X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2020, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam matę edukacyjna z babysenses i polecam bardzo bardzo! Trochę trzeba za nią dać, ale zabawa na dłużej dla dzidzi. Ja mam jeszcze dodatkowo z lusterkiem i dwoma książeczkami kontrastowymi :)

• Pogoda Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A od kiedy będziecie kłaść dzieci na tej macie? My dostaliśmy w prezencie i na razie nie rozpakowana czeka na odpowiedni moment.

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja położę na macie jak zobaczę że się już czymś interesuje, patrzy na coś. Według mnie na razie bez sensu, dziecko jeszcze nic nie widzi, nie jest niczym zainteresowane oprócz cyckiem albo butlą. Jak już będzie widzieć kontrasty to ok, a to wiadomo, co dziecko to inaczej 🤪

Kotka, ja mam tulika, Mała dostaje histerii jak ja w to wkładam także u nas raczej stracona kasa 😅

Ja dzisiaj czuje nieprzespane noc 🤣 Agatka śpi już 2h, wcześniej obudziła się o dziwo tylko na cyca i wcześniej spała 3h 🤦‍♀️ w sensie fajnie że śpi ale wolałabym w nocy😅 bo dotąd była na chodzie w dzień do około 15-16 z 30min drzemkami, ale w nocy spała po 3-4h ładnie. Oj, zobaczymy 🤣

W ogóle jak Mała dzisiaj tak śpi to poprałam, poprasowałam, chatę sprzatnełam, posegregowane ciuchy które dostaliśmy od rodziny i znajomych. Na szczęście każdy przynosi rozmiar 68 czyli ten którego nie mamy w ogóle 🤣 i tak się nam szuflada zapełnia 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2020, 16:40

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle dziewczyny, które ma już zagojony pepuszek, jakie pępki mają wasze maluchy?

Bo wczoraj była położna, mówiła coś o pępku małej, że będziemy obserwować czy się przepuklina pepkowa nie zrobi 🤔 bo ona nie ma.pepka wklęsłego a taki troszeńkę wypukły, ale nie tak że wystaje poza brzuszek. Myślałam że to normalne bo dorośli też mają przecież wystające pępki. A zapomniałam się z tego wszystkiego dopytać w sumie a będzie u nas dopiero w piątek następny raz 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2020, 16:49

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancys kciuki za Was <3

Ja planuje zakup maty, ale wiadomo na użytkowanie jeszcze za wcześnie.. czytałam, że dzieci interesują się nią dopiero od od. 3 miesiąca. Póki co spodobała mi się z Canpola taka różowa z misiem :D

Ja się odsprzątałam wczoraj i dzięki Bogu, bo dzisiaj nic mi się nie chce. Jeśli chodzi o pepek, u Amelki jest to taka kreseczka jakby w poziomie i chcąc np. zerknąć do środka, trzeba odchylić fałdkę jakby :D położna oglądała w czwartek, nie miala zastrzeżeń. Jest już suchy, wygojony i odstawiłyśmy octanisept.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2020, 16:57

ancys85 lubi tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leila, wiadomo że co dziecko - to inna faza rozwoju. Ale np synowie szwagierki i bratowej od 2 miesiąca przyglądali się jakby ludziom, a faktycznie przed końcem drugiego już leżeli na latach i się przyglądali z zainteresowaniem. Czekam na ten moment bo wtedy to dziecko jest już takie kontaktowe 🤪

U nas też suchy i wygojony ale z każdym myciem próbuje resztki skóry usunąć patyczkiem. Chętnie zrobiłabym to za jednym zamachem ale Agata tak macha nogami że nie da rady 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2020, 17:03

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pokazałam pare razy karty kontrastowe Julsonowi to szedł za nimi wzrokiem.
    U nas pępuszek jest trochę wystający ale wydaje mi się ze jest Ok

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • joana Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez pepek jest troszkę wystajacy, ale myślę ze umiarkowanie.
    My mamy ksiazeczke kontrastowa i ostatnio jak pokazalismy ja Adasiowi to wodzil za nia wzrokiem.

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancys współczuję, a czemu w ogóle robiliście badanie moczu?
    Jak sytuacja?

