Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Komunikacja wiesz, w teorii jedno nie wyklucza drugiego aczkolwiek byloby to bardzo ryzykowne i z pewnością wylądowalabym w szpitalu.
Ale spokojnie, to tylko test owulacyjny 😊Komunikacja24 lubi tę wiadomość
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Ojej jakis cichy dzien tu byl, nawet nie ma duzo do nadrobienia. Andziaxs, Annie gratulacje udanych wizyt.
Pola zastanawia mnie dlaczego skoro ja mam po 30. tygodniu wizyty regularnie co 2 tygodnie, a po ukonczonym 36. tygodniu co tydzien, dlaczego Wasi lekarze wyznaczaja Wam daty wizyt, do ktorych moze nawet nie dojsc 😳
Mama Zuzia wow. 2 tygodnie bez starszaka. A jesli w tym czasie urodzisz, to by Ci to bylo na reke czy niekoniecznie? Tzn. nie mowie, ze urodzisz, raczej nie, ale to juz tak blisko sie robi.
Ja wizytuje w czwartek i sie zastanawiam co ta wizyta przyniesie. Opuchlizna w moich stopach, szczegolnie kostkach, ale rowniez lydkach osiagnela juz straszne rozmiary i bola mnie non-stop.andziaxs lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Dzień dobry,u mnie już pospane 🤦♀️ Wczoraj lekko spanikowałam, bo Małą czułam tak na styk. Zwykle, gdy liczę te 10 ruchów/h zajmuje mi to kilka minut. Wczoraj właśnie niemal godzinę, ale nie ma się co dziwić. Jest tak duszno, że obie jesteśmy jak zdechlaczki.
Jutro mamy ostatnie prenatalne, bardzo się stresuję, ale staram się o tym nie myśleć. Zaraz potem zaczynamy szkołę rodzenia i na tym próbuje skupic myśli.
Tymczasem papka mózgowa high level- poparzyłam sobie brodę odgrzewając zupę 🙈 Az wstyd powiedzieć, jak do tego doszło, ale wyglądam, jakbym zaryła brodą o beton. Zrobił się paskudny bąbel, ale pod zimną wodą sam pękł. Patrzę w lustro i myślę: Boższszszsze, i ja mam mieć dziecko 🤦♀️ -
U mnie tez już posypane..mój maluch przez ostatnie dwa dni miał takiego lenia że tylko się przeciagal i na wieczór trochę pozwalał i tyle,chciałam jechać do szpitala sprawdzić co się dzieje ale już wczoraj wi3czorem i dziś w nocy dał.ni3zly popis. Zrobił się chłodniej i widać jemu to odpowiada.
Muszę się pochwalić. Po 2 miesiącach poszukiwań,wysłania pierdyliarda cv,mój mąż dostał pracę. Zaczyn z od września;) i z bardzo się cieszę,a z drugiej strony trochę martwię bo wiem że wtedy nie weźmie opieki na mnie po cc no bo jak to po kilku dniach w nowej pracy już wolne.. na szczęście mam mamę niedaleko i obiecała się nami zająć ale nie wiem czy to dobry pomysł. Chyba innego wyjścia nie będzie. No nic tak czy inaczej bardzo się cieszę bo miałam już straszne wizje.
Dzisiaj idę na spotkanie z moimi dziewczynami,chyba już ostatnie przed porodem. Zawsze staramy się spotkać 1/mc lub 1.5/mc. Później może być już ciężko mi dojechać ń spotkanie. Już teraz unikam jazdy samochodem jako kierowca bo zwyczajnie mi ciężko.
Mańka nie przejmuj się ja mam tak połączone ręce od żelazka że ma z zakazał mi je dotykać,taka że mnie sierota. Wyglądam jakbym się ciela...
-
Laurka- nie mam specjalnie na to wpływu, jak się urodzi to się urodzi choć wolałabym nie ze względu na to, Ze po pierwsze 37 tydzień to ledwo co ciąża donoszona i nawet jak ju jest bezpiecznie to jednak lepiej dla malucha jeszcze w brzuchu mamy być, a po drugie wolałabym żeby moja mama była gdzieś blisko a nie na drugim końcu Polski bo jestem z nią ogromnie zżyta
ja rodzic będę sama, wiec chciałabym mieć gdzieś z tylu głowy ze ona jest gdzieś blisko
Kochana masakra z ta Twoja opuchlizna, myslisz ze znowu moZe to być to zatrucie ciążowe?
