!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Karmiąca, przykro mi ☹️ Jak tylko się uda znów zobaczyć dwie kreski, to przyjdź się pochwalić.
Ounai, a ile miał twój dzieć mm? Ja to w szoku jestem, że w 5+3 już widziałaś serce.Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość
4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31 -
Nieśmiało się witam, 14 dpo beta 161,30; progesteron 27,65; biorę jeszcze Duphaston.
Jestem po ciąży pozamacicznej, więc póki nie zobaczę pęcherzyka w macicy to nie będę się jeszcze 100% cieszyć...
Witam dziewczyny, które kojarzę z wątków staraczkowych. :*Ounai, edka85 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia wrote:Nieśmiało się witam, 14 dpo beta 161,30; progesteron 27,65; biorę jeszcze Duphaston.
Jestem po ciąży pozamacicznej, więc póki nie zobaczę pęcherzyka w macicy to nie będę się jeszcze 100% cieszyć...
Witam dziewczyny, które kojarzę z wątków staraczkowych. :*Annia lubi tę wiadomość
-
Ounai - cieszę się, że już było serduszko u Ciebie. I dziękuję za gratki.
Trochę się martwię, że nie mam jak powtórzyć bety - jutro za wcześnie, w niedzielę i poniedziałek wszystko pozamykane. Dopiero we wtorek z rana będę musiała polecieć...
Karmiąca przykro mi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2020, 23:11
Ounai lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Ounai wrote:Ja pierwszą betę robiłam 23 grudnia, też nie miałam jak powtórzyć więc poszłam 24 grudnia. Stwierdziłam, że jeśli będzie przyrastac to musi być dobrze. Może tak zrób, a potem powtorzysz sobie we wtorek
Ounai a ty jeszcze robiłaś trzecią betę?Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Ounai wrote:Nie, bo wróciliśmy po Świętach z teściową, młody jak wstawał to babcia się nim zajmowała a ja byłam tak senna, że póki mogłam korzystałam z możliwości spania do południa. A potem stwierdziłam że te 2 dni do wizyty jakoś przetrwam
Ounai lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Ounai wrote:No powiem Ci, że aż z duszą na ramieniu szłam dzisiaj bo bałam się że dwie kropki zobaczę w moim brzuchu 😂 mąż tylko załamany że nie widział serducha, a kilka razy pytałam go czy idzie ze mną.Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Karmiaca, bardzo mi przykro
Gratuluję dziewczyny serduszek Betę dobrz badać co pazysta liczbe dni, co 2, co 4, co 6... bo rzeczywiscie z dnia na dzien przyrost moze byc maly i stresowac niepotrzebnie.
Ja dzis bylam na nadprogramowej wizycie z powodu plamienia. Kropek ma sie dobrze, mierzy juz centymetr, serduszko ladnie bije. Niestety okazalo sie, ze za nim zaraz byl jednak drugi kropek, ktory przestal sie rozwijac. Pecherzyk sie zapadl, zrobil sie krwiak, stad tez plamienie. Mam odpoczywac. Wiec ta wizyta byla slodko-gorzka.
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Cześć dziewczyny. Szukałam ostatnio tego wątku. Ja również nieśmiało witam się z wami. Jestem mamą prawie 3 letniego wspaniałego chłopczyka, to moja ciąża, niestety z poprzednich 4 tylko jedna udało się donosic, wszystkie obumarly w 10 tygodniu. Ostatni okres miałam 1 grudnia więc dzisiaj zaczynam 5 tydzień. Biorę 3x duphaston, aspiryne i zastrzyki z clexane. Leki dostałam zanim zaszłam w ciążę "na zaś", idę więc do lekarza w przyszłym tygodniu. Jestem pełna obaw. Pierwszy raz postanowiłam iść od razu na zwolnienie i mam nadzieję że będzie wszystkie ok.
edka85, Asia000, tym_janek, Ulaa lubią tę wiadomość
-
Ania, mówiłam, że na ciebie tu czekam. No i jesteś 😉 Doświadczenie pokazuje, że po cp przychodzi zdrowa ciąża. I to nie przyrost bety jest tu bardziej uspokajający, lecz wynik proga. Przy cp nie przekracza on 15 jednostek (u mnie nie miał nawet 10). Ty masz 27,więc ok. U mnie teraz było coś między 21-29 (badalam 4 razy).
A na kiedy wyliczylas tp?
Tak, pisałam o tym, że najlepiej badać betę w parzyste dni. Ale jeśli nie masz możliwości w weekend, to ja bym jednak poszła dziś.
Ounai, niezły lekarz, który nie potrafi zmierzycie dziecka, ale widzi bicie serca To mój wczoraj powiedział na początku, że dzieć ma 3 mm i nie da się zobaczyć, ale jak przybliżył obraz i tak się wpatrywał, to zauważył. Zresztą ja też. Nawet m-mode włączył i kilkukrotnie próbował złapać kropkę. Raz mu się to udało i wyszło chyba 110 ud. W każdym razie ta baba z czwartku nawet mi nie pokazała dziecia i pewnie nie chciało jej się szukać tętna. Kilka lat temu robiłam u niej usg gin i byłam zadowolona. No ale widać, że do ciążowego nie ma ręki. Może spała na tych wykładach, albo była na wagarach. Wiem jedno. 140 zł w plecy.4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31