X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Ula_Lbn Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i nie wiem czy już wcześniej pisałam, że podczas cięcia wyszło, że mam macicę jednorożną. Nie wiem czemu po pierwszym cięciu nie wyszło. A czytałam, że w 50% przypadków jest to połączone z agenezją nerki i jajnika, jak w moim przypadku. Teraz to sobie myślę, że naprawdę moje dziewczyny to dwa cudy bo z taką macicią jest bardzo ciężko zajść w ciążę i donosić. I w moim przypadku macica na pewno miała wpływ na porody przedwczesne. I lekarz mówił,że posladkowe ułożenie obydwu też było związane z tym,że nie miały miejsca na przekrecenie. Cieszę się,że żadnych ćwiczeń nie robiłam.

atdc8rib6ftl2y14.png
    l22nhdgekp03t7xa.png
  • Karola9316 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,
    Ja dziś o 4 pierwsza pobudka, chyba 3 razy chodziłam siku. Brzuch boli jak na okres i promieniuje do ledzwi. Potem o 5 byłam taka głodna że burczenie w brzuchu mnie obudziło. O 6 znowu jakieś lekkie bóle mnie obudzily, ale jakoś udało mi się zasnąć. Mąż poszedł do kościoła i już mu kazałam wziąć ze sobą telefon. Bóle nie są jakieś mega mocne, ale przecież mogą się w każdej chwili zmienić...

Czekamy na Anię <3

8599dqk389wp0sv2.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ja też mam dzisiaj takie bóle. A wczoraj znowu miałam wieczorem rewolucje żołądkowe i myślałam że rodze tak bolało i na wymioty ciągnęło. Już chyba do końca będziemy niespokojne. Ja dzisiaj kończę pakować torbę do szpitala w koncu

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Karola9316 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wieczorem wymiotowalam właśnie :/

Czekamy na Anię <3

8599dqk389wp0sv2.png
  • Karola9316 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka mi mówiła żebym nie pakowala tylko szczoteczki do zębów i pasty bo wtedy daje mi Góra tydzień i do szpitala haha

Czekamy na Anię <3

8599dqk389wp0sv2.png
  • magda.g85 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ten szał zakupów jest przerażajacy..... ja też dokupiłam zawieszki do smoczka, kokon niemowlęcy i kolejne kocyki.

czy może ktoś się wypowiedzieć w sprawie nakładek na brodawki? kupiłam Canpol ale to mi się w ogóle cycki nie trzyma :/

zem3i09k945lhtw9.png
  • Ane_ta Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny . Pozdrawiam z plaży . Za długo tu nie wytrzymam bo gorąco jak diabli.

Magda mi z synkiem dopiero przez te nakładki ruszyło karmienie . Bez nich mały nie potrafił złapać sutka , a jak sobie przyłożyłam ten mały kawałek gumy, to jak się przyssał to nie mógł się odczepić . Ja miałam Madeli i teraz kupiłam dokładnie takie same.

Ja też czuje takie kucia w szyjce , że aż potrafię się zatrzymać i zgiąć w pół jak to przychodzi . Zastanawiałam się czy ostatnio właśnie co to - czy to skurcze przepowiadające , czy mały grzebie tam łapkami . Więc mówicie , że to drugie ???? Aha i czy to może według Was świadczyć o tym, że szyjka jest krótsza i dlatego tak czuć ? Ja ostatni raz miałam sprawdzaną około 20 tygodnia i od tamten pory żyję w niepewności .

Gomerka , klocki lego .... mój hit dnia . Ciagle się śmieje .

Ula gratuluje Marcelinki. Piękne imię .

Ula_Lbn lubi tę wiadomość

• Dargol Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny doradźcie, dziś po dłuższej przerwie zdecydowaliśmy się na małe seksy i już w takcie czułam trochę ból/dyskomfort. Zmiana pozycji i było ok. Ale po wszystkim zauważyłam plamienie na papierze🧐🤨. I teraz nie wiem czy panikować i jechac na IP sprawdzić czy wszystko ok, bo podejrzewam ze coś tam podrażniliśmy... żadnych boli podbrzusza ani skurczy nie mam. Doradźcie plisssss.

