Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak dobrze, ze ja zadnych papierkow nie musze ze soba zabierac, bo jak znam siebie, chocbym spakowala 9, to by sie okazalo, ze 1 z 10 nie mam. A do szpitala mamy godzine jazdy, wiec maz by sie wsciekl. Cale szczescie tu wszystko jest w systemie komputerowym.
Leksi zapomnialam wczesniej odpisac, ze dobrze wiedziec, ze nie mnie jedna dopadla ta przypadlosc ciaglego sprzatania 😉
A Mama_Zuzia na Twoim etapie, to juz chyba wicie gniazda 😃
Kaska bede trzymac kciuki za Twoja jutrzejsza wizyte. Ja musze czekac do 23.
Nie wiem co ta moja malenka dzisiaj wyprawia ale boli mnie podbrzusze i momentami mam wrazenie, ze glowke mam juz miedzy nogami.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Szalone jesteście z tym sprzątaniem. Ja umyłam głowę, bo stwierdziłam, że jutro za dużo będzie razem z goleniem.
No i zmęczyłam się jak bym rów kopała.
My gdzieś za 2 tygodnie się przeprowadzamy i chyba będę musiała jakąś panią do sprzątania ogarnąć. Przeraża mnie to wszystko.
Ja już na poprzedniej wizycie czułam główkę mega nisko, więc mam nadzieję, że jeszcze bardziej się nie pcha a szyjka trzyma.
Laurka i tu macie super z tym systemem. To jest cywilizacja. Nie trzeba tych kartek pilnować.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2019, 22:10
klopsik lubi tę wiadomość
-
Kaska wrote:Szalone jesteście z tym sprzątaniem. Ja umyłam głowę, bo stwierdziłam, że jutro za dużo będzie razem z goleniem.
No i zmęczyłam się jak bym rów kopała.
My gdzieś za 2 tygodnie się przeprowadzamy i chyba będę musiała jakąś panią do sprzątania ogarnąć. Przeraża mnie to wszystko.
Ja już na poprzedniej wizycie czułam główkę mega nisko, więc mam nadzieję, że jeszcze bardziej się nie pcha a szyjka trzyma.
Laurka i tu macie super z tym systemem. To jest cywilizacja. Nie trzeba tych kartek pilnować.
Tez stosuje podobna metode z myciem wlosow/goleniem 😃
Super z ta przeprowadzka. Ale fakt, ze to jest tona roboty! Ty nie masz mamy, siostry czy tesciowej, ktora moglaby pomoc?
Ja to akurat lubie w tym systemie. Moge sie na byle wizycie zapytac: A jak to wygladalo 4 lata temu w mojej pierwszej ciazy? Kilka sekund klikania w komputerze i maja dla mnie odpowiedz.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Laurka wrote:Tez stosuje podobna metode z myciem wlosow/goleniem 😃
Super z ta przeprowadzka. Ale fakt, ze to jest tona roboty! Ty nie masz mamy, siostry czy tesciowej, ktora moglaby pomoc?
Ja to akurat lubie w tym systemie. Moge sie na byle wizycie zapytac: A jak to wygladalo 4 lata temu w mojej pierwszej ciazy? Kilka sekund klikania w komputerze i maja dla mnie odpowiedz.
Laurka chłop rozpakuje to co trzeba. Mama mi przyjdzie poprasowac ubranka. Ale tu bardziej mi chodzi o kogoś kto by to ogarnął przez miesiąc. Ja nie mogę, chłop w domu o 17, zresztą nie zrobi tego tak jak być powinno. No i te pierwsze sprzątanie po remoncie. Trochę metrów tu będziemy mieć co mnie bardziej przeraża niż cieszy. Dla mnie za dużo zmian jak na tak krótki okres. Jeszcze starszak idzie do szkoły od września. Śmiać się czy płakać 😂 Szczerze to się wkopaliśmy tak że głowa małaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2019, 22:38
-
również się witam
dziś także u nas wizyta ale dopiero po godz 20
Laurka ja zinterpretowałabym słowa Twojego męża jako "kup coś sobie"
u nas dziś chłodno, paranoja z tą pogodą, gardło boli no masakra. czuję się cała spuchnięta. stawy kolanowe odmawiają posłuszeństwa.
brzuch coraz bardziej się spina, ćwiczy intensywnie w nocy, mały szaleje, mam wrażenie, że się ostro szykuje już.
u nas ze szpitalami to samo. w jednym trzeba mieć wszystko, w innym prawie nic.
