!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Asia000 wrote:Chyba zależy o jakie dźwiganie chodzi Jeśli z ciążą wszystko w porządku, to raczej nie zaszkodzi. No chyba, że masz ciężką pracę - ja piszę ze swojej perspektywy. Pracuję w biurze i jedyne większe dźwiganie to było przenoszenie kilku segregatorów z dokumentami Więc w pierwszej ciąży do połowy nie oszczędzałam się jakoś szczególnie. Później niestety musiałam zacząć dużo bardziej na siebie uważać przez problemy z szyjką... Trzeba zachować zdrowy rozsądek Chociaż jeśli masz możliwość to odpoczywaj ile się da To taki czas kiedy nam się należy trochę odpoczynku później będzie o niego trudnoKubuś 30.08.2020 3250g, 54cm szczęścia. 💙
Mikołaj 2.01.2022 💙 -
Ounai wrote:Asia idź jak najszybciej bo problemy z tarczyca mogą być przyczyną poronień. Niech Ci dadzą jak najszybciej leki na zbicie. Ja też poprzednio miałam euthyrox, ale teraz pięknie 2,0 mi wyszło
No nic, będę dzwonić do lekarki jutro od rana. Mam nadzieję, że uda mi się umówić szybko na wizytę. -
Luna, przykro mi
Edka, w pierwszej ciazy 5+6 tez nie bylo serduszka a 6+1 juz bylo. Duze znaczenie ma tez sprzet. Teraz kropek mial 3 mm i na prawde ledwo bylo widac serduszko co dopiero co zaczelo prace, bo tetno jeszcze zblizone do mojego. Wiec spokojnie👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Wczoraj w domu przejrzałam kartę z wczorajszej wizyty. Masakra. Brak informacji o wielkości pęcherzyka, o wieku ciąży z usg, o stanie jajników, o położeniu macicy...Z karty dowiedziałam się niewiele więcej niż to, że jest pecherzyk ciążowy że strukturą zarodka 2 mm. Aż wstyd pokazać komukolwiek takie usg. Znalazłam w necie innego lekarza, ale takiego z pięcioma z gwiazdkami. Generalnie kalendarz miał zapchany. Zadzwoniłam jednak do przychodni i okazało się, że akurat dziś się zwolniło miejsce u niego na 18.40. Trochę bez senu iść tak z dnia na dzień, ale cóż... No i byłam. Dzieć urósł do 3 mm i bije mu serduszko! ♥️ Lekarz próbował zmierzyć ile uderzeń, ale trudno było złapać taką kropkę. Mówił jednak, że wygląda na ponad 100. Zaproponował mi, żebym przyszła do niego za tydzień i wtedy dokładnie wszystko pomierzy. I wizyta będzie za free. Anioł, a nie lekarz!
Ounai, tym_janek, Asia000, Niesia91 lubią tę wiadomość
4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31 -
Ala, twój opis bije rekord. Chociaż tymjanek u poprzedniego gina też miała ciekawe opisy. Coś o zaginionym jajniku, a drugi był jego zdaniem dziwny 😉4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31 -
Super dziewczyny, gratuluję udanych wizyt zazdroszczę wam ja nawet jeszcze nie mam jeszcze umówionej wizyty, próbowałam się dziś dodzwonić do moich ginekologa i endokrynologa ale niestety bez skutku, pewnie są na urlopach. Będę próbować we wtorek.