!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Katwie, ja wiem, że wszystko będzie ok. Tak jak wcześniej ci mówiłam, koleżanka przeszła podobną historię z synem. Biopsja wykazała, że to nic groźnego. Jakiś chyba tłuszczak. Słowo onkologia ciężko brzmi, ale nie przejmuj się. Mój syn też jest pod opieką chirurga onkologicznego, bo od urodzenia ma kilka naczyniaków umiejscowionych w dziwnych miejscach.4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23) -
Dawno mnie nie bylo ale maly jest tsk abdorbujacy, ze jestem wiecznie z brakiem czasu.
Katwie sciaskam Cie mocno 😘 nawet nie wyobrazam sobie co czujesz, ale mocno trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze.
Nie odniose sie do wszystkiego ale..
W ciazy przytylam 10 kg na minusie mam już 13. Ale mimo to jakis brzuszek jeszcze został. W sumie to mam nadal jeszcze opuchnieta blizne i to chyba efekt tego. Ale ogolnie to juz nie jest typ brzyszka ciazowego, tylko jakbym miala lekka oponke. Skóra jest bardzo wiotka, i co mnie przeraza to jak w ciazy nie bylo widac u mnie rozstepow. Tak po porodzie wyszlo, ze mam ich na brzuchu pełno, tak poniżej pepka. Slabo to wyglada.
Co do mleka. Audrey nie przejmuj sie, tylko jak pisaly mi dziewczyny uwierz w swoje piersi. Mialam identycznie, bo kolo 4 dobry widzialam, ze mam wiecej pokarmu ale to nadal nie bylo to zeby wystarczylo malemu. Non stop byl na cycu i sie denerwowal. Przystawialam go co chwile, stmulowalam piersi laktatorem 7-5-3( poczytaj u hafija). Pozniej w szpitalu kazali dawac mu piers i odciafac moje ile sie da z drugiej i dawac mu butla. Robilsm tak 4 dni, ale mialam wrazenie ze pokarm mi znika. Jak wrocilam do domu to przystawialam malego ile sie da plus zaczelam pic femaltiker. Dziala cuda i warto wydac ta kase. Pilam go tydzien i przez ten czas maly juz nie marudzil a teraz mam tyle pokarmu, ze maz smieje sie, ze wykatmilabym i dwojke.
Takze na spokojnie.. u mnie taki pokram, zeby wystarczylo malemu to pojawil sie z femaltikerem dopiero 11 dni po porodzie. A tylko moj bez jego picia kolo 20. Więc nie ma reguly..
Ubezpieczenie
Maly jest zapisany przeze mnie u mnie w pracy. Musialam to podac kadrowej a ona ksiegowej i poszlo dalej.
Kikut odpadl nam 8 doby. Psikalam octeniseptem i dokladnie bez zbednego pieszczenia osuszalam.
Nadzieja gratulacje 😘😘😘
Na bole brzuszka w szpitalu kazano nam brac juz bobotic. 5× dziennie po 3 krople podczas karmienia.
Ale dam rade od siebie. U nas byly ogromne bole brzucha i gdzies wyczytalam, ze wina moze byc witd. 4 dni temu odstawial w akcie desperacji bo u nas na brzuszek juz nic nie pomagalo. I jak reka odjal. Zobaczę jeszcze jutro, ale jak dalej tak bedzie to zmienimy ta naszana inna. Plus u nas maly dostaje tez przy antybiotyku probiotyk a on tez slyszalam, ze pomaga.
Co do kup to mielismy moment, ze byly duze 4 dziennie i kilka maluszkow. A teraz znow jest ogrom duzych kup plus kilka maluszkow.
Ubranka my juz dawno nosimy 62 i niektore robia sie na styk, więc zamowilam juz 68. Tyle ze u nas waga urodzeniowa 4400 i 60 cm. A wczoraj waga byla jiz 5500...
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Odpadł nam kikut juhu 😁 a raczej położna go urwała w sekundę a ja to bym się z tym pieściła pewnie tydzień . Na brzuszkowe akcje poleciła nam czopki vibrucol a jak to po tyg nie pomoże to wtedy espumisan . Poniosło nas bo daliśmy wczoraj czopka i kropelki espumisan ale to za dużo. Na razie będziemy stosować te czopki . Ponoć większość chłopców ma mocno skręcone jelitka i przez to maja problemy.
