X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 30 września 2020, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana, rozumiem 😊

Tak właściwie ja też zastanawiam się czasem czy nie przekarmiam 🤔🍼 Bo ogólnie zawsze karmię piersią najpierw, chyba że mała wyciągnie i już nie chce piersi a jest głodna to daje butlę która wtedy zwykle nie wypije z niej wszystkiego. I butli nie daje częściej niż co 3-4h jeśli ona jeszcze się domaga. Ale pomiędzy jak się obudzi i się czegoś domaga to i tak daje pierś, nie wiem czy coś z niej wyciąga czy nie no ale daje. I tak dzisiaj pomyślałam czy nie przekarmiam. Ogólnie wszyscy mi mówią że jak ona nie jest głodna to po prostu i pierś i butlę wypluwa (co często się zdarza). Ale no te wszystkie karmienia pomiędzy mnie zastanawiają. Tym bardziej że jak już daje ta pierś to często jest tak że ona ssie, wkurzy się, wypluje i mleko z buźki też całe wypluje 😅 i to plucie nie jest wydaje mi się efektem dokarmiania z butli bo czasem tylko pierś jej wystarczy i zasypia. Więc nie wiem czy mnie nie oszukuje 🙈 a czy przekarmiam to dowiem się w piątek. Bo jeśli przybiera w normie to pewnie nie a położna dopiero zważy.

W ogóle mała w końcu polubiła się z nakładką, przez co wiem że ładnie ja łapie i ciągnie.
    Ale za to że smoczkiem mamy problemy, czasem co złapie i chwilę ssie ale zdecydowanie częściej to nie lubi 😅🙈 myślę że dlatego że za bardzo rozchyla buźkę i łapie aż za plastik dlatego też zamówiłam bibsa który ma większą otoczkę 🤔

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 30 września 2020, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popatrzylam na wage wrzesniowych dzieciaczko i twoje JOANA bije wszystkich na glowe 😄

joana lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Szczęśliwa Przyjaciółka

Wysłany: 30 września 2020, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też jedzenie co godzinę, półtorej to codzienność. Jednak ja już mm nie daje. Nie widzę potrzeby. Taki Maluszek może jeść tak często, pierś i mama to jedyne co tak dobrze zna i co go uspokaja. Z czasem będzie lepiej.

Co do krwawienia u mnie bardzo marne, ale u mnie w szpitalu po cc zawsze łyżeczkuja macice, więc nic dziwnego, że tego jest tak mało.

8p3os65gfezqfali.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 30 września 2020, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bo wpadne do kazdej z was i kopne w tylek! Jestescie najlepszymi mamusiami swpich dzidziusiow!
    CHMURKA masz typowy baby blues. To nie jestes ty-to hormony. Przejdzie. Ja tez tak przechodzilam baby bluesa przy pierwszym dziecku. Mąz musi okaaac wsparcie, ponosic dzidzie,odciazyc cie,pozwolic ci sie w spokoju wykapac,przespac chwile bez dzidzi jesli bedziesz chciala. W domu nie musisz miec pisprzatane teraz :) obiad zamow albo wolaj o pomoc rodzicow zeby ci zakupy zrobili itd. To minie. Bedzie lepiej :)

Joana i Audrey-na piersi nie przekarmicie dziecka. Dzidzia chce sie napic, przytulic, possac dla poczucia bezpieczenstwa. Kp to karmienie na żądanie-pamietajcie o tym.

Joana Adas ma kolki po prostu :( bardzo wspolcxuje rego placzu. Musisz przetrwac, nosic i przytulac. Sama wczoraj pisalas,ze kolka to fizjologiczne zjawisko. Nie ma lekarstwa.
    Moj Szymcio ma dyschezje. Tez caaaale dnie steka na kupke a przed zrobieniem (a robi 3-4razy dziennie typko :( ) napina sie, bardzo placze.. to smutny widok i chcialo by sie pomoc ale nie ma jak. Organizm musi dojrzec.
    Pytacie czy przy drugim dziecku jest latwiej? Moim zdsniem tak. Nie spinam sie,ze chwile placze skoro musz isc do wc czy zrobic sobie jedzenie. Ale wyznaje zasade bliskosci. Jak slysze "nie nos bo sie przyswyczai" to parskam tylko. Musze nosic bo to moj noworodzio.9miesiecy byl we mnie i zna tylko mnie i przy mnie czuje sie bezpiecznie.
    Te wszystkie poczatkowe trudnosci miną :) ale pojawia sie inne. Np.zęby! To bedzie nastepny hardkor zaraz po niedlugich skokach rozwojowych hehe.
    Sluchajcie sie swojej intuicji, oddajcie dzidsie mezom na chwile i odsapnijcie i nie spinajcie sie.

Krokodylica, edka85, Leeila26, joana, AHope lubią tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 30 września 2020, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Synuś Joany kawał chłopaka od początku.. ludzie, wyrasta z 62?! 😅 Moje maleństwo dopiero w te 56 zaczęła dobrze wchodzić, do 62 jeszcze mamy daleko 😂

Szczęśliwa jak łyżeczkowanie po CC? 🧐 Że dołem?

