!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja powtarzam dopiero drugi raz..
Co do progesteronu to teraz weszlam na strone alabu i rzeczywiście jest napisane, ze nie musi sie byc na czczo ☹
Moj ostatni wynosil 10,87ng. A norma zaczynala sie na 1 trymestr chyba od 11..
Co do luteiny to mam ja dopiero od wczorajszej wizyty. Wiem, ze wychodzi w badaniu. Ale i tak chcialam zobaczyc czy go podniosla.Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Jeżeli beta dobrze rośnie, a ciąża jest w macicy, to przyczyną niższego proga jest niewydolność ciałka żółtego. Wtedy do czasu wytworzenia łożyska trzeba sztucznie podnosić hormon. Chociaż u niektórych kobiet wystarczający jest prog poniżej 20 do utrzymania ciąży. Wszystko zależy od tego, czy są plamienia. U ciebie jest pecherzyk w macicy. Jeśli beta będzie miała dobry wzrost, to naprawdę nie musisz się martwić o wynik proga, zwłaszcza, że dostałaś już lutke.
joana lubi tę wiadomość
4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31 -
Mam nadzieje Edka, bo wczesniejsza ciaza zakonczyla sie na podobnym poziomie.. tylko wtedy startowalam nizsza beta a wysokim progiem. Czyli wszystko na odwrót..
Co do plamien to mialam je tylko w okolicach terminu @. A teraz czysto.Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Hej dziewczyny, przepraszam że zniknęłam na te kilka dni, ale już Wam się wytłumaczę. ☺️ Przeczytałam cały wątek i była dziewczyna tutaj która miała identyczna betę jak ja na starcie 161, a w następnym oznaczeniu już 80 co mnie jakoś strasznie podłamało, dlatego bałam się wchodzić do czasu powtórki bety.
Beta z dzisiaj 1025 💚 mam wizytę na 13 stycznia sprawdzić gdzie jest pęcherzyk.
Aplikacja podaje orientacyjny TP na 11.09Totoro, Niesia91, edka85, tym_janek lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Ania, przy takim przyroscie pecherzyk na pewno jest w macicy. 13 stycznia... To jest nawet szansa, że już strukturę zarodka zobaczysz (beta powyżej 10 tys.).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2020, 15:14
Annia lubi tę wiadomość
4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31 -
edka85 wrote:Ja też zawsze po jedzeniu robię badania. Zastanawiam się jaki wpływ ma żarcie na hormony... Serio, to ciekawe.
To co i czy jemy czy nie i w jakich odstapach czasu ma bezposredni wplyw m.in. na poziom insuliny, leptyny, kortyzolu, melatoniny. Czyli zasadniczo reguluje poziom hormonow, ktore maja dalej istotny wplyw na dzialanie innych hormonow - tarczycowych, przysadkowych itd. Wiec jest to system naczyn polaczonych, gdzie jedzenie i picie ma dosc istotne znaczenie
Ale progesteron akurat mozna badac niezaleznie od posilkujoana lubi tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
edka85 wrote:Chce w czwartek po południu zbadać tarczyce. Będzie wiarygodne jeśli nie na czczo?Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
A ja ciągle bez umówionej wizyty Udało mi się w końcu dodzwonić do ginekologa, u którego chciałam prowadzić ciążę, ale się dowiedziałam, że wolne terminy dopiero na marzec... Nie wiem co teraz zrobić. Chyba umówię się do babki, która mi prowadziła większość pierwszej ciąży. Nie do końca byłam zadowolona z niej wtedy. Ale u miej chociaż zawsze jakieś w miarę szybkie terminy były. Pójdę chyba do niej na jedną wizytę, upewnię się, że wszystko ok, a później będę kombinować ze zmianą.
Do endokrynologa też się jeszcze nie umówiłam - nie mogę się dodzwonić -
Asia000 to może zapisz się na termin do tego lekarza co chcesz prowadzić ciążę, a w między czasie pójdź na wizytę do kogoś innego sprawdzić czy wszystko w porządku? Ale terminy zawrotne, rozumiem że to prywatnie? U nas niektóre lokalne sławy tak samo mają terminy za 3 miesiące...Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Ja jeszcze nie umówiłam się do swojego lekarza (tego prywatnego). Wraca z urlopu ok. 15 stycznia i ma full pacjentów. Obiecali w przychodni, że gdzieś mnie wcisną. Ale na kiedy, to nie wiadomo. Natomiast udało mi się zapisać na NFZ. Za 2 tygodnie. Wezmę skierowania na wszystkie badania, to przynajmniej za free zrobię.
Mój prog bez szału 22,90. Tydzień temu był 21,50. Wcześniej 25,20. Jeszcze wcześniej 22,50. A 10 dpo miałam 28,50. Nie no... to chyba taka moja natura. Nie jestem w stanie naturalnie wyciągnąć więcej. Ale luteiny brać też nie będę. Skoro nie biorę jej od owu, a ciąża jakoś się trzyma, to dam sobie spokój.4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31