!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja zaczęłam krwawić... Szybki telefon do prywatnej polikliniki i wizyta. Jest zarodek. Pani doktor próbowała złapać tętno, ale nie udało się. Według niej ciąża wygląda na tydzień młodszą... Mam zwiększyć dupka do 3x1 plus nospa na skurcze. Jestem przerażona. Boże, daj mi siłę
-
Jestem po wizycie. Jest pecherzyk, jak to lekarz stwierdził zarodek też gdzieś tam jest. Nie zmierzył wielkości bo z tego wszystkiego zapytałam po usg już. Lekarz twierdzi że jak na ten etap jest idealnie ale ja się martwię oczywiście bo wolałabym usłyszeć ze widzi już zarodek i serduszko ale no niby czas jest. Dostałam zwolnienie i z jednej groby się cieszę A z drugiej jestem przerażona że już tyle osób będzie wiedzialo o mojej ciąży... Mam zdjęcie usg ale nie umiem tu wkleić na forum, muszę to ogarnąć.
-
Niesia, to było plamienie czy krwawienie? To pewnie krwiak. Wchlonie się. Ile mm miał zarodek? Tętno musi się pojawić, gdy ma 6 mm. Wcześniej bez spiny. Może być niewidoczne. U mnie na pierwszej wizycie 2 mm brak akcji serca. Przy 3,2 mm na siłę ledwo znalazł. Na jaki wiek ciążowy odpowiada dziś obraz usg?
Ala, porównuje się wyniki z tego samego lab. Nie denerwuj się. Na tym etapie przyrost może zwalniać. U mnie już był ostatnio 66% (a w ciąży z synem było 50%).
Katwie, za wcześnie byłaś na wizycie. Ja celowo poszłam dopiero jak miałam pewność, że już będzie zarodek. Idąc wcześniej człowiek tylko niepotrzebnie się nakręca.4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31 -
ala123 wrote:Myślicie ze jak robiłam badania w innych laboratoriach to ma znaczenie?
Katwie ile dpo byłaś na wizycie?
Niesia - trzymam kciuki, żeby było dobrze!Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia wrote:Kluczowe! Bo badań nie można ze sobą porównać, mogą być oznaczane inną metodą itp.
Katwie ile dpo byłaś na wizycie?
Niesia - trzymam kciuki, żeby było dobrze! -
Ja tez zawsze robie badanie w tym samym labolatorium..
Jestem mocno wystraszona.. od wczoraj mam bol brzucha, jakby ze skurczami...
Poprzednia ciaza zatrzymala sie na podobnym etapie. Staram sie myslec, ze to jakies rozpychanie macicy czy co... ☹
Kochane a czy Wy macie jakies bole brzucha w dole?
Boje sie, ze luteina nie pomoze 😟
Qunai wspolczuje takich wymiotow ☹Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2020, 08:44
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Joana. Tak, takie bóle na @ mogą się pojawiać. Czasami tak miewam. Dwa dni miałam nawet tak, że czułam kłucie jakby mi ktoś szpilke wbijał.4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31 -
Ja jestem właśnie przerażona. Zauważyłam dziś, że tran, który biorę już x czasu ma Wit A. Nie jest to duża dawka, ale jednak. Byłam przekonana, że ma tylko D. Siedzę i ryczę ze strachu. Dziś powtarzałam betę, jutro wizyta..
Bólu brzucha nie mam, jedynie ciągnięcie w pachwinach jak kichnę, za szybko wstanę, napnę się itp. W pierwszej ciąży miałam na początku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2020, 09:53
-
No wlasnie ja caly czas czuje ten brzuch dzis znow...
I mam nadzieje, ze to takie wlasnie te w normie. Ale postaram sie tez chyba zapisać jeszcze do innego lekarza. Bo juz zdecydowalismy miedzy jakimi dwoma wybieramy na prowadzenie ciazy. Zobacze tylko jak z terminami.Adaś
-
Qunai współczuję bardzo... A mówią, że ciąża to nie choroba... idź na zwolnienie, nie mecz się Kochana
Joana w pierwszej ciąży tak bardzo bolał mnie brzuch jak na @, że nie wiedząc o ciąży brałam bardzo silne leki przeciwbólowe, które miałam na receptę... potem oczywiście przerazenie i szybko lekarz... teraz też boli mnie brzuch ale dopóki jest to znośne i nie mam plamiem to nie panikuje. Ja mam straszny spadek mocy dom to żyje własnym życiem już 🙈 -
Dzięki dziewczyny, uspokoilyscie mnie...
Umówiłam dzis wizyte na 22.01 do lekarza, u ktorego bede chciala prowadzic ciążę.
Akurat tak sie zlozy, ze bede miala ciaglosc zwolnienia.
Ala kciuki za wizyte 😘😘😘Adaś