• Audrey Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas taki pępek 🤔

819e9f330b6e.jpg

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2020, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Nikoś ma taką jakby kulkę w pępku. Ale to chyba ok mnie, bo ja mam taką samą 😂

A co do maty to ja już kładę jak chcę żeby poleżał na brzuchu. Pokazuję książeczki kontrastowe i tez mam wrażenie, że je obserwuje :)

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey u nas pepek jest inny, ale przecież ludzie ogólnie mają różne pepki.. Nie znam się na tym i nawet nie mam za bardzo porównania, ale też prawda taka, że zawsze trzeba obserwować, bo nawet jeśli nic na to nie wskazuje, coś się może pochrzanić :/

Ja też pokazuję Amelce karty kontrastowe i książeczki - wodzi wzrokiem i wyraźnie widać, że coś tam jednak widzi przez mgłe :D

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i położyli nas na oddziale 😔 leukocyty w moczu przekroczone, inne wyniki w normie, nawet crp.
    Pani doktor obstawia, że na stulejce zgromadziły się leukocyty które wyszły w moczu i szczerze na to liczę bo obędzie się wtedy bez antybiotyku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2020, 19:54

• KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak wam sie sprawdzaja dostawki i lozeczka? Spia w nich wasze maluchy? Cala noc? Od kiedy? Wstajecie w nocy na karmienie, karmicie na siedzaco a potem odkladacie do dostawki/lozka?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Ancys współczuję, a czemu w ogóle robiliście badanie moczu?
    Jak sytuacja?

Oto nasza historia z moczem...
    Pod koniec ciąży moja gin dopatrzyła się na usg zastoju w jednej nerce Pawełka, w większości przypadków ten zastuj zostaje wysikany po porodzie ale lekarka powiedziała, żeby zwrócić na to uwagę neonatologom po porodzie. Przez trzy dni się nie doprosiłam o badanie więc zrobiliśmy na własną rękę usg jamy brzusznej i ten nieszczęsny mocz.
    Leukocyty wyszły nam 20 (norma do 5) i pediatra kazał jechać na oddział sprawdzić i ewentualnie wdrożyć leczenie a takie maluszki mają podany antybiotyk tylko i wyłącznie dożylnie więc szpital nie do obejścia.

Z pozytywnych wiadomości; powtórzone crp dalej ujemne, jakieś badanie na bakterie także więc do jutra jesteśmy bez antybiotyku. Rano powtórne badania i wówczas decyzja co z nami będzie, czy antybiotyk czy dom.

Dziękuję dziewczyny że jesteście ze mną 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2020, 20:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2020, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka,Nikoś śpi w łóżeczku i robię właśnie jak Ty piszesz, że jak się domaga jedzenia to biorę go, karmię na siedząco i jak już skończy to odkładam go spowrotem. W nocy nie odbijam, bo wtedy za bardzo się rozbudza, ale za to pod materacem na boku mam włożoną książkę więc Prezes mimowolnie leży na boku ☺️

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka3 wrote:
    A jak wam sie sprawdzaja dostawki i lozeczka? Spia w nich wasze maluchy? Cala noc? Od kiedy? Wstajecie w nocy na karmienie, karmicie na siedzaco a potem odkladacie do dostawki/lozka?

Moje dziecko od razu po wyjściu ze szpitala kładłam na noc do łóżeczka, w nocy karmie i odkładam z powrotem, za to w dzień leży w różnych miejscach 😉

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka3 wrote:

Moja śpi z nami w łóżku. Mam dostawke ale ja jeszcze nie jestem gotowa jej tam położyć. Generalnie co by westchnęła to ja bym siedziała z głową w tej dostawce... No i po CC łatwiej mi jak ona jest ze mną. Ale planuje ja przełożyć do dostawki.. za jakiś czas...

iv09hdge02bk9ct0.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas maly spi w swoim lozeczku od kiedy wrocilismy ze szpitala. W nocy karmie na siedzaco, mam do tego fotel. Po czym odbijamy i odkladam do łóżeczka. Nawet jesli nie uda sie odbic to w lozexzku mam poduszke klin.

Ancys czyli dalej trzymam kciuki, zeby jutro okazalo sie, ze wszystko dobrze i mozecie wrocic do domu.

Audrey u nas jest inny pepek, ale przeciez dorosli tez maja rozne pepki.

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak idziemy spać, mała ląduje w łóżeczku. Na takie typowo nocne karmienie budzi się 3-4 wtedy biorę ją do łóżka i już śpi tak do rana 😅 przez dzień, z racji, że karmimy się na leżąco, większość również prześpi na łóżku. Także łóżeczko w sumie pełni rolę dekoracyjną, będąc użytkowane srednio przez jakieś 4 godziny na dobę 😂

Audrey pępek Amelci jest taki:
    3d075d8c3811.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2020, 22:38

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

‹‹ 1099 1100 1101 1102 1103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