X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Aina Autorytet

Wysłany: 30 września 2020, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ubranka my jeszcze 56 mamy za duze

• pap86 Autorytet

Wysłany: 30 września 2020, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katwie...serduszko peka na te wiadomosci..meza cala ciaze nie widzialas..dopiero co wraca..on syna nie zobaczy.. no co za gó*niany los! To napewno bedzietylko zly sen. A za jakis czas pojdzie w niepamiec ale pare siwych wlosow na bank ci przysporzylo.. trzymam za Was kciuki. Duzo zdrowia zycze kochana wojowniczko.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 30 września 2020, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ciuszki 56 też za duże 🙈

Katwie, A mąż nie może do was na oddział wejść? Czy wolisz żeby został że starszym synem? I na ile mąż przyjeżdża? Chyba zaraz was nie zostawi spowrotem co? No co za rok, od stycznia męża nie widzisz, teraz mały.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2020, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katwie tezymam mocno za Was kciuki! Wierzę, że wszystko będzie dobrze.

• Asia000 Autorytet

Wysłany: 30 września 2020, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy drugim dziecku jest zdecydowanie łatwiej. Przy Anastazji miałam podobnie jak część z Was opisuje. Wszystkim się bardzo stresowałam, co chwilę płakałam i robiłam sobie wyrzuty, że nie potrafię pomóc własnemu dziecku. Teraz wiem, że niektóre sprawy potrzebują po prostu czasu i nic się nie da z tym zrobić. Jest ciężko, zwłaszcza nocami, gdy syn urządza wielogodzinne koncerty, często uspokaja się dopiero po 5 nad ranem. Ale wiem, że to minie :)

Katwe, trzymam mocno kciuki, żeby wszystko dobrze się skończyło.

Agnieszka, u nas Staś miał średnicę główki 35cm.

Aina, u mnie też jeszcze brzucha sporo zostało, a od porodu minął już miesiąc. Ja planuję zacząć ćwiczyć jak tylko to będzie możliwe. Mam już umówioną wizytę u fizjoterapeuty uroginekologicznego, zobaczymy co powie.

edka85, Jaśmina lubią tę wiadomość

f2wl3e5ea81pmlq9.png
    f2wldf9hkvs7szme.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 1 października 2020, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katwie to takie nie fair ze musicie przez to przechodzic. Jestes taka dzielna i los ciagle ci cos pod nogi rzuca. Zycze wam wytrwalosci i duzo zdrowia.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 1 października 2020, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka91 wrote:
    Katwe współczuję. Mojej córki po proznociagu wyszło krwawienie dokomorowe II stopnia i dostałam skierowanie do neurologa bo zmiana nie wchłonęła się jeszcze. Też już panikuje. Jestem tak zła że nie zrobili mi CC. Jakie miałyście średnicę główki dzieci?

Przegapilam widze opis twojego porodu.
    Wspolczuje vacuum😐. A ty jak sie po tym czujesz?
    Moja corka ktora uridzilam sn miala 38cm glowke i 4kg. Tez uwazam ze powinni mi byli zrobic cc. Zamiast protnociagu zastosowano u mnie chwyt Kristellera.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Agnieszka91 Ekspertka

Wysłany: 1 października 2020, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka źle się czuje. Jestem strasznie poszarpana tam w środku i to już po pełnym zagojeniu. Ciekawe jak seks będzie po tym wyglądał no czekam z tym na wizytę u ginekologa czy wszystko ok. Cały czas mam problem utrzymać mocz jak jest pełny pęcherz. Wyszły mi hemoroidy i wogole dupa z tym.ale ja sobie dam radę byle z główką małej było ok 😔

• KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 1 października 2020, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu w ogole podjeli taka decyzje? Zaklinowala sie?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 1 października 2020, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aina moj brzuch byl gigant i teraz wygladam jak w normalnej ciazy 😉.
    Z cwiczeniami poczekam az rana po cc sienzagoi. Pojde do fizjoterapeutki.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 1 października 2020, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katwie, dużo sił dla was. Trzymam mocno za was kciuki.
    Agnieszka, główka córki miała obwód 36 cm.
    A co do wagi, to u mnie leci do góry 🥴, to samo miałam po pierwszym porodzie 😭. Muszę wziąć się w garść.

