X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erre ja dla przypomnienia chodziłam na takie zajęcia z położnymi raz w tyg. Przy temacie laktacji właśnie mówiły o wedzidelkach i podkreślały żeby załatwić to jak najszybciej żeby dziecko nie złapało złego nawyku ssania

erre lubi tę wiadomość

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Maddelainen Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To każdemu dziecku się podcina to wędzidełko? 🙂

👩+🧔‍♂️+👱+🐶
    2020 👶 💙
    30.12.2024 ⏸️

https://www.tickerfactory.com]age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2020, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap gratulacje, super, ze tak szybko poszło :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2020, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maddelainen wrote:
    To każdemu dziecku się podcina to wędzidełko? 🙂
    Niee, tylko jak jest za krótkie, bo wtedy dziecko nie może aktywnie ssac i ma problemy z jedzeniem, a później moze miec problemy z mową.

• Pogoda Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erre, pap gratulacje!
    Malo sie udzielam bo dziecko jednak jest absorbujące. Dziś chyba przesadziłam z podawaniem mu cyca bo zaczął straszliwie płakać. Miałam nawał bo cyce jak kamienie a tyle wydoił ze są miękkie. Teraz sie uspokoił jak go zawinęłam w rożek , dałam ciepła pieluszkę na brzuszek i tule go do siebie. Trzymajcie kciuki żeby w nocy był spokojny :)

erre lubi tę wiadomość

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erre i Pap gratulacje!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2020, 23:30

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    To z tych dziewczyn które się odzywają na wątku to już nas tylko kilka nie rozpakowanych zostało. :)

Ja bede ostatnia. Wtedy to sie nikt juz nie interesuje 🤪. Ale moze na pazdzier ikowych bede pierwsza 😄

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Aina Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 01:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny prosze o kciuki corka kaszle od zaśnięcia. ;(

Tak mi przykro nie wiem co zlapali

• Zabka_89 Ekspertka

Wysłany: 12 września 2020, 01:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi1995 wrote:
    Ponawiam pytanie o laktator! :)
    Hej ja bylam u doradcy od laktacji ponoc najlepsza w moim woj to polecila mi zebym zakupila laktator medeli maxi swing flexi na podwojne koncowki. Zwieksza pokarm o 30 % i skraca czas z 30min na 15. U mnie problem z karmieniem byl od poczatku walczylam laktatorem dlugo zeby w ogole pokarm sie pojawil i dopiero od niedawna a moj Mikolaj ma juz ponad miesiac to nie dokarmiam MM.
    Joanna nie martw sie na zapas z tym karmieniem itp wiem co czujesz bo ja bylam dwa tyg w szpitalu i swoje przezylam a pamietaj ze najgorsze na pokarm to jest stres ja jak mam gorszy dzien to mnoej pokarmu sciagam. Ogolem to u mnie Mikolaj dopiero zaczyna ssac piers nie wiem czy uda mi sie przejsc tylko na piers ale pracujeny dalej zeby sie udalo na razie walcze zeby utrzymac pokarm laktatorem wiwc doradce polecam bo powiedziala mi jsk i po ile czasu mam sciagac to juz po dwoch dniach zauwazylam roznice :) moj Mikolaj planowo mial sie 12 wrzesnia urodzic a juz ma 5 tyg i wazy juz 4150 wiec ladnie mi przybiwra na wadze. We wtorek mamy wizyty juz w trzech poradniach najwazniejsza to ta kardiologiczna mam nadzieje ze juz leki ktore dostalismy do domu nam odstawia. Czytam was dziewczyny regularnie co pare dni wiec gratuluje wszystkim udanych porodow dzielne mamusie :) swiat jest zupelbie lepszy majac taki skarb w domu :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

• pap86 Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 02:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b887679ccc1f.jpg

Asia000, ancys85, Natalii, Audrey, erre, joana, Krokodylica, Leeila26, Ptysio, Domi1995, Dave87, edka85, Szczęśliwa lubią tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 04:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się być na bieżąco i nie przegapić żadnego nowonarodzonego dzieciątka ale czasem brakuje czasu na dłuższe sprawozdanie więc w skrócie co u nas...

