!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
ktosiowa wrote:Dave, a jak waga? Położna przychodzi? Wazy? Nie ma problemów, ze np jest za żółta itp?
Lekarze i położne każą przez pierwszy miesiąc pilnować tych 3 h i to liczone od czasu wsadzenia cyca do buzi 🤪. Z synkiem to był dla mnie koszmar, bo on potrafił cyca po 40 min albo i dłużej, ale budzić się na początek nie chciał, wiec kazali mi zaczynać budzić go np 15 min wcześniej, żeby przebrać pieluszkę i wybudzić go porządnie. Wydawało mi się, ze w ogóle nie śpię, czasem miałam kłopoty żeby dobrze ustawić budzik w komórce na kolejna pobudkę 🥴. Nie pomyślałam wtedy, żeby karmić go na śpiąco 🤪.
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
Joana, z wizji lokalnej szwagierki (bo mój jeszcze na opiece i naprawdę pomaga) chłopy takie są. Bo my przecież siedzimy w domu cały dzień a oni pracują. Wkurwiające to.🤬 dla mnie w takich sytuacjach chłop powinien zostać sam na tydzień z dzieckiem - niech nakarmić, opiekuje się, zrobi obiad, pranie, posprząta itp i zobaczymy czy będzie zmęczony.
Ogólnie jestem dumna z mojego męża bo już sam bierze mała na ręce, i jest już chętny żeby kąpać bo cały czas łapie moja mama 😅
Wlasnie się drze więc lecę dac cyca 😅🙊 -
Dziewczyny kikut odpadł małej po 5 dniach ale cały czas ma taki strup. Nie wygląda to ciekawie i nie wiem już czym to robić woda i do sucha czy octenisept
url=https://naforum.zapodaj.net/b11a788d64ab.jpg.html][/url]
Starania od 2013 r
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
21/22.01 krwawienie
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
Walczymy dalej 💪 -
Dave, pokaż to dzisiaj położnej.
U nas kikut odpadł dzisiaj w nocy, czyli równe 2 tygodnie po urodzeniu.
W ogóle dziecko mi się popsuło. Wcześniej po cycowaniu ładnie spał, a teraz jak zasypia na cycu, to odkładam i momentalnie w ryk. Jak tylko podniosę, to przestaje. No niczego nie mogę zrobić...
-
Dave też bym pokazała położnej 🧐 ale wg mnie odmoczyc w wodzie, wytrzeć do sucha i odkażać octaniseptem.
Erre chyba więcej dzieciaczków tu takich.. 🙈 z moją dokładnie tak samo. Wczoraj się śmiałam, gdzie to dziecko, które przywiozłam sobie ze szpitala 😅 -
Audrey - nic sie nie pcha jeszcze. Cisza na morzu.
Joana ty jestew jeszcze swierzo dosyc po cc wiec poloc meza jak najbardziej wskazana.
Ale ja jestem z tych co daje chlopu w nocy sie wyspac. Moj chodzi do pracy w biurze ale musi sie bardzo skupiac i czesto pracuje po 10+ godzin. Ja wiem jaka to meczarnia jak czlowiek w pracy niewyspany. Moj wstawal rano, szedl do pracy, wracal po poludniu lub wieczorem no i kiedys musial odpoczac. I tak ciezko mu bylo spac jak dziecko plakalo. I nie raz tez nasze dzieci nosil. Ale nigdy nie wymagalam od niego zeby regularnie zamiast mnie wstawal bo uwazam ze jednak jego praca jest wazniejsza niz moje siedzenie w domu i sprzatanie etc. To tez praca, jasne, ale jednak innego rodzaju niz ta ktora wykonuje moj maz.
Ale tak jak mowie, na poczatku to napewno chlop pomoc powinien. -
Dave Ja bym użyła fioletu, octanispet nie jest zbyt dobry na rany,tak naprawdę już nie zaleca się go zastosować ew raz dziennie i tak jak dziewczyny piszą odmaczac i wycierać do sucha.
Mój Gabrys dzisiaj dal czadu, pół nocy wisiał na cycku, jak nie głodny to czkawką, to kupa, to brzuszek bolał, O 4 rano maz się zlitowal wziął małego dal mu mm i synek spał do 8,a ja mogłam trochę odpocząć. Nie chciałam małego wcale dokarmiac ale stwierdzam że dla mojej psychiki i odpoczynku czasem lepiej to zrobić. Chyba zacznę podawać młodemu jakieś kropelki na te gazy bo sie oboje wykończymy.02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
Audrey tez tak mysle... nawet tydzien nie bylby potrzebny a sam dzien.
