X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • erre Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro, rozplywam się nad tym drugim zdjęciem 🥰

Dziewczyny, które mają w Rossmannie wpisanych więcej dzieci: czy zniżka z 10% wraca do poziomu 3%? Bo skąd wiadomo, na które dziecko coś kupuję?

Totoro lubi tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro, malutka jest słodka ale drugie zdjęcie skradło mi serce 🤩🥰

Totoro lubi tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę czesciej uwieczniać takie momenty, bo to urocze ❤️ Mam tez zdjęcia jak starsza myje nóżki malutkiej w wanience, przyklady generalnie mogę mnożyć :) Kilka razy tez widziałam w nocy (śpimy wszyscy razem w łóżku 😅) jak starsza się kręciła, majgala po łóżku po czym otworzyła oczy, pogłaskała Sarę i zasnęła 🙂 raz nawet z rączką na jej główce 😊
    A hitem jest usypianie xD obydwie nie obejdą się bez mamy do snu i czasem jak się akurat nie uda uśpić najpierw jednej, potem drugiej to kładę sie z nimi na łóżku, młodsza jest przy piersi, starsza za mną i bawi sie moimi włosami a ja równocześnie jej czytam książkę 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2020, 09:21

Audrey, Krokodylica, joana, Ptysio, KotkaPsotka3, Asia000, Domi1995 lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Aina Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lol powodzenia

U nas infekcyjnie tez nie man za wile pomyslow jak ratowac siebie na zdrowiu .moze maliny herbata z cytryna
    ...ale patrzac na stan dzieci moze to byx niewystarczajace by chronic sie od ich wirusów

• Dave87 Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAP gratulacje :) faktycznie super poród . U nas niestety nie podają zzo w szpitalu w którym rodziłam .

Mniej pisałam bo z małą mamy problem z karmieniem , ja nie mam na razie go wcale ale przykładam do piersi ona ciumka po czym jest nerwowa , nie mówię już o tym że na prawej mam same siniaki bo pewnie źle przystawiam. Dostała troszkę mleczka jednorazowego bo była non stop głodna i szczerze to płakać mi się chce bo chciałabym ją karmić a widzę że się męczy , mam nadzieję że to mleko u mnie niedługo się pojawi albo w domu spróbuję laktatorem

Pogoda lubi tę wiadomość

iv09mg7yx1wzcbqx.png

Starania od 2013 r
    Za wysokie amh 13 i Pcos .

1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn

2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle

Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
    08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić

10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
    12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA

10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍

21/22.01 krwawienie :(
    06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
    27.04 ❤️🧒
    5.05 Połówkowe 👍
    24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
    Walczymy dalej 💪
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie jedno z ostatnich brzuszkowych zdjęć :)

9d39c71e0372.jpg

Audrey, edka85, Chmurka, ancys85, Pogoda, erre, Ptysio, KotkaPsotka3, Asia000, Dżoana12, Dave87, Natalii, pap86, Domi1995, Zabka_89 lubią tę wiadomość

• Audrey Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to już mojego brzucha nie pokazuje bo wyglądam jak wieloryb 🤦‍♀️

W ogóle to pisałam że wczoraj byliśmy na grzybach. No i mówię do męża że ma przynieść mi kalosze z piwnicy bo one są rozm 38 (mam 36) i pewnie to jedyne w które wejdę. Skończyło się na tym że mąż mi je na chama zakładał bo tak napuchłam 🙈🙈🙈

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko piękny brzusio 🤩

Totoro ale slodkie momenty i te zdjecia 😍 rozplywam sie bad tym.
    U nas tez bole brzuszka i tak samo mysle, ze to wina, ze mam juz tyle pokarmu ze az malemu strzela do buzi. Probujemy różnych pozycji tez karmienia, tak zeby jakos mogl regulowac sobie wypływ do buzi.