nzjd9n73lhky3rsn.png
  • agjot1979 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dragol spokojnie, pewnie coś podrazniliscie, tam teraz wszystko jest bardzo mocno ukrwione i rozpulchnione. Jak nie masz boli i skończy to spokojnie, obserwuj i jakby coś się działo to wtedy możesz jechać. Swoją droga to wam tych seksow zazdroszczę, mój chłop od mniej więcej 14 tygodnia mnie nie tyka bo się boi, inna rzecz ze teraz to chyba nawet możliwości technicznych brak w moim przypadku 😀

f2w3vcqgcqrsk8cl.png
    Mati 16.07.2009
    74dik6nl44edfunt.png
  • Juusti69 Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula powiedz proszę czy musisz coś donosić dla małej ? Tzn ubranka pieluszki itp, czy oni zapewniają ?

dxomio4p9i0wb2wq.png
    thgf3e3kce137ljc.png

Endometrioza IIIstopień.
    Niedoczynność tarczycy,
    mięśniak.
  • k878 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gomerka, u nas tez tona lego duplo. Poczekaly rok i mała się teraz świetnie bawi z tatą. Ja się im nie wtrącam, a swoją droga jestem za rownouprawnieniem i sama bym jej auto kupiła.

U nas wczoraj impreza piętro niżej. Najgorsze ze nawet muzę wyłączyli chwile po 22 ale po prostu siedzieli przy otwartym balkonie i darli się co jakiś czas wiec nie sposób przetłumaczyć żeby ciszej byli.

Dargol dużo tego miałaś? Ja tez myśle ze jak u się powtórzyło to pojechać a tak to nie ma co.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Ula_Lbn Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juusti69 wrote:
    Ula powiedz proszę czy musisz coś donosić dla małej ? Tzn ubranka pieluszki itp, czy oni zapewniają ?
    Marcelinka w inkubatorze leży w samym pampersie, ewentualnie otulają ją pieluszką flanelową. Muszę donosić pampersy i chusteczki. Ale jak leżą dziewczyny na położnictwie to muszą mieć wszystko swoje. Chyba tylko można wziąć szpitalną pieluchę flanelową w razie potrzeby.

atdc8rib6ftl2y14.png
    l22nhdgekp03t7xa.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    Gomerka, u nas tez tona lego duplo. Poczekaly rok i mała się teraz świetnie bawi z tatą. Ja się im nie wtrącam, a swoją droga jestem za rownouprawnieniem i sama bym jej auto kupiła.

U nas wczoraj impreza piętro niżej. Najgorsze ze nawet muzę wyłączyli chwile po 22 ale po prostu siedzieli przy otwartym balkonie i darli się co jakiś czas wiec nie sposób przetłumaczyć żeby ciszej byli.

Dargol dużo tego miałaś? Ja tez myśle ze jak u się powtórzyło to pojechać a tak to nie ma co.

Tylko wiesz, on nie kupił Duplo tylko chyba Technics, to jest powyżej 14 lat...

k878 lubi tę wiadomość

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• Agucha90s Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula_Lbn wrote:
    A i nie wiem czy już wcześniej pisałam, że podczas cięcia wyszło, że mam macicę jednorożną. Nie wiem czemu po pierwszym cięciu nie wyszło. A czytałam, że w 50% przypadków jest to połączone z agenezją nerki i jajnika, jak w moim przypadku. Teraz to sobie myślę, że naprawdę moje dziewczyny to dwa cudy bo z taką macicią jest bardzo ciężko zajść w ciążę i donosić. I w moim przypadku macica na pewno miała wpływ na porody przedwczesne. I lekarz mówił,że posladkowe ułożenie obydwu też było związane z tym,że nie miały miejsca na przekrecenie. Cieszę się,że żadnych ćwiczeń nie robiłam.
    Ula to ja mam dwie macie z dwoma szyjkami. Czyli można powiedzieć że dwie takie jednorozne macice. U mnie lekarz to wykrył od razu i od samego początku mówił że ciężko będzie zajść w ciążę A później ja odnosić bo jest tam o wiele mniej miejsca niż w normalnej macicy.

8599skjo9dvue7er.png
  • Mańka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byliśmy u teściów i jak zawsze nasłuchałam się złotych rad. Zgadaliśmy się też w temacie utrzymywania porządku. Oni mnie mają za totalną pedantkę i wierzcie mi, bardzo daleko mi do niej, ale faktem jest, że w domu mam zawsze względny porządek. Natomiast mój mąż i jego siostra, dla mnie, to po prostu syfiarze. Z męża udało mi się wyplenić paskudne przyzwyczajenia i nauczyć, ze porządek nie gryzie. Mało tego, nagle okazało się, że jest w stanie przejąć niektóre obowiązki ode mnie.

