!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Chmurką, powodzenia.
Audrey, przecież do becikowego liczy sie dochód. I dobrze Ancys myśli: teraz obowiązuje dochód z 2018, a potem przeskakuje na 2019, możliwe ze to jest listopad.
Ancys, wstrzymaj sie z becikowym, masz na złożenie rok od urodzenia dziecka. Jeśli dochody z 2019 dadzą wam becikowe, to warto sie wstrzymać.ancys85, Ptysio lubią tę wiadomość
-
Ktosiowa, dochody tak, owszem, ale nie trzeba nie wiadomo ile papierów. Mi kobieta w głosie dała wniosek, becikówkę od położnej i tylko pytała czy przez ostatni rok się pracodawca lub dochód zmienił bo jeśli nie to ona sama sobie ściganie dane. Więc jadostarczylam dosłownie te 2 dokumenty.
Asia, a karmisz tylko mm bo nie masz pokarmu? Jakiego mleka używasz?
-
Chmurka kciuki i powodzenia! ❤️
A moje dziecię, stwierdziło że nie będzie dzisiaj chyba spać 🤷 Już 4 godziny trwa maraton cycek-sen-lóżeczko-pobudka 😅 Nie zrobiłam jeszcze nic, dopiero siadłam na moment, żeby zjeść bułkę a Amela kwęczy w lozeczku.. Nie wiem o co chodzi, ale to do niej nie podobne 🤷 Podobno dziecko jak na chwilę przyśnie i się obudzi, to zapomina, że jadło 😂 Ja oczywiście już panikuje co jest nie tak, ściskam cycki, patrzę czy mleko jest.. no ale jest 🤷
Z kupkami u nas różnie. Czasami ilość wielkości łyżeczki, czasami cały pampers 😉Chmurka lubi tę wiadomość
-
Audrey zobaczę czy się da zdrzemnąć bo tu polityka taka że dzieciatko od razu ze mną. Od samego początku ;P i u nas pionizacja podobno szybko jeśli wszystko jest ok to po 6-8 h. No nic. Zobaczymy! Ale dziś to się meeega dłuży..
Nadzieja gratulacje!!! -
Nadzieja wrote:Udało się wczoraj na Świat przyszedł Jakub 3770g i 58cm. Jestem zakochana 💞
Poród ciężki z obawa zakończenia cesarką bo mu tętno spadalo ale udało się porozrywał mnie w środku wszędzie pół godziny szyli szwów pełno. Nie wiadomo dlaczego mu to tętno spadalo bo nie był owinięty pępowina trochę stracha nam narobił.od razu dostał 10 punktów
Gratuluje.
A teraz musisz bardzo dbac o siebie. Co ci wpisali w karcie? Ktorego stopnia masz pekniecie i czego?
Lez lez i jeszcze raz lez i niczego nie dzwigaj a po pologu do fizjoterapeuty uro gin.
-
Nadzieja wrote:Udało się wczoraj na Świat przyszedł Jakub 3770g i 58cm. Jestem zakochana 💞
Poród ciężki z obawa zakończenia cesarką bo mu tętno spadalo ale udało się porozrywał mnie w środku wszędzie pół godziny szyli szwów pełno. Nie wiadomo dlaczego mu to tętno spadalo bo nie był owinięty pępowina trochę stracha nam narobił.od razu dostał 10 punktów
Gratulacje! ❤️ -
pap86 wrote:Laski zglaszalyscie juz dziecko do ubezpieczenia w zusie? Ktos mi cos takiego mowil i nie pamietam zebym tak robila ze starszym.
Tak, mi zgłaszała księgowa.
Dzisiaj jak ją odbierałam to też siedziała i ryczała, zainteresowania zero.
Maluszki prowadzi taka pani że masakra, bardzo jej nie lubię, to taki typ któremu właśnie nic się nie chce.
Lezakowanie miało trwać godzinę to trwa dwie, bo przecież tak najlepiej, dzieci śpią i święty spokój. -
Gratulacje i współczuję popękania. -
Audrey mąż prowadzi działalność więc ostatnim razem musieliśmy przedłożyć jeszcze dodatkowe zaświadczenia, np. z ZUS. Dzięki temu okazało się, że w jednym miesiącu zapłaciliśmy dwa razy za składkę chorobową ale gdyby nie to zaświadczenie to ZUS ani myślał poinformować o nadpłacie.
Nadzieja gratulacje, dużo zdrówka dla Was 😊
Chmurka ja się sama spionizowałam 🙈🙊 pogadałam sobie z anestezjolog na bloku podczas cesarki i powiedziała, że jak wróci mi czucie (czyli jakieś dwie godziny po cięciu) to mogę przekręcać się na boki i podnieść łóżko do pozycji półleżącej więc jak przyszedł czas na pionizacje z położną to bez problemu wstałam i poszłam pod prysznic.
U mnie w szpitalu też cały czas ma się dzieciątko przy sobie, ja szczerze i tak nie wyobrażałam sobie innej opcji.Chmurka lubi tę wiadomość
-
Leila, moja też się obudzila godzinę po butli ale chwilę leżała, trochę pojeczała, już była na brzuszku żeby poćwiczyć główkę i przesikała pampersa i teraz cyc 😅 a potem butla i zobaczę 🙈
Chmurka, u nas czas pionizacji zależy od znieczulenia jakie się dostało. Ja też dostałam Małą do piersi ale zabrali mi ja żebym odpoczęła. -
U nas chyba zaczynaja się kolki albo coś innego z brzuszkiem. Julus się pręży i płacze . Cyc jest najlepszym ukojeniem . Szum suszarki tez daje rade, termoforek na chwile i ewentualnie lulanie ... nie wiem czy mogę mu już dawać espumisan ale zaaplikuje mu na wieczór czopki vibrucol
-
ancys85 wrote:Krokodylica masakra, strach czytać co piszesz 😱😱 ja bym interweniowała u dyrektora takie sytuacje.
Łał, to mój 1000 post, trochę tu popisałam 😂🤪
Ancys pani dyrektor jest drugim nauczycielem prowadzącym w grupie Łucji.
Mam zamiar wybrać się z awanturką.
A póki co uznaliśmy z mężem że będziemy odbierać Łucję wcześniej, po obiedzie a przed lezakowaniem.ancys85 lubi tę wiadomość
-
Pogoda wrote:U nas chyba zaczynaja się kolki albo coś innego z brzuszkiem. Julus się pręży i płacze . Cyc jest najlepszym ukojeniem . Szum suszarki tez daje rade, termoforek na chwile i ewentualnie lulanie ... nie wiem czy mogę mu już dawać espumisan ale zaaplikuje mu na wieczór czopki vibrucol
Gabrys też się pręży na purtasy podajemy mu faz dziennie kropelki na noc i jest lepiej przynajmniej nie wzbudza się z płaczem.02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
Dziewczyny, poratujcie - jak się nazywał ten sprzedawca z allegro, od którego sporo z nas zamawiało częściowo wyprawkę? 🧐
U nas brzuszkowo póki co odpukać - ok. Leci sporo bąków i Amela wtedy się pręży, stęka i jakby wysila.. ale skoro jest bąk, to chyba jest ok 😅
Jeśli chodzi o kładzenie na brzuchu, to są różne szkoły chyba.. położna jak była u nas na pierwszej wizycie, gdzie pępek jeszcze był - kazała kłaść. Ja mimo wszystko się bałam i nie kładłam do czasu, co nie odleciał 😅