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 30 września 2020, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda. Kolki to dopiero początek. Później będą zęby, skoki rozwojowe, histerie, bunty dwulatka, przeziębienia. Ale im dalej, tym matka bardziej się hartuje. A przy kolejnym dziecku już łatwiej, bo wiadomo, co nas czeka.

joana lubi tę wiadomość

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23)
  • joana Autorytet

Wysłany: 30 września 2020, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap dzięki za te słowa 😅zwyczajnie zmeczenie czasem pada juz na glowe..

Kotka no moj byl największy z wszystkich stąd tez cc przy ułożeniu miednicowym. 4400 g i 60 cm. A glowka tez niemala bo 37 cm.
    Leila no wyrasta, może nie tyle w szerz co niestety np robia sie za krotkie nogawki od spodni. Ale wiele i bluzeczki sa przyciasne.
    Ostatnio kupilam mu body ze smyka 68 i sa dobre na wielkosc, jedynie rękawy podwijam. Z tym, ze ja nie lubie jak bobas jest w ciasnych ubrankach. Za duzych tez nie lubie ale dla mnie wazne jest zeby bylo mu wygodnie.
    Nie wiem ile ma teraz na dlugosc ale wczoraj wazyl juz 5900g 😅

Leila u mnie tez po cc mialam robione lyzeczkowanie. Normalnie ta rana od cc. ale u mnie ogolnie byl problem z macica bo nie chciala sie tez obkurczac.

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 30 września 2020, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joana wrote:
    Pap dzięki za te słowa 😅zwyczajnie zmeczenie czasem pada juz na glowe..

Kotka no moj byl największy z wszystkich stąd tez cc przy ułożeniu miednicowym. 4400 g i 60 cm. A glowka tez niemala bo 37 cm.
    Leila no wyrasta, może nie tyle w szerz co niestety np robia sie za krotkie nogawki od spodni. Ale wiele i bluzeczki sa przyciasne.
    Ostatnio kupilam mu body ze smyka 68 i sa dobre na wielkosc, jedynie rękawy podwijam. Z tym, ze ja nie lubie jak bobas jest w ciasnych ubrankach. Za duzych tez nie lubie ale dla mnie wazne jest zeby bylo mu wygodnie.
    Nie wiem ile ma teraz na dlugosc ale wczoraj wazyl juz 5900g 😅

Leila u mnie tez po cc mialam robione lyzeczkowanie. Normalnie ta rana od cc. ale u mnie ogolnie byl problem z macica bo nie chciala sie tez obkurczac.

O rety i jeszcze taki dlugi!
    Ale widze ze moja na drugim miejsu 🤦🏼‍♀️. Z tym ze moja jest nabita jak zapasnik sumo bo miala 51cm.... Szyji jej nie widac, za to dwa podbrodki 🤦🏼‍♀️.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2020, 18:22

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 30 września 2020, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze mecza mnie straszne gazy a nie jestem w pokoju sama i nie moge sie wypierdziec 😩. Wstac do lazienki mi jeszcze ciezko szybko a do tego tam wszystko slychac 😐. A ona z tego pokoju nigdy nie wychodzi chociaz rusza sie jakby nie miala cc...

Zdjeli mi przed chwila opatrunek ale jakies miejsce nie jest calkiem dobrze zagojone i mam teraz schizy ze jakiejs sepsy dostane 😩

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2020, 18:23

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 30 września 2020, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka3 wrote:
    Kurcze mecza mnie straszne gazy a nie jestem w pokoju sama i nie moge sie wypierdziec 😩. Wstac do lazienki mi jeszcze ciezko szybko a do tego tam wszystko slychac 😐. A ona z tego pokoju nigdy nie wychodzi chociaz rusza sie jakby nie miala cc...

Zdjeli mi przed chwila opatrunek ale jakies miejsce nie jest calkiem dobrze zagojone i mam teraz schizy ze jakiejs sepsy dostane 😩

Co Ty się przejmujesz mi po porodzie zwieracze nie trzymały wiec przy każdym ruchu pierdy same szły 😅 nawet się nie tłumaczyłam dziewczynie obok 😂

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2020, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak patrzę na te wagi i urodziłam największa dzidzie SN. Szok 😂

• Aina Autorytet

Wysłany: 30 września 2020, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka moja rana się slimaczy i ropieje
    Dzis mam zdjęte szwy w 9 dobie bo położna nie potrafiła i musiałam wrócić do szpitala na izbę tam naasiedzialm się 2 godziny ale wysypały się porody.
    Ta metoda wróciliśmy do domu i znów za kilka godzin na izbę

Ale wracając do tematu ropieje i się śniła czy ale mówią że będzie za kilka dni Oki.