Kotka pewnie.. rozumiem, ze on w pracy nie odpoczywa. I ogolnie to problem na tym polega, ze zwyczajnie to on bardziej nie dostrzega ze ja jestem po cc więc powinnam sie oszczędzać. A ja caly czas chodze kolo niego jak na paluszkach w nocy z malym, zeby go nie budzic nawet podczas karmien. wiec ogolnie on przesypia cale noce bez pobudki.
Nie wymagam, zeby wstawal do malego itp w nocy. Akurat ta sytuacja to byla godzina 22, a on sam zsiebie chodzi spac o 24. I nie spal tylko siedzial w telefonie. Pozniej dopiero zasnal ale nadal to nie byla noc tylko 23, wiec jak mi juz padaly plecy i serio ledwo patrzylam to zapytalam czy moglby chwile malego ponosic do odbicia, polozy mi go do lozeczka a ja juz go ululam.. tyle 5 min.
Ja ogolnie od niego nie wymagam duzo, bo wiem ze nie nakarmi malego itp. No i jednak maluch bardziej uspokaja sie przy nas. Kapiele robimy razem ale on tylko trzyma malego a reszte pozniej robie sama kolo niego.
Nie mowie bo jak byl w domu te 2 tyg to mi pomagal wiecej ale teraz to nawet jak wroci z pracy jest 17. Zje, odpoczywa, wypije kawe. To ja malego nosze caly czas. Nawet jak razem siedzimy na kanapie a maly zacznie cos przez sen kwilic to on tylka nie usienie zeby zobaczyc co sie dzieje 😤 tylko ja.
I juz jestem sama na siebie zla ze tak szybko wszystko robilam, bo on teraz nie widzi w tym problemu, ze ja nadal powinnam sie oszczedzac.
I najgorzej wkurza mnie, ze widzi ze maly placze. Nie wstanie go uspokoic, tylko robie to ja. A za jakis czas na mnie z buzia, ze czemu ja nie spalam jak maly spal. Bo co chwile wstawalam, zeby go uspokoic jak przez sen kwilil i prawie sie wybudzal???? Bo robilam milion innych rzeczy np sprzatanie ogolnej lazienki, gdzie moglby ktos to za mnie teraz przejac?
Sorry.. ulal mi sie zalpost..
Ale to wychodzi u mnie juz zmęczenie materialu.
Erre ja wczoraj mialam taki caly dzien popsute dziecko.. 30 min spania, 1h wiszenia na cycu..
Dave pokazalabym to poloznej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2020, 11:18
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
U nas właśnie była położna.
Wyjęła mi szwy bo mnie ciągnęły od wczoraj.
Obejrzała pępek Maksia i mówiła że osuszać, zagoi się (bo w tej chwili częściowo odpadł i rak się babra, jest taka mokra wydzielina).
Maks przybrał rewelacyjnie, dzisiaj waży 3610g (17tego ważył 3250g)
Pani położna stwierdziła że w ogóle nie widać po mnie ciąży i pytała się czy da się mnie zajechać hehe
Bo trójka dzieci plus w salonie na stole mam rozłożone papiery i laptop, z salonu mi się biuro zrobiło, no ale jak inaczej przy własnej firmie. -
Dave też bym pokazala to położnej, zresztą u nas położna sama patrzy zawsze na pępek i ogólnie ogląda dziecko.
Joana przy pierwszym dziecku przechodziłam to samo z mężem, wszystko robiłam sama. Ty się kobieto nie daj, ucz się na błędach cioci Krokodylicyi po prostu wręczaj mu po pracy dziecko z jasną dyspozycją co ma zrobić.
-
erre wrote:
W ogóle dziecko mi się popsuło. Wcześniej po cycowaniu ładnie spał, a teraz jak zasypia na cycu, to odkładam i momentalnie w ryk. Jak tylko podniosę, to przestaje. No niczego nie mogę zrobić...
-
Joana, u mnie dokładnie to samo z mężem było. Wszystko sama robiłam, no ale przecież dawalam radę, więc w czym problem albo pretensje, że czemu nic nie mówiłam?? Teraz już wiem, że mam prawo wymagać większego zaangażowania od męża, bo to w końcu nasze wspólne dziecko, nasza wspólna odpowiedzialność.