Mówię to w kontekście wychowywania dzieci. Siostra męża nadal mieszka z rodzicami. Ci żalą się, że nie mają w niej oparcia, że czują się jak jej służący. To oni sprzątają po niej gary, ciuchy, robią jej zakupy, wyreczają w najprostszych zadaniach a wszystko dla świętego spokoju, żeby nie było kłótni. Laska ma 26 lat 🤦‍♀️. I teraz moje pytanie, czego oni TERAZ oczekują od córki, skoro nigdy niczego nikt od niej nie wymagał. Teraz nagle chcą coś wyegzekwować od dorosłej kobiety.

Jednocześnie teściowa mówiąc o moim domu z politowaniem wyraża się o moich zasadach. Ona przyjmuje za pewnik, że czeka nas taki sam los, jak ją z niej dorosłym nierobem. Wczoraj już nie wytrzymałam tego lamentu i powiedziałam, że całe szczęście nie urodzę nieogarniętej 26latki, tylko małego człowieka, którego można nauczyć kilku prostych zasad.

Z wykształcenia jestem pedagogiem i powiem wam dziewczyny, że charakter waszych starszaków to jedno. Same musicie znaleźć sposób, jak do nich dotrzeć. Ważna jest jednak konsekwencja, egzekwowanie tego, co się zapowiedziało. Już maluchy sprawdzają na ile sobie mogą pozwolić a my jako rodzice jesteśmy po to, by stawiać pewne granice. Od dziecka trzeba wymagać, od samego siebie także. Te szkraby muszą czuć, że są kochane mimo wszystko. To bardzo ciężkie, ale nie jesteście same 😘

Ogólnie polecam Blog Ojciec, który bardzo prosto i jasno mówi o mądrej miłości. Porusza również tematy związane z trudnościami rodzicielstwa.

magda.g85, zwichrowana, Mila, Sylwiu, pola0909, Karmazynova lubią tę wiadomość

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• aannkka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwiastkazuza ja mam ułożenie miednicowe lekarz mówi, że nie ma szans na obrót z racji dużych miesniakow ale różnie to bywa :D u mnie i tak cesarka więc no :D ja czuje bardzo mocne wypychanie małego i jak się rusza bardzo mocno czuje bol w pachwinach aż muszę się zatrzymywać

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mańka- oczywiście że tak, że konsekwencja jest najważniejsza! Ostatnio byliśmy u znajomych i opowiadali że ktoś do nich przyszedł z córką taka jak moja Ola i ta dziewczynka tak rozrabiala że musieli ścianę malować i coś tam w drzwiach naprawiać... No chyba bym się ze wstydu spaliła jakby moje dziecko tak robilo... Ale właśnie mówili że ci rodzice niby jej mówią że coś nie wolno, że czegoś nie dostanie a potem i tak jej to dają... No to dla mnie to jest głupotą totalna... Dziecko wie że co by nie zrobiło to zero konsekwencji i dostanie co chce...

Mańka lubi tę wiadomość

201512131765.png

201909081765.png
  • PierwiastkaZuza Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkka wrote:
    Pierwiastkazuza ja mam ułożenie miednicowe lekarz mówi, że nie ma szans na obrót z racji dużych miesniakow ale różnie to bywa :D u mnie i tak cesarka więc no :D ja czuje bardzo mocne wypychanie małego i jak się rusza bardzo mocno czuje bol w pachwinach aż muszę się zatrzymywać

Aannkka, rozumiem. Mnie też czasem w pachwinach kłuje. No ale te żebra najgorzej. No nic , najwyżej będzie cięcie :-)

Marianka ❤️
    201909034765.png
  • Ula_Lbn Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agucha90s wrote:
    Ula to ja mam dwie macie z dwoma szyjkami. Czyli można powiedzieć że dwie takie jednorozne macice. U mnie lekarz to wykrył od razu i od samego początku mówił że ciężko będzie zajść w ciążę A później ja odnosić bo jest tam o wiele mniej miejsca niż w normalnej macicy.
    😲 Cieszę się że udało Wam się zajść i już prawie donosić.

atdc8rib6ftl2y14.png
    l22nhdgekp03t7xa.png
  • Dargol Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:

No raczej niedużo. Jednorazowo zostało na papierze. Nie jadę. Czekam na rozwój sytuacji a raczej jej brak😉

nzjd9n73lhky3rsn.png
‹‹ 976 977 978 979 980 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