Erre co dorossmana to nie pomoge. Ostatnio dopiero dowiedzialsm sie o tych 3%. A wogole po narodzinach tez dostaje sie ta paczke pampersow? Ostatnio znow przyszedł mi email. I nie wiem czy to nie pomylka.
    A u nas pampersow idzie, ze hoho 🤪

Krokodylica lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam masę zdjęć wszystkich moich dzieciaków razem, te fotki najbardziej mnie rozczulają 😊 takie trzy cząstki mnie razem 🤗

Krokodylica piękny brzusio 😁 ja za moim trochę tęsknię ale plus jego braku, że golenie Grażynki idzie piorunem 🤣😂
    Audrey nie przesadzaj i wrzucaj zdjęcie, nie stóp, wystarczy brzusio 😜😉

Krokodylica, Chmurka lubią tę wiadomość

• Pogoda Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dave87 wrote:
    PAP gratulacje :) faktycznie super poród . U nas niestety nie podają zzo w szpitalu w którym rodziłam .

Mniej pisałam bo z małą mamy problem z karmieniem , ja nie mam na razie go wcale ale przykładam do piersi ona ciumka po czym jest nerwowa , nie mówię już o tym że na prawej mam same siniaki bo pewnie źle przystawiam. Dostała troszkę mleczka jednorazowego bo była non stop głodna i szczerze to płakać mi się chce bo chciałabym ją karmić a widzę że się męczy , mam nadzieję że to mleko u mnie niedługo się pojawi albo w domu spróbuję laktatorem

Niechcący polubiłam. Miałam to samo uratowały mnie osłonki na brodawki i teraz mam pokarmu aż nadto. Tez ryczałam emocje wygrywały. Zapytaj kogoś w szpitalu może Ci doradza

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joana wrote:
    Kroko piękny brzusio 🤩

Totoro ale slodkie momenty i te zdjecia 😍 rozplywam sie bad tym.
    U nas tez bole brzuszka i tak samo mysle, ze to wina, ze mam juz tyle pokarmu ze az malemu strzela do buzi. Probujemy różnych pozycji tez karmienia, tak zeby jakos mogl regulowac sobie wypływ do buzi.

Erre co dorossmana to nie pomoge. Ostatnio dopiero dowiedzialsm sie o tych 3%. A wogole po narodzinach tez dostaje sie ta paczke pampersow? Ostatnio znow przyszedł mi email. I nie wiem czy to nie pomylka.
    A u nas pampersow idzie, ze hoho 🤪

Ja tez dostałam dziś tego maila. Mi akurat bardziej pasują teraz dada bo są mniejsze. Z pampersa młody bokiem przesikiwal . Ale pampersy o tyle fajne ze mięciutkie. Będą jak Julus urośnie :)

joana lubi tę wiadomość

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancys, jak stanę przed lustrem to zrobię 🙈

Dziewczyny, a probowałyście na brzusio espumisan 40, jeśli nie to okłady z termoforu z pestek wiśni, masaż brzuszka? To pomagało naszym ostatnim brzdacom w rodzinie. W ogóle najlepszym sposobem na bóle brzuszka jest moja mama, ona ostatnio do bratanka jeździła regularnie rano i wieczorem i go rozciagała. Tzn wyglądało to tak że np przykładała kolanka do łokcia, na brzuszek i od tylu rączka do stópki itp. Pierwszy raz jak to widziałam to byłam przerażona bo dziecko płakało, wyglądało no jak tortury, ale za 3 razem Mały cieszył się juz jak gwizdek, bóle mu przeszły bo te jelitka się uspokoiły a on spał jak suseł. Sama bym się na takie wygibasy nie porwała ale ona z całą 5 dzieci tak robiła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2020, 11:14

joana lubi tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola, trzymam mocno kciuki za sprawną akcję 💪

Też dziś dostałam maila o pieluszkach.

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda mi tez przelatywaly na poczatku bokiem. Okazalo sie, ze za luźno je zapinam 😕 teraz jest dobrze. Moze Ty tez sprobuj.

Audrey probowalam i slabo pomaga. U nas lekarz przepisał zamiast espumisanu bobotic forte. Baczki ida ale mimo to przy kazdym jest płacz.

Dave mleko napewno Ci sie pojawi. Jeszcze tydzien temu plakalam jak Ty. A teraz bez wkladek sie nie obejde bo samo mi leci.

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dzieci po espumisanie rzygały a bobotic z kolei nie pomagał.

• Pogoda Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joana wrote:
    Pogoda mi tez przelatywaly na poczatku bokiem. Okazalo sie, ze za luźno je zapinam 😕 teraz jest dobrze. Moze Ty tez sprobuj.