-
Katwie ściskam jak tylko mogę,nie jestem w stanie wyobrazić sobie co przeżywasz mimo że leczenie onkologiczne niestety nie jest mi obce trzymam kciuki aby to nie było nic groźnego
Joana ale masz dużego synka, u nas rozmiar 56 i niektóre nawet duże:D02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
Britty, to szczotkowanie to na rozstępy, u mnie ich ogrom.
Natalii, serio po 3 miesiącach? 😱 o ja, masakra, zapytam dla pewności położnej. Ogólnie czekam na jutrzejsze zdjęcie szwów, i jak mnie wszystko przestanie boleć to na pewno uda i łydki będę szczotkować, miałam nadzieję że brzuch też już będę mogła 😩
Joana, no u mnie równy tydzień po cc i żadnego nawału 😩 coś tam jest ale nie nakłada się więc aby przybrać to dokarmiamy się. Przystawiać do każdego karmienia po pół godziny na każda pierś żeby właśnie stymulowała. Mąż wczoraj kupił właśnie ta herbatkę i od dzisiaj piję. Najgorzej rozkręcić to bo potem nie będzie trzeba już nic dodatkowo pić tylko samo będzie lecieć. Oby 👍
A jaka masz Wit D? U nas d-vitum i na razie ok.
A orientuję się ktoś czy probiotyk campi flora można podawać od urodzenia? Bo nie mogę nigdzie info znaleźć 🤔
Katwie, bardzo mi przykro, trzymam kciuki żeby to było nic groźnego, może jakich tłuszczak czy coś. Onkologia brzmi strasznie ale z dwojga złego niech to obejrzą, naprawdę trzymam kciuki aby to był tylko straszak. Tule was mocno 😘 -
Wlasnie pytalam ordynatorke cxy to moze byc tluszczak na przykład, ona to wykluczyla od razu bo nie ma tego typu struktury
-
A jaką ma strukturę? Na usg nie było nacisków, więc i nowotwór złośliwych też nie.4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23) -
nick nieaktualnyKatwie trzymaj się dzielnie, mam nadzieję, że to nic geoznego, trzymam za Was kciuki, caly wątek trzyma, musi być dobrze!
Audrey tak czytałam, ale daj znać, co Ci powie polozna.
Gdzie zdejmujecie szwy? Mi 7 dni mija w sobotę, ale chyba poczekam do poniedziałku i sama nie wiem juz gdzie.
Antosia ma 56 cm długości, ale też raczej 56 sa na nią duze. Smiesznie to wygląda:) -
Audrey a czym się to szczotkowanie wykonuje?
Natalii mi położna nie potrafiła wyciągnąć szwów i musiałam do szpitala jechać na zdjęcie. .
Y
Audrey kup sobie herbatkę na laktacje do tego między kamieniami spróbuj ściągać mleko laktatorem powinno pomóc02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
Audrey spoko. Nauczy sie. Albo moze to juz byc pokłosoe butelki
Audreyka kochana dziewczyny wczesnien ci pisaly ladnie zebys uwierzyla w swoje piersi i karmila po prostu na żądanie Agatke. Bo tak to naprawde skoncxy sie niedlugo kp. Ja sama ideal nie jestem bo tez mam wrazenie,ze mam za malo pokarmu i mm stoi w kuchni i zderzylo mi sie 3razy dokarmic ale okazuje sie,ze moj Szymiś dopil tsk symbolicznie i wcale mm nie spowodowalo,ze lepiej poszedl spac czy na dluzej 😅
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
edka85 wrote:A jaką ma strukturę? Na usg nie było nacisków, więc i nowotwór złośliwych też nie.
Ale z pozytywnuch rzeczy to moge powowdziec ze maly ladnie rosnie, pezed dwa tygodnie pol kilograma przybral, ma apetyt, ladne wyniki. Troche mam rylko problem z mlekiem bo leci jak szalone i on czasem sie tak denerwujw orzy piersi zr nie wiem co mam robic. Ale ogolnie jest slodkim maluszkiem. Powiem wam ze jedyby plus pobytu teraz w szpitalu to to ze samj na slai byliśmy, spokoj i cisza, mozna pokarmic w spokoju, skuoic sie na dziecku. A w donu dom wariatow. Wczoraj wrocilam a tu starszak an plecach, co chwila sie o cos wkurza, cos chce, pies szczeka jak szalony, gwar i zamieszanie co chwila. -
Britty, ja Mam szczotkę z lulallove specjalna do rozstępów.
