X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy z naszej statystyki wychodzi,ze mamy poki co wiecej dzieci z ciec niz sn?

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Aina Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki wczorajszy dzień bardzo mi uciekl

Wiem tez ze latwo sie mowi zeby sie nie martwic ale trace rozum z powodu tego termometra wiem ze stary i juz dawno powinnen byc wyrzucony ale zawsze wiarygodnie pokazywal temp a te elektroniki pokazuja co chca

Naczytalam sie cala noc ze uszkadza to plod .mozg dziecka . matce uszkadza nerki i uklad nerwowoy .umieram ze strachu maz mnie pociesza ze gdyby bylo az tak niebezpieczne to nie uzywane byly by przez tyle lat a okzauje sie ze w rodzinie prawie kazdy ma wpomnienie uciekajacych kulek z rozbitych termometrow

Na oddziale dla anorektyczek pamietam ze zdazaly sie dziewczyny ktore zjadaly dla wyniotow i biegunek ale jak juz czytalam samo spozycie nie jest niebezpieczne

Niebezpieczne ma byc wdychanie .a ja sam to sprzatalam no i to w kuchbi ktora przeciez uzywam

Ale staram sie maksymalnie miec otwarte okno

Mieszkam wysoko wiec musze to dawkowac przy dzieciach

Dzis czuje ze malutka sie rusza wczoraj sie nie ruszala pewnie z moich nerwow

Syn dzis kaszle i glutek tez jest ale temp nie urosla w nocy

Wczorajszym mamusia i dziciusia gratuluje

A jeszcze sie pozale ze wczoraj syn wpadl na bezdomnego w naszej klatce schodowej

• joana Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi sama slodycz 🤩

Pap, chyba tak 🤔 kciuki zacisniete, zebys dzis byla pierwsza 😘

Domi1995 lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dave, piękna królewna 🥰

Domi, Ale z on się śmieje cudnie!🤩

Aina, rozumiem Twój nie pokój że względu na pierwszą córkę. Jednak myślę że przesadzasz i nadal uważam że bardziej szkodzą Ci i dziecku Twoje nerwy. Pomyśl, ile ml było tej rtęci - 2ml może? Poza tym, mózg płodu rozwija się najintensywniej w 1 trymestrze ciąży, teraz dziecko jest już w pełni wykształcone. Po 3, ileż Ty się tej rtęci nawdychałaś? Sama napisałaś że wybrałaś maseczkę, rękawiczki, wywietrzylaś. Teraz Twoje nerwy nawet nic Ci nie dadzą. Za mniej niż 2 tygodnie rodzisz - tym teraz powinnaś się przejmować. Więc zluzuj majty bo w głowę dostaniesz 🙈 serio, chyba przy rozwiązaniu i dwójce małych dzieci nie jest to potrzebne, chcesz wyłysieć z tych zmartwień? Spokojnie 😊

Swoją drogą zapamiętaj że takich termometrow się już nie trzyma w domu. A już nawet nie skomentuję że służba ratowniczą nie wie co zrobić w tym przypadku 🤦‍♀️

Kotka, nie jesteś sama. Ja pisałam że chodzę minimum 6km dziennie, i robię mnóstwo innych rzeczy aby tylko się ruszać. Ale dosłownie się zmuszam. Mam 27 lat a czuje się jakbym miała teraz z 50. Zawsze uważałam siebie za osobę z niezłą kondycją a teraz przy ciąży czuje się strasznie- bolą stopy, pachwiny, plecy, ciężko w łóżku się przewrócić, przytyłam 16kg i naprawdę czasami mam ochotę leżeć jak metka przez cały dzień. Jak widać każda ciąża jest inna.

A teraz jadę na ktg posłuchać tego małego pociągu w moim brzuchu 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2020, 08:08

Domi1995, Pogoda, Ptysio lubią tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juhuu GBS ujemny 😊😊
    Moze dzieki temu, ze sie objadalam tymi probiotykami.
    To teraz bede chociaz mogla malej po porodzie swoje bakterie podarowac 😊. Ale sie ciesze.

Natalii, Anika, Ptysio, Chmurka, Audrey, Asia000 lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2020, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dave gratulacje, śliczna dziewczynka :)
    Domi, ale pięknie się synek uśmiecha 😀 do schrupania 😀
    Aina nie martw się, mysl pozytywnie, każdy kiedys zabił taki termometr chyba, ja też pamiętam uciekające kulki.
    Nie czytaj, bo tylko się nakręcasz. Oby synowi szybko przeszła ta gorączka!

To mamy podobny termin cc :)

Domi1995, Dave87 lubią tę wiadomość

• Pogoda Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi gratulacje !

Dave uśmiech rozbraja 😍

Domi1995, Dave87 lubią tę wiadomość

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2020, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka super, u mnie tez ujemny, ale się nie spodziewałam, bo 4 lata temu z synem byl dodatni.
    W kazdym razie jak wygląda to mazianie dziecka Twoimi bakteriami?

• Aina Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey dzieki za kopa w dupe
    Niestety maske wlozylam po czasie w polowie sprztania na to wpadlam a tych kulek to bylo mega duzo

Powodzenia na ktg ja nie mam żadnego

• KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii wrote:
    Kotka super, u mnie tez ujemny, ale się nie spodziewałam, bo 4 lata temu z synem byl dodatni.
    W kazdym razie jak wygląda to mazianie dziecka Twoimi bakteriami?

Ja mialam 2 lata temu tez dodatni.

