!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Powtórzyłam dziś betę i czekam z niecierpliwością na wyniki.
U mnie póki co żadnych objawów - co mnie trochę zastanawia, bo w poprzedniej ciąży miałam mega bolesne piersi od samego początku do końca. Na nudności pewnie jeszcze przyjdzie czas. Co prawda jestem cały czas śpiąca i zmęczona, ale to raczej wynik ciężkich ostatnio nocek u starszej córci. Przechodzimy właśnie pierwszy katar i mam nadzieję, że jak tylko przejdzie to nocki wrócą do normy
Powoli zaczyna docierać do mnie, że znowu zostanę mamą -
Ta dzisiejsza wizyta to tylko usg mające na celu stwierdzenie "co i jak". Idę do dra "no name". Natomiast do mojego lekarza dopiero idę w drugiej połowie stycznia, bo wtedy wraca z urlopu.
Dziewczyny, czekamy na wyniki waszych bet. Będą dobre przyrosty. Nie ma innej opcji. To szczęśliwy wątek!4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31 -
Ounai wrote:A tak w ogóle jak długo planujecie pracować?
Ja to wręcz przeciwnie do niedawna czekałam na powrót do pracy w kwietniu, ale w tej sytuacji chyba nie ma to sensu
Ja jestem ciągle na macierzyńskim, nie pracuję od połowy grudnia 2018. Trochę mnie martwi, że będę miała taką długą przerwę. -
Ja wyczerpuje teraz zaległy urlop wypoczynkowy, a od marca miałam iść a wychowawczy. Ale pójdę na L4 😁4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31 -
Ja jedynie jakie objawy mam to bolące piersi, czasami mdłości i senność po południu.
Dziewczyny jak to jest z tym dziwganiem w ciąży ? Połozna na wizycie mi powiedziała że mogę normalnie pracować i dzwigać gdzie w koło każdy mi mówił żebym teraz dużo odpoczywała i nie dzwigała
🤔Kubuś 30.08.2020 3250g, 54cm szczęścia. 💙
Mikołaj 2.01.2022 💙 -
Jest pecherzyk w macicy i zarodek 2mm, ale nie było widać bicia serca. Lekarka mówi, że jeszcze na to za wcześnie. Że dzieć za mały. No i zastanawiam się, czy faktycznie to za wcześnie, czy jednak coś jest nie tak.4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
Lolcia14 wrote:Ja jedynie jakie objawy mam to bolące piersi, czasami mdłości i senność po południu.
Dziewczyny jak to jest z tym dziwganiem w ciąży ? Połozna na wizycie mi powiedziała że mogę normalnie pracować i dzwigać gdzie w koło każdy mi mówił żebym teraz dużo odpoczywała i nie dzwigała
🤔
Chyba zależy o jakie dźwiganie chodzi Jeśli z ciążą wszystko w porządku, to raczej nie zaszkodzi. No chyba, że masz ciężką pracę - ja piszę ze swojej perspektywy. Pracuję w biurze i jedyne większe dźwiganie to było przenoszenie kilku segregatorów z dokumentami Więc w pierwszej ciąży do połowy nie oszczędzałam się jakoś szczególnie. Później niestety musiałam zacząć dużo bardziej na siebie uważać przez problemy z szyjką... Trzeba zachować zdrowy rozsądek Chociaż jeśli masz możliwość to odpoczywaj ile się da To taki czas kiedy nam się należy trochę odpoczynku później będzie o niego trudno -
edka85 wrote:Jest pecherzyk w macicy i zarodek 2mm, ale nie było widać bicia serca. Lekarka mówi, że jeszcze na to za wcześnie. Że dzieć za mały. No i zastanawiam się, czy faktycznie to za wcześnie, czy jednak coś jest nie tak.
-
Aha, odebrałam dziś wyniki. Beta 2720
To tyle dobrych wiadomości. Przy okazji sprawdziłam sobie TSH, bo mi w poprzedniej ciąży szalało i niestety wyszło 6,232. Muszę się jak najszybciej umówić do endokrynologa.edka85, tym_janek lubią tę wiadomość
-
edka85 wrote:Jest pecherzyk w macicy i zarodek 2mm, ale nie było widać bicia serca. Lekarka mówi, że jeszcze na to za wcześnie. Że dzieć za mały. No i zastanawiam się, czy faktycznie to za wcześnie, czy jednak coś jest nie tak.
W pierwszej ciąży byłam u lekarza w 5tc i tez nie było jeszcze słychać serduszka. Lekarz powiedział, ze od 6tc może dopiero być bicie serduszka ale lepiej przyjść w 8tc. Tak zrobiłam i na kolejnej wizycie już było widoczne bicie sercaAla