X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Asia000 Autorytet

Wysłany: 1 października 2020, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtusia wrote:
    Hej, mój synio urodził się 4 września, nie wyszło z kp, tak Was czytam i wszystkie na cycu? Mój Michaś trochę rozdarty, ale na razie nie mamy problemów z brzuszkiem, chociaż co dziennie się boję, że nadejdzie ten dzień. Mam 6 kg na plusie, nie wiem, jak ja to zrzuce:( zaczęłam już dietę, na której schudłam po pierwszej ciazy, ale jak na razie od tygodnia nic w dół :( Może w końcu wagą ruszy, bo źle się że sobą czuje. Dzisiaj jestem na nogach od 3 rano, bo książę zrobił sobie pobudkę.
    My karmimy się tylko mm.
    Widzisz u Ciebie pobudka o 3, a ja dziś dopiero wtedy kładłam się spać ;) I to tylko dlatego, ze mąż przejął synka bo on jeszcze ponad godzinę koncertował. No u nas ewidentne brzuszek dokucza.

Marrtusia lubi tę wiadomość

f2wl3e5ea81pmlq9.png
    f2wldf9hkvs7szme.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 1 października 2020, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmina Twoja tesciowa jest godna podac reke mojej 🙄 ja tez wydalam od razu takie zarzadzenie, zeby odrazu ominac takie sytuacje.

Audrey chyba Ty pytalas o spacery? Zapomnialam wtedy napisać. Moj w wozku nie chce siw uspokoic wogole... niestety. Dlatego mam taki trik, zeby isc na spacer. Karmie az zasnie, odbijam, ubieram i pyk na dwor... niestety mozemy chodzic tylko do kiedy spi bo nie lubi byc w wozku 😪 ale licze ze zmieni mu sie.

Chmurka przybijam piątek, bo u mnie od kiedy maly zaczal przybierac to tez zawsze przyrost 150 g na dwa dni. Te 100 to takie minimum 😊
    Dzis na wadze zobaczyliśmy już 6kg 😁😁😁

Jaśmina lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 1 października 2020, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za mile słowa. Mikolajnjest po operacji. Guz udało sie wyciagnac w całości, niestety musieli wyciac kawalek mięśnia, ale mamy nadzieje ze bez szkody dla malego. Mniejszego guza nie udalo sie znaleźć, bo na rezonansie mial ttlko 2mm. Teraz czekamy na wynik histopatologii. To jest dla nas kluczowe... Jezeli przypuszczenia sie potwierdza to przenosza nas na onkologie. Na wyniki bedzoeny czekac okolo tygodnia w szpitalu. Synek lezy na oiomie, ale ma sie dobrze.
    Ktoras z was pytała czy maz moze wejsc na oddział. Nie może niestety. Takie sa zasady, zero odwiedzin i jeden rodzic od wejscia do wyjścia. Moze sie ze mna zobaczyć bo ja moge wuksc normlanie do bufetu albo kiosku na twrenie szpitala, ale nie sciagqm go tutaj jeszcze bo byc moze bedziw trzeba mi cos przywieźć z domu, poczekam wiwc az bwdzie taka potrzeba.
    W calej sytuacji fajne jest to ze staeszy suoer zarwagowal na powrot taty po takim czasie. Maz polozyl sie kolo jiego w nocy, maly od 5 juz nie soal, gadal jak najety i gp tulil. Caky dzien cos robia i cieszą sie soba. Jak maz wyjeżdżał to synek prawie nie mówił, twraz gada jak stary. Dzisjaj powiedzial tacie ze zrobił bałagan w kuchni i ma posprzątać :D To mi daje trochę siły, bo jestem szczesliwa ze w donu poki co sie uklada.

Pogoda, Krokodylica, pap86, Maddelainen, joana, edka85 lubią tę wiadomość

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• Marrtusia Autorytet

Wysłany: 1 października 2020, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia000 wrote:
    My karmimy się tylko mm.
    Widzisz u Ciebie pobudka o 3, a ja dziś dopiero wtedy kładłam się spać ;) I to tylko dlatego, ze mąż przejął synka bo on jeszcze ponad godzinę koncertował. No u nas ewidentne brzuszek dokucza.
    Ja się boję dzisiejszej nocy, przeczuwam niewyspanie - Młody przespał dzisiaj cały dzień z przerwami na karmienie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2020, 18:34

