!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez mam nadwage i nie zamierzam sie tym na razie martwic. W poprzedniej ciazy finalnie wyszlam na 0, bo najpierw chudlam do polowy a potem nadrabialam w 3 trymestrze. Odzywiam sie zdrowo, nie jem slodyczy ani fast foodow, wiec kropkowi powinno byc ok.
Dzis wrocily mdlosci i czuje sie jak na kacu. Tesknie za czasami pierwszej ciazy, kiedy to z kacowym samopoczuciem mozna bylo sie wylegiwac cala sobote. Z biegajacym maluchem to juz nie wchodzi w gre. Na szczescie maz przejal wszystkie sytuacje wymagajace noszenia tech slodkich 11 kg, dopoki sie ten krwiak po drugim kropku nie wchlonie.👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Ja w pierwszej ciąży przytyłam 9kg i startowałam z wyższej wagi niż teraz. Po ciąży udało mi się wrócić do swojej wagi. Teraz odkąd zaszłam to 2kg mi poleciały, bo nie miałam w o góle ochoty na jedzenie. Startuję z wagi 56,5, gorzej, bo już mi apetyt wraca i na następnej wizycie u gina pewnie dostanę opierdziel, że za szybko tyję - mój lekarz jest skrzywiony na tym punkcie 🙄
-
Lajna, to zależy jakiej firmy test robisz. No.na pre teście jasne kreski potrafią wychodzić przez kilka dni. A z kolei na Bobo miałam dwie czerwone dopiero po 5 dniach.4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31 -
Ja jestem sowa z urodzenia, wiec z definicji nie zasnę przed pierwsza i jak mam możliwość spania to sama z siebie najszybciej budzę się o 10. Wczesniej zasypiam tylko jak jestem chora.... lub w ciazy 😅
Ale ja to bym teraz mogla spac prawde mowiac 24/7 i byloby mi malo...👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Ounai wrote:Też byłam sową, dopóki nie trzeba było codziennie o 6 wstać do pracy 😂
No ja niestety tak nie potrafie. Czy do szkoly na 8 (pobudka o 6:30) czy na studiach czy do pracy, teraz nawet jak mi dziecko wstaje o 5... ja nie zasne przed 1 (no chyba, ze chora lub w ciazy). Spie mniej, cierpie, moj mozg zasadnicoz nie dziala do 10 rano. Ratuje sie kawa i zimnym prysznicem z rana na ocucenie sie, ale zasadniczo osoba ktora ma fenotyp nocny snu nie jest w stanie "przestawic sie". Niestety.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2020, 15:50
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
tym_janek wrote:A co do kopniecia pradem to jezeli nie kopnelo cie w brzuch, a zdaje sie, ze nie i nie masz sladu po opazeniu, ani nie stracilas przytomnosci z tego tytulu to mozesz byc spokojna. Nic sie kropce nie stalo
-
Robiłam sobie dziś parametry krzepliwosci w lab. I nie byłabym sobą gdybym nie dorzuciła do tego bety. Wiem, że bez sensu już na tym etapie. Ale tak z ciekawości chciałam sprawdzic jak wyhamowuje ten hormon. Wyszło mi prawie 40 tys., gdzie tydzień temu było 6,5 tys. Czyli przyrost dwudniowy spadł do 66%. Nieźle.4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31 -
U mnie najlepsza historia - w piątek robiłam betę, wynik miał być online wieczorem, a tymczasem okazało się, że ktoś się pomylił i wpisal zamiast beta hcg to samo hcg. To jest podobne badanie, ale mniej czule i trwa dwa dni. Czyli w skrócie mogę sobie je o kant du*y za przeproszeniem, chcąc je porównać z wcześniejszym wynikiem... Muszę iść we wtorek zrobić jeszcze raz... 🙄
-
Ounai wrote:Totoro, powinni Ci zrobić to badanie za free teraz.
Powiedzieliśmy młodemu, że będzie starszym bratem. Był tak szczęśliwy, że przez 2h nie dało się go uspokoić, tak wariował.Totoro, tym_janek lubią tę wiadomość
-
Ounai na to liczę
To nasza córeczka przekazała radosną nowinę dziadkom ogólnie mieliśmy się wstrzymać chociaż do wizyty serduszkowej, ale mieszkamy w małej miejscowości, wszyscy się znają, bylam już 3 razy na becie i nie chcieliśmy, żeby nasi rodzice dowiedzieli się w spożywczaku 🙄 W każdym razie powiedzieliśmy, że mała chce pokazać, czego się nauczyła:
- Lila kim będziesz?
- Siostiom.
- A czyją?
- Dzidziusia.
- A gdzie jest dzidziuś? (pokazuje na mój brzuch)
Ale było szaleństwo 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2020, 08:33
-
To mój mały jeszcze nie jest taki kumaty. Jak na razie nie rozumie tego, że będzie miał rodzeństwo. Zastanawiam się, czy to za wcześnie na tłumaczenie (ma 15 m), czy po prostu chłopcy wolniej przyswajają pewne komunikaty.4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31