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2020, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, hit! Mieliśmy nieprzespana noc wczoraj i Mały cały wczorajszy dzień przepłakał, a ja razem z nim. Byłam już zdesperowana, próbowałam wszystkiego i wieczorem włączyłam mu szum stał 10 godzin. Nie uwierzycie. Przespał 6 godzin ciągiem, musiałam go sama budzić żeby zjadł i żeby go przebrać! Chyba szum fal będzie częściej uskuteczniany u mnie w domu 😂

Natalii, joana, Pogoda, Asia000, Krokodylica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2020, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz na poprawę humoru:
    Ogolnie brzuch juz mi się zmniejszył, no dalej jest piłeczka i wygladam jak 4-5 miesiac, ale qiecie, po tym ogromnym brzuchu na koncowce te naprawde wydaje się maly.
    Wczoraj stalam w kolejce na zakupach i jak juz byla moja kolej to Pani ekspedientka po obsłużeniu mnie pyta, czy może zadac mi pytanie i czy się nie obrażę 😀 Mowię: ok. Cala kolejka oczywiscie nadstawia uszu zaciekawiona ;)
    Pani pyta, czy jestem w ciazy 🙈
    Odpowiedziałam jej, że JUZ nie 😂 ale ze z uśmiechem, to lekko sie speszyla i szybko wytłumaczyła, że kobiety w ciąży u nich bez kolejki. Na koniec zapytala jak maluszek, ehh. Wszyscy w kolejce obczaili moj brzuch 🙈
    Takze ten. W ciazy nikt nie zauważał, a teraz proszę 😂

• Audrey Autorytet

Wysłany: 1 października 2020, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a mój mąż udzie już w poniedziałek do pracy. Szczerze to jestem przerażona że zostanę z małą sama - czy sobie dam radę, czy da mi zrobić obiad, ogólnie jestem przerażona tym że będę z nią sama, taka niepewność 🙈 wiem że to pewnie kwestia przyzwyczajenia no ale mam stresik jak to teraz będzie. Bo mąż mi obecnie bardzo pomaga, jak karmię to coś tu poda, pójdzie na zakupy itp. Że to minęły już 2 tygodnie to normalnie szok 😱

Dziewczyny, jak u Was ze spacerami? Bo ja już byłam kilka razy ale prawdę mówiąc mała już mi spała wtedy w wózku dlatego poszłam, bo tak to nie wiem czy by leżała spokojnie gdyby nie spała 🙈🤷‍♀️ wasze zasypiają? Bo chce nauczyć ja wózkowania dla tego w ciągu dnia jesteśmy na dole i do snu czy odpoczynku odkładam ja właśnie do wózka.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2020, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikoś na spacerach śpi jak zabity. Dopóki jedziemy to i 2 godziny śpi, nic mu wtedy nie przeszkadza :)

• KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 1 października 2020, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostalam od szpitalnej fizjo pas poporodowy bo mi normalnie flaki wystawaly przez to rozejscie miedzy miesniami.
    Od razu lepiej! Nawet gazy mnie meczyc przestaly.

