X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • AmyLee44 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego Kark usunęła konto? Dobra już wiem tym razem spina na temacie fioletowa strona mocy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 23:29

3i49tv734kk70k5a.png
  • pola0909 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miła gratuluję wizyty !!! Mama-Zuzia trzymaj się, oby to nic poważnego ! Czekamy jutro na wieści po wizycie. Ja idę jutro po dalsze zwolnienie lekarskie po wszystkich pacjetkach i wyproszę też badanie mojej szyjki. Już 2 tyg minęło od ostatniej wizyty A z twardnieniami brzucha gorzej :/ więc wolę sprawdzić. Dobrej nocy kobitki !

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AmyLee- jak to usunęła? Kurczę nie wiem, nie mam pojęcia??

Pola- ja potrzymam za Ciebie jutro kciuki, a Ty za mnie pojutrze :* bo to właśnie wtedy mam wizytę, obym dotrwała i nie oszalała!

Dargol, Mila- dzięki dziewczynki 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 23:52

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest, jest! Ukończony 32 tydzień, zaczynam 33 tydzień. Mogę iść spac, dobranoc wszystkim

monkle, andziaxs, Agucha90s, pola0909, AnnaB., manda21, cytrynówka, Ula_Lbn, elvira, Mańka, Pom-pon, stayaway, Agusia_pia lubią tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Lenka82 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie. Generalnie szyjka jeszcze daje radę. Ale bóle są, twardnienia itp bez zmian duże. Nie wiadomo co na to brać. No-spa ponoć nie bardzo choć ja i tak biorę bo bym nie dała rady. Spasmoline wycofali. Nie ma nic. W razie jakby tylko było gorzej na ip bo moje dziecko niestety chce już wychodzić. Jest tak nisko ułożona ze praktycznie w kanale. Już nawet nie można dokonać dobrych pomiarów.

Mama_Zuzia u Ciebie napewno będzie dobrze. Nie martw się. 3mam kciuki.

Karmazynowa także.

Co do apteki ja jeszcze muszę zrobić jedno zamówienie pilne. Ale jeszcze szukam apteki bo u mnie gemini odpada że względu na to że paczka do rak własnych.

bl9cjw4z4bshjmmh.png

08.2018 - 6tc poronienie chybione
    08.2019 - ur. Joanna (córka)
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka- kochana leż może z pupą wyżej, na jakiś poduszkach żeby choć trochę dzidzia się podsunęła do góry. Teraz już każdy dzień w brzuszku na wagę złota. Dasz radę! Trzymam mocno kciuki!!

Lenka82 lubi tę wiadomość

201512131765.png

201909081765.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka- kurczę nieciekawie :( nie chce Cię lekarz położyć w szpitalu pod pompami z magnezem i rozkurczowymi lekami?
    Dobrze że szyjka jeszcze daje radę, ile maluch waży?

Lenka82 lubi tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Lenka82 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_zuzia brak miejsc w razie w ip i wtedy muszą mnie położyć. Ciężko określić bo już trudno zmierzyć przez to ułożenie ale ok 1600g.

Animka właśnie tak coś kombinuje.

bl9cjw4z4bshjmmh.png

• Lenka82 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na bank urodzi się wcześniej ale wiadomo każdy dzień ważny.

bl9cjw4z4bshjmmh.png

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę ale te dzieciaczki się spiesza na świat niepotrzebnie, nie wiedza chyba ze tam w brzuchu im najlepiej z możliwych opcji. Lenka- jutro już masz skończony 31 tydzień, zaciskaj nogi chociaż do tego 34-35

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2019, 09:15

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka82 wrote:
    Na bank urodzi się wcześniej ale wiadomo każdy dzień ważny.

Lenka spokojnie. Ja w poprzedniej ciąży dolezalam tylko musisz leżeć. Mały był nisko w kanale rodnym i główką naciskał. Oczywiście było rozwarcie od 29 tygodnia.Ty chyba byłaś w szpitalu na podaniu sterydów?? A no i nie daj sobie wmówić brak miejsc. Jak trzeba to znajdą

Mama Zuzia też pytałam o te ruchy bardzo nisko ostatnio. Szłam na wizytę jak na ścięcie. No i nic się nie pogorszyło

Teraz znowu mam obawy bo dostałam takiego bólu brzucha i skurczu jelit że myślałam że rodzę załatwiając się. Nie wiem czy czymś się przytyłam czy o co chodzi ale 2 dni mnie trzymało. No i nadal mam 3 kg na plusie tak się wyproznilam :D

Laurka fajne masz te dziewczyny :)

Ten leżaczek który pokazywalyscie jest jednym z moich faworytów. Szkoda, że nie ma funkcji bujania

