X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • zwichrowana Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;)

Ja również gratuluję nowych tygodni i trzymam kciuki za wizyty- dajcie znać jak poszło.

Ja rano byłam na krwi- powtórzyłam HIV, HBs i HCV. Teraz jednak patrzę, że powinnam niby też WR. Nie dostałam jednak takiego zalecenia od ginekologa i teraz tak się zastanawiam, czy powinnam..
    GBS odbieram z poniedziałek - na OSTATNIEJ wizycie przed oczekiwanym terminem porodu. Ale jak to ostatniej? 0.o
    Jeśli do 3go wrześnie nie urodzę to mam wpaść do niej na wizytę czwartego. Ale dla mnie to wszystko jest abstrakcją! To już tak blisko ..

Po południu mam jeszcze wizytę u okulisty, żeby sprawdził czy napewno wszystko jest dobrze i czy mogę rodzić sn.

manda21 lubi tę wiadomość

synuś <3
    8p3os65ghnx69rco.png

28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
    31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
    02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml
  • Karola9316 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wr robiłam na samym początku tylko :)

Czekamy na Anię <3

8599dqk389wp0sv2.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwichrowana ja właśnie liczę, że do 24.08 wytrzymam z porodem do wizyty, bo nie mam 2 raz pobranego HIV, HCV chyba, toxo 3 raz, HBS. Myślałam durna, że HBS i GBS to wymaz i lekarz pobrał na ostatniej wizycie, ale przyszedł tylko GBS. Napisałam mu maila za wczasu, że mamy zaległe badania. Chciałabym mieć wszystko do porodu, a nie świecić oczami na IP :)
    U okulisty już byłam, nie ma przeciwwskazań :) T już tak blisko, a zarazem tak daleko...
    Dzisiaj mnie wzięło na sprzątanie i od rana latam na szmacie :D Ogarnęłam łazienkę, kuchnię. Jeszcze zostało starcie kurzy, odkurzenie i może podłogi umyję. Jutro chyba przyjedzie moja mama z teściami na obiad ;)

Edit: właśnie mi lekarz napisał, że HBS i HIV się pobiera po skończonym 35 tc więc mi da skierowanie na kolejnej wizycie i że spokojnie donoszę. Super, że w nas wierzy :D Całą resztę też wtedy dostanę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2019, 12:10

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Mańka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się również po wizycie.

33+5tc i waga 2200 ❤️
    Morfologia, mocz cacane 👌
    Pobrany GBS, wyniki za tydzień.
    Na początek września zaplanowane pierwsze KTG.
    I z uwagi na cukrzycę tydzień przed terminem (chyba, że wcześniej urodzę) mam się zgłosić na oddział.

Wszystko zaczyna być coraz bardziej realne ☺️

Arashe, Mama_Zuzia, Aster4n, alex0806, Kaska, aannkka, marchev, magda.g85, Annie80, AmyLee44, andziaxs, pola0909, Laurka, monkle, Ula_Lbn, Karmazynova, AnnaB. lubią tę wiadomość

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mańka- cudne wieści! Już tak niedługo :)

Zwichrowana- kile powtarza się tylko i wyłącznie jak jesteś w grupie ryzyka- tak mi dwóch ginekologów powiedziało :) wiec spokojnie! Trzymam mocno kciuki za wizytę u okulisty

Alex- gratulacje, ostatnia prosta przed Tobą! Czemu tak sądzisz ze Laura zdecyduje się urodzić wcześniej niż ten 38 tydzień załóżmy?:) skoro nic się nie dzieje to raczej dzieci rodzą się w tak ogólnie założonym terminie +-2 tygodnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2019, 13:09

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Paniom ;)
    Gratuluję wizyt :D
    Wracając do badań do porodu to z tego co mi wiadomo to trzeba powtórzyć właśnie HIV, HCV, hbs, i wr, ja chodzę na NFZ i wszystko to powtarzałam po skończonym 35 tyg.
    Oprócz do trzeba mieć grupę krwi, gbs i świeża morfologie (to sobie powtórzę w tym tyg chyba).
    Dziś idę na ktg, mam nadzieję, że bez przebojów, a w poniedziałek mam wizytę

