!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Może to zabrzmi głupio ale ja zawsze chciałam wymiotować w ciąży żeby mieć pewność że jest wszystko w porządku...
-
Ja mojej malej jeszcze nic nie mowie, 40 tygodni to kawal czasu, wiec w zyciu 15 mc dziecka to niemal wiecznosc. Ale obkupilismy sie w ksiazeczki o rodzenstwie i o dzidziusiach w brzuchu mamy dla takich szkrabow. Zamierzamy jej duzo czytac, oswajac z tematem, a gdzies w okolicy polowkowego zaczniemy jej mowic, ze bedzie siostrzyczka. Gdzies na poczatku 3 trym chcemy ja wziac na usg aby tez zobaczyla bobasa. No i mamy nadzieje, ze dzieki temu stanie sie to wszystko dla niej bardziej zrozumiale i akceptowalne, bo podobno zazdrosc na poczatku to temat nie do unikniecia, w mniejszym lub wiekszym stopniu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2020, 12:45
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Hej, mogę dołączyć?
Mialam dzis pierwsza wizyte..
Ciaza prawidlowo w macicy..
Dzis jest 40 dc, owu byla chyba kolo 23-24 dc. Na ten moment na sprzecie szpitalnym widoczny jest tylko pecherzyk ciazowy okolo 5 mm.. Myslicie, ze jest oki??
Lekarz niby mowi, ze na ten moment jest ladny i nie zs maly... ale zeby sie nie cieszyc, bo to jeszcze wczesna ciaza i moze byc roznie......
Mam juz zwolnienie do 22.01 i wtedy kolejna wizyta.
A jutro mam zrobic bete i proga..
No i dostalam luteine 2×1 tab dowcipnie..Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Joanna, pecherzyk jest ok na tym etapie, tzn. 16-17 dpo. Ja w ciąży z synem miałam taki dopiero 19 dpo,tak więc u ciebie jest super. Na kiedy masz wstępnie tp?
joana lubi tę wiadomość
4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31 -
No wlasnie lekarz przyjął mnie szpitalu na dyżurze i wiadome troche to byla wizyta niedokładna tak jakbym byla u niego prywatnie. Nie podał mi terminu i ogolnie o rozmiar pecherzyka tez musialam sie dopatrywać.
Dzia za slowa otuchy. Jutro powtarzam bete drugi raz i progesteron i licze na dobre wyniki, zeby mnie uspokoily..
Poprzednia ciaza zatrzymala sie wlasnie na takim etapie, ale wtedy pecherzyk byl mniejszy..Adaś
-
Totoro wrote:Ooo, tym_janek możesz polecić jakieś książeczki?
"Puk, puk, jest tam kto? W brzuchu naszej mamy"
"Tosia czeka na braciszka"
"O maluchu w brzuchu, czyli skąd się biorą dzieci"
"Nasza Księgarnia. Pucio umie opowiadać" - to juz fla starszych, ale tez w temacie oczekiwan na rodzenstwo.
No i wiadomo - Kicia Kocia dla najmlodszychWiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2020, 22:57
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Kurcze a ja slyszalam wiele razy, ze do progesteronu trzeba, poniewaz zjedzenie posilku moze go obnizyc nawet o 50%..
Szczerze to liczylam, ze dlatego w sobote wyszedl mi tak niski ☹Adaś
-
Ja też zawsze po jedzeniu robię badania. Zastanawiam się jaki wpływ ma żarcie na hormony... Serio, to ciekawe.
Joanna, a jakie miałaś ostatnio wyniki? I czy przyjmujesz lut albo dup?
A ja się wpakowałam w kanał. W niedzielę byłam na krwi. Wszystkie badania mi przyszły tego samego dnia, oprócz progesteronu. Wynik będzie dopiero dzisiaj, czyli po 2 dniach. Super interes.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2020, 10:35
4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31