Jak to dokladnie zrobic to nie wiem jeszcze. Wlasnie napisalam do mojej poloznej. Niestety w tym szpitalu gdzi bede miala cc nie praktykuja tego ale w szpitalu gdzie rodzilam ostatnio corke juz jest to standard. Natomiast w tym gdzir bede miala cc nie maja nic przeciwko zebysmy sami to zrobili.

Tak w teorii to wsadzasz jakis wacik/tampon do pipki, przed cc wyciagasz i chowasz do sterylnego pudelka (np na siki) i jak dziecko wyciagna to smarujesz tym jego cala buzie. Ale musze sie dokladniej dowiedziec jak to zrobic bo np nie wiem co tam dokladnie wsadzic i jak dlugo trzymac i czy bakterie analne tez zbierac (bo tam sa np. te bardzo wazne Bifidobakterie odpowiadajace za trawienie mleka u dziecka) a przy sn dziecko tez ma z nimi duzy kontakt przeciez.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    162e658bb3fb.jpg

Wrzucam Wam obiecane foto, wczoraj jakoś mi zeszło.. 😅 Oto nasza królewna ❤️❤️❤️

U nas ,,klimatyczne" zdecydowanie ciężkie.. :/ mała nam nie spała jakoś od 22 do 2. Nie mogła zrobić kupki, dopiero jak przyszła kupa to usnęła.. 🤦 Nie wiem czego to wina, ale jedyne co mi przychodzi do głowy to może witamina D? Dostała ok. 21 i niedługo później zaczęła się awantura 🤷 spróbujemy dzisiaj podać inną i obserwować. Podejrzewam, że w szpitalu mogła dostawać inna niż kupiliśmy i może taka reakcja? :( Jest karmiona piersią, sporadycznie flacha - zjada wtedy jakieś 30ml. Wczoraj dostała 2 razy butelkę, reszta pierś. Albo po prostu taka reakcja na swoje nowe lokum.. brzuszek był fajniejszy 😅

Gratulacje dla mamusiek!! ❤️ Podczytuje Was jedynym okiem, głównie pod kątem rozwiązań i zdjęć Waszych cudownych pociech ❤️❤️ Pozdrowienia! 😘

P.S.
    Amelka miała szansę odziedziczyć po mamie heterochromie.. cóż, wolała asymetrię po tacie 😅 ale za to dostała też od niego długie rzęsy 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2020, 09:16

Krokodylica, edka85, joana, Ptysio, Chmurka, Audrey, Natalii, Domi1995, ancys85, Asia000, erre, pap86, Pogoda, Dave87 lubią tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila śliczna malutka pucia. 😍

Leeila26 lubi tę wiadomość

• Ptysio Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila piękna niunia ale wiesz co? Jakoś tak jak na nią patrzę to mam wrażenie że poczucie humoru też będzie miała po Tobie 😉😆 jakas taka zawadiacka mina 😁 odbierz to oczywiście pozytywnie.

Ja dzisiaj dzwoniłam do swojego szpitala. Żeby zapytać o której najlepiej się w pon zgłosić A oni pytają po co i dlaczego. No to im wymieniam A oni że A po co tak wcześnie i mam przyjść w środę. Co z kimś gadam to inna wersja. Choć nie ukrywam ta mi najbardziej odpowiada 😊 i chyba się grzecznie dostosuje. No i jest szansa że samo się zacznie co byłoby idealne.

Leeila26 lubi tę wiadomość

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeiw, Dave, Pogoda sliczne dzieciaczki😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2020, 09:59

Dave87 lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny śliczne dzieciątka!;* Sama słodycz;*

I kciuki za te rodzące!!;)

erre lubi tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aina, mam nadzieję że ten kop pozytywny 🙈 naprawdę, nie ma co schizować, chyba każdy kiedyś rozbił termometr, my z braćmi też raz zbiliśmy i ani się wtedy myślało że to coś złego, mam tylko nas okrzyczała, zamiotła i tyle. Wszyscy zdrowi 😉

Leila, śliczna mała pyzunia 🥰

Ja po ktg, wszystko ok, żadne skurcze się nie piszą 🙈

Pap, też zauważyłam że jest więcej cięć 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2020, 10:53

Ptysio lubi tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadymy z tym koksem. Jestem na porodowce. Przebito mi pecherz wiec wyciekly wody. Skurcze poki co po 50sie pisza a beda sie pisaly po 150 😂 watpie zebym dala rade jeszcze do was pisac. Odezwe sie po.

Ptysio, ancys85, erre, KotkaPsotka3, Krokodylica, Asia000, Audrey, joana, Szczęśliwa, Chmurka, Pogoda, Domi1995, Dave87 lubią tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap daj czadu tam. Kciuki!

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję kolejnym mamuniom, które tulą swoje dzieciątka 😀
    Zdjęcia dzieciaczków urocze...uśmiechy, włoski, oczka, minki...tylko chrupać 😉😊
    Trzymam kciuki za dwie dzielnie walczące na porodówce, dajcie czadu i się chwalcie pociechami.

Krokodylica nawet niewiem co napisać 🤷‍♀️ ręce opadają!
    Mój tata do mnie nie jeździ bo przecież musiałby jechać dwoma autobusami ale na weekend do Zakopanego się wybiera...mam więc wrażenie, że nie tylko nasze teściowe by się dogadały 🤦‍♀️
    Dużo zdrówka dla całej rodzinki!
    Jak czosnek Cię odrzuca to może chociaż samo mleko z miodem? Też działa cuda 😁

Krokodylica lubi tę wiadomość

• KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap trzymam kciuki!!

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
‹‹ 1034 1035 1036 1037 1038 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