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • Agnieszka91 Ekspertka

Wysłany: 1 października 2020, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny których dzieci mają kolki, czy wasze pociechy też robią kupkę biegunkowa? Nie jest często tylko 3-4razy dziennie ale dosłownie woda. Czytałam że tak może być przy kolce. Starsza córka jak miała kołki to miała zaparcia bo była na mm, tu sytuacja może być odwrotna bo dzidzia jest na pm

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 1 października 2020, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny któraś z Was pisała, ze stosuje jakieś czopki dla noworodzia.. z jakiego powodu i czy pomogły? Kurcze u nas problem z tymi kupkami jest :( ostatnio była przedwczoraj po dwudniowej przerwie i znowu cisza :( zaczynam się martwić, chociaż położna mówiła, że dzieci kp nawet do 5 dni mogą nie robic. No nie wiem 🤷 najgorsze jest to, że ją ciśnie na tą kupę, idą bączki i widać, że chciałaby ale nie może zrobić. Nie wiem co poradzić na to ☹️🤷

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Agnieszka91 Ekspertka

Wysłany: 1 października 2020, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila mi przy dziewczynkach najlepiej pomogło przepajanie woda przegotowaną. Na początku nie chciała pić to łyżeczka dawałam ale było lepiej.

Leeila26 lubi tę wiadomość

• Britty Autorytet

Wysłany: 1 października 2020, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila tak przy kp kupka może być nawet raz na tydz, pediatra przy zapachach zalecal troszkę wody lub herbatki z rumianku,smarowanie odbytu oliwka tak leciutko.

Gabrys ma już 4 tyg i waży 4kg nie mogę uwierzyć kiedy to minęło przecież jeszcze wczoraj wychodzilismy ze szpitala.

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Agnieszka91 Ekspertka

Wysłany: 1 października 2020, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miała któraś z was do czynienia ze skaza białkowa? Dwóch lekarzy mówi że to to i że nic z mleka krowiego nie mogę jeść. Moja pediatra mówi że uczulenia takie wychodza po 6tygodniu wiec to nie to tylko jakaś wysypka. Odstawiłam mleko i przetwory ale wysypka minęła po 2 dniach-stosowalam też maści. Więc nie wiem czy to skaza bo.po 2dniach w moim mleko jeszcze było białko. Hm nie wiem.pediatra zabroniła tylko mleka surowego i w proszku jeść a resztę niby mogę. Głupia już jestem

• Audrey Autorytet

Wysłany: 1 października 2020, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, Ciebie też zapytam - jak karmisz , co ile mm,
    tak jak na opakowaniu co 3-4h ? A co jak pomiędzy domaga się jedzonka, czy się raczej nie zdarza ?Karmisz od początku mm? Ze względu na moje problemy z laktacją każda informacja o dokarmiania czy mm jest dla mnie cenna.

Jaśmina, to u Ciebie i tak lepiej niż u mnie 😩 dzisiaj mała była na cycu 2h, najpierw jedną, potem druga i mimo to domagała się dalej, wypiła 90ml mm 😩 a zawsze daje najpierw pierś. Teraz np dostała obie i dopiła tylko 30ml mm. Często zostawia w tej butli więc to mi daje jakaś szansę że coś wypije z cycka. Ale serio nie wiem w czym jest problem, bo skoro ona pije 1-2h z cycka a potem tak dużo soli na z butli to serio jestem chyba głupia, nie potrafię karmić, albo ona nie potrafi pić, no nie wiem. Jutro muszę pogadać o tym z położna. Bo niestety przez te problemy z laktacją to kp tylko mnie frustruje 😩😔

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Agnieszka91 Ekspertka

Wysłany: 1 października 2020, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey też tak miałam. Pediatra naciskała żebym nie karmiła butelka bo dziecko się rozleniwia i tak było. Siedziałam godzinę na wizycie i się karmiliśmy z obu piersi a ona wypiła 40ml, wyszłam z gabinetu i ryk. Więc musialam dać odciągnięty. Tak więc odpuściłam z uwagi na dziewczynki którymi też muszę się zająć i daje jej tylko pokarm odciagniety. Teraz jeszcze muszę przejść na.diete bezmleczna a mleka jem duzo na codzien więc pewnie pół roku się przenecze i przejdę na mm