Audrey probowalam i slabo pomaga. U nas lekarz przepisał zamiast espumisanu bobotic forte. Baczki ida ale mimo to przy kazdym jest płacz.

Dave mleko napewno Ci sie pojawi. Jeszcze tydzien temu plakalam jak Ty. A teraz bez wkladek sie nie obejde bo samo mi leci.
    Pewnie za lekko albo przez to ze wywijanie zeby odsłonić kikut a i tak zasłania wiec na razie biorę dade. No chyba ze uczuli ale mam nadzieje ze nie :)
    Termoforka niestety nie mam , espumisan mam ale stwierdziłam ze nie będę go faszerować jak nie wiem czy to kołki. Koniec końców owinęłam małego rozkiem dałam ciepła tetrę na brzuszek dałam cyca przytuliłam i ładnie spał :)

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w nocy złapało kilka bolesnych skurczy, myślę coś się zaczyna. I co? D*psko.
    Mówią że każda ciąża inna i serio z pierwszą córką wywoływali mi poród po terminie, z drugą córką latałam w najlepsze, nic nie wskazywało na wcześniejszy poród, i nagle dwa tygodnie przed terminem zaczęły mi odchodzić wody i pooooszłoooo.
    A teraz? Wciąż jakieś straszaki, wciąż jakieś bóle, skurcze i niiiic, człapię dalej. 🤦‍♀️
    I nawet męża wykorzystać nie mogę żeby przyśpieszyć poród bo chory.

• KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Dziewczyny ja oczywiście przelotem 😅 Gratuluję wszystkim nowym mamusiom i niezmiennie trzymam kciuki za kolejne rozpakowujące się ❤️

Nasza panienka konczy dzis 2 tygodnie ❤️ Nie mam pojecia kiedy to zleciało, jestem w szoku. Żółtaczka wolniutko, ale schodzi, karmimy sie caly czas piersią, pojawily sie problemy z brzuszkiem - gazy i strzelające kupy, właśnie dokształcam się w tej materii, sądzę, że mam za dużo pokarmu i mała łyka powietrze, bo za szybko musi pracować. Chyba uruchomię laktator, dopóki laktacja się nie unormuje. Poza tym jest super, mała głównie je i śpi, siostra ją pokochała, pomaga przy niej, uspokaja ją, pomaga nam ją myć przy kąpieli, naprawdę jest super. Zdarzają się sytuacje, że płacze, bo chce do mamy, akurat jak karmię małą, ale raczej nie wiążę tego z pojawieniem się siostry tylko z buntem dwulatka, który dawał nam się we znaki jeszcze sporo przed narodzinami :)

Audrey u mnie też nic nie zwiastowało rychlego rozwiązania i równiutko w terminie urodziłam 😊 mimo, ze pierwsza córka wyszla 2 tyg przed terminem 😀 Tak, wiec nigdy nic nie wiadomo 😀

Ale to laktatorem chyba laktacji nie unormujesz? No bo jak bedziesz dodatkpwo sciagac to sie bedzie wiecej produkowac?

A ja juz sie lepiej czuje. Ten "dlugi" spacer mnie tak dobil ale teraz jest ok. Jestem we Wroclawiu do jutra a potem wracamy do De i wielkie oczekiwanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2020, 13:00

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Szczęśliwa Przyjaciółka

Wysłany: 12 września 2020, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mieć za tydzień cięcie, więc też już niedużo czasu zostało :)

Ale synek po 3 dniach w przedszkolu już przyniosl do domu katar i kaszel, więc obawiam się co to będzie.

8p3os65gfezqfali.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka3 wrote:
    Ale to laktatorem chyba laktacji nie unormujesz? No bo jak bedziesz dodatkpwo sciagac to sie bedzie wiecej produkowac?

A ja juz sie lepiej czuje. Ten "dlugi" spacer mnie tak dobil ale teraz jest ok. Jestem we Wroclawiu do jutra a potem wracamy do De i wielkie oczekiwanie.

Chcę odciągać ten pierwszy mlekotrysk, zeby tak mocno malej nie leciało, bo nie ogarnia :/ Ale wcześniej próbuję pozycji lod górkę, moze to wystarczy. No ledwo biedna zje i chlust tym mlekiem, ktore dopiero co wypila :(

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
‹‹ 1038 1039 1040 1041 1042 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