Także Joana, porozmawiaj z mężem na spokojnie o swoich oczekiwaniach i wytłumacz, jak się czujesz 😘joana lubi tę wiadomość
-
U nas była położna, Agata od wtorku przybrała 90g czyli ma 3530g, a we wtorek było 3440g. Wiem że to nie tak spektakularne jak u Was ale cieszy mnie każdy gram 🥰
Zdjęła mi szwy, mówiła że ok, pojawiło mi się z prawej strony małe zgrubienie ale mówiła że to pewnie coś tam się zebrało (zapomniałam co🙈) i pewnie się wchłonie ale będziemy obserwować.
Pokazała mi jeszcze raz jak dbać o pępek bo ja panicznie się tego boje🤬 mówi że nie jest źle i nie bać się go odchylać.
Za tydzień wizyta kolejna z ważeniem, chyba że coś się będzie dziać to dzwonić.
A żółtaczka ustępuje ☺
Dave, pokazałabym ten pępek położnej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2020, 12:29
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDave u mnie Nikodem miał coś podobnego na pępku, położna kazała nakładać na taki specjalny patyczek octanisept i przemywać, dwa dni i przeszło wiec może u Ciebie tez to pomoże
Co do spania w nocy to mój jest maszynistą, wozi ludzi nie towary więc musi spać całe noce żeby nikomu ani sobie krzywdy oo prostu nie zrobić. Ale ja nie mogę narzekać, bo kiedy tylko może to naprawdę bardzo bardzo mi pomaga i dużo robi przy Malutkim -
Kroko i Erre dzis napewno po pracy usiade i z nim pogadam na ten temat. Zwyczajnie daje rade ale sama po sobie czuje jak jestem zmęczona. Ale ide do przodu, bo czy mam wyjscie.
Hitem jeszcze jest tesciowa, ktora jak mowie ze jestem zmeczona to proponuje zebym SPOKOJNEGO Adasia wlozyla jej do wozka to pojdzie z nim na krotki spacer 🙄 tylko po co mam dac jej spokojne dziecko, ktore mi nie robi krzywdy na 20 min, zebym to ja musiala jej dzwigac wozek. Dziekuje bardzo. Bede chciala to sama umiem isc z moim dzieckiem na spacer.
Audrey super, ze wogole przybieracie na wadze 😘😘😘brawo 😊
Kroko my tu wszystkie sie zastanawiamy od czasu zdjecia, czy Ty napewno bylas w ciazy? 🤣 moze to byla poduszka? 🤣 swietne przybieranie na wadze 🥰
Krokodylica lubi tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Domi1995 wrote:Dave u mnie Nikodem miał coś podobnego na pępku, położna kazała nakładać na taki specjalny patyczek octanisept i przemywać, dwa dni i przeszło wiec może u Ciebie tez to pomoże
Co do spania w nocy to mój jest maszynistą, wozi ludzi nie towary więc musi spać całe noce żeby nikomu ani sobie krzywdy oo prostu nie zrobić. Ale ja nie mogę narzekać, bo kiedy tylko może to naprawdę bardzo bardzo mi pomaga i dużo robi przy Malutkim
Starania od 2013 r
21/22.01 krwawienie
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
Walczymy dalej 💪 -
Joana twoj zal post brzmial identyko jak ja mialam przy pierwszym synku. A co lepsze teraz maz zachowuje sie podobnie. A dzis jest jego ostatni dzien urlopu tacierzynskiego. Od poniedzialku zostaje sama z maluchem a potem jak starszak wroci z przedszkola to zajmuje sie dwojka bo maz ma dodarkowa prace. Juz uprzedzilam meza zeby sie nie zdsiwil bo moze byc tak,ze nic nie bedzie w domu zrobione bo Szymis bedzie na mnie wisial. Ale przy drugim dziecku chyba latwiej psychicznie zniesc re 2czy3minuty placzu jak cos trzeba dokonczyc a dzidzia placze. Albo chociaz do kibelka pojsc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2020, 15:07
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Noc była bardzo spoko. Mało mnie bolało a Aniela głównie spala. W sumie tylko spała. Rano też się trochę karmiliśmy i takspala i sobie ciumkała. Rano miałam pionizacje i już nie było tak kolorowo. Bolało jak diabli. Potem jeszcze leżałam z małą przez dłuższy czas. A teraz już przeszłam na inną sala, pojedynke. Zdjęli mi opatrunek, wyjęli wenflon itd. wzięłam prysznic ale boli bardzo s z przeciwbólowych tylko apao