!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
ktosiowa wrote:Dave, a jak waga? Położna przychodzi? Wazy? Nie ma problemów, ze np jest za żółta itp?
Lekarze i położne każą przez pierwszy miesiąc pilnować tych 3 h i to liczone od czasu wsadzenia cyca do buzi 🤪. Z synkiem to był dla mnie koszmar, bo on potrafił cyca po 40 min albo i dłużej, ale budzić się na początek nie chciał, wiec kazali mi zaczynać budzić go np 15 min wcześniej, żeby przebrać pieluszkę i wybudzić go porządnie. Wydawało mi się, ze w ogóle nie śpię, czasem miałam kłopoty żeby dobrze ustawić budzik w komórce na kolejna pobudkę 🥴. Nie pomyślałam wtedy, żeby karmić go na śpiąco 🤪.
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
Pap, dziecko jest automatycznie przez rok ubezpieczone ale warto do ubezpieczenia w pracy dopisać.
Dave, ja nie budzę, ale moja to co 3-4h się budzi.
Mąż dzisiaj jedzie odebrać akt urodzenia, jesteśmy zarejestrowano na bioderka , na wizytę popołogową, wypełnione dokumenty do becikowego i 500+.
A wczoraj byłyśmy na spacerze. Po polbruku koło domu. -
Chmurka, dasz radę,nie taki diabeł straszny. Ja po pionizacji pomyślałam że jest strasznie, wszystko No i, wstać nie idzie, jak ja sobie teraz dam radę itp ale jak usłyszałam płacz to nie patrzyłam na ból tylko na dziecko. A ból fixyczny już przechodzi.
-
Sluchajcie czy u was kupka po kazdym karmieniu lub co drugie? Ale taka w ilosci 1lyseczki od herbaty a nie kleks? Martwie sie troche bo moje male tak duzo jie robi
polozna kazala zapisywac i o ile wczorsj bylo ok to dzis w nocy ani jednej. Siusia dobrze,pieluszki sa zmoczone i nasiakniete. Tak to byk sie nie stresowala ale szymis musi przybieeac na wadze przy tej zoltaczce a brak kupki to troche jak za malo pokarmu w brzuszku
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Orientujecie się jak to z tym becikowym jest? Kurczę różnie w internetach piszą albo ja mam problem z interpretacją. Podobno jest ileś miesięcy na zgłoszenie tego. No i jak się zgłosi później to biorą późniejszy okres rozliczeniowy. Jeśli to prawda to może nam się becikowe udac jeśli nie to nie ma szans. Jak w tym momencie złożymy to niestety okres rozliczeniowy dla nas niekorzystny. Chyba jakoś przy zgłoszeniu w listopadzie jest kolejny okres rozliczeniowy. To prawda? Ktoś tak robi?Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
Ptysio wrote:Ponawiam też pytanie o nianię elektroniczną. Dziewczyny chwalcie się lub narzekajcie co macie 😀
Ja mam vtech z kamerka misiem dostaliśmy w prezencie. Sprawdza się ok ale obraz nie jest jakis rewelacyjny, nie widać czy dziecku się ulalo. Komunikacja jest 2 kierunkowa i można puszczać jakieś melodyjki szumy itd . Obraz jest aktywowany dźwiękiem którego czułość możesz sobie ustawić . Można tez cały czas mieć podglad. Póki co nie sprawdzaliśmy na większej odległości niż z pokoju obok ale zanim się mały urodził to maz poszedł z odbiornikiem 2 piętra wyżej i dobrze działało.Ptysio lubi tę wiadomość
-
PAP u mnie nie po każdym karmieniu , ale z tego co wiem to jest normalne jak dziecko jest na samym cycu. Ja się zastanawiam jak jest z bączkami , bo myślałam ze mam kulturalne dziecko które mało baków puszcza albo wcale , ale to chyba nie jest do końca dobre. Wczoraj popołudniu wpadał w taka histerie ze znów deprechę łapałam ale po kąpieli zjadł i poszedł spać
-
Pap, u mnie są czasem kupki wielkości właśnie łyżeczki, takie małe kleksy. Ale my się karmimy z cycka i dokarmiamy butla. No ale w każdym razie tych małych kupek i jest mało, większe częściej, no i po każdym karmieniu raczej. Bąków jest dużo, ile razu słyszę jak w brzuszku jej się przelewa, ale położna mówi że to dobrze.
