!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Dziewczyny! nie udzielalam sie na wątku, ale cały czas Was podczytywalam i mega dużo przydatnych info dzięki Wam zdobyłam. Najbardziej podobają mi się Wasze historie porodowe i to jak nie moglyscie się doczekać rozwiązań.
Jestem wpisana na pierwszej stronie na 18.09 i nadal czekam kiedy pierworodny zdecyduje się wyjśćTak więc Chmurka i Kotka nie jesteście same;)
Pewnie Chmurki nie wyprzedze bo u mnie niewiele zapowiada sie żeby coś ruszyło na dniachCo dwa dni jeżdżę na ktg, dziś po raz pierwszy widziałam jakieś skoki na kresce ze skurczami ale położna powiedziala, że nie ma nic :p Miałam też badanie przez położną i nie udało się wcisnąć drugiego palca do szyjki, mimo że już miękka, ale kanał dość długi.
Pociesza mnie jeszcze historia Audrey kiedy nic się nie zapowiadało A wieczorem rozpoczęła się akcjaU mnie w szpitalu wywołują 7 dni po porodzie, więc w czwartek będzie decyzja o indukcji
Życzę zdrówka dla maluszków i trzymam kciuki za oczekujące na poródAsia000, Chmurka, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Chmurka juz niedlugo bedzie tulic malenstwo 🥰 zobaxzysz,ze zapach dzidzi i jej cieple cialko wynsgrodzą Ci stres i bol. To niesamowiee jak te maluchy pachną! Dla kazdej mamy zapach jej dziecka to cos niezapomnianego.
Chmurka lubi tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Britty wrote:My musieliśmy powtarzać młodemu badania krwi bo wyszły na granicy normy na szczęście tym razem wynik był prawidłowy ułożyło mi bo to były badania w kierunku tych chorób wrodzonych.
4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23) -
Dziewczyny jeśli młoda mi śpi np 4 h a czasem 5 to za długo ? Mam ją budzić czy dać spać ? Z reguły ma to miejsce w dzień bo w nocy dla odmiany nie chce spać bo wyspana
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
Dzięki dziewczyny;* mam nadzieję że wszystko będzie ok i nie padnę z tego stresu po drodze;)
A co do zapachu dzidzi to właśnie jestem mega ciekawa bo ogólnie uwielbiam zapach małego dziecka. Zawsze jak u kogoś jestem gdzie jest maluszek to się nawącham jak głupia:D -
Ptysio, ja mam Angelcare ac420. Przy starszaku byliśmy zadowoleni, bo ładny zasięg i dużo kanałów do wyboru, a teraz po przeprowadzce na wieś okazuje się, że wszyscy wokół używają tego samego i właśnie kilka dni temu przyszedł sąsiad i nam powiedział, że nas słyszy. I my też czasem innych słyszymy, gdy zmienią na nasz kanał.
Także jeśli nie masz małych dzieci wokół, to polecam 😉
A suwaczek trzeba od nowa wygenerować i to nie ciążowy, tylko dziecięcy 🙂Ptysio lubi tę wiadomość
-
Dave, a jak waga? Położna przychodzi? Wazy? Nie ma problemów, ze np jest za żółta itp?
Lekarze i położne każą przez pierwszy miesiąc pilnować tych 3 h i to liczone od czasu wsadzenia cyca do buzi 🤪. Z synkiem to był dla mnie koszmar, bo on potrafił cyca po 40 min albo i dłużej, ale budzić się na początek nie chciał, wiec kazali mi zaczynać budzić go np 15 min wcześniej, żeby przebrać pieluszkę i wybudzić go porządnie. Wydawało mi się, ze w ogóle nie śpię, czasem miałam kłopoty żeby dobrze ustawić budzik w komórce na kolejna pobudkę 🥴. Nie pomyślałam wtedy, żeby karmić go na śpiąco 🤪.
-
Ja bym dała dziecku spać te 5 godzin, no chyba że ma żółtaczkę, a tak to spoko. Ja czasu karmień nie pilnuję, karmię kiedy się drze do cycka.
Ancys niby Łucja chodzi chętnie do przedszkola ale i wczoraj i dzisiaj kiedy po nią przyszłam to siedziała w sali i płakała. Dzisiaj miała krew pod nosem, chyba ktoś jej czymś przywalił... ale mówi że jutro znowu idzie.... -
Łomatko krew pod nosem?i nikt nie zauwazyl i Cie nie poinformowal? Kurde jestem przedszkolanką i powiem tak-dzieci sa rozne,jedne sie bardziej lubi inne mniej bo okropne galgany ale za te dzieci jestem odpowiedzialna i musze umiec bez sciemy powiedziec, jak kazdego dnia miewalo sie dziecko pod moją opieką. Przeciez to moja praca. A juz takie maluchy to szczegolnie bo co innego 5-6latek,ktory juz raczej sobie emocjonalnie lepiej poeadzi a co innego zagubiony 3latek. Niech te panie sie wezma do roboty wrrr
Zapomnialam powiedziec,ze w niedziele kikut nam odpadl.ledwo jakies9dni po porodzie ale to chyba dlatego,ze sie przysmazyl na tych lampach od zoltaczki.
Kladlam dzis starszaka spac i puscilam mu kolyskanki turnaua jak spiewa "krolu moj.." -łomatko glaskalam go po glowie a z oczu plynely lzy za przemijajacym czasem. Gdzie jest moj maly chlopczyk? Teraz to juz 4,5letni chlopak! 😭Krokodylica lubi tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt