X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • joana Autorytet

Wysłany: 24 września 2020, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii u mnie opatrunek zdjeto w szpitalu i pozniej rana byla bez. Nic nie pozwalano mi naklejac, tylko psikac octeniseptem.
    Co do szwow to ja mialam te co sie wchlaniaja. W szpitalu zdjeli mi jedna, ktora tego nie zrobila. A później w domu polozna wyjala druga.

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 24 września 2020, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana, ja też felmatiker 👍

Mi z kolei kazano wietrzyć i myć najlepiej zwykłym szarym mydłem.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 24 września 2020, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chodziłam z opatrunkiem po CC aż do zdjęcia szwów, czyli 8 dni 👍 Przerażało mnie to trochę, że ani to nie odkażane, ani nic.. ale wszystko jest ok na szczescie. Teraz myje szarym mydłem i psikam octaniseptem.

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Nadzieja Koleżanka

Wysłany: 24 września 2020, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skąd mam wiedzieć że wystarcza mu moje mleko. Wogole mam wrażenie że leci że mnie woda a nie mleko czy to normalne?
    Zaczął 3 dobę i dzis prawie cały czas na cycu possie parę min i zasypia na parę minut i tak cały dzień w nocy pół nocy na cycu. Jak ścisne sutki to leci woda z odrobiną mleka 😐😐😪

• Audrey Autorytet

Wysłany: 24 września 2020, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, niby ta woda też ma wartości. Nie pytaj mnie skąd się wie czy mleko starcza bo moje nie starcza 🤣 ale ja jestem równo tydzień po cc. Każdy mi mówił że po 4,5 dniach będzie nawał i od tego czasu nie będę musiała dokarmiac a tu się okazuje że u mnie jeszcze żadnego nawału ani nic,dalej czekam i liczę że on będzie i porzucimy mm.
    Aha, moja też jakoś w 3 dobie wisiała cały czas na cycu, normalnie załamana byłam, położna powiedziała żeby nie dam sobie z cycka smoczka zrobić. Teraz już nie, dam cycka, widzę że ona się już denerwuje przy nim to daje butlę i ona weryfikuje czy się najadła moim mlekiem czy nie.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 24 września 2020, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kikut pępka trzyma się na włosku, bo się zahaczył o pieluszkę dziś, a jeszcze wczoraj wieczorem, gdy czyściłam, to trzymał się mocno.

Katwie, tulę mocno 😔 oby to nie było nic groźnego 💚

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 24 września 2020, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podaję raz w nocy butlę z mm bo mam tak scharatany prawy sutek że chcę żeby mi się podgoił więc wtedy ma więcej czasu odsapnąć.
    Nie widzę żebym z tego powodu miała mniej swojego mleka, wkurza mnie zresztą to że ciągle mi kapie z piersi, wszystko pozalewane mlekiem. Ale przynajmniej pokarmu nie brakuje, ile by Młody nie doił mleko ciągle jest, jeszcze mi się nie zdarzyło żeby ciągnął i mleko nie leciało. Przy córce miałam to samo.

U nas rozmiar 56 w użyciu ale niektóre robią się już przymałe.

Kikut trochę odpadł a trochę się trzyma ale wygląda jakoś słabo, przy dziewczynach chyba się tak nie babrał.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2020, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica, ja mam to samo. Dosłownie ciurkiem leci z cycka. Ja cała w mleku, Nikodem cały w mleku i wszystko dookoła 😂 ale dobrze, że mam ten pokarm, bo jak czytam wpisy niektórych dziewczyn to strasznie przykro, że macie problemy z laktacją. A mój Mały taki pazerny, dzisiaj rano się bardzo bardzo najadł, leżał mi na brzuchu i jak zwymiotował to normalnie wszyściutko do prania 🤷🏻‍♀️

• Aina Autorytet

Wysłany: 24 września 2020, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny postaram się nadrobić

Wróciliśmy dziś ze szpitala jazda niezieiemska córka wyobrażał sobie chyba za wiele jest już mega pobudzona ale mam nadzieję że podolamy

Niestety moja rana nie wygląda dobrze po prawej stronie się zaognila i nieco dozsunela w dwóch miejscach. Mam nadzieję że nie będzie postępować szare mydło i octanicept oayszanie
    Niestety ranę mam pod faldwm skóry podobno nie dało się inaczej kto wie czy to prawda.

To sprawia że rana pod spodem mało oddycha

Niestety jest ból i ciagnje trudno wstać

Muszę leżeć aż się zagoi

Położna
    Wciąż jej nie mam i jakaś paranoja z tym tematem.

Karmienie po cc.
    Trzeba cierpliwości naprawdę spokojnie można dziecko wykarmic. Spodziewać ie się mleka w cyckach jak mm.
    A sprawa wygląd atak że najpierw właśnie karmi się siara taka woda która waszym zdaniem nie ma wartości a banki mleka walczą o każdą krople dla wczesniakow. Początkowo mleko jest żółte i ma mega dużo wartości i tłuszczu.
    Nawał pojawia się ok 3/6 doby.
    Dziecko na KP jadą często a mało.
    Ja mam 3 dobę życia Kai i jadą co ok 2/3 godziny i przez całe noce prawie nieustannie z przerwą może 2 godziny na sen.
    Ale to zaowocuje
    Niebawem zapomni się trudne początki
    Wykarmilam po cc 2 dzieci po 2 lata

Jednak uważam że karmienie KP nie jest dla każdego i trzeba być do niego przekonanym.

Leeila26, edka85 lubią tę wiadomość

• joana Autorytet

Wysłany: 24 września 2020, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko mam identycznie.
    Dlatego Audrey nie poddawaj sie i mysl pozytywnie 😘 pamietasz napewno po porodzie wiele dni mowilam, ze nie mam pokarmu tyle zeby wystraczylo dla malego.
    Dokarmiasz narazie bo musisz. Nie analizuj tego, bo robisz to tylko dla dobra malej.
    Tez martwilam sie a teraz sama czasem malego przystawiam jak spi bo mam tyle pokarmu ze zaraz mi cycko wybuchna. Szczegolnie noca, wssystko w mleku...

Nadzieja u nas mówili w szpitalu, ze jak sam puszcza cyca i zasypia to znaczy ze sie najadl. Tylko nie mylic z taka krotka drzemka co tylko jest dla odpoczynku przy karmieniu.
    To normalne ze dzidzia wisi. U mnie moj tak wisial na mnie dzis od 10 do 18.. co zasnal na niecala godzine to pozniej godzina kolejna na cycu. Troche jedzenia, trochę przytulania. Kazdy mowi znie przyzwyczajaj tak.. ale jak ja mam z tej naszej bliskosci taka radość 😍

Leeila26, Ptysio lubią tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 24 września 2020, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś o 10.30 przez CC przyszła na świat Anielka. 10 punktów , waga 3850, długa na 57 cm. Jest najgłośniejsza na oddziale
    Non stop krzyczy i niestety nie umiemy się narazie karmić. Odnoszę wrażenie że ona narazie wcale cyca nie chce...
    Ale jest piękna, słodka, ślicznie pachnie ima taka mięciutka skórę...

katwie27, ancys85, Natalii, erre, joana, Leeila26, Audrey, Pogoda, Asia000, Mamaela86, Krokodylica, edka85, Domi1995, pap86, Britty, KotkaPsotka3, Dave87, Ptysio, Zabka_89 lubią tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 24 września 2020, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakieś dwie godziny temu już siedziałam i stałam ale nie chodziłam bo kręciło misiew głowie. Jutro z rana mam mieć wyjęty cewnik i już przeniesiona.befe na normalną sale.
    Po cesarsce czuje się dobrze. Ból był tylko w momencie zejścia znieczulenia kiedy lek przeciwbólowy jeszcze nie działal ale to i tak nie był bardzo mocny ból.teraz w sumie nic nie czuję jeśli się nie ruszam. Ogólnie póki co czuje się bardzo dobrze. To siadanie i wstawanie też było spok gdyby nie to kręcenie w głowie,;)

Ptysio lubi tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 24 września 2020, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka rewelacyjne wieści 😊 gratuluję córci!

Chmurka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2020, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka gratulacje! Zdrowka dla Was :)

• erre Autorytet

Wysłany: 24 września 2020, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmureczka, gratulacje! Niech córa zdrowo rośnie, a Ty wracaj szybko do formy 💚

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 24 września 2020, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka ogromne gratulacje 😘😘😗

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 24 września 2020, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aina i Joana - piękne słowa odnośnie kp. Podpisuje się rękami i nogami ! 😊❤️

Chmurka gratulacje! ❤️ Dużo zdrowia!

Ja nie rozumiem, jak to jest, że wy wszystkie po CC piszecie - no nie jest tak źle, nawet nie boli.. mnie bolało jak jasny skurwysyn 😁😅 to był najgorszy ból, jakiego w życiu doświadczyłam.. a serio mam wysoki próg bólu. Nie wiem, może to kwestia tego, że u mnie CC było w znieczuleniu ogólnym? Pierwsze 5 godzin, to była jakaś masakra.. 🤦

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 24 września 2020, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka, nareszcie masz Aniele przy sobie 🥰 moja Agata też była najgłośniejsza 😅 mam nadzieję że w porównaniu do mnie to przyjdzie Ci pokarm.

Joana, ja właśnie mam problem z tym że cały czas myślę. Naprawdę robię wszystko żeby kp a jak nie udaje mi się i Mała ciągnie z butli po cycku to mi aż przykro że nie potrafię jej wykarmić choć tak bardzo bym chciała. Wiecie, czuje się taka niepełna w byciu mamą 😔 ale dla jej dobra też nie chce żeby była głodna. Eh 😔 zazdroszczę wam tego nawału i tego jak mówicie że wam tak tryska z piersi że szok, ja to muszę bardzo naciskać żeby coś poleciało a tylko wtedy kropelki lecą 😩 także jak będziecie chciały na to mleko narzekać to pomyślcie o mnie. Nadal myślę pozytywnie i mam nadzieję że mimo upływu czasu ten pokarm pojawi się w odpowiedniej ilości.

Leila, ja za to 10h skurczy wspominam jak najgorszy ból w życiu. Na dodatek nie mogłam sobie ulżyć chodząc i byli jeszcze gorzej. A po cc bolało jak wstawałam z łóżka najbardziej, na dodatek one były w szpitalu tak wysokie że jak siedziałam to miałam jeszcze do podłogi dobre 20cm i była masakra żeby zejść. 2 dzień w domu to już był lajcik. Teraz już prawie nic nie czuję 👍

Chmurka, też musiałam przystopować z pionizacja bo mi się w głowie kręciło.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Asia000 Autorytet

Wysłany: 24 września 2020, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka gratulacje! 😊

f2wl3e5ea81pmlq9.png
    f2wldf9hkvs7szme.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 24 września 2020, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka wrote:
    Dziś o 10.30 przez CC przyszła na świat Anielka. 10 punktów , waga 3850, długa na 57 cm. Jest najgłośniejsza na oddziale
    Non stop krzyczy i niestety nie umiemy się narazie karmić. Odnoszę wrażenie że ona narazie wcale cyca nie chce...
    Ale jest piękna, słodka, ślicznie pachnie ima taka mięciutka skórę...

Gratulacje :-)

‹‹ 1073 1074 1075 1076 1077 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