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 1 października 2020, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie o kupę. Ale takie techniczne. Przwwijacie po każdym bąku? Bo u nas bardzo często się zdarza ze Mala zje i puści bąka a z tym brakiem pójdzie taki nieduży kleks... I ją przewijam( o a się wybudza, więc podaje cyca a po tym cycu zdarza się znów bal i kleks) czasem mam wrażenie że to trwa wiecznie choć tak serio to zazwyczaj jest cyc lewy, cyc prawy, bąk- przewijanie , cyc. A za godzinę- dwie dopiero konkretna kupa. I wtedy jest znów przewijanie i cyc
    .. mąż mówi żebym ją zostawiła po takim bąku i dała spać z tym kleksikiem skoro nie marudzi... Ale ja jakoś nie umiem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2020, 21:06

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 1 października 2020, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana, ja też mam ten problem z wózkiem. Jak wadze śpiącą to super i idziemy. Ale za cholerę nie ma tak że włoże ja a ona zaśnie w wózku 🤦‍♀️🤷‍♀️

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Agnieszka91 Ekspertka

Wysłany: 1 października 2020, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka mi położna kiedyś powiedziała że można majątek wydać na.pieluchy jak się zmienia co chwilę takie małe kupki. Jak moje dziewczyny leżały na neonatologii to panie położne tam co 3h szły i przewijały i potem karmiły, jak dziecko się zesralo po karmieniu to czekało do następnego. Jak dobrze odseparujesz skórę od wilgoci maścią to nic się nie stanie. Ja nie przewijam nigdy zaraz po karmieniu bo dziecku się uleje a boje się żeby nie poszlo nosem bo to bardzo nie przyjemne dla dziecka. Czekam minimum godzinę

• Audrey Autorytet

Wysłany: 1 października 2020, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka, po balach nie przewijam. Jak czuje że jest kupa to zmieniam. Przecież dziecko czasami zrobi kupę po cichu,albo w nocy to przecież zwykle do karmienia wtedy też tak leży.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 1 października 2020, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka nie przewijam po kazdym mini kleksiku. Albo inaczej-nie od razu. Spokojnie ze 30min daje zeby pospal i potem dopiero. Laseczki nie bedziemy sie klocic ale dzirci kp nie przepaja sie wodą. Ato meczenie na kupke to ja wam chyba Leeila nagram mojego jak steka a nawet placze. Kupki robi 2-3
    Na dobe. I pediatra powiedziala,ze jak prawidlowo przybiera to tak moze byc. Te problemy zrobieniem kupki to normalka.za miesiac gora 2kazdemu dzidziusiowi przejdzie. Nie dawaj czopkow, wcale nie pomogą a rozleniwia jelitka a co gorsza ta mala pupeczka..boziu nie wkladaj w nia nic bez wiekszego powodu. Dasz czopek a roznicy nie bedzie zadnej :)

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 1 października 2020, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff w koncu pojawilo sie mleko. Napompowalam mala ze az milo.

pap86, Chmurka, joana lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2020, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez po bąku czekam zawsze trochę czasu, żeby doprodukował, co ma wyprodukować i dopiero wtedy zmieniam pampersa. A tak swoją drogą jakiej firmy pampersow używacie? I jakiego kremu do dupki?

• pap86 Autorytet

Wysłany: 1 października 2020, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pampersy te premium,zwykle ale tez dade. Uzywam linomagu a jak sie czerwienie to leciusienko sudokrem.
    Moj Szymis wyglada jak po wojnie haha. Od rego denerwowania na baczki i kupke macha duzo lapkami przy buzi i choc ma obciete pazurki to podrapal sie a do tego wylazla mu na buzi pokrzywka(albo trądzimk niemowlecy albo zjedzona przeze mnie czekolada w pewnej ilosci, ech).

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 1 października 2020, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki! Mamy kupkę, hurra! 😂 Ostatnio jak 2 dni nie mogła zrobić, to dzwoniłam do poloznej i po 15 min kupa jest ;) teraz, doradzilam się Was i chyba podziałało 😂 Szczerze - ja też nie jestem za przepajaniem. Ale już serio byłam w stanie dać jej tą wodę, żeby tylko jej ulżyć. Udało się bez :)

U nas Pampersy premium care, ale też Dada. Do pupki Linomag, w pogotowiu jeszcze Sudocrem i Bephanten tak w razie ,,w" na jakieś gorsze sprawy. O kleksach się nie wypowiem, bo u nas póki co brak takich sytuacji 😅 ale na początku zmieniałam często. Bardzo często.

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
‹‹ 1092 1093 1094 1095 1096 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