!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Katwie całym sercem jesteśmy z tobą
Oby to nic poważnego... Jak znajdziesz siły daj znać jak sytuacja
O mojej małej położna odkryła powiększone gruczoły piersiowe pierwszy raz się z tym spotykam też już mam schizy co się dzieje
A czy ja wam mówiłam że neantolog nie zrobił usg małej w związku z tą pepowina
-
Katwe współczuję. Mojej córki po proznociagu wyszło krwawienie dokomorowe II stopnia i dostałam skierowanie do neurologa bo zmiana nie wchłonęła się jeszcze. Też już panikuje. Jestem tak zła że nie zrobili mi CC. Jakie miałyście średnicę główki dzieci?
-
Katwie bardzo mi przykro ze musisz to wszystko przechodzić. Będę się modlić za Was zeby wszystko było w porządku ❤️ Trzymajcie się cieplutko 😘
No i właśnie ja tu marudzę, ze Julus ma problemy brzuszkowe, a są gorsze problemy... 🥺 -
Agnieszka ja przy cc mialam 37 cm..
Katwie nawet nie wyobrazam sobie co teraz czujesz 😪 mocno trzymam za Was kciuki i modle sie, żeby niedługo to bylo tylko zle wspomnienie😘 dawaj znac...
Kotka zapasniczka sumo brzmi niezle 🤣
Ancys no obie mamy dorodnych wagowo chlopakow od poczatku 😅
Aina oby blizna szybko doszła do siebie 😘
ancys85 lubi tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Aina, u nas tydzień temu ul sutek zaczerwieniony.polozba kazała obserwować ale na szczęście zniknęło.
I nas główką 33cm. A niby w szpitalu zmierzyli że brzuszek 39cm i waga 4200g dlatego było cc. W rzeczywistości główką miała 34cm i waga 3620 więc widać jak te pomiary oszukują.
W ogóle wczoraj moja znajoma urodziła sn chłopaka 4770g 60cm, obwody po 37cm 😱 -
Katwie, ja wciąż wierzę, że wszystko będzie dobrze. Najważniejsze, żeby wycieli w całości. Twój synek to mały wojownik i wyjdzie z tego!
ancys85 lubi tę wiadomość
4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23) -
Joanna właśnie wyjelam z apteczki grube działo maxi biotic i zamierzam na noc posmarować na ryzyko może coś podziała
Bo w sumie wkurzyłam się na IP bo wielce mnie pouczali jak dbac o ranę ale to moja 3 i postępuje jak należy myje szarym mydłem osuszam psikam octanicept i wietrze ile się tylko da a i tak się rozłazi i slimaczy bo też mam tak ciulasto podcięta że mi tak skóra tłustego brzucha zasłania... -
Brzuch
Wiem że wy młode i szczupłe laski i pewnie wszystkie już po porodzie jesteście płaskie
Ale może jest tu że mną któraś z wystającym brzuchem a nawet mój to zwisa conieco
Jakie macie metody pomysły zalecenia by się z nim uporać
Może jakieś specjalne majtki pasy czy coś -
Aina, ja mam wciąż wystający, nie mogę go wciągnąć. Po połogu zacznę ćwiczenia, jeszcze nie wiem jakie, ale ponoć nie można robić typowych brzuszków. Położna tłumaczyła, żeby absolutnie nie używać pasów wyszczuplajacych, tylko wspomóc się ćwiczeniami i zdrową dieta.
-
Dziewczyny ja dziś znacznie lepiej.Aniela bardzo wyrozumiała. Dziś miała w ciągu dnia dwie drzemki po 3 h wiec super.
Podczas jednej nawet się z półtorej godziny przespałam;)
Mleko mi leci jak szalone.. jak wyszłam spod prysznica i się wycieralam to zanim skończyłam się wycierać to cały brzuch miałam w mleku... I w ogóle jak tylko położę się do karmienia i wyciagne cycka to zanim mi mąż poda mała to mi już cieknie po cycku i plama na prześcieradle/pieluszce.
Mi plaster kazali zdjąć na następny dzień po cc. Podczas kąpieli.
Jutro mam zdjęcie szwów... Bardzo to boli? Trochę się boje..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2020, 20:50
-
Audrey, o mamo nie wiem jak dala rade 😳😳😳 choc mowilam Wam, ze moja teciowa urodziła mojego meza sn 6100g. I to mnie przerazalo juz a ostatnio jeszcze powiedziała ile mial cm.. 67🤯🤯🤯
Chmurka ja nie mialam zdejmowanych po cc ale kiedys mialam po wyrostku to zero czucia 😊
Aina moja blizna tez wypada pod faldka tluszczyku jeszcze sprzed ciazy. Ale goi sie oki, tylko niestety od jednego dzwogniecia raz malego ciut mi sie rozeszla w kaciku. Ale juz jest spoko znow.
Co do brzuszka to waga leci mi super i juz duzo mniej niz przed ciaza, ale niestety taki malutki brzuszek mi zostal. W miejscu akurat tez gdzie mam ciut opuchniecia po cc.
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Katwie jestem z Wami myślą, modlitwą i całym sercem ❤️ Trzymam kciuki, żeby tylko na wielkim strachu się skończyło i wszystko było dobrze
Aina te powiększone gruczoły sutkowe to nic strasznego, nie martw się. To jest od naszych hormonów, które pod koniec ciąży wysyłają do organizmu sygnał, że już niedługo nasze piersi będą produkować mleko. Jakaś część tych hormonów, dostała się do łożyska i do dzidzi. U nas było to samo. Oglądała położna, pani doktor też. Kazała robić tzw. ,,przymoczki" z maści Altacet w żelu przez 3 dni tzn. trochę altacetu na wacik (ja jeszcze podgrzewalam nad grzejnikiem bo zimne to 😅) i wsadzić na cycusia na 10 min (pod ubranko) później kąpiel i dokładnie to zmyć. Po opuchliźnie nie ma już śladu. Ja też tego sama nie zauwazylam na poczatku 🤷
Chmurka mnie wyciąganie szwów nic nie bolało. Chwila moment i po strachu 😉 tylko takie uczucie pustki przez chwilę, że coś mi zabrali z ciała 😅 -
Chmurka, jak wyciągają to czujesz tylko jakby ktoś w środku Ci za cis ciągnął, ciężko wytłumaczyć. Nie boli 😊 choć moja położna mówi że zależy kto szył. Jak się mnie pytała i mówiłam kto operować to mówi "o, to wyjdzie jak z masła ". Także ten 😅
Aina, ja że szpitala wyszłam z wyglądem takim.jak przyszłam. Już sporo mniej mam brzucha ale dalekwystahe i też blizne mam centralnie pod fałdą, ale u mnie goi się bez zastrzeżeń, przemywalam prawdziwym szarym mydłem i wodą.