!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Karmiąca, jak sytuacja dziś? Ja miałam jeden dzień plamienie przy becie ok. 60. Może więc u ciebie też to jednorazowa akcja. A jaki miałaś prog ostatnio?4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31 -
edka85 wrote:Asia, na kiedy masz tp?
Belly mi wyliczyło tp na 01.09., więc na razie niech tak będzie. Myślę jednak, że to będzie trochę później. Jeszcze mi się nie zdążyły wyregulować cykle po poprzedniej ciąży, więc trudno polegać samych kalkulatorach. Zobaczymy co powie lekarz na wizycie.
-
edka85 wrote:Karmiąca, jak sytuacja dziś? Ja miałam jeden dzień plamienie przy becie ok. 60. Może więc u ciebie też to jednorazowa akcja. A jaki miałaś prog ostatnio?
-
Witam się dziewczyny Jestem już marcowką 2018, teraz wygląda na to, że będę i sierpniowka/wrzesniowka 2020 Termin wg om wypada mi na koniec sierpnia, ale ciąża młodsza, więc pewnie formalnie załapię się na wrzesień. Formalnie, bo córeczkę np. urodziłam 2 tyg przed terminem
Cieszę się ogromnie, że jest tu tyle mam karmiących! Sama karmię jeszcze do drzemki, na noc do spania i w nocy, a mój lekarz kategorycznie kazał mi odstawić "Nigdy nie wiadomo jak zareaguje organizm" 🙄 chcę odstawić córeczkę, ale na pewno nie tak z dnia na dzień. Liczę na to, że mleka będzie coraz mniej i pójdzie łatwiejWiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2020, 14:03
tym_janek lubi tę wiadomość
-
Totoro, witaj. Niektórzy lekarze powtarzają jak mantre, żeby nie kp w czasie ciąży. A nauka już obaliła ten mit. Zresztą jedna dziewczyna na forum "jestem w ciąży, karmię piersią" jest już po 30 tc i dalej karmi. I dziecku w brzuszku nic nie jest z tego powodu.
Karmiąca, prog bardzo dobry. Zbadaj go jeszcze jutro.4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31 -
edka85 wrote:Totoro, witaj. Niektórzy lekarze powtarzają jak mantre, żeby nie kp w czasie ciąży. A nauka już obaliła ten mit. Zresztą jedna dziewczyna na forum "jestem w ciąży, karmię piersią" jest już po 30 tc i dalej karmi. I dziecku w brzuszku nic nie jest z tego powodu.
Karmiąca, prog bardzo dobry. Zbadaj go jeszcze jutro. -
Dziewczyny a mowilyscie swoim lekarzom o karmieniu? Zastanawiam się cały czas intensywnie czy zmienić lekarza czy zapomnieć o temacie i nie poruszać go po prostu z ginem... Bo lekarz ogólnie bardzo dobry, prowadził moją pierwszą ciążę. No tylko w kwestiach karmienia taki zacofany... 6 miesięcy, do roku max i koniec karmienia "bo to już nic nie daje"🙄
-
Ja jeszcze nie byłam u swojego lekarza, ale mało mnie interesu jego opinia na temat kp. A ten twój doktorzyna to pewnie z tych, co twierdzą, że po roku to już nie mleko, lecz sama woda.4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
Z tego co wiem to rzeczywiscie nie powinno sie kp w ciazy od 2 trymestru w przypadku problemow z lozyskiem i przy zagrozeniu hipotrofia, a od 3 trymestru w przypadku duzego ryzyka porodu przedwczesnego. W kazdym innym wariancie mozna karmic cala ciaze a potem tandem jak sie uda i jak kos chce wiec jezeli lekarz nie wykaze ze ktorys z tych problemow cie dotyczy to ja bym wsadzila jego gadanie miedzy bajki i robila swoje. W pierwszym trymestrze w kazdym razie kp w niczym nie przeszkadza. U niektorych moze nasilac uczucie mdlosci, moze byc dyskomfort przy bolacych piersiach, ale jesli chodzi o bezpieczenstwo to w niczym nie przeszkadza.👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Hej. Ja Was podczutuje Ounai. Ale póki co to boję się meldowac. Czekam do jutra na betę. Jeszcze mnie złapalo przeziębienie, opryszczka pod nosem no i dziś biegunka 🙄 Dziś wzięłam wolne w pracy a jutro muszę iść.
Pozdrawiam.edka85 lubi tę wiadomość
04.01.2020 💔
14.03.20 1 IUI 😔
06.05 IUI 😔
29.03.21 usunięcie żylaków powrózka u M.
Biegnij przed siebie, uciekaj, zanim złapie Cię czas.Pewnie przed siebie idź nim zmęczenie da o sobie znać.Świat dla nikogo się nie zatrzyma,Zdradzi Cię nie raz.Biegnij przed siebie, kierunek trzymaj z wiatrem lub pod wiatr. -
nick nieaktualny
-
Ja od czasu do czasu mam trochę bardziej wrażliwe piersi, wcześniej zdarzały się epizody nudności lub zgagi. Ale już w zasadzie nie mam objawów, co mnie nie absolutnie nie martwi. Bo już z synem się przekonałam, że może być bezobjawowa ciąża.
A ja dziś wieczorem idę na pierwsze usg!Luna92, Totoro, Asia000, Ounai, tym_janek, Krokodylica lubią tę wiadomość
4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
nick nieaktualny