!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
A od kiedy będziecie kłaść dzieci na tej macie? My dostaliśmy w prezencie i na razie nie rozpakowana czeka na odpowiedni moment.
-
Ja położę na macie jak zobaczę że się już czymś interesuje, patrzy na coś. Według mnie na razie bez sensu, dziecko jeszcze nic nie widzi, nie jest niczym zainteresowane oprócz cyckiem albo butlą. Jak już będzie widzieć kontrasty to ok, a to wiadomo, co dziecko to inaczej 🤪
Kotka, ja mam tulika, Mała dostaje histerii jak ja w to wkładam także u nas raczej stracona kasa 😅
Ja dzisiaj czuje nieprzespane noc 🤣 Agatka śpi już 2h, wcześniej obudziła się o dziwo tylko na cyca i wcześniej spała 3h 🤦♀️ w sensie fajnie że śpi ale wolałabym w nocy😅 bo dotąd była na chodzie w dzień do około 15-16 z 30min drzemkami, ale w nocy spała po 3-4h ładnie. Oj, zobaczymy 🤣
W ogóle jak Mała dzisiaj tak śpi to poprałam, poprasowałam, chatę sprzatnełam, posegregowane ciuchy które dostaliśmy od rodziny i znajomych. Na szczęście każdy przynosi rozmiar 68 czyli ten którego nie mamy w ogóle 🤣 i tak się nam szuflada zapełnia 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2020, 16:40
-
W ogóle dziewczyny, które ma już zagojony pepuszek, jakie pępki mają wasze maluchy?
Bo wczoraj była położna, mówiła coś o pępku małej, że będziemy obserwować czy się przepuklina pepkowa nie zrobi 🤔 bo ona nie ma.pepka wklęsłego a taki troszeńkę wypukły, ale nie tak że wystaje poza brzuszek. Myślałam że to normalne bo dorośli też mają przecież wystające pępki. A zapomniałam się z tego wszystkiego dopytać w sumie a będzie u nas dopiero w piątek następny raz 🤔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2020, 16:49
-
Ancys kciuki za Was
Ja planuje zakup maty, ale wiadomo na użytkowanie jeszcze za wcześnie.. czytałam, że dzieci interesują się nią dopiero od od. 3 miesiąca. Póki co spodobała mi się z Canpola taka różowa z misiem
Ja się odsprzątałam wczoraj i dzięki Bogu, bo dzisiaj nic mi się nie chce. Jeśli chodzi o pepek, u Amelki jest to taka kreseczka jakby w poziomie i chcąc np. zerknąć do środka, trzeba odchylić fałdkę jakbypołożna oglądała w czwartek, nie miala zastrzeżeń. Jest już suchy, wygojony i odstawiłyśmy octanisept.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2020, 16:57
ancys85 lubi tę wiadomość
-
Leila, wiadomo że co dziecko - to inna faza rozwoju. Ale np synowie szwagierki i bratowej od 2 miesiąca przyglądali się jakby ludziom, a faktycznie przed końcem drugiego już leżeli na latach i się przyglądali z zainteresowaniem. Czekam na ten moment bo wtedy to dziecko jest już takie kontaktowe 🤪
U nas też suchy i wygojony ale z każdym myciem próbuje resztki skóry usunąć patyczkiem. Chętnie zrobiłabym to za jednym zamachem ale Agata tak macha nogami że nie da rady 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2020, 17:03
-
Ja pokazałam pare razy karty kontrastowe Julsonowi to szedł za nimi wzrokiem.
U nas pępuszek jest trochę wystający ale wydaje mi się ze jest Ok -
U mnie tez pepek jest troszkę wystajacy, ale myślę ze umiarkowanie.
My mamy ksiazeczke kontrastowa i ostatnio jak pokazalismy ja Adasiowi to wodzil za nia wzrokiem.Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
nick nieaktualny
-
Audrey u nas pepek jest inny, ale przecież ludzie ogólnie mają różne pepki.. Nie znam się na tym i nawet nie mam za bardzo porównania, ale też prawda taka, że zawsze trzeba obserwować, bo nawet jeśli nic na to nie wskazuje, coś się może pochrzanić
Ja też pokazuję Amelce karty kontrastowe i książeczki - wodzi wzrokiem i wyraźnie widać, że coś tam jednak widzi przez mgłe -
No i położyli nas na oddziale 😔 leukocyty w moczu przekroczone, inne wyniki w normie, nawet crp.