Mańka- kciuki za dzisiejsze prenatalne!
Dobrze ze bąbel pekl bo tak to dopiero byś wyglądała hahaprzyłożyłas sobie coś żeby Cię nie bolało?
Agucha- super ze ma dostał prace! Kamień z serca jeden spadł. Mama Ci pomoże w opiece, a mąż będzie z Wami po pracy :*
Dzień dobry!
Kolejna noc super przespałam! Zupełnie inaczej się czuje dzięki temu rano.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 06:43
-
Laurka ja mam wizyte teraz w 36tc i mysle, ze moze to byc ostatnia. U mnie pierwsze ktg robia w 38tc, z synem nie mialam w poradni, dopiero jak mialam skurcze mi zrobili, ale zawsze to mniej chodzenia po lekarzach.
Ja tez puchne, moze nie tak objetosciowo, strasznie to nie wyglada, ale czuje z tego powodu duzy dyskomfort. Cisnienie na razie 135/80-90 wiec jeszcze w normie (normalnie mam 120/60). Upaly mnie wykoncza, wracaj chlodna pogodoSyn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
Ja ruchow w ogole nie licze, ale wczesniej bylo tak ze czulam tylko wieczorami i noca, a teraz caly czas.
Mama-zuzia spokojnie dotrwasz, a przynajmniej odpoczniesz bez starszaka. Nie ma co sie nie potrzebnie stresowac.Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
Kurczę pisałam tRY razy idawalam anuluj za każdym razem zamiast zatwierdź 🙈🙈🙈
Manda ja się w ogole nie stresuje- mój syn jest bardzo zżyty z dziadkami, a z moja mama z która jedzie to ju w ogole.
W zeszłym roku pierwszy raz go wzięła moja mama najpierw na Lanzarote potem do Grecji w odstępie dwóch miesięcy i nawet za nami nie tęsknił, a i ja sobie odpocznę bo nie będę musiała go wozić i przywozić z przedszkola i zapewniać czasu po
Bardzo się cieszę ze tak moja mama wymyśliła i ze sobie razem jadątakże ja się bardzo bardzo cieszę. Tęsknić za nimi obydwojgiem będę bardzo ale są telefony
Kochana u Was dalej taki upał straszny? Nic nie przyszło z chłodniejszego powietrza w Twoje rejony? Współczuje, oby jednak dotarło bo reczywiscie taka pogoda na końcówce jest męcząca. -
Hej. U nas nocka nawet ok. Syn pospal do 7 i ja tez nawet spalam. Wstalam tylko 3 razy siku! Ide zaraz robic sniadanko. Ale jak pomysle ze znowu po zjedzeniu mnie zoladek bedzie bolal i wizyta w wc to sie juz boje
ost co zjem to mnie boli i konczy sie to kupka. Moze juz sie oczyszcza organizm do porodu??
Jutro jade na badania. Moze juz ostatnie -
witajcie.
u mnie od kilku dni zawrót głowy znowu z przygotowaniem do remontu i przeprowadzką. nie miałam czasu spokojnie wątku poczytać. czas leci jak szalony.
gratuluję wizyt dziewczyny
przepraszam, nie odniosę się do tego co tu było napisane. nie ogarnę.
przed oczami mignęło mi tylko zdjęcie Vian z tym testem- myślałam, że to ciążowyale dobrze, że póki co owulacyjny i że organiz mwraca na swój tor
będzie dobrze
u nas wizyta dziś o 15:20
co do ruchów to powiem Wam, że jak się zapytałam lekarza ostatnio o liczenie to się tylko na mnie dziwnie spojrzał i odpowiedział, że jeśli z ciążą jest wszystko ok, nie jest zagrożona i nie jest jeszcze przenoszona to mam na żadnym liczeniu ruchów się nie skupiać. dziecko ma prawo kilka godzin a nawet dzień pozostawać bardziej leniwe i powiem Wam, że tak jest u mnie. 2 dni temu maluszek leniwy, że ledwo kopał, od wczoraj harce nie z tej ziemi. nie wiem nie wiem... czy ten mój lekarz taki rutyniarz czy taki rozsądny.
jeszcze teściowa się nam zapowiedziała na 22 sierpnia. coś czuję, że jak mnie czymś podku..i to szybciej urodzęWiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 08:12
-
Magda.g85- w takim razie kciuki za Twoja wizytę dzisiaj i daj nam znać co słychać u malucha!
