szpitala na jakies badania... bo córka ma wakacje mąż na wyjezdzie
    moze to tylko jakis nerwobol a nie nerki? Mialas juz problemy z nerkami?

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • Karola9316 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja odebrałam wyniki crp znowu 19
    Ciagoe mam jakiś katar nie wiem już sama o co chodzi

Czekamy na Anię <3

8599dqk389wp0sv2.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola9316 wrote:
    A ja odebrałam wyniki crp znowu 19
    Ciagoe mam jakiś katar nie wiem już sama o co chodzi

Ciagly katar w ciazy dotyka 18 do 42 procent kobiet. Ja mam nos wiecznie zapchany w kazdej ciazy.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2019, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola mój M mówi to samo 😳 Dobrze, że to kotka 😅

Narazie roboczo mówimy "Kot" 😂
    A inne pomysły to Milka i Pchełka (dzieci), Stara (męża, marzy mu się drzeć na cały głos i wołać starą do domu 😐), Tequila, Mohito, Kadabra (moje, mamy suszkę Abrę tylko boimy się czy Kadabra nie za długie).

Karola9316 lubi tę wiadomość

• Karola9316 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha mój mąż też chodzi po domu krzyczy na na szego kota niekiedy tak biecenzuralne słowa np. " ty kur.. Zaraz Ci złapie" już mówiłam żeby dodawał tam wyraz kocie, bo sąsiedzi pomyślą że za mną lata hahaha

kark zakamuflowany na maksa, aannkka, elvira, stayaway, Aster4n, AnnaB. lubią tę wiadomość

Czekamy na Anię <3

8599dqk389wp0sv2.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark zakamuflowany na maksa wrote:
    Karola mój M mówi to samo 😳 Dobrze, że to kotka 😅

Narazie roboczo mówimy "Kot" 😂
    A inne pomysły to Milka i Pchełka (dzieci), Stara (męża, marzy mu się drzeć na cały głos i wołać starą do domu 😐), Tequila, Mohito, Kadabra (moje, mamy suszkę Abrę tylko boimy się czy Kadabra nie za długie).

Az sie cala zatrzeslam ze smiechu z tej Starej! Padlam!

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Jusi 28 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    manda21 wrote:
    moze to tylko jakis nerwobol a nie nerki? Mialas juz problemy z nerkami?

Kiedys mialam zapalenie ale to bylo 15 lat temu. Mam nadzieję ze to właśnie nic powaznego

t15bl9v.png
    fqzfby3.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark- mąż twój wygrał internety dzisiaj!:D popłakałam się ze śmiechu; D

Komunikacja24 lubi tę wiadomość

201512131765.png

201909081765.png
  • Karmazynova Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. Dziś bez mierzenia, ani ważenia, bo za tydzień w czwartek mam normalna wizytę.

Blizna cienka, ale trzyma i lekarz nie widzi nic niepokojącego. Na szczęście.

monkle, Ula_Lbn, manda21, Pom-pon, k878, andziaxs, Laurka, stayaway, aannkka, Kaska, Leksi, AnnaB., elvira, magda.g85, cytrynówka lubią tę wiadomość

5dea920ddf.png

Starszak :)
    24f1815c23.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmazynowa- no to całe szczęście! Oby jak najdluzej tak było!!

Karmazynova lubi tę wiadomość

201512131765.png

201909081765.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmazynova- super!

Ja dzisiaj zrobiłam zamówienie w gemini i mam już chyba wszystkie rzeczy dla siebie do szpitala, dla młodej tez pare rzeczy tam kupiłam.

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • stayaway Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmazynova, a ile ma starszak? W sensie, jaka przerwa będzie między poradami? Oczywiście super, że narazie wszystko ok :*

