X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap no i dałaś czadu. Brawo

pap86 lubi tę wiadomość

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAP super;) gratulacje;);)

pap86 lubi tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje pap 😊

No to mamy dziś dwóch wrześniowych chłopaczków 😁

pap86 lubi tę wiadomość

• Audrey Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erre, pap, gratuluję 🥰

Lola, moja to 3500g miała tydzień temu w środę 🙈 na przyszła mam wizytę i lekarz wtedy przewidywał 4000g 🤦‍♀️ trochę mnie to stresuje 🙈

A my byliśmy na grzybach, chodziłam po lesie przez 1,5h, bo to mnie trochę bolą, mąż nie odstępował mnie na krok że strachu żebym się gdzieś nie sturlała 🤣

erre lubi tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Aina Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap gratki szybki porod az szybkim tchem sie czyta :) odpoczywajcie

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap gratuluję :)

• joana Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Pap, brawo 🤩 gratulacje ❤

Audrey ale marzy mi sie wyjscie na grzybki 🥰

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To z tych dziewczyn które się odzywają na wątku to już nas tylko kilka nie rozpakowanych zostało. :)

Ptysio lubi tę wiadomość

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko o tym samym dziś myślałam;) dlatego dziewczyny już rozpakowane, odzywajcie się w miarę możliwości;) nie zostawiajcie nas;P

Krokodylica, Ptysio lubią tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Aina Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To kto jeszcze na dwupaku

Ja na 21.09 cc

• erre Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap, gratulacje! Niech Szymek rośnie w siłę 💚

Ja to jestem głupia, że nie wzięłam żadnego znieczulenia 🥴
    Janek się urodził 10pkt z wagą 3610g, czyli o pół kilo więcej niż starszy brat. A byłam przekonana, że będzie podobnych gabarytów i się dziwilam co mi tak ciężko wyprzeć. W ogóle wszystko na odwrót robiłam, położna mnie opieprzała, że nie współpracuję, no ale mimo wszystko udało się bez nacięcia i pęknięcia.
    W ogóle na izbę przyjechałam ze skurczami i 3cm rozwarciem, a na majtkach była plama krwi. Badanie w trakcie skurczu bolesne jak diabli, babka miała ewidentnie złą noc :/ potem papierologia jedna, gdzie dostałam niepiszacy długopis i prawie
    dziury robiłam w kartkach z wkurzenia. Na porodowce kolejna papierologia, a jeszcze później przyszła młoda lekarka i zadawala te same pytania. Zrobiła mi też usg i odlaczyla kroplowke po glukozie, tak umiejętnie, że zalałam cały korytarz krwią. Potem mi czop odchodził, zakrwawiony i lepki, ale młodziutka położna ładnie mnie umyła. No i cały czas byłam podpieta do ktg, ale stałam i próbowałam wypracować rozwarcie. No i jak już przyszły parte, to musiałam wołać położną. I wtedy dopiero łaskawie dostałam antybiotyk. Po urodzeniu łożyska jakiś lekarz zaglądał do macicy czy wszystko ok, użył do tego metalowych wziernikow, mało to przyjemne...
    W ogóle Janek ma bardzo krótkie wędzidełko i mam nadzieję, że jutro na obchodzie pediatra zleci cięcie od razu w szpitalu. W ogóle jak mnie karmienie boli 😳 takiego obkurczania macicy nigdy nie miałam.
    Poza tym zrobiono od razu morfologie i wyszło ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2020, 11:40

Audrey, joana, Chmurka, Ptysio, Asia000, ancys85, edka85, Natalii, Pogoda, Domi1995, Dave87 lubią tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erre, Jasiu jaki śliczny 🥰
    Jeju, jak tak piszesz że 3600 ciężko Ci się wypierało, a moja ma już prawie 4kg i jeszcze to pierwsze dziecko, przeraża mnie to 😱
    U nas w szpitalu też masa papierologii gdzie podobno przychodzą i zadają pytania na skurczach i w ogóle.
    Ważne że wszystko z wami ok 🤩

No właśnie, oprócz nierozpakowanych to już prawie żadna się nie odzywa, w ogóle z tych pierwszych dzidziulków- Jaśmina, Żabka . No ale trzeba też zrozumieć bo maluchy potrzebują dużo uwagi, a tu jeszcze dom i inne sprawy 😊

erre lubi tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erre opis jak z jakiegoś koszmaru.
    Nasz szpital taki sam wspaniały. 🤦‍♀️

• joana Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erre wspolczuje 😔 a powiedz lekarze sami od razu u Was diagnozowali wedzidelko?? Po czym je szczegolnie poznali? Mi caly czas chodzi po glowie, ze u nas tez moze byc taki problem.

Co do innych mam i nie odzywania się to wydaje mi sie, ze to efekt wielu obowiazkow. Osobiscie teraz daje rade, bo mam meza ale on od srody wraca do pracy i juz mnie przeraza ta wizja szczerze 🙄
    Nawet dzis stwierdzilismy z Pawłem, ze wiedzielismy, ze bedzie kure.. ciezko,ale nie ze az tak.

Bylismy u pediatry. Maly w poniedziałek wazyl 4280, a dziś jest 4620. Pediatra wystawila recepte na antybiotyk gdyby wynik z posiewu wyszedl zly. Ale zanim wykupimy to i mamy go jeszcze wyslac jej smsem. Trzymajcie kciuki 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2020, 21:13

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Aina Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna kciuki zaciśnięte

joana lubi tę wiadomość

• Ptysio Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, chmurka o tym samym myślałam że zaraz sama na polu walki zostane...A poziom stresu u mnie rośnie i rośnie...

Erre dzidzia śliczna ale ta piąsteczka taka wtulona w Ciebie. Cudo. Zdrowka

Krokodylica, erre lubią tę wiadomość

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysio ja też się stresuję.
    Porodem, szpitalem i co w tym czasie w domu z córkami itd.
    Ale najbardziej to samego porodu, żeby dojechać na czas, żeby nie było jakiś problemów w związku z tymi durnymi procedurami co do korony itd. itd.

• erre Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No podziwiam dziewczyny, które rodzą większe dzieci 💪

Joana, tym razem neonatolog, który ogląda dziecko zaraz po porodzie pokazał nam od razu. Natomiast przy starszym sama zdiagnozowalam, ale to dlatego, że czytałam wcześniej dużo o kp i zasugerowalam pediatrze na obchodzie, na co stwierdził, że no faktycznie za kilka tygodni można podciac. Z kolei położna środowiskowa stwierdziła problem z karmieniem i kazała jak najszybciej podciac, no i w 8 dobie życia podcinalismy.

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się boję o bezpieczeństwo maluszka i swoje przez to że pierwszy poród miałam dość traumatyczny no i zostala blizna po cc. Jakos się bardziej boje. No i dodatkowo stres zwiazany z zostawieniem starszaka i szpital itd. No ale trzeba wierzyć że będzie dobrze A pobyt w szpitalu krótki

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • erre Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle zalamka, zrobiłam dłuższą przerwę na cyca i nie mogłam Janka wybudzic 😔 wzięłam buteleczke mm od położnych i wciskalam na siłę, a połowa się wylala. Nie wiem czy dam mu spać dalej czy próbować wcisnąć cycka 😔

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
‹‹ 1036 1037 1038 1039 1040 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