Zazdroszczę tych magicznych 30 tygodni. U mnie 28 :O

Kot cudowny. I ten wąs. No i Stara mi się podoba haha. Ah ci mężczyźni :D

Pom pon Ty to już nosisz poważne dzieci w brzuchu :D jak oni są mocno ruchliwi to musi być fajne uczucie :D i nie wiem gdzie Ty masz te 10kg

Mnie męczy mega zgaga. No i ból kręgosłupa jak postoje pod prysznicem więcej ale innych starczych dolegliwości nie mam hehe

Pozdrawiam z zimnego Olsztyna. U nas z 13 stopni i deszcz brrr. Laurka u Ciebie pewnie teraz ciepło hehe

Karmazynova, Lenka82 lubią tę wiadomość

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaska do którego tygodnia dolezalas w ostatniej ciąży z rozwarciem?
    Jak Ty się czujesz? W Krakowie tez chłodno dosyć ale mi to aktualnie nie przeszkadza. Współczuje zgagi, w razie czego można rennie jakby nie pomagały domowe sposoby. Dzisiaj tez się ważyłam i mam cały czas +5kg, od 10 tygodni nie przytyłam ani grama

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2019, 09:20

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Agucha90s Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naczytalam się że wasze maluchy tak nisko i mój też raczkami zaczyna gmerac w okolicach pęcherza i chyba szyjki.. wczoraj wieczorem miałam takie jednorazowe kłucie w pochwie jakby mi szpilke wbił ale trwało to zaledwie 2-3sekundy... następna wizyta u lekarza 5 sierpnia ale i tak muszę isc wczesnej bo na tydzień przed wizytą nie będę miała leków a od 19lipca mój lekarz jest na urlopie więc pewnie przejdę się w przyszłym tygodniu po leki a przy okazji na pomiar przynajmniej szyjki i ogólnej ocenie czy wszytsko ok.

8599skjo9dvue7er.png
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    Kaska do którego tygodnia dolezalas w ostatniej ciąży z rozwarciem?
    Jak Ty się czujesz? W Krakowie tez chłodno dosyć ale mi to aktualnie nie przeszkadza. Współczuje zgagi, w razie czego można rennie jakby nie pomagały domowe sposoby. Dzisiaj tez się ważyłam i mam cały czas +5kg, od 10 tygodni nie przytyłam ani grama

W29 tygodniu rozwarcie na palec, szyjka gotowa do porodu (miękka) do tego uciskającą główka w kanale i dolezalam do 40+0. Równo w terminie się urodził. Tylko od 32 tygodnia lekarz nie badał mnie ginekologicznie żeby nie pogarszać stanu. Tylko USG ktg i badania żeby stwierdzić, że nie ma infekcji. Od 37 miałam pozwolenie na chodzenie tylko siły już nie miałam hehe w grę wchodziły spacery przy domu bo lekarz powiedział że na 90% poród zacznie się od odejścia wód i oczywiście tak było. Zalalam całą łazienkę samochód izbę przyjęć :O No i rodziłam w listopadzie więc pogody do spacerów nie było

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • pola0909 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka kochana tak jak piszą dziewczyny, zaciskaj nogi i leż z pupą do góry !!! Będzie dobrze !! Jeszcze chociaż z 2-3 tygodnie. A i naprawdę jak będziesz czuła coś nie tak to od razu IP, zawsze znajdą miejsce. Mama-Zuzia tak racja, jutro mocno zaciskam kciuki za Ciebie !!!! Nie wiem czy to tak faktycznie jest ale czytałam, że ukończony 34 tc to już dzieciątko może być w pełni zdrowe i nawet inkubatora nie potrzebować. Więc zaciskamy nogi dziewczyny !!! Miłego i bezstresowego dnia dla wszystkich !

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • Lenka82 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak dostałam sterydy 1,5 tyg temu w szpitalu. Leżę i leżę cały czas.

bl9cjw4z4bshjmmh.png

• Kaska Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wszyscy w szpitalu mówili żeby do 35 wytrzymać chociaż, ale wiadomy im dłużej tym lepiej. Musimy dać radę :)

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaska- pocieszająca jest Twoja historia, oby tak było i w naszym przypadku!

Postanowiłam. Moja córka będzie miała na imię Zbysława Wilhelmina jeśli się nie uspokoi i nie da mi żyć w spokoju w tych ostatnich tygodniach ciąży. Będzie pokutowała całe życie swoim imieniem za to jakiego mi stracha napędza. Trudno, jej wybór. 🤷🏼‍♀️

Ula_Lbn, nick nieaktualny, Karmazynova, pola0909, Mańka, AnnaB., Annie80 lubią tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Zuzia- hahahaha:D DObrze że w tym wszystkim masz dobry humor;)

201512131765.png

201909081765.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    animka899 wrote:
    Mama Zuzia- hahahaha:D DObrze że w tym wszystkim masz dobry humor;)

I odleżyny 😂😂😂

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
‹‹ 832 833 834 835 836 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