Moj maz ma rok tacierzynskiego 🎉🍾

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2020, 09:16

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 1 października 2020, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też mała pięknie śpi na dworze. Jak wychodzimy z domu, to zawsze oczy jak pięć złotych bo przy ubieraniu się rozbudza. Ujedziemy kawałek i śpi 😅 Samochody, motory.. nic ją nie rusza 😅

Jeśli chodzi o brzuch, moja blizna tez wypada pod fałdką, która miałam już przed ciążą. Nie wydaje mi się, że coś z ciąży mi zostało.. brzuch tylko ma inną ,,konsystencję" bo nie jest już mięciutkim tłuszczykiem, tylko bardziej to taka skóra wisząca.. ciężko to opisać 😅

Tak mi się ostatnio skojarzyło i miałam Wam o tym napisać, że nie wiem po co brałam do szpitala 12 par wkładek laktacyjnych 😂 teraz tak mi się chce z tego śmiać.. 😂 liczyłam chyba na jakąś hiperlaktacje! 😂 Ogólnie miałam że sobą masę niepotrzebnych rzeczy - nie użyłam np. pomadki i kremu do rąk.. 😂 Tak teraz myślę, że z tymi rzeczami, które faktycznie były mi potrzebne, zmiescilabym się w weekendową torbę Ancys 😉😂

ancys85 lubi tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 1 października 2020, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy niemowlaku nie można się przyzwyczajać ani do "dobrych" zachowań, ani do "złych". Jeśli dziecko was wykańcza swoim płaczem, niespaniem i stękaniem - to minie. A jeżeli ładnie śpi i nie sprawia problemów - to też minie. U takich maluchów nic nie jest na stałe. Mój syn mając miesiąc potrafił przesypiać 6-7 godzin w nocy. A jak skończył 6tyg to nagle wszystko się popsuło i tak trwało przez kilka kolejnych miesięcy. A później znowu był spokój.

I nie słuchajcie rad typu "nie noś, nie spij z dzieckiem, nie karm piersią za długo". Że niby przyzwyczaisz i ciężko będzie oduczyć. He, a widziałyście 10 latka wiszącego na cycu i noszonego na rękach, albo 16 latka śpiącego z mamą? No właśnie... Wszystko się samo "odzwyczai" w swoim czasie i bez wielkiego problemu.

AHope, Leeila26, joana, pap86, Jaśmina, Asia000 lubią tę wiadomość

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23)
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 1 października 2020, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii wrote:
    A teraz na poprawę humoru:
    Ogolnie brzuch juz mi się zmniejszył, no dalej jest piłeczka i wygladam jak 4-5 miesiac, ale qiecie, po tym ogromnym brzuchu na koncowce te naprawde wydaje się maly.
    Wczoraj stalam w kolejce na zakupach i jak juz byla moja kolej to Pani ekspedientka po obsłużeniu mnie pyta, czy może zadac mi pytanie i czy się nie obrażę 😀 Mowię: ok. Cala kolejka oczywiscie nadstawia uszu zaciekawiona ;)
    Pani pyta, czy jestem w ciazy 🙈
    Odpowiedziałam jej, że JUZ nie 😂 ale ze z uśmiechem, to lekko sie speszyla i szybko wytłumaczyła, że kobiety w ciąży u nich bez kolejki. Na koniec zapytala jak maluszek, ehh. Wszyscy w kolejce obczaili moj brzuch 🙈
    Takze ten. W ciazy nikt nie zauważał, a teraz proszę 😂
    To ja miałam podobnie. Ostatnio przy kasie położyłam na taśmie zgrzewkę wody, a ekspedientka z poważną miną mnie pyta, czy przypadkiem nie jestem w ciąży. Ehh... 😁

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23)
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 1 października 2020, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka ja znam 10 latka śpiącego z mama albo tata 🤦‍♀️ Ja od 2 nocy biorę małego do łóżka przede wszystkim ze względu na mój sen. Wyłożę cyca i śpimy dalej po jedzonku. A to odkładanie go często wybudzalo. W ogóle tej nocy podaż pierwszy karmiąc jedna piersią zaczęło mi cieknąć mleko z drugiej. Nie wiem czy wcześniej tak było bo spałam w staniku a tej nocy w samej koszuli. Zastanawiam się nad kupnem tzw magicznej buteleczki, bo laktatora nie lubię I nie mam za bardzo kiedy używać a mleko na zapas by się przydało

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
‹‹ 1090 1091 1092 1093 1094 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