!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Audrey u nas odpadł w 13 dobie. Nie wiem czy to prawda, ale czytałam gdzieś, że dzieciom z CC odpada później.. 🤷 chyba ma też znaczenie jak się ,,dba" o kikut. U nas był octanisept i wycieranie do sucha.
-
Nam odpadł kikut pępowinowowy po dwóch tygodniach ale córka była weteranką w tym temacie, prawie dwa miesiące walczyliśmy🙈🙊
Na brzuszku można od razu kłaść dziecko, po porodzie kangurowaliśmy się z Pawełkiem ponad 4 godziny, tj. leżał na brzuszku 😁 -
Nam jeszcze nie odpadł ale rusza się bardzo wiec myśle ze lada moment odpadnie
-
Audrey, próbowałam karmić piersią ale nie było pokarmu. Wiem, ze szybko się poddałam. Podziwiam Was dziewczyny, ze tak walczycie o kp. Przy córce tez miałam bardzo mało pokarmu i się nie udało - wtedy starałam się ponad 2 miesiące, ale karmienia wyglądały tak ze obie się denerwowaliśmy i płakałam razem z nią a potem i tak kończyło się ze musiała dojeść sporo mm. Jak odpuściłam to odżyłam i dopiero wtedy tak naprawdę zaczęłam cieszyć sie macierzyństwem.
Na początku podawaliśmy Nan optipro plus, od paru dni próbujemy z bebilon comfort bo u nas problemy brzuszkowe. Ale jakos nie jestem przekonana, na razie nie widzę różnicy. U córki tez na początku podawaliśmy nan, potem próbowaliśmy z innymi mlekami, nawet przez chwile była na nutramigenie, ale ostatecznie wróciliśmy do nan. Wiec wydaje mi się ze teraz tez wrócimy do tego samego, a Stas pi prostu potrzebuje czasu i te problemy to nie wina mleka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2020, 23:03
-
U Stasia kikut odpadł gdzieś około 14 dnia. Już przed tym kładłam go na brzuszku, tak zalecała polozna.
Leeila, u nas mimo takiej samej pielęgnacji jak u córki (zreszta ten sam zestaw który Ty podałaś) trzymał się dużo dłużej. Bo u córki to nam odpadł ekspresowo, już 4 dnia po porodzie.
-
Asia, wiem o czym mówisz. Ja czasem też już mam dość, mówili że nawał przyjdzie po 4 dniach i wykarmie z tego Małą a tu już równo tydzień i mleka no jest więcej ale nie na tyle aby się napiła. A pije pół godziny z jednej piersi, potem na drugą, no i jak już wypluwa to podbijam i daje butlę. Co prawda zaczyna w tej butli już zostawiać co daje mi jakaś nadzieję.
Ja na razie dokarmianiam bebilonem 1 takie gotowe pojemniczki tylko do podgrzania. Ale jak nie wyjdzie nam kp to przejdziemy właśnie na kolkowego pro komfort.
Komu jeszcze nie zszedł brzuch?🙈 ogólnie u mnie opuchlizna i woda już bardzo schodzi, brzuszek jeszcze został, choć i tak jest już znikomy do tego jak wychodziłam że szpitala - wychodziłam z takim z jakim przyszłam 🤦♀️ położna w sumie we wtorek badała i mówiła że ta macica jest jeszcze bardzo wysoko więc mam nadzieję że niedługo cały brzuch zniknie i będzie to jakoś wyglądać. Nie wiem ile jest na wadze bo nie mam, dopiero w listopadzie na wizycie popołogowej lekarz mnie zważy. Ale w dniu porodu była masakra bo wyszło że w ciąży przytyłam 18kg 🙈
I czy któraś z Was się orientuje kiedy mogę zacząć szczotkować brzuch po cc? Czekam aż już nic mnie nie będzie boleć ale nie wiem jak to jest ze szczotkowaniem brzucha bo przecież tam ta blizna 🤔
W ogóle Agata się urodziła dość długa ale wszystko co miałam na 56 jest po prostu za duże 🤦♀️ oprócz jedynych pajaców z pepco. Więc jak wczoraj mąż jechał odebrać akt to wysłałam ci żeby kupił że 3. Powiedział że wszedł, nie mógł nic znaleźć, zaczepił jakieś panie i kazał im szukać 3 pajaców 56 bo nie ma w co córkę ubrać 🙈🙈🙈🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2020, 07:47
-
Audrey ja mam brzuszek jak w 5 miesiącu ciąży 😁na dodatek ta linia negra jest ciemniejsze niż w ciąży haha 🙈 po 1 ciąży bardzo długo wciągnął mi się brzuch coś czuje że tym razem trzeba będzie trochę potrenowac.
A co to jest szczotkowanie brzucha? Jestem po 2 cc ale jeszcze nigdy O czymś takim nie słyszałam. Po połogu zamierzam masować Blizne żeby zrostow nie byli i to w sumie tylko tyle02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
nick nieaktualnyChmurka powodzenia dzisiaj!
Audrey, ponoc muszą minąć 3 miesiace od cc, ja też bardzo chce zacząć szczotkowanie brzuszka.
U mnie wyglada na 5 miesiacna wadze 6 kg mniej, a przytylam 16 kg, wiec jeszcze sposobów. Ale to wlasciwie 5 dzien po cc.
Mam jeszcze bardzo spuchnięte stopy, nogi. Wczoraj juz je szczotkowalam.
-
U mnie tez jeszcze spory brzuch. Ale mi przez to ze nie karmie będzie na pewno dłużej schodził. Na razie zgubiłam 10kg, ale 7 jeszcze przede mną.
Ja mimo SN zaczęłam szczotkowanie dopiero wczoraj, wcześniej się bałam żeby mi ta swędząca wysypka nie wróciła. -
ktosiowa wrote:U mnie kg masakra, ale od porodu mam taka chcice na słodycze, ze szok 😭02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
Cześć dziewczyny. Nie mam dobrych wieści. Wczoraj wyszliśmy ze szpitala, co mogli to zrobili. Podejrzenie guza, nie wiadomo jakiego charakteru, pani ordynator mowi ze ma nadzieję ze nie złośliwego z racji tego ze na usg nie ma naciekow, ale jak sama stwierdziła usg to za malo a nic wiecej nie maja... Chciala nam zalatwic miejsce na onkologii w centrum zdrowia dziecka w Warszawie, ale nie ma miejsc, ale kwalifikujemy sie tma na oddzial patologii noworodkai tam mamy na wtorek skierowanie. Mamy byc o 10 na miejscu a o 13 bedzie rezonans. Dowiemy sie jaki jest charakter tego guza. Jak sie potwierdzi przez nami biopsja... Nawet nie jestem w stanie wam opisac co przezywam. Maz ma bilet na wtorek na wieczor. Nawet sie nie spotkamy...
-
Katwie tule Cię mocno.. ❤️ Tak strasznie mi przykro, że ciągle macie pod górkę i coś komplikuje Wam plany 😢 Nawet nie jestem sobie w stanie wyobrazić co czujesz.. Z całego serca trzymam kciuki, żeby wszystko się poukładało i było dobrze.. Trzymaj się, musisz być dzielna dla swoich chłopaków! ❤️
-
Katwie oby tylko na strachu się skończyło. Trzymam kciuki za Was mocno ❤️