Pap,położna do jutra kazała dokarmiac. A jutro zobaczymy jak waga i zdecydujemy. Pocieszam się tym ze np teraz była 1h na piersiach i dokoła mm tylko 30ml a potrafiła łyknąć po piersi nawet 60ml. Więc chyba jest coraz lepiej 👍 -
Pap u mnie też stoi mleko i też było użyte tylko kilka razy, właśnie przez głupie myśli: ona chyba nie pojadła.. 🤦 i tak samo okazało się, że nawet pół porcji nie wypila na dodatek jeszcze ulała.. niestety, jeśli chce się karmić piersią, każda butelka mm to tyle samo mniej własnego pokarmu
Jak wcześniej pisałam, że moja córcia siedzi na cycu 10 min i idzie spać, tak teraz zmieniam zdanie 😅🙈 Karmienie wydłużyło się nawet do 40 min, nie wiem ile z tego to faktycznie jedzenie, a ile spanie 🤷🤦 Ale przy próbie odłożenia do łóżeczka jest lament.. i jak leży, ciumka smoczek - jest ok i zasypia. Smoczek wypadnie - znowu lament 🤦😅. No doszlo do tego, że ciężko ją uspac, bo przecież po 40 minutach na cycku głodna nie jest.. jak ścisne cycka nawet po karmieniu to mleko leci. Czasami jeszcze podczas tego leżenia zrobi kupę lub dostanie czkawki to już wogole po spaniu.. 😂 Także taka ta moja córunia jest.. 😅🙈 -
Wiem że każda butla mm to oddalanie się od kp no ale nie pozwolę żeby była głodna 😔 A skoro po 1h na cyckach wypije 60ml butli to tam nie ma tyle pokarmu żeby ja wykarmić. A już jest laktator, herbatki, masaże, jakieś gruszki do osiągania i dalej trzeba dokarmiać niestety. Oczywiście że bym wolała tylko swoją pierś no ale no cóż...😩 a zawsze dostaje najpierw pierś, nigdy na odwrót.
-
nick nieaktualnyWlasnie po pierszej cc szwy ściągała mi polozna w szpitalu i okazało się, ze został w środku. Nie wiedzialam tego, dopiero po jakimś czasie jak zagoiła się rana to zauwazylam supełek pod skora. Pozniej ginekolog probowal wyjąc w gabinecie, ale nie mógł, bo za bardoz wrosły:/ i tak sobie 4 lata byly, teraz podczas cc moj lekarz je wyjąl, ale się namęczyl przy tym.
Ale chyba też wybiorę polozną, no bo bez sensu jechac do ginekologa z tym.
A zaklejacie czymś jeszcze ranę po cc? Ja na razie zmieniam codziennie opatrunek, zwykla gaza jest przyklejona, ale nie wiem, jak długo mam to robic. -
nick nieaktualnyAudrey, ja tak mialam z synkiem, jadl z dwóch poersi, potem odciągnięte moje (nie było tego duzo) i jeszcze mm. Walczylam tak 4 mce, ale w końcu mialam dosc i przeszliśmy calkiem na mm. Od razu zrobilo sie latwiej, teraz mam nadzieję, że będzie ok i wystarczy kp, ale zobaczymy.
-
Audrey u mnie tez bylo widoczne po stopniowej mniejszej ilości. Az pewnego dnia wogole nie chcial butli.
My mamy bioaron D. Narazie dzis 3 dzien bez bolu brzucha jak jej nie ma.
Co do herabtek to lepiej uwazac, bo mi znajoma farmaceutka odradzila herbatki laktacyjne ze wzg ze czasem zawieraja składniki, ktore zaburzaja laktacje. I mowila zeby pic femaltiker lub kupic czysty slod jeczmienny do picia. Akurat ja mialam femaltiker nie herbatke a taki do rozrobienia z mlekiem. A ze ja mleka nie pije to robilam z mlekiem roslinnym.Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.