Kark, ja generalnie wolę psy, ale tego to bym zaglaskala przez ekran telefonu 😍

Dziewczynki, strasznie mi przykro, że spora część z Was tak źle się czuje :( Ale pomyślcie, że właściwie to już ostatnia prosta przed nami!
    Ja to dziękuję temu na górze z całego serca, że u mnie (odpukać!!) wszystko ok i tak dobrze znoszę ciążę. Wiadomo, że są gorsze chwile, zgaga zaczęła dokuczac itp, ale nie jest to takie silne żeby mi w czymkolwiek przeszkadzało.
    Teraz przez te 3 dni w górach zrobiliśmy 65 000 kroków. Podróż autem 4h w jedną stronę- też ok. Tak więc wstyd byłoby mi na cokolwiek narzekać.
    Meldujemy się z Oliwcia w końcu z 3 z przodu - w 30 tygodniu :D takie już jesteśmy duże :D
    c1735cba651b.jpg

pola0909, monkle, Kaska, andziaxs, Dargol, Mama_Zuzia, 91, Pom-pon, kark zakamuflowany na maksa, Komunikacja24, aannkka, miczitanka, Ula_Lbn, AnnaB., elvira, cytrynówka, Mańka, Dori777 lubią tę wiadomość

3jgx3e3koyqms61s.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stayaway wrote:
    Karmazynova, a ile ma starszak? W sensie, jaka przerwa będzie między poradami? Oczywiście super, że narazie wszystko ok :*

Dziewczynki, strasznie mi przykro, że spora część z Was tak źle się czuje :( Ale pomyślcie, że właściwie to już ostatnia prosta przed nami!
    Ja to dziękuję temu na górze z całego serca, że u mnie (odpukać!!) wszystko ok i tak dobrze znoszę ciążę. Wiadomo, że są gorsze chwile, zgaga zaczęła dokuczac itp, ale nie jest to takie silne żeby mi w czymkolwiek przeszkadzało.
    Teraz przez te 3 dni w górach zrobiliśmy 65 000 kroków. Podróż autem 4h w jedną stronę- też ok. Tak więc wstyd byłoby mi na cokolwiek narzekać.
    Meldujemy się z Oliwcia w końcu z 3 z przodu - w 30 tygodniu :D takie już jesteśmy duże :D
    c1735cba651b.jpg

Jesteś niesamowicie zgrabna kochana! Aktywności zazdroszczę, mój wskaźnik krokow w aktualnym stanie nie dobija nawet do 1000/dzień 😭😭😭 czuje się z tym strasznie zle i naprawdę mam czarne wizje przed sobą.
    Jutro jedziemy do urzędu stanu cywilnego no i to już będzie dla mnie ogromne wyzwanie, a ja naprawdę byłam mega mega aktywna. Coraz bardziej zaczynam się godzić z wizja szpitala :( taka chuj*za trwa już tydzień :/
    Gratuluje 3 z przodu!:)

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Karmazynova Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stayaway starszak jest z 12.2015 czyli prawie 4 lata. Także powinno być ok do końca, ale lekarz kazał więcej się oszczędzać.

5dea920ddf.png

Starszak :)
    24f1815c23.png
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stayaway wrote:

c1735cba651b.jpg

Pięknie wyglądasz!
    Też czekam z utęsknieniem na 3 z przodu ;) później na magiczne 32, a później oby jak najdłużej :)

Mama Zuzia, dlaczego spodziewasz się pobytu w szpitalu? Lekarz coś mówił?

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z mam miała do czynienia z ubrankami Koala lub Martex?

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon- czuje się mega okropnie od tygodnia, brzuch twardnieje, ale po prostu czuje ze coś może być nie tak. No nie wiem, boje się po prostu. Nie pamietam czegos takiego z synem jak teraz mam. Mam wrazenie ze wszystko na dole jest takie na ostatni spust , nie wiem jak to określić.

Nie miałam do czynienia z tymi firmami które wymieniłaś, wiec niestety nie pomogę 😪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 19:50

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmazynowa super wieści! Moja ginka cała poprzednią ciążę (rodziłam sn 2.5 roku po cc, więc przerwa mniejsza) mi mówiła, że lepsza cieńsza blizna, ale wszędzie ciągła i jednolita niż gruba, ale z przewężeniami 😊

• stayaway Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Zuzia, biedactwo :( jeszcze tylko jutro musisz wytrzymać, a w środę już się wszystkiego dowiesz. Jeśli faktycznie coś się dzieje, to lepiej żeby lekarz Cię położył na oddział i się Wami zaopiekował, bo to leżenie i myślenie w domu jest najgorsze, człowiek zawsze ma czarne scenariusze przed oczami.. :(
    Karmazynowa, to dobrze, ale wiadomo zawsze lepiej dmuchać na zimne!
    Pom pon to już lada chwila :) o ubrankach też niestety nie słyszałam.

3jgx3e3koyqms61s.png
‹‹ 830 831 832 833 834 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