Moja rana miałam plaster tylko do czasu pionizaxji a tak jak u większości dziewczyn jest odkryta

• Aina Autorytet

Wysłany: 30 września 2020, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karminie piersia
    Ja jak pamiętacie jestem matka Dinozaur
    Uważam że matka i dziecko mają prawo do cSsu dla siebie i na tym też polega karninie
    KP nie można dziecka przekarmić
    I teraz mała i starszaki zawsze karmiłam na zawołanie. Czas i jest to pełny posiłek co 3 godziny czasami dzidkco cgce się bardziej przytulić i ssie mniej efektywnie
    Nie podoba mi się pogląd części położnych ze dziecko robi sobie smoczek z cycka
    Owszem są takie chwile gdy widać że nie o sam posiłek chodzi

Baby blus
    Sądzę że wam młodym mama wpaja się że matka musi być hiper idealna pomalowaną AI mieć na glanc chatę

Ale uwierzcie nie musicie musicie dać siebie na luz ok 6 tyg tyle czasu hormony i organizm rządzi się swoimi prawami

Nie mówię że macie leżec plackiem ale brać poprawkę ze macie prawo nie mieć siły lub gorszy nastrój.

Mi np rana się nie goi slimaczy niestety ale ogólnie nie mam kiedy lezec
    Nawet jak mąż wszystko ogrania to starsza córka wciaz wywija jakieś akcje. A i mała wciąż wisi na cycu a u nas nei sprawdza się karminie na leżąco

Wciąż pobolewa mnie napięty brzuch...
    Dzis nagle w środku dnia poczułam mega zmeczenie ale ja nigdy nie potrafię spać. W dzień.

Czuje ze mam mniej cierpliwości więcej bym płakała bynajmniej tak od środka ale wiem że wszytko minie

Powiększone gruczoły piersiowe
    Położna zauważyła powiększone gruczoły pediatra w przyszłym tyg może powie coś więcej.

Szwy masakra miałam problem kto je zdejmie

Spacer
    Wstyd mała ma 9 dni a my pierwszy raz dziś na dworze.

• KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 30 września 2020, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aina mi zdjeli dopiero teraz plaster a mialam cc w poniedzialek.

Nic sie chyba nie paprze tylko polozna mowila ze niedomkniete miejsce. Jutro mam konttole u lekarza. Ale ja juz w panike wpadam.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 30 września 2020, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Przychodze do was z kiepskimi informacjami. Jesteśmy wczoraj w centrum zdrowia dziecka w zwiazku z guzem u synka. Wczoraj wieczorem maly mial rezonans magnetyczny. Ten widoczny guz ma 3,5 cm, dodatkowo pojawił sie mneijszy guzek 2mm. Tempo wzrostu guza jest szybkie, dodatkowo jest struktura nie wskazuja na coa dobrego. Mamy podejrzenie złośliwego guza. Od rana badali syna onkolodzy, jesteśmy po wizycie chirurgow i anastezjologa i jutro maly idzie na zabieg usuniecia guza. Ponoewaz guz przyrosl do miesni to nie wiadomo czy ida sie wyjac go w całości. Beda badac tego wycietego guza. Na wyniki bedzieny czekac tydzień tutaj w szpitalu prawdopodbnie. Jeżeli to sie okaze tylko zły sen to wutna i po sprawie. Jeżeli nie to niestety leczenie onkologiczne. Musza dojsc do tego co to jest...
    Dzis wraca przed 23 moj maz. Nie zobaczymy sie... Nie wiem kiedy sie zobaczymy. Tzn my mozemu, moge wyjsc z oddziału, malego nie zobaczy póki co :( Trzymajcie za nas kciuki, módlcie się, wspierajcie myślą.

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• Audrey Autorytet

Wysłany: 30 września 2020, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też kazali od razu po pionizacji iść się kąpać i od razu plaster zdjąć.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 30 września 2020, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję tez wszystkim swiezo upieczonym mamom. Nie sledzilam ostaynio wątku, nie mam glowy nawet nadrabiac ale zycze Wam przede wszystkim zdrowia i cierpliwości :)

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• Audrey Autorytet

Wysłany: 30 września 2020, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katwie, trzymam mocno kciuki żeby to był tylko straszak, nawet nie wyobrażam sobie co czujesz. Tule Cię mocno ❤

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 30 września 2020, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka3 wrote:
    O rety i jeszcze taki dlugi!
    Ale widze ze moja na drugim miejsu 🤦🏼‍♀️. Z tym ze moja jest nabita jak zapasnik sumo bo miala 51cm.... Szyji jej nie widac, za to dwa podbrodki 🤦🏼‍♀️.

Kotka ale się uśmiałam z Twojej zapaśniczki sumo 🤭😁 mój Klusek też 4200g. ale 59 cm.

My nosimy rozmiar 56 bądź 62 zależy od firmy.
    Joana dorodne mamy chłopaki 😁 waga mojego w dniu dzisiejszym (tj. 3 tyg. i 5 dni) 5460g.

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 30 września 2020, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katwie nawet nie wiem co napisać 😔
    Z całego serca życzę żeby to była łagodna zmiana i żebyście mogli wreszcie wszyscy nacieszyć się sobą.

‹‹ 1088 1089 1090 1091 1092 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