Kaśka wiem, co czujesz. naprawdę pomyśl o ekipach, które świadczą usługi sprzątające poremontowe i takie już docelowe np. jednorazowe generalne sprzątanie z myciem okien itd id. nie jest to drogie a z doświadczenia wiem, że oni potrafią ogarnąć wszystko dosłownie w chwilę
ja sama z tego będę korzystać bo u nas w jednym czasie zwaliło się wszystko na nasze głowy a w Trójmieście w sumie nie mamy żadnej rodziny. niemal w jednym czasie poród, zmiana pracy męża ( więc o urlopie teraz może zapomnieć), do tego za 2-3 mies przeprowadzka a wcześniej remont, teraz wystawiliśmy mieszkanie na sprzedaż to się jeszcze z tym dosłownie użeramy. nie mam czasu w sumie pomyśleć o strachu przed porodemmoże to jakiś plus
-
Hej! AmyLee gratuluje donoszonej ciąży ! Również witam się w nowym tygodniu, choć z młodszym malenstwem 2 brzuchu!
Kciuki za wizytujace.! Ja wizytę mam w piątek.
Laurka tez uważam, że pomyślał o kupnie nowej rzeczy 😁
W moim szpitalu na szczęście są ubranka dla dzieci. Ale potrzebuje wszystkiego dla siebie, pieluszek, kremu i chusteczek nawilzanych.
Co do badań to dałam radę zabrać najważniejsze w poprzedniej ciazy, to mam nadzieję, że kalafior ciążowy nie przeszkodzi mi w tym, żebym teraz nieczrgo nie zapomniała 🙈
U nas pada. Miła odskocznia od sporych temperatur. Dawno u nas nie pamadlo od rana.
Kaśka myślę, że ekipa remontowa po remoncie to bardzo dobry pomysł. Wiadomo to ksostuje, choć nie mega dużo. A Ty przynajmniej nie będziesz się martwić jak to ogarnąć.
My szukamy dzialki/domu i już mam dosyć. Ogłoszenia nie pokrywają się z rzeczywistością, człowiek tylko traci czas, by na własne oczy zobaczyć że dom do zamieszkania to no taki w którym dach przecieka i okazuje się blizniakiem. Choć w ogłoszeniu nie było o tym mowy. 🙄
Ja dziś mam o wiele lepsza noc. Spałam dziś z rogalem i sen od razu robi się lepszy. Siku wciąż 2staje co 2 godziny, ale przynajmniej daje rade szybciej zasnąć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2019, 08:43
Laurka lubi tę wiadomość
-
Karmazynowa a próbujecie sami szukać czy przez jakieś biuro nieruchomości? Bo my jeśli chodzi o sprzedaż to podjęliśmy decyzję, że skorzystamy z biura nieruchomości. Oni są w stanie (przynajmniej tak mi się wydaje) na wstępie wyłapać jakieś niedopatrzenia i niedociągnięcia w ogłoszeniach, obejrzeć nieruchomość i przedstawić to co rzeczywiście, ma szansę Ciebie zainteresować
-
U nas w szpitalu też trzeba mieć wszytko swoje i dla dziecka i dla siebie. Podkłady nie podkłady no wszystko
Witam kolejny tydzień 👌❤zwichrowana, Arashe lubią tę wiadomość
-
Magda no wyjścia nie ma. Mi też chodzi o taką osobę do czasu aż nie urodzę. Mąż takie zwykłe rzeczy ogarnie ale już porządnie wyczyścić łazienki to wątpię...
A już korzystałam przy sprzedaży z mycia okien i super sprawa
My sprzedawaliśmy w kwietniu mieszkanie i od końca kwietnia mieszkamy u teściów. Było trochę przebojów.
3mam kciuki za wizyty! Aster, jestem bardzo ciekawa,co u Ciebie, bo Ty masz ten sam termin
U nas też dzisiaj chłodno -
Kasia tylko ja mam ten szew i liczę na rozwiązanie w okolicy ściągnięcia go. Może dziś się dowiem kiedy dokładnie to będzie miało miejsce - obstawiam ok.10wrzesnia. Chciałabym zacząć normalnie funkcjonować i marzę o porządnym sprzątaniu mieszkania 😅 nie sądziłam, że kiedyś to powiem 😆
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2019, 10:16
zwichrowana, manda21 lubią tę wiadomość
-
magda.g85 wrote:Karmazynowa a próbujecie sami szukać czy przez jakieś biuro nieruchomości? Bo my jeśli chodzi o sprzedaż to podjęliśmy decyzję, że skorzystamy z biura nieruchomości. Oni są w stanie (przynajmniej tak mi się wydaje) na wstępie wyłapać jakieś niedopatrzenia i niedociągnięcia w ogłoszeniach, obejrzeć nieruchomość i przedstawić to co rzeczywiście, ma szansę Ciebie zainteresować
Właśnie zdarzyło nam się, że to biuro nieruchomości wystawił ogloszenoe : dom do zamieszkania bez wkładu finansowego, a tak naprawdę o był dom z przeciekajacym sufitem. W trakcie już spotkania Pani z biura nieruchomości nic się nie odezwała na zastrzeżenia męża, że w ogłoszeniu wiele kwestii zostało pominietych, a nawet ulepszonych niż w rzeczywistości... Za to właścicielce domu było ewidentnie głupio. Tłumaczyła się, że ona się nie zna, a dach przecieka od jakiegoś czasu 🙄 -
Karmazynova wrote:Właśnie zdarzyło nam się, że to biuro nieruchomości wystawił ogloszenoe : dom do zamieszkania bez wkładu finansowego, a tak naprawdę o był dom z przeciekajacym sufitem. W trakcie już spotkania Pani z biura nieruchomości nic się nie odezwała na zastrzeżenia męża, że w ogłoszeniu wiele kwestii zostało pominietych, a nawet ulepszonych niż w rzeczywistości... Za to właścicielce domu było ewidentnie głupio. Tłumaczyła się, że ona się nie zna, a dach przecieka od jakiegoś czasu 🙄
-
Ja się witam w ostatnim miesiącu ciąży
Został równy miesiąc do terminu, ale czuję że Laura zechce się urodzić wcześniej
Przyszedł mi właśnie wynik GBS: Streptococcus agalactiae nie wyhodowano, czyli ujemny?
Jeszcze muszę na kolejnej wizycie wziąć skierowanie na te badania, które trzeba powtórzyć w 3 trymestrze: HIV itd, bo ostatnio zapomniałam. Idę za tydzień w sobotę, mam nadzieję że dotrwamJusi 28 lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Aster4n wrote:Kasia tylko ja mam ten szew i liczę na rozwiązanie w okolicy ściągnięcia go. Może dziś się dowiem kiedy dokładnie to będzie miało miejsce - obstawiam ok.10wrzesnia. Chciałabym zacząć normalnie funkcjonować i marzę o porządnym sprzątaniu mieszkania 😅 nie sądziłam, że kiedyś to powiem 😆
Hehe ja bym na to nie liczyładużo można poczytać, że po zdjęciu czasami było od razu a czasami można jeszcze przenosić. No ale życzę Ci jak najlepiej. Pewnie w 37 ściągną? U nas niektórzy jeszcze ściągają w 38
-
bardzo miła sytuacja mnie dziś spotkała. stoję sobie w biedronce do kasy, przede mną stoi młoda mama z dzieckiem, która zaczęła mnie zagadywać na temat ciąży itd itd ponieważ nie trudno zauważyć, że jestem w ciąży
następnie zeszłyśmy na temat laktacji, poradziła stronę Centrum nauki o laktacji
http://cnol.kobiety.med.pl/pl/
z której sama korzystała i wynajęła sobie doradcę laktacyjnego z certyfikatem, ponieważ w szpitalu ( mimo, że jeszcze wtedy miała pokarm) bez jej zgody zaczęli dokarmiać dziecko butelką. kolejne 3 miesiące to już był dramat. bardzo sobie chwaliła to centrum nauki o laktacji i tym sposobem karmi do dziś, a dziecię ma ponad 1,5 roku
wspomniała tez o blogu matki karmiącej Hafija.
możliwe wyjdę na ciemną kretynkęale ja osobiście nie znałam tego bloga i nie miałam tez pojęcia o istnieniu tego centrum laktacyjnego. wiedziałam jedynie, że poradnie bywają przy szpitalach.
może którejś z Was się przyda lub zainteresuje
marchev lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny 🙋🏼♀️🙋🏼♀️🙋🏼♀️
Witam się w środę z super deszczowego Krakowa 😰
Trzymam mocno kciuki za Wasze dzisiejsze wizyty i czekam na wieści co słychać u maluchów i w Waszych szyjkach haha
No i gratuluje nowych rozpoczętych tygodni!
Ja chyba zaraz pójdę spac bo jestem strasznie śpiąca.
Wczoraj trochę pdzegielam tym sprzątaniem i krzyże mnie bolały dosyć mocno, ale na szczęście brzuch miekki i się nie spinał -
Kaska wrote:Hehe ja bym na to nie liczyła
dużo można poczytać, że po zdjęciu czasami było od razu a czasami można jeszcze przenosić. No ale życzę Ci jak najlepiej. Pewnie w 37 ściągną? U nas niektórzy jeszcze ściągają w 38
hehhe właśnie najlepiej tak by było dla mnie, żeby już być w tym szpitalu pod obserwacją jak się zacznie i ' z głowy" a raczej z brzucha 😆
ale wiem, wiem może być tak, że jeszcze ostatnia z forum urodzę i będę Wam dzielnie towarzyszyć w niedoli do końca września, oby tylko nie pazdziernika😅