Pani doktor obstawia, że na stulejce zgromadziły się leukocyty które wyszły w moczu i szczerze na to liczę bo obędzie się wtedy bez antybiotyku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2020, 19:54
-
Krokodylica wrote:Ancys współczuję, a czemu w ogóle robiliście badanie moczu?
Jak sytuacja?
Oto nasza historia z moczem...
Pod koniec ciąży moja gin dopatrzyła się na usg zastoju w jednej nerce Pawełka, w większości przypadków ten zastuj zostaje wysikany po porodzie ale lekarka powiedziała, żeby zwrócić na to uwagę neonatologom po porodzie. Przez trzy dni się nie doprosiłam o badanie więc zrobiliśmy na własną rękę usg jamy brzusznej i ten nieszczęsny mocz.
Leukocyty wyszły nam 20 (norma do 5) i pediatra kazał jechać na oddział sprawdzić i ewentualnie wdrożyć leczenie a takie maluszki mają podany antybiotyk tylko i wyłącznie dożylnie więc szpital nie do obejścia.
Z pozytywnych wiadomości; powtórzone crp dalej ujemne, jakieś badanie na bakterie także więc do jutra jesteśmy bez antybiotyku. Rano powtórne badania i wówczas decyzja co z nami będzie, czy antybiotyk czy dom.
Dziękuję dziewczyny że jesteście ze mną 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2020, 20:18
-
nick nieaktualnyKotka,Nikoś śpi w łóżeczku i robię właśnie jak Ty piszesz, że jak się domaga jedzenia to biorę go, karmię na siedząco i jak już skończy to odkładam go spowrotem. W nocy nie odbijam, bo wtedy za bardzo się rozbudza, ale za to pod materacem na boku mam włożoną książkę więc Prezes mimowolnie leży na boku ☺️
-
KotkaPsotka3 wrote:A jak wam sie sprawdzaja dostawki i lozeczka? Spia w nich wasze maluchy? Cala noc? Od kiedy? Wstajecie w nocy na karmienie, karmicie na siedzaco a potem odkladacie do dostawki/lozka?
Moje dziecko od razu po wyjściu ze szpitala kładłam na noc do łóżeczka, w nocy karmie i odkładam z powrotem, za to w dzień leży w różnych miejscach 😉 -
KotkaPsotka3 wrote:A jak wam sie sprawdzaja dostawki i lozeczka? Spia w nich wasze maluchy? Cala noc? Od kiedy? Wstajecie w nocy na karmienie, karmicie na siedzaco a potem odkladacie do dostawki/lozka?
Moja śpi z nami w łóżku. Mam dostawke ale ja jeszcze nie jestem gotowa jej tam położyć. Generalnie co by westchnęła to ja bym siedziała z głową w tej dostawce... No i po CC łatwiej mi jak ona jest ze mną. Ale planuje ja przełożyć do dostawki.. za jakiś czas...
-
U nas maly spi w swoim lozeczku od kiedy wrocilismy ze szpitala. W nocy karmie na siedzaco, mam do tego fotel. Po czym odbijamy i odkladam do łóżeczka. Nawet jesli nie uda sie odbic to w lozexzku mam poduszke klin.
Ancys czyli dalej trzymam kciuki, zeby jutro okazalo sie, ze wszystko dobrze i mozecie wrocic do domu.
Audrey u nas jest inny pepek, ale przeciez dorosli tez maja rozne pepki.ancys85 lubi tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Jak idziemy spać, mała ląduje w łóżeczku. Na takie typowo nocne karmienie budzi się 3-4 wtedy biorę ją do łóżka i już śpi tak do rana 😅 przez dzień, z racji, że karmimy się na leżąco, większość również prześpi na łóżku. Także łóżeczko w sumie pełni rolę dekoracyjną, będąc użytkowane srednio przez jakieś 4 godziny na dobę 😂
Audrey pępek Amelci jest taki:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2020, 22:38