!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Joana masz rację. Nie mam wyboru więc dam radę. Ale tęsknota za starszym synkiem no i mężem będzie ogromną... pociesza mnie fakt że przedszkole mu się podoba więc o tyle łatwiej.
Kroko dobrze Cię rozumiem. Ja mam w domu jedno zdrowe i chodzące do przedszkola A i tak wyć mi się chce że zmęczenia. Zdaje sobie sprawę że jak urodze to będzie nadal towarzyszyło zmęczenie ale dla mnie to już i tak co innego.Krokodylica lubi tę wiadomość
Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
Aina wrote:Dziewczyny zaraz nadrobie co u was
Ale najpierw musze napisać ze dzis potuklam termoment rteciowy
Sama posprzatalam rozbil mi sie na blacie kucni i polecialo na kafe na podlodze i scianie .wydawalo mi sie ze wazne by nie byko kontaktu ze skora scieralam chusteczkami nawilzonymi i ręcznikiem paierowym pozniej a wczesniej niestety odkurzaczem juz wiem ze zle
Wlozylam maske i rekawiczki po jakims czasie na kolanach z latatka ogarnelam podloge i chyba wszytko udalo sie usunąć
Zadzwonilam na pogotowie bo przeciez ciaza i nic odeslala mnie na tel do strazy .tam pan 1.5 godziny konsultowal czym mam popsprzatac na koniec mowi domestosem a wszedzie pisze ze nie wolno
Zadzonilam na porodowke mowia ze moze nic nie bedzie a moze bedzie nie zalecaja przyjazdu ...ogolnie babka nie wie czy da to jakies skutki
Na naecie w artykulach medycznycj pisze ze uszkadza mozg plodu dziewczyny placze i modle sie jestem na koncu tyle wkladu w zdrowa ciaze a tu taka sytaucja ...proszebpomodlcie sie w naszej intencji
Rety kobieto skad ty jeszcze termometr rteciowy w domu chowalas! Po drugie trzeba bylo sie szybko ewakuowac z mieszkania i zadzwonic po odpowiednia firme 😐. A juz napewno nie sama sprzatac w ciazy czy nie!
Jak dlugo to wdychalas?
Wypij mleko.
Mysle, ze nie bedzie zle. Rtec jest owszem szkodliwa ale gorzej byloby jakbys np to kilka dni wdychala nie wiedzac o tym.
Obserwuj sie, jak poczujesz sie zle to jedz do szpitala ale nie sadze, ze taka ilosc i czas ekspozycji wystarczyly na jaies ostrzejsze zatrucie.
Odkurzacz wywal
A jestes pewna ze to rtec???
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2020, 21:50
-
Aina daj spokoj kobieto
w termomwtrze jest oare ml tej rteci. Ale dobre pytanie-skad ty jeszcze termometr z rtecia wytrzasnelas.moze to byl spirytusowy? Posprzatalas, umylas pewnie rece i luz.