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda.g85 wrote:
    bardzo miła sytuacja mnie dziś spotkała. stoję sobie w biedronce do kasy, przede mną stoi młoda mama z dzieckiem, która zaczęła mnie zagadywać na temat ciąży itd itd ponieważ nie trudno zauważyć, że jestem w ciąży :D

następnie zeszłyśmy na temat laktacji, poradziła stronę Centrum nauki o laktacji

http://cnol.kobiety.med.pl/pl/

z której sama korzystała i wynajęła sobie doradcę laktacyjnego z certyfikatem, ponieważ w szpitalu ( mimo, że jeszcze wtedy miała pokarm) bez jej zgody zaczęli dokarmiać dziecko butelką. kolejne 3 miesiące to już był dramat. bardzo sobie chwaliła to centrum nauki o laktacji i tym sposobem karmi do dziś, a dziecię ma ponad 1,5 roku :D

wspomniała tez o blogu matki karmiącej Hafija.

możliwe wyjdę na ciemną kretynkę :D ale ja osobiście nie znałam tego bloga i nie miałam tez pojęcia o istnieniu tego centrum laktacyjnego. wiedziałam jedynie, że poradnie bywają przy szpitalach.

może którejś z Was się przyda lub zainteresuje :)

Hafija, to gwiazda i guru laktacji :) czytam ja i oglądam mniej więcej od miesiąca. Jest bardzo motywująca.

My po pierwszym ktg, wszystko dobrze, skurcz był jeden przez godzinę na poziomie 40, nie czułam go. Dzisiaj 33+6. Jeszcze tydzień i drugie minimum osiągnięte :)
    Teraz wracamy do domu odpoczywać dalej. Jutro mamy kolejnych gości przedporodowych i mój mąż kuchcik znowu piecze, nie do wiary :)

Miłego dnia dziewczyny.

Kaska, łania, Mama_Zuzia, magda.g85, monkle, Karmazynova lubią tę wiadomość

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • marchev Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz tez po wizycie. Klusek 2800 35t :)
    Planowane cc 12.09
    Ktg wyszlo dobrze, jedynie ta anemia i bakterie w moczu. Szyjka dluga, zamknieta. Uff.

Mama_Zuzia, magda.g85, Pom-pon, Kaska, manda21, Annie80, AmyLee44, andziaxs, pola0909, Laurka, monkle, aannkka, Agucha90s, Karmazynova, k878, Arashe, Mańka, stayaway lubią tę wiadomość

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dziewczyny, całe szczęście ze szyjki zamknięte i ktg ładnie wychodzą ❤️

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. U nas dzis deszcz od rana. Ale orzynajmniej chlodno :) ale stopy dalej mam spuchniete az mnie skora boli od gory :/ za 20 dni cesarka i w wreszcie mi zejdzie ta opuchlizna.
    Super ze dzieciaczki wam rosna a szyjki trzymaja :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon wrote:
    Hafija, to gwiazda i guru laktacji :) czytam ja i oglądam mniej więcej od miesiąca. Jest bardzo motywująca.

My po pierwszym ktg, wszystko dobrze, skurcz był jeden przez godzinę na poziomie 40, nie czułam go. Dzisiaj 33+6. Jeszcze tydzień i drugie minimum osiągnięte :)
    Teraz wracamy do domu odpoczywać dalej. Jutro mamy kolejnych gości przedporodowych i mój mąż kuchcik znowu piecze, nie do wiary :)

Miłego dnia dziewczyny.

Tylko ktg miałaś, bez badania?

Agusia no to już niedługo :)

Mańka naturalnie rodzisz?

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marchev wrote:
    Ja juz tez po wizycie. Klusek 2800 35t :)
    Planowane cc 12.09
    Ktg wyszlo dobrze, jedynie ta anemia i bakterie w moczu. Szyjka dluga, zamknieta. Uff.

Jesteśmy już trzy na 12.09 :) Oby wszystkie dotrzymały :)

marchev lubi tę wiadomość

MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaska wrote:
    Tylko ktg miałaś, bez badania?