Malutki jest złotym dzieckiem i jestem w nim zakochana do szaleństwa 😍 zresztą nie tylko ja bo starsze rodzeństwo nic tylko by go całowało i głaskało.
    Małe stópki, rączki, nosek rozczulają mnie doszczętnie 🤗 człowiek dosłownie zapomniał jak malusie są takie bobasy i jak pięknie pachną 🤭
    Pawełek przekroczył już swoją wagę urodzeniową, wczoraj osiągnął 4260g. 😁 u mnie nadal nawał więc karmimy się z jeden piersi, której i tak nie jest w stanie opróżniać i tak na przemian.
    Dalej wszystkie ubranka w rozmiarze 62 są za duże 🤷‍♀️ patrzałam różne firmy i w każdej "pływa" ale z dwojga złego, lepiej że w tą stronę, niż wymieniać garderobę, widocznie taka budowa 😁
    Ja czuję się już bardzo dobrze i nie odczuwam żadnego bólu czy dyskomfortu, w poniedziałek idę do gin na zdjęcie szwu i będziemy rozmawiały o plastrach na ranę.

Początek września u nas bardzo intensywny i obfity w nowości. Od rozpoczęcia edukacji przez starszaków, przez poród i pojawienie się nowego członka rodziny, do rozpoczęcia budowy domu... Mąż stanął na wysokości zadania i wszystko ogarnął sam jak mnie nie było, więc muszę go pochwalić 😊
    Pomału ukłaadm plan codziennych obowiązków więc pewnie będzie łatwiej wygospodarować czas na swoje przyjemności 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2020, 05:09

Natalii, erre, Krokodylica, Ptysio, Domi1995, Asia000, Dżoana12 lubią tę wiadomość

• Lola. Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 04:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. Chyba jednak ja wepcham się w kolejkę. Chwile po drugiej zaczęły mi odpływać wody. Leżałam na łóżku i myślałam ze popuscilam. Za chwile znowu. Poszłam do łazienki a tu sikam mimo ze nie czuje ze sikam. Cały czas od tamtej pory mi lecą. Cała Podpaska ta z canpola duża była mokra jak dojechałam do szpitala. Leżę pod ktg miałam usg i badanie ale lekarz mówi ze do porodu jeszcze długo bo rozwarcie nie pamietam na cm albo na palec nie zapamiętałam. Skurcze mnie łapią co jakiś czas ale takie jakby krzyżowe. O matulu tak się boje..

ancys85, Natalii, Audrey, erre, Anika, Pogoda, joana, Krokodylica, Ptysio, Domi1995, Dave87, edka85, Asia000, Szczęśliwa lubią tę wiadomość

Mikołaj❤
    lprk20mmo9qhkrvb.png
    3× aid nieudane abovo Lublin
    Rok 2019 0% morfologia
    InvimedWarszawa/1ivf.krotki/27lat
    18.09-14pobranych-10dojrzalych/4oocyty
    6 zapłodnionych-5 blastek
    23.09 transfer ✊4AB 7tydz [*] 💔
    Czekają ❄❄❄
    10.01 transfer 4AB
    5dpt kreska na teście
    10dpt-472.5mIU/ml 12dpt-994mIU/ml 14dpt-1984mIU/ml17dpt6129mIU/ml 19dpt-10700mIU/ml
    21dpt 0.25mm dzidzi i ❤
    7.02-28dpt 0.62mm ❤
    13.02- 7t4d 1.3cm😍
    26.02- 9t3d 2.61cm😍 FHR 184❤
    10.03-11t2d 4.13cm🥰 chłopak? 💙

MTHFR 6777C-T hetero
    PAI- 1 4G homo
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 05:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka3 wrote:
    Ja bede ostatnia. Wtedy to sie nikt juz nie interesuje 🤪. Ale moze na pazdzier ikowych bede pierwsza 😄

Myślę, że każda z nas jak się odnajdzie w nowej sytuacji to zacznie intensywniej wracać na forum. Czasu mniej- fakt ale uzależnienie pozostaje 🤣😁
    !!!! Ja czekam na wszystkie forumowe dzieciaczki, nawet te, które zdecydują się być październikowymi szkrabami!!!! 🤗😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2020, 05:17

Krokodylica, Ptysio, Zabka_89 lubią tę wiadomość

• Maddelainen Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii, dzięki za odpowiedź 🙂 Tak dużo piszecie k tym, to myślałam, że kazdemu 😂

Lola, mamy ten sam termin porodu, teraz się wystraszyłam, mam nadzieję że u mnie dziecię wytrzyma chociaż do środy. Nie chciałabym mieć akcji porodowej z pessarem :(
    trzymam kciuki, aby szybko poszło!

