X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • AmyLee44 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego Kark usunęła konto? Dobra już wiem tym razem spina na temacie fioletowa strona mocy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 23:29

3i49tv734kk70k5a.png
  • pola0909 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miła gratuluję wizyty !!! Mama-Zuzia trzymaj się, oby to nic poważnego ! Czekamy jutro na wieści po wizycie. Ja idę jutro po dalsze zwolnienie lekarskie po wszystkich pacjetkach i wyproszę też badanie mojej szyjki. Już 2 tyg minęło od ostatniej wizyty A z twardnieniami brzucha gorzej :/ więc wolę sprawdzić. Dobrej nocy kobitki !

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AmyLee- jak to usunęła? Kurczę nie wiem, nie mam pojęcia??

Pola- ja potrzymam za Ciebie jutro kciuki, a Ty za mnie pojutrze :* bo to właśnie wtedy mam wizytę, obym dotrwała i nie oszalała!

Dargol, Mila- dzięki dziewczynki 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 23:52

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest, jest! Ukończony 32 tydzień, zaczynam 33 tydzień. Mogę iść spac, dobranoc wszystkim

monkle, andziaxs, Agucha90s, pola0909, AnnaB., manda21, cytrynówka, Ula_Lbn, elvira, Mańka, Pom-pon, stayaway, Agusia_pia lubią tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Lenka82 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie. Generalnie szyjka jeszcze daje radę. Ale bóle są, twardnienia itp bez zmian duże. Nie wiadomo co na to brać. No-spa ponoć nie bardzo choć ja i tak biorę bo bym nie dała rady. Spasmoline wycofali. Nie ma nic. W razie jakby tylko było gorzej na ip bo moje dziecko niestety chce już wychodzić. Jest tak nisko ułożona ze praktycznie w kanale. Już nawet nie można dokonać dobrych pomiarów.

Mama_Zuzia u Ciebie napewno będzie dobrze. Nie martw się. 3mam kciuki.

Karmazynowa także.

Co do apteki ja jeszcze muszę zrobić jedno zamówienie pilne. Ale jeszcze szukam apteki bo u mnie gemini odpada że względu na to że paczka do rak własnych.

bl9cjw4z4bshjmmh.png

08.2018 - 6tc poronienie chybione
    08.2019 - ur. Joanna (córka)
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka- kochana leż może z pupą wyżej, na jakiś poduszkach żeby choć trochę dzidzia się podsunęła do góry. Teraz już każdy dzień w brzuszku na wagę złota. Dasz radę! Trzymam mocno kciuki!!

Lenka82 lubi tę wiadomość

201512131765.png

201909081765.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka- kurczę nieciekawie :( nie chce Cię lekarz położyć w szpitalu pod pompami z magnezem i rozkurczowymi lekami?
    Dobrze że szyjka jeszcze daje radę, ile maluch waży?

Lenka82 lubi tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Lenka82 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_zuzia brak miejsc w razie w ip i wtedy muszą mnie położyć. Ciężko określić bo już trudno zmierzyć przez to ułożenie ale ok 1600g.

Animka właśnie tak coś kombinuje.

bl9cjw4z4bshjmmh.png

• Lenka82 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na bank urodzi się wcześniej ale wiadomo każdy dzień ważny.

bl9cjw4z4bshjmmh.png

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę ale te dzieciaczki się spiesza na świat niepotrzebnie, nie wiedza chyba ze tam w brzuchu im najlepiej z możliwych opcji. Lenka- jutro już masz skończony 31 tydzień, zaciskaj nogi chociaż do tego 34-35

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2019, 09:15

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka82 wrote:
    Na bank urodzi się wcześniej ale wiadomo każdy dzień ważny.

Lenka spokojnie. Ja w poprzedniej ciąży dolezalam tylko musisz leżeć. Mały był nisko w kanale rodnym i główką naciskał. Oczywiście było rozwarcie od 29 tygodnia.Ty chyba byłaś w szpitalu na podaniu sterydów?? A no i nie daj sobie wmówić brak miejsc. Jak trzeba to znajdą

Mama Zuzia też pytałam o te ruchy bardzo nisko ostatnio. Szłam na wizytę jak na ścięcie. No i nic się nie pogorszyło

Teraz znowu mam obawy bo dostałam takiego bólu brzucha i skurczu jelit że myślałam że rodzę załatwiając się. Nie wiem czy czymś się przytyłam czy o co chodzi ale 2 dni mnie trzymało. No i nadal mam 3 kg na plusie tak się wyproznilam :D

Laurka fajne masz te dziewczyny :)

Ten leżaczek który pokazywalyscie jest jednym z moich faworytów. Szkoda, że nie ma funkcji bujania

