X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap no i dałaś czadu. Brawo

pap86 lubi tę wiadomość

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAP super;) gratulacje;);)

pap86 lubi tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje pap 😊

No to mamy dziś dwóch wrześniowych chłopaczków 😁

pap86 lubi tę wiadomość

• Audrey Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erre, pap, gratuluję 🥰

Lola, moja to 3500g miała tydzień temu w środę 🙈 na przyszła mam wizytę i lekarz wtedy przewidywał 4000g 🤦‍♀️ trochę mnie to stresuje 🙈

A my byliśmy na grzybach, chodziłam po lesie przez 1,5h, bo to mnie trochę bolą, mąż nie odstępował mnie na krok że strachu żebym się gdzieś nie sturlała 🤣

erre lubi tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Aina Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap gratki szybki porod az szybkim tchem sie czyta :) odpoczywajcie

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap gratuluję :)

• joana Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Pap, brawo 🤩 gratulacje ❤

Audrey ale marzy mi sie wyjscie na grzybki 🥰

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To z tych dziewczyn które się odzywają na wątku to już nas tylko kilka nie rozpakowanych zostało. :)

Ptysio lubi tę wiadomość

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko o tym samym dziś myślałam;) dlatego dziewczyny już rozpakowane, odzywajcie się w miarę możliwości;) nie zostawiajcie nas;P

Krokodylica, Ptysio lubią tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Aina Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To kto jeszcze na dwupaku

Ja na 21.09 cc

• erre Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap, gratulacje! Niech Szymek rośnie w siłę 💚

Ja to jestem głupia, że nie wzięłam żadnego znieczulenia 🥴
    Janek się urodził 10pkt z wagą 3610g, czyli o pół kilo więcej niż starszy brat. A byłam przekonana, że będzie podobnych gabarytów i się dziwilam co mi tak ciężko wyprzeć. W ogóle wszystko na odwrót robiłam, położna mnie opieprzała, że nie współpracuję, no ale mimo wszystko udało się bez nacięcia i pęknięcia.
    W ogóle na izbę przyjechałam ze skurczami i 3cm rozwarciem, a na majtkach była plama krwi. Badanie w trakcie skurczu bolesne jak diabli, babka miała ewidentnie złą noc :/ potem papierologia jedna, gdzie dostałam niepiszacy długopis i prawie
    dziury robiłam w kartkach z wkurzenia. Na porodowce kolejna papierologia, a jeszcze później przyszła młoda lekarka i zadawala te same pytania. Zrobiła mi też usg i odlaczyla kroplowke po glukozie, tak umiejętnie, że zalałam cały korytarz krwią. Potem mi czop odchodził, zakrwawiony i lepki, ale młodziutka położna ładnie mnie umyła. No i cały czas byłam podpieta do ktg, ale stałam i próbowałam wypracować rozwarcie. No i jak już przyszły parte, to musiałam wołać położną. I wtedy dopiero łaskawie dostałam antybiotyk. Po urodzeniu łożyska jakiś lekarz zaglądał do macicy czy wszystko ok, użył do tego metalowych wziernikow, mało to przyjemne...
    W ogóle Janek ma bardzo krótkie wędzidełko i mam nadzieję, że jutro na obchodzie pediatra zleci cięcie od razu w szpitalu. W ogóle jak mnie karmienie boli 😳 takiego obkurczania macicy nigdy nie miałam.
    Poza tym zrobiono od razu morfologie i wyszło ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2020, 11:40

Audrey, joana, Chmurka, Ptysio, Asia000, ancys85, edka85, Natalii, Pogoda, Domi1995, Dave87 lubią tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erre, Jasiu jaki śliczny 🥰
    Jeju, jak tak piszesz że 3600 ciężko Ci się wypierało, a moja ma już prawie 4kg i jeszcze to pierwsze dziecko, przeraża mnie to 😱
    U nas w szpitalu też masa papierologii gdzie podobno przychodzą i zadają pytania na skurczach i w ogóle.
    Ważne że wszystko z wami ok 🤩

No właśnie, oprócz nierozpakowanych to już prawie żadna się nie odzywa, w ogóle z tych pierwszych dzidziulków- Jaśmina, Żabka . No ale trzeba też zrozumieć bo maluchy potrzebują dużo uwagi, a tu jeszcze dom i inne sprawy 😊

erre lubi tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erre opis jak z jakiegoś koszmaru.
    Nasz szpital taki sam wspaniały. 🤦‍♀️

• joana Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erre wspolczuje 😔 a powiedz lekarze sami od razu u Was diagnozowali wedzidelko?? Po czym je szczegolnie poznali? Mi caly czas chodzi po glowie, ze u nas tez moze byc taki problem.

Co do innych mam i nie odzywania się to wydaje mi sie, ze to efekt wielu obowiazkow. Osobiscie teraz daje rade, bo mam meza ale on od srody wraca do pracy i juz mnie przeraza ta wizja szczerze 🙄
    Nawet dzis stwierdzilismy z Pawłem, ze wiedzielismy, ze bedzie kure.. ciezko,ale nie ze az tak.

Bylismy u pediatry. Maly w poniedziałek wazyl 4280, a dziś jest 4620. Pediatra wystawila recepte na antybiotyk gdyby wynik z posiewu wyszedl zly. Ale zanim wykupimy to i mamy go jeszcze wyslac jej smsem. Trzymajcie kciuki 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2020, 21:13

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Aina Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna kciuki zaciśnięte

joana lubi tę wiadomość

• Ptysio Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, chmurka o tym samym myślałam że zaraz sama na polu walki zostane...A poziom stresu u mnie rośnie i rośnie...

Erre dzidzia śliczna ale ta piąsteczka taka wtulona w Ciebie. Cudo. Zdrowka

Krokodylica, erre lubią tę wiadomość

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysio ja też się stresuję.
    Porodem, szpitalem i co w tym czasie w domu z córkami itd.
    Ale najbardziej to samego porodu, żeby dojechać na czas, żeby nie było jakiś problemów w związku z tymi durnymi procedurami co do korony itd. itd.

• erre Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No podziwiam dziewczyny, które rodzą większe dzieci 💪

Joana, tym razem neonatolog, który ogląda dziecko zaraz po porodzie pokazał nam od razu. Natomiast przy starszym sama zdiagnozowalam, ale to dlatego, że czytałam wcześniej dużo o kp i zasugerowalam pediatrze na obchodzie, na co stwierdził, że no faktycznie za kilka tygodni można podciac. Z kolei położna środowiskowa stwierdziła problem z karmieniem i kazała jak najszybciej podciac, no i w 8 dobie życia podcinalismy.

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się boję o bezpieczeństwo maluszka i swoje przez to że pierwszy poród miałam dość traumatyczny no i zostala blizna po cc. Jakos się bardziej boje. No i dodatkowo stres zwiazany z zostawieniem starszaka i szpital itd. No ale trzeba wierzyć że będzie dobrze A pobyt w szpitalu krótki

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • erre Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle zalamka, zrobiłam dłuższą przerwę na cyca i nie mogłam Janka wybudzic 😔 wzięłam buteleczke mm od położnych i wciskalam na siłę, a połowa się wylala. Nie wiem czy dam mu spać dalej czy próbować wcisnąć cycka 😔

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
‹‹ 1036 1037 1038 1039 1040 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