Natalii lubi tę wiadomość

👩+🧔‍♂️+👱+🐶
    2020 👶 💙
    30.12.2024 ⏸️

https://www.tickerfactory.com]age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2020, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola powodzenia :)
    Ancys super, ze tak sie dobrze układa, z rozmiaru maluszka się ciesz, bo pewnie lada chwila wyrośnie ;)

A ja się witam w ciązy donoszonej 😀
    Z tej okazji od wczoraj boli mnie gardło i jakby lekki katar mam, co mogę zrobić, żeby szybko sobie pomoc?

ancys85, Krokodylica, Chmurka lubią tę wiadomość

• joana Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola powodzenia 😍

Pap ale slodka kruszynka 😘

Ancys masz racje, jak kazda mam jakos juz dojdzie do ladu z codziennoscia przy maluchu to wszyscy tu wroca. A teraz to jak calybczas wolalm ze jestem o niedoczasie. Caly czas obiecuje siebie, ze w dzien odpocznę jak spi maly a nie da rady. Nie wiem co bedzie jak maz wroci do pracy.

Zabka dzia za slowo otuchy 😘

ancys85, Zabka_89 lubią tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola powodzenia. :)

• KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii wrote:
    Lola powodzenia :)
    Ancys super, ze tak sie dobrze układa, z rozmiaru maluszka się ciesz, bo pewnie lada chwila wyrośnie ;)

A ja się witam w ciązy donoszonej 😀
    Z tej okazji od wczoraj boli mnie gardło i jakby lekki katar mam, co mogę zrobić, żeby szybko sobie pomoc?

Ja sie juz kilka razy wyratowalam takim koktajlem: cytryyna (cala, ze skorka jesli jest bio), 2cm imbiru, zabek czosnku, troche miodu, woda i ewentualnie jeszcze wit C.

Natalii lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola, powodzenia 😊 moja Klucha ma 3 dni żeby wyjść 🤣 ale tego nie widzę. Już się niecierpliwie przez to. I czasami jeszcze mam schizy czy wszystko jest ok bo tak się wierci w brzuchu, że jej ciasno i pewnie musi się jakoś nienaturalnie wyginać 😔
    Byle do środowej wizyty, od razu się zapytał czy może widać czy jest owinięta pępowiną bo to też spędza mi sen z powiek 😡

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja oczywiście przelotem 😅 Gratuluję wszystkim nowym mamusiom i niezmiennie trzymam kciuki za kolejne rozpakowujące się ❤️

Nasza panienka konczy dzis 2 tygodnie ❤️ Nie mam pojecia kiedy to zleciało, jestem w szoku. Żółtaczka wolniutko, ale schodzi, karmimy sie caly czas piersią, pojawily sie problemy z brzuszkiem - gazy i strzelające kupy, właśnie dokształcam się w tej materii, sądzę, że mam za dużo pokarmu i mała łyka powietrze, bo za szybko musi pracować. Chyba uruchomię laktator, dopóki laktacja się nie unormuje. Poza tym jest super, mała głównie je i śpi, siostra ją pokochała, pomaga przy niej, uspokaja ją, pomaga nam ją myć przy kąpieli, naprawdę jest super. Zdarzają się sytuacje, że płacze, bo chce do mamy, akurat jak karmię małą, ale raczej nie wiążę tego z pojawieniem się siostry tylko z buntem dwulatka, który dawał nam się we znaki jeszcze sporo przed narodzinami :)

Audrey u mnie też nic nie zwiastowało rychlego rozwiązania i równiutko w terminie urodziłam 😊 mimo, ze pierwsza córka wyszla 2 tyg przed terminem 😀 Tak, wiec nigdy nic nie wiadomo 😀

Wstawiam zdjęcia moich słodkości, nie cytujcie proszę, później usunę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2020, 19:14

ancys85, Chmurka, Ptysio, erre, Domi1995, Audrey, Krokodylica, edka85, joana, Pogoda, Asia000, Dżoana12, Szczęśliwa lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
‹‹ 1037 1038 1039 1040 1041 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