Agusia no to już niedługo :)

Mańka naturalnie rodzisz?

Tak, wizytę mam we wtorek :) Teraz mam naprzemiennie, wizyta co 10 dni i w międzyczasie ktg.

Kaska lubi tę wiadomość

MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • Annie80 Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gratuluje udanych wizyt i ktg!!!

A Maluchy to już poważne Kluchy są ❤️

Ja wizytuje w przyszłym tygodniu, będę misja tez pierwsze ktg: ciekawe, ile Franek już wazy:)

Mam dziś ogromny apetyt, przy cc muszę się pilnować, a tu co 5 minut bym mogła cos wciągnąć. Chodzi za mną placek drożdżowy ze śliwkami...

• pola0909 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki gratuluję dzisiejszych wizyt, nasze maleństwa już pięknie ważą :):):) To brzmi dumnie !!! Kciuki za późniejsze wizyty :):)!! I czekamy na wieści :) Ja dzisiaj byłam na ostatnich badaniach mocz i krew a we wt ostatnia wizyta... i nie wiem co dalej ...haha Laurka również odebralabym jednoznacznie słowa męża , że mam iść na zakupy hihi Dzięki za podanie linków odnośnie karmienia, ja skorzystam :)

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Wam!

Ja lepiej dzis spala. Powiem Wam, ze jak spie fatalnie, to jak budzik zadzwoni, to jest mi wszystko jedno i po prostu wstaje. A tak to wciskalam drzemke iles razy i co oko zamknelam to dalej zasypialam i wcale wstac nie chcialam. A moje durne sny dalej mnie mecza. Sa tak glupie, ze glowa mala.

Gratuluje udanych wizyt! Niektore z nas sa juz naprawde blisko mety!

Powiem Wam, ze z tymi ciuchami ciazowymi to jest u mnie tak, ze mam dojscie do naprawde tanich a ladnych sukienek. Ale na tym etapie kazdy grosz wydaje mi sie wydany bez sensu, bo ponosze jeszcze miesiac a potem bedzie z tego worek na kartofle jak juz nie bedzie brzucha. Takze zdecydowalam sie kupic 1 spodnice, bo w ten sposob bede mogla ja nosic z bluzkami ciazowymi, a pozniej z bluzkami do karmienia. A jak bedzie przyzwoita to za jakis czas dokupie w innym kolorze ;)

Wydaje mi sie, ze jeszcze cos chcialam napisac, ale nie pamietam... #kalafiorzamiastmozgu #budynciazowy

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • AmyLee44 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ja tez już po wizycie :) mała waży 3149, termin wg wymiarów 5.09 ale co będzie to będzie szyjka długa ale rozwarcia już na 1cm więc coś się powoli zaczyna dziać :) teraz tylko czekać :)

Laurka, pola0909, manda21, Jusi 28, monkle, Karmazynova, Arashe, Agusia_pia, klopsik, Mańka, andziaxs, AnnaB. lubią tę wiadomość

3i49tv734kk70k5a.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AmyLee44 wrote:
    Cześć ja tez już po wizycie :) mała waży 3149, termin wg wymiarów 5.09 ale co będzie to będzie szyjka długa ale rozwarcia już na 1cm więc coś się powoli zaczyna dziać :) teraz tylko czekać :)

:O Moja corka w 37 tygodniu urodzila sie z waga 2500. Czym Wy karmicie te bobasy? :D

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • AmyLee44 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    :O Moja corka w 37 tygodniu urodzila sie z waga 2500. Czym Wy karmicie te bobasy? :D
    Ja pierwsza rodziłam 3640 więc pewnie będzie podobnie haha nie wiem jem dużo to i mała duża, wiecie ja się urodziłam z waga 4200 😂

3i49tv734kk70k5a.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka- 3200 niecałe to jest trochę ponad 50centyl, to wcale nie takie duże dziecko :p po prostu Twoja bardzo drobna :D

AmyLee- gratulacje ❤️

Pola- to kiedy rodzisz?:) zaciskam kciuki za wizytę!

AmyLee44 lubi tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
‹‹ 989 990 991 992 993 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