KotkaPsotka3 lubi tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Hello! Nie pamietam co ostatnio pisałam do Was... w każdym razie pierwsza noc była ciężka. Niby laktację uruchomilam w szpitalu wiec byłam pewna ze nie potrzebuje mm. Nadeszła noc i Julian na Chiny nie chcial piersi. O 1 w nocy maz jechał po gotowe butelki do apteki . Za to wczoraj mały dosłownie wisiał na cycu. Pił długo , ledwo zasnął i znów wolał o cycusia. Byłam nieżywa. Ale poprzednia noc już lepsza zdecydowanie. Pokarmu ma dość dużo, ale muszę używać osłonek na brodawki , bo bez nich mały nie chwyci brodawki. Dziś była u nas położna, pokazała nam jak wykapać małego, tzn dawała rozkazy kto co robi wiec maz musiał się wykazać
dobrze ze nie wiedział co go czeka, bo generalnie jest totalnie niepewny trzymania małego. Ale super mu poszło. Położna doradzila mi żeby nie trzymać małego dłużej niż 15 min przy piersi bo później się tylko bawi i taka prawda. Jako ze mam twarde piersi to zaleciła mi po karmieniu ściągnąć mleko z tej piesi która karmiłam i pozniej podać małemu. Z takiej twardej dziecku się gorzej ciumka. Nie robię tego za każdym razem, tylko jak czuje ze są nabrzmiałe. Jest skubaniec przyklejony do mnie ale jest tak słodki z nie mam serca go na razie odkładać do łóżeczka wiec śpi z nami 😁 jak ogarnę system karmienia to wezmę sie za odkładanie do łóżka. Chyba kupię ten woombie jednak bo jak w szpitalu był ciasno owinięty to dobrze spał. Ja nie umiem go tak zawinąć. Reasumując mój elaborat malutki jest wymagający ale jest tak cudowny ze czasem mi się chce płakać ze szczęścia jakie mnie spotkało ❤️ Pisząc to właśnie się tulimy , leży na moim brzuchu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2020, 22:09
edka85, erre, KotkaPsotka3, ancys85, Krokodylica, Natalii, Ptysio, Dave87, Asia000, Anika, Maddelainen, Audrey, joana, pap86, Domi1995, Chmurka lubią tę wiadomość
-
Dzisiaj gadalam z kolezanka ktora cierpi po porodzie na zaawansowane nietrzymanie moczu od 4 lat.
Urodzila w 36tc. Rozwarcie zrobilo jej sie w 2h ale potem bylo 2h parcia.
Ona juz wczesniej miala troche problemow z pecherzem a dokladnie z nerwami go obsugujacymi ale nie w takim stopniu jak teraz, porod zaszkodzil jej maksymalnie.
Wsciekla jestem jak olewany jest problem tego co dzieje sie po porodzie u kobiet tam na dole! Bo tego od razu nie widac to nikt sie nie przejmuje. A problemy czasem wychodza po latach.
Wiecie, ze ja jestem bardzo pro sn ale sa przypadki w ktorych cc jest mniejszym zlem.
Polozna ani lekarz nie widza po porodzie oberwanych wiezadel i rozwalonych miesni wiec nikt o to nie dba. Nikt nie ostrzega kobiet przed ryzykiem jesli w takiej grupie sa, nikt o tym za duzo nie mowi, temat pod dywan. Strasznie mnie to wpienia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2020, 22:20
Ptysio lubi tę wiadomość
-
Rteciowy niestety
Straz sie namyslala 1.5 gdoziny co zrobic w koncu nie wymyslili nic szczegolnego
Mam tez elektroniczny ale ten zawsze bardziej wiarygodny u syna
Boje sie strasznie bo wcale szybko mi z tym sorzataniem nie szło a nawet dlugo bardzo bo to takie uciekajace dziwne orzerabialo sie na mniejsze kulki
Termometr byl potrzebny bo syn
Wczoraj mial katar dzis cala droge do krakowa wymioty ale on am lokomocyjna wiec uznalam ze spoko a w domu nagle oczy czerwień cieply
W szkole byl tylko 1 wrzesnia w masce
Ja dzis po wizycie pani dr mowi ze spokojnie moge miec to cc 21.09
Dzis 37.1 waga ok 3 kg wychodzac z zalozenia ze przeklamuje mowi by dac jej jeszcze chwile a wczesniej chciala cc w 36 tyg nie nadazy czlowiek
-
Aina ja mysle, ze ta ilosc rteci ktora wdychalas nie powinna zaszkodzic. Co innego gdybys byla np w I trymestrze ale teraz dziecko jest juz duze i ma mozg uksztaltowany a tak jak mowie nie wdychalas tego nieswiadomie przez dlugi czas.
Teraz wazne, zeby to wszystko usunac! I wywietrzyc (pare dni?) pomieszczenie.
Z tym domestosem to tez nie wiem. Teoretycznie zawiera on substancje ktora rtec "neutralizuje" ale to jest mieszanka insa tam tez inne substancje.