Ja myśle ze z tymi ruchami to jest tak, ze po prostu na tym etapie już powinnismy być bardziej czujne i uważne- wiadomo, ze maluchy mogą mieć gorszy dzień, mniej się ruszać bo już nie maja zreszta tak dużo miejsca jak kiedyś- ale jednak ważne żeby być czujnym i słuchać swojej intuicji- dziecko powinnismy czuć. Nie musi to być boksowanie, kopanie, ale jakieś przeciąganie czy coś w tym rodzaju już tak- bardzo ważna jest tutaj znajomość swojego organizmu i umiejetność wsłuchania się w swoje ciało i po prostu reagowania jeśli coś nas niepokoi lub wydaje się nam dziwne. To tak jak na wcześniejszych etapach ciąży- lepiej o ta za dużo w razie czego pojechać na IP niż raz za mało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 08:26
-
Mama_Zuzia masz rację
może źle to ujęłam. tak jak napisałaś- musimy czuć dziecko nawet jeśli jest leniwe. też bym pewnie pojechała na IP gdybym totalnie nic nie czuła
bardziej chodziło mi o to aby się też nie nakręcać i nie skupiać się tylko na liczeniu.
mam znajomą, która jest w naszym wieku ciążowym i ona liczy ruchy co pół godziny a szału dostaje jak jest mniej jak 10 i ciągle jeździ na IP. -
magda.g85 wrote:Mama_Zuzia masz rację
może źle to ujęłam. tak jak napisałaś- musimy czuć dziecko nawet jeśli jest leniwe. też bym pewnie pojechała na IP gdybym totalnie nic nie czuła
bardziej chodziło mi o to aby się też nie nakręcać i nie skupiać się tylko na liczeniu.
mam znajomą, która jest w naszym wieku ciążowym i ona liczy ruchy co pół godziny a szału dostaje jak jest mniej jak 10 i ciągle jeździ na IP.
Mi w takich dniach jak dzidziuś jest bardziej leniwy pomaga detektor tętna. Przykładam i jak słyszę że serduszko ładnie bije i tętno jest prawidłowe, to się uspokajam i nie jadę na IP. Staram się go używać tylko w takich momentach:) żeby dzidzi nie stresować
magda.g85, Ula_Lbn lubią tę wiadomość
-
elvira wrote:Dziewczyny czy wy też budzicie się w nocy tak strasznie głodne? Dzisiaj musiałam wstać o 5 zjeść kanapkę bo nie wytrzymałam.
Ja nie ale inna kwestia ze w ostatnich dniach dosyć dużo jadłam w dzień- znacznie więcej ni jeszcze niedawno. U mnie generalnie jest zależność taka, ze jak sa takie dzikie upały to 2x więcej jem niż jak jest chłodniej. Zupełnie inaczej mam niż cała populacja chyba hahaWiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 10:19
-
Kochana jak masz +2.3 to na pewno juz do +10 nie dojdziesz chyba ze byłyby to obrzęki i woda, czego oczywiście nie życzę.
Ja mam na plusie 5.5kgWiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 10:23
-
Elvira-Ja o 5.30 jem pierwsze śniadanie. O tej godzinie tak mi strasznie burczy, że muszę.
Przez ostatnie dni jem troszkę więcej ale nie jakoś dużo. Chodź waga mi pokazała, że w 12 dni przytyłam 2 kg. To chyba trochę za dużo- ciekawe co powie lekarz ..
Mam dziś w planach spakować się do szpitala, porobić pranie, wymienić pościel i ogarnac mieszkanie. Ciekawe co z tego wyjdzie..
Magda - rozbawił mnie Twój tekst dot wizyty teściowejmagda.g85 lubi tę wiadomość
synuś
28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml