X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 1 października 2020, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tych kleksów to chodzi mi głównie w nocy. W dzień zmieniam. Żal mi jej trzymać tak...

iv09hdge02bk9ct0.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 1 października 2020, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katwie, aż sie wzruszyłam opisem powrotu twojego męża. Trzymam kciuki za młodszego!

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Asia000 Autorytet

Wysłany: 1 października 2020, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey, u nas praktycznie od samego początku mm. Pisałam już Wam kiedyś, że próbowałam karmić piersią ale bardzo szybko się poddałam. Niby mówi się że dziecko na początku potrzebuje mleka niewiele, ale ja mam szczęście do rodzenia głodomorów ;) W kilka godzin po porodzie syn wypijał już 50ml mm, a na drugi dzień już po 70ml co 3h. Córka też od razu miała duże potrzeby ;) Teraz zatrzymaliśmy się na porcji 100ml. Na razie mu to wystarcza więc nie zwiększam jeszcze porcji. U nas karmienie prawie jak w zegarku - co ok. 3 godziny. Nie domaga się jedzenia pomiędzy, ale to dlatego że od początku jest tak przyzwyczajony.
    Z karmieniem córki miałam troszkę inaczej. Bo na początku karmiłam ją mieszanie - podobnie jak Ty - najpierw pierś potem butla żeby dojadła. Więc ona była przyzwyczajona, że je mniejsze porcje a dużo częściej. W miarę upływu czasu było mniej piersi a więcej mm i wtedy pediatra zasugerowała, żeby ją przestawić na karmienie właśnie w tym rytmie co 3h. Na początku było trudno, bo rzeczywiście domagała sie wcześniej, ale powoli się udało ją przestawić.

f2wl3e5ea81pmlq9.png
    f2wldf9hkvs7szme.png
  • Asia000 Autorytet

Wysłany: 1 października 2020, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ten czas szybko leci! A tak się dłużyło w końcówce ciąży. Trudno mi uwierzyć, że Staś skończył wczoraj już miesiąc :)
    c9b9e8fba692.jpg

Chmurka, AHope, ancys85, joana, Natalii, Leeila26, erre, edka85, Mamaela86, Krokodylica lubią tę wiadomość

f2wl3e5ea81pmlq9.png
    f2wldf9hkvs7szme.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 2 października 2020, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila ja używałam czopków ale one nie były typowo na zaparcia tylko bardziej uspokajające/ rozluźniające (viburcol). U nas kupki z czopkami czy bez są 2/3 dziennie. Nie wiem czy te czopki pomagały szczerze mówiąc 🤷🏼‍♀️ Teraz lecimy na espumisanie i mam wrażenie ze jest lepiej niż na czopkach.

Leeila26 lubi tę wiadomość

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 2 października 2020, 01:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylkowa torba- wiecznie żywa legenda... 🤣😂
    Dziewczyny na kolejne porody polecam torbę weekendową 🤭🤪 moja wszystko pomieściła a puste miejsce wypełniłam otrzymanym w szpitalu "niebieskim pudełkiem".
    O tyle będzie się łatwiej spakować, że wiecie co Wam się przydało a co było zbędne.

Jaśmina witamy z powrotem na pokładzie 😁

Chmurka super że Twoje cyce się spisują 🙊🙈 ja z kolei się śmieje, że moje mleko jest atomowe 😂

Asia super synuś 😘 i piękna mata do zdjęć.
    Jakiś czas temu przeglądałam maty i prześcieradła do zdjęć a potem temat umarł 🤦‍♀️ dobrze, że chociaż karty do fotek mam.
    A co do czasu, to mi też szybko leci, nawet bym rzekła, że za szybko, dosłownie ciężko nadążyć żeby czegoś nie przegapić ...mógłby ktoś przystopować ten upływ bo dopiero dwie kreski zobaczyłam na teście a tu po ciąży ani śladu a synuś za trzy dni będzie już niemowlęciem 😊

Katwie dobrze że mąż jest już w domu, przynajmniej odejdzie stres o starszaka i ślubnego. Dużo zdrowia dla Mikołajka 🤗

Aina powinnaś jeszcze krwawić, ja w 10 dobie po porodzie byłam u gin i ta powiedziała, że odchody muszą jeszcze być.

Dziewczyny przepraszam jak się nie odniosłam do jakiś wpisów ale tylko tyle zapamiętałam 🙊🙈🙉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2020, 02:02

Leeila26, Asia000 lubią tę wiadomość

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 2 października 2020, 02:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synuś na pierwszych dwóch spacarach w ogóle nie spał, teraz ładnie śpi o ile brzuszek pełny 😊

Synuś nakarmiony 😁 przystawiony na śpiocha po ponad 5 godzinej przerwie od mleczka. Ja też uciekam spać.

Czy Wasze dzieciaczki mruczą?
    Mój synuś śpi i słodko mruczy, wcześniejsze dzieciaki tak nie robiły 😉

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 2 października 2020, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, cudowny Staś 😍 właśnie sobie skojarzyłam, że nie mam ani maty, ani nawet kart 🙈

Amela nie mruczy, ale czasami tak śmiesznie wzdycha przez sen bądź zapiszczy. 😂 No i stęka, nawet z zamkniętymi oczami, ale to na porządku dziennym.

Dziewczyny macie już wszystko poskładane ws. becikowego, 500+ itp.? Może któraś już dostała kasę? 😁 Jestem ciekawa ile się czeka realnie.. 😅

Asia000 lubi tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 2 października 2020, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te czopki uspokajające vibrucol to można stosować już u takich maluchów?

500+ złożyłam i już przyszło we wrześniu. Becikowe mi się nie należy. Ale za to dostałam warszawka wyprawkę malucha.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2020, 08:17

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23)
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 2 października 2020, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    A te czopki uspokajające vibrucol to można stosować już u takich maluchów?

500+ złożyłam i już przyszło we wrześniu. Becikowe mi się nie należy. Ale za to dostałam warszawka wyprawkę malucha.

Tak, można. Podobno nawet w szpitalu noworodkom podają jak trzeba. Dostałam je z polecenia położnej. Przy ząbkowaniu podobno tez się super sprawdzają

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 2 października 2020, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila parę miesięcy temu pisałam na forum, że po zalogowaniu się na enfamil mama bodajże dostaje się karty do zdjęć, sprawdź sobie, może jeszcze je przesyłają 😉

Becikowe nam się nie należy ale wypłatę 500+ dostałam po dwóch dniach od zgłoszenia Pawełka więc działaj 😁

• Pogoda Autorytet

Wysłany: 2 października 2020, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My 500+ dostaliśmy kilka dni po złożeniu wniosku. Aż byłam w szoku. Na macierzyński pewnie sobie poczekam bo ta papierologia jest dramatyczna 🤦‍♀️

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 2 października 2020, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka zazdroszczę wyprawki, super ona jest, szkoda że inne miasta nie organizują dla swoich mieszkańców takich prezentów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2020, 08:38

• Aina Autorytet

Wysłany: 2 października 2020, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancys plamienie
    Niestey nie mam ani kropli
    Może na cc dobrze wyczyścili nie wiem
    Pamiętam że z córką w stosunku do syna też było krótkie ale chyba trwało ok 2 tyg

Zgłoszenie dziecka 500 plus i inne

Mój mąż z emocji zablokował mi konto z profilem zaufanym
    Zatem nie mamy nic ani pesel ani cokolwiek
    Uporządkujmy wiedzę co powinno się załatwić
    Akt urodzenia u nas inne miasto niż zamieszkania
    Pesel
    Kartę nfz
    500plus
    I u nas karta dużej rodziny
    Ale obecnie nie mamy niczego

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 2 października 2020, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aina ja mam bardzo skąpe plamienia; wynika to z tego że po cesarce macica jest lepiej oczyszczona niż naturalnym porodzie ale moja gin, jak pisałam Ci wcześniej, powiedziała że 10 dni to za wcześnie i odchody powinny być. Mi zrobiła usg dopochwowe, żeby sprawdzić czy kanał się za szybko nie zamknął. Może skonsultuj że swoją doktór, będziesz spokojniejsza.

Jedna z dziewczyn na forum, nie pamiętam dokładnie która 🙊 jaki wstyd 🙈 obstawiam Pap albo Erre, dostała leki bo za szybko przestała krwawić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2020, 09:28

• Aina Autorytet

Wysłany: 2 października 2020, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancys dziękuję

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2020, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na zmianę, albo lekkie plamienia, albo troszkę większs, ogolnie nie ma tego duzo, ale też slyszalam, że lepiej skonsultować to z lekarzem, jeśli nagle przestaje cokolwiek lecieć tak szybko.
    Ja się witam po totalnie nieprzespanej nocy :/
    Nie mam pojęcia, co było malej, ale nie spala, jadla po trochę co godzinę, zrobila chyba 4 kupy i 2 razy siku i od razu pampersa zmieniałam, bo byl placz. To do niej nie podobne.
    W koncu włożyłam ja w tulika, wypiła 20 ml MM i pospala godzinę, potem jeszcze ja dokarmilam i znowu pospala 2 h. Nie wiem, czy to przez to, ze w dzien za duzo spala? Teraz zjadla i pewnie będzie odsypiac...

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 2 października 2020, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się witamy po nocce. Dostałam pozwolenie od położnej wybudzać co 3 godziny licząc od końca karmienia ( wcześniej musiałam liczyć od początku) i dzięki temu miałyśmy dwie drzemki po 2,5 h i jedna dwugodzinna i jedna półtoragodzinna. Więc całkiem całkiem
    My już mamy załatwione wszystko oprócz becikowego i mojego macierzynskiego

iv09hdge02bk9ct0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2020, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn już dzisiaj przestaje być noworodziem, a zaczyna być niemowlakiem. Kiedy to zleciało ja się pytam 😲😲😲

joana, Asia000, Krokodylica, Jaśmina lubią tę wiadomość

• joana Autorytet

Wysłany: 2 października 2020, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii u mnie tez noc nieprzespana.. i nie z powodu boli brzuszka tylko wlasnie wydaje mi sie, ze maly przespal caly dzien i taki efekt.
    Czuje sie jak wrak, a synowi obiecalam, zw dzis w dzien bede go szczypac w tylek🤣 zeby nie spal w dzien tylko pozniej w nocy 🤣

Aina popieram Ancys, ze powinnas to skonsultowac z lekarzem. U mnie plamienie po cc bo ja krwawienia tez mialam malutko zatrzymalo mi sie po miesiącu ponad od cc.

My o 500 plus jeszcze nie skladalismy. Moze uda sie w weekend jak maly zasnie.

Leila ja znow logowalam sie na bebiklub.pl. i oni dosyc szybko, darmowo przyslali takie karty.

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
‹‹ 1093 1094 1095 1096 1097 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