-
Kochane !!!! Wiktoria Urodziła się 14.37 miała mieć 3800g a ma 3280 i 55 cm przez CC . Najpierw miała tachykardie puls prawie 200 a Przy skurczach zaczęło spadać tętno i robili na szybko cesarkę. Owinęła się 5 razy pępowina. Miałam 3cm rozwarcie i nie szło dalej a wody odeszły same po oxytocynie. Mąż nie zdarzył dojechać na kangurowania . Przed chwilą dopiero wstałam i rana strasznie rwie ale cieszę się że już wszystko za nami ♥️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2020, 22:40
Lililove, erre, Ptysio, ancys85, Asia000, Maddelainen, Anika, Audrey, joana, pap86, Domi1995, Krokodylica, Natalii, Pogoda, edka85, Chmurka, Szczęśliwa, Dżoana12 lubią tę wiadomość
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
Dave, gratulacje i niech się malutka zdrowo chowa! 💚
Aina, szokujące jest to, że straż się zastanawiała zamiast od razu powiedzieć co robić... Oni raczej powinni takie rzeczy wiedzieć 🤦♀️
Pogoda, śliczny, a jakie włoski 🥰Dave87 lubi tę wiadomość
-
Jadę na IP. Całe popołudnie pisały się nieregularne skurczyki, a po wieczornym myciu się wyciszyly. Po północy chwycily mnie już bolesne co 5 minut.
🤗Anika, Audrey, joana, KotkaPsotka3, Domi1995, ancys85, Ptysio, Szczęśliwa, Krokodylica, Natalii, Pogoda, edka85, Chmurka, Asia000 lubią tę wiadomość
-
Gardło mnie coś boli i macica zaczyna się obkurczac czuje taki ból na miesiączkę i dosyć sporo krwawię. O 6 mają mi podać coś przeciwbolowego bo rana też ciągnie i kręgosłup
Erre kciuki ✊erre lubi tę wiadomość
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
Erre kciuki za Ciebie 😘😘😘
Pogoda ale slodzinka 😘 co do tego odciagania to minradzili tak samo. Tyle ze mi pozwolili na 30 min maksymalnie przy piersi. Wisimy wiecej 😅 ale wiem ze pic to pije do 15 pozniej tak sobie trzyma sutek. Jak potrzebuje bliskosci to niech ma. Prsestaje juz analizować🥰
Kroko wspolczuje kochana 😘 mam nadzieje ,ze maz szybko wyzdrowieje i pomoze Ci przy dziewczynka. Mama no slabe zachowanie... ale czasem tak to juz jest z dziadkami.. jesli oni o cos zwrócą uwage to jest wazne ale Ty jako matka pewnie wymyslasz 😩
Pap jak tam u Ciebie??
Aina kochana nie martw sie. Napewno zdzidzia wszystko jest dobrze.
Dave gratulacje i duzo zdrowia dla Was 😘😘😘
Krokodylica, Pogoda, erre lubią tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Pogoda jakie swietne wloski na Twoj syncio!!
Dave cudna! Dochodz do siebie.. tego sie boje rzy oxy,ze i u mnie cos namiesza z dzidzią a moj to i tak podatny na te zmiany tetna..
No u mnie wczoraj powiedziano,ze bede pierwsza w kolejce ale czy to prawda to kto wie..
Erre powodzenia. Moze bedziemy rodzix dzis razem.Pogoda, erre, Dave87 lubią tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
nick nieaktualnyhttps://naforum.zapodaj.net/5b0925143965.jpg.html
To ja tez się pochwale synkiem 😍 nie ma miniaturki, bo coś nie chce mi się skopiować cholercia.Anika, joana, Krokodylica, Natalii, Pogoda, ancys85, edka85, Ptysio, Szczęśliwa, Chmurka, Dżoana12, Asia000, erre, Dave87 lubią tę wiadomość