!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny proszę o kciuki jutro, bo o 16:15 mam pierwszą wizytę u lekarza. Jeżeli wszystko będzie w porządku to również idę na L4. Trochę się zdziwia w pracy bo ciążę z synem przepracowałam prawie do końca...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2020, 00:15
Ounai, Asia000 lubią tę wiadomość
-
Ounai wrote:Ale bym poszła spać...
-
Katwie kciuki zaciśnięte 😊🤞
U mnie w pracy dowiedzieli sie w momencie jak wplynelo im zwolnienie. A dokladnie w poniedzialek teraz ich uprzedzilam, ze od wtorku mam zwolnienie z kodem b.Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Mój też nie ma wolnych terminów, ale zamierzam wepchnąć się do niego "na chama". Podobnie ten, u którego byłam tydzień temu (tak ad hoc). Kazał mi przyjść znowu w ten czwartek, no ale jutro akurat brak u niego miejsc. Zamierzam zatem czatować pod gabinetem4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31 -
Annia wrote:Asia000 to może zapisz się na termin do tego lekarza co chcesz prowadzić ciążę, a w między czasie pójdź na wizytę do kogoś innego sprawdzić czy wszystko w porządku? Ale terminy zawrotne, rozumiem że to prywatnie? U nas niektóre lokalne sławy tak samo mają terminy za 3 miesiące...
-
Ja jeszcze nie wybralam u lekarza, u ktorego chce prowadzic ciążę.
Mieszkam na wsi. Najblizszy szpital nie ma oddzialu położniczego. Inny bardzo fajny jest juz 60 km od domu. Ale w miescie tam nie pasuje mi zaden lekarz. Jeden pracujacy tam w szpitalu jest fajny ale prywatny gabinet ma jeszcze w innym miescie czyli 80 km od domu.
Tak samo inny lekarz znajomy jest dobry, ale jest ode mnie 80 km. Pracuje w miescie gdzie jest super szpital, ale te 80 km to masakra jakas....
A co do zwolnienia to moj aktualny daje bez problemu. Tym bardziej patrzsc na moje poronienie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2020, 11:37
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Cześć dziewczyny, gratulacje dla Wszystkich!
Czy można się tutaj rozgoscic? wszystkie znaki wskazują, że we wrześniu zostanę znowu mamą, test wyszedł już 6dni przed @, 31.12 beta 227.03, a 2.01 już 481. Miesiaczke miałam dostać w sylwestra
Pierwsza wizyta 15.01 😍
W domu córka z 10.2018, dalej kp ostatni raz w pracy byłam w lutym 2018 🤣Asia000, Ounai, tym_janek lubią tę wiadomość
-
Annia wrote:Dziewczyny a ginekolodzy bez problemu dają Wam te zwolnienie tak od początku? Bo wielu nie chce wypisać na samym starcie.
-
katwie27 wrote:Mój lekarz we wszystkich ciażach od początku mi proponwał zwolnienie, ale nie korzystałam. Z synem w ciązy pracowałam jeszcze w styczniu, a urodziłam 5 marca. W ciążach straconych pracowałam, mało tego, szłam na łyżeczkowanie, a na drugi dzien do pracy... Teraz zmądrzałam. Boję się tlyko czy będzie wszystko dobrze skoro sie zdecydowałam i uz nastawiłam na zwolnienie. U mnie syuacja jets taka, że jestem księgową mojego gina Powiedział, że moge iść na zowlnienei jak zaksięguje jego dokuemnty z całego 2019 r. które wczoraj przyniósł więc własne kończę
Witaj Kas_ia! 🙂Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia wrote:Ja w mojej cp (zanim dowiedziałam się, że to cp) chciałam pracować co najmniej do połowy ciąży... Teraz sama nie wiem co zrobić, jeśli wszystko będzie ok. Wiadomo, że jak będą wskazania takie medyczne to od razu pójdę na L4, a tak sama bije się z myślami, dlatego pytam. Rozumiem Katwie, że masz trochę inne układy że swoim ginem, w takiej sytuacji. 😁 Fajnie!
Witaj Kas_ia! 🙂 -
katwie27 wrote:Wskazania to qw sumie moje 3 poronienia poprzednie... Dlatego proponował. Czekam bardzo na to zwolnienie bo mąż wyjechał na 4 miesiące do pracy w sobotę, rusza nam budowa i znowu wszystko na mojej głowie... Poza tym marze o tym żeby spędzić czas z synem. Poszedł do żłobka kiedy miał roczek, teraz poszedł wczęsniej do przedszkola jako 2,5 latek bo dopieor w tym roku kończy 3 latka w marcu i powiem wam że codzienie rano mi smutno ze zamiast spedzac te peirwsze lata z emna musi chodzic do przedszkola... Planujemy od razu po drugim trzecie dziecko. O ile nie zwatpie w moje siły
Ounai ale nawet jak się do niego dostaniesz w marcu to ciężko będzie chodzić na wizyty ciążowe jeśli następna dostaniesz np dopiero na maj...Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
edka85 wrote:Kasia, na kiedy masz wstępnie tp?
Dziewczyny jak macie możliwość chodzić do lepszego lekarza to róbcie to mimo, że długie kolejki, opóźnienia, średnie warunki. U mojego lekarza zazwyczaj ok 2h opóźnienia w ciasnej poczekalni ale wiem, że jestem bezpieczna u niego.
Dużo zdrówka i nudnej ciazy!