Zazdroszczę tych magicznych 30 tygodni. U mnie 28 :O

Kot cudowny. I ten wąs. No i Stara mi się podoba haha. Ah ci mężczyźni :D

Pom pon Ty to już nosisz poważne dzieci w brzuchu :D jak oni są mocno ruchliwi to musi być fajne uczucie :D i nie wiem gdzie Ty masz te 10kg

Mnie męczy mega zgaga. No i ból kręgosłupa jak postoje pod prysznicem więcej ale innych starczych dolegliwości nie mam hehe

Pozdrawiam z zimnego Olsztyna. U nas z 13 stopni i deszcz brrr. Laurka u Ciebie pewnie teraz ciepło hehe

Karmazynova, Lenka82 lubią tę wiadomość

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaska do którego tygodnia dolezalas w ostatniej ciąży z rozwarciem?
    Jak Ty się czujesz? W Krakowie tez chłodno dosyć ale mi to aktualnie nie przeszkadza. Współczuje zgagi, w razie czego można rennie jakby nie pomagały domowe sposoby. Dzisiaj tez się ważyłam i mam cały czas +5kg, od 10 tygodni nie przytyłam ani grama

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2019, 09:20

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Agucha90s Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naczytalam się że wasze maluchy tak nisko i mój też raczkami zaczyna gmerac w okolicach pęcherza i chyba szyjki.. wczoraj wieczorem miałam takie jednorazowe kłucie w pochwie jakby mi szpilke wbił ale trwało to zaledwie 2-3sekundy... następna wizyta u lekarza 5 sierpnia ale i tak muszę isc wczesnej bo na tydzień przed wizytą nie będę miała leków a od 19lipca mój lekarz jest na urlopie więc pewnie przejdę się w przyszłym tygodniu po leki a przy okazji na pomiar przynajmniej szyjki i ogólnej ocenie czy wszytsko ok.

8599skjo9dvue7er.png
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    Kaska do którego tygodnia dolezalas w ostatniej ciąży z rozwarciem?
    Jak Ty się czujesz? W Krakowie tez chłodno dosyć ale mi to aktualnie nie przeszkadza. Współczuje zgagi, w razie czego można rennie jakby nie pomagały domowe sposoby. Dzisiaj tez się ważyłam i mam cały czas +5kg, od 10 tygodni nie przytyłam ani grama

W29 tygodniu rozwarcie na palec, szyjka gotowa do porodu (miękka) do tego uciskającą główka w kanale i dolezalam do 40+0. Równo w terminie się urodził. Tylko od 32 tygodnia lekarz nie badał mnie ginekologicznie żeby nie pogarszać stanu. Tylko USG ktg i badania żeby stwierdzić, że nie ma infekcji. Od 37 miałam pozwolenie na chodzenie tylko siły już nie miałam hehe w grę wchodziły spacery przy domu bo lekarz powiedział że na 90% poród zacznie się od odejścia wód i oczywiście tak było. Zalalam całą łazienkę samochód izbę przyjęć :O No i rodziłam w listopadzie więc pogody do spacerów nie było

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • pola0909 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka kochana tak jak piszą dziewczyny, zaciskaj nogi i leż z pupą do góry !!! Będzie dobrze !! Jeszcze chociaż z 2-3 tygodnie. A i naprawdę jak będziesz czuła coś nie tak to od razu IP, zawsze znajdą miejsce. Mama-Zuzia tak racja, jutro mocno zaciskam kciuki za Ciebie !!!! Nie wiem czy to tak faktycznie jest ale czytałam, że ukończony 34 tc to już dzieciątko może być w pełni zdrowe i nawet inkubatora nie potrzebować. Więc zaciskamy nogi dziewczyny !!! Miłego i bezstresowego dnia dla wszystkich !

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • Lenka82 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak dostałam sterydy 1,5 tyg temu w szpitalu. Leżę i leżę cały czas.

bl9cjw4z4bshjmmh.png

• Kaska Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wszyscy w szpitalu mówili żeby do 35 wytrzymać chociaż, ale wiadomy im dłużej tym lepiej. Musimy dać radę :)

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaska- pocieszająca jest Twoja historia, oby tak było i w naszym przypadku!

Postanowiłam. Moja córka będzie miała na imię Zbysława Wilhelmina jeśli się nie uspokoi i nie da mi żyć w spokoju w tych ostatnich tygodniach ciąży. Będzie pokutowała całe życie swoim imieniem za to jakiego mi stracha napędza. Trudno, jej wybór. 🤷🏼‍♀️

Ula_Lbn, Mila, Karmazynova, pola0909, Mańka, AnnaB., Annie80 lubią tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Zuzia- hahahaha:D DObrze że w tym wszystkim masz dobry humor;)

201512131765.png

201909081765.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    animka899 wrote:
    Mama Zuzia- hahahaha:D DObrze że w tym wszystkim masz dobry humor;)

I odleżyny 😂😂😂

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
‹‹ 832 833 834 835 836 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