Ptysio, becikowe do roku od urodzenia, tylko musisz mieć becikówkę od położnej. I 1900+jakieś grosze na osobę w rodzinie nie może przekraczać. Nic nie wiem o okresach rozliczeniowych, raczej na pewno ich nie ma bo wszyscy których znam to w różnych porach roku rodziła dzieci i zawsze szybko dostawały.Ptysio lubi tę wiadomość
-
Moje dziecię puszcza ogrom bąków i robi dużo kup 🙈🙊 raz większe, raz mniejsze, czasem wodniste innym razem bardziej zbite ale zawsze coś jest w pieluszce 😉
matka też już oberwała kupą 😂🤣
Nianie mam jeszcze po synu z fisher price więc mega stary sprzęt i moja opinia będzie nie na czasie 🤪 ogólnie swoją funkcję spełnia ale drugi raz bym się nie zdecydowała na tą firmę.
Ptysio jest rok na pobranie becikowego jak dobrze pamiętam. Do wniosku załącza się przeróżne dokumenty a wyznacznikiem kryterium dochodowego jest dochód z roku poprzedniego podzielony na 12 miesiący i przez ilość osób w gospodarstwie domowym.
Najlepsze informacje uzyskasz dzwoniąc do mopsu, bo to on wypłaca to świadczenie.
Jeszcze kartę NFZ trzeba wyrobić, masakra ile tego załatwiania 🤦♀️
Dziewczyny dostałam już 500+ za Pawełka, łał aż jestem w szoku- dwa dni po złożeniu wniosku 😁
Ptysio lubi tę wiadomość
-
Krokodylica szkoda mi łez Twojej Malutkiej i jeszcze ta krew z noska, tule mocno 🤗🤗
Pytałaś Pań co się wydarzyło? Dziwne, że nie zauważyły, ja już bym alarmowała zdarzenie.
Chmurka dzisiejszy dzień będzie Ci się dłużył za to jutro minie bardzo szybko. Zaglądaj do nas i relacjonuj co u Was 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2020, 09:40
Chmurka, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Pap, jeśli Szymus regularnie moczy pieluszki to nie masz się czym martwić. Wy chyba tylko kp? Kupki nie musza się pojawiać tak często. Czasem dzieci robią wtedy tylko raz na kilka dni i to tez jest ok. To po prostu oznacza ze mleko dobrze się wchłania
Ja się przez chwile troche tez martwiłam o kupy u synka. Bo u nas z kolei kupa tylko co drugi dzień. No ale my tylko mm i wg położnej w tym przypadku tak jest jeszcze ok, bo pieluszki moczy, kupa miękka, raczej bez nadmiernego wysiłku wiec to nie zaparcia -
A ja Chmurka Ci doradzam od siebie że jutro po cc daj znać tylko najbliższym i do pionizacji porządnie odpocznij i się prześpij. Ja bardzo żałuję że podczas tych 12h do wszystkich dzwoniłam i 2h tylko spałam bo potem z racji braku pokarmu i tego że położne nie chciały podać mm żeby mała nie była głodna to po prostu nie spałam 2 następne dni.
Ancys, ale do becikowego wypełniasz tylko wniosek i dołączysz becikówkę, nic więcej.Chmurka lubi tę wiadomość
-
Udało się wczoraj na Świat przyszedł Jakub 3770g i 58cm. Jestem zakochana 💞
Poród ciężki z obawa zakończenia cesarką bo mu tętno spadalo ale udało się porozrywał mnie w środku wszędzie pół godziny szyli szwów pełno. Nie wiadomo dlaczego mu to tętno spadalo bo nie był owinięty pępowina trochę stracha nam narobił.od razu dostał 10 punktówktosiowa, Audrey, Pogoda, Asia000, erre, Chmurka, Leeila26, Ptysio, ancys85, Krokodylica, joana lubią tę wiadomość