X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi mi nie chodzi o to bo chcę kupić nowy tylko pytam czy możecie coś polecić bo nie znam tych szumisiów i opinii.

• Audrey Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to na dobry dzień 🤣

791dec5ae3e4.jpg

joana lubi tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Jaśmina Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko a na Twojego maluszka działa biały szum, bo na mojego wogóle? Julek preferuje muzykę relaksacyjną ;)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaśmina w sumie to nie mam pojęcia czy działa. :)

• AHope Ekspertka

Wysłany: 3 października 2020, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko z młodym mieliśmy szumisia z szumisie.pl miał parę szumów i przy młodym się sprawdził. Teraz mamy Felcie z whisbear i nie widzę, żeby jakoś ją wyciszał. No i ta króliczka Felcia ma tylko jeden szum, reaguje na dźwięk więc załącza się jak młoda zapłacze. Wydaje mi się że też szybciej zżera baterie niż szumiś 😳 Koleżance dziecko się bardziej denerwowało jak słyszało te szumy, więc może najpierw sprawdź czy te szumy u Was wgl sprawdza, na YT są nagrania więc możesz puścić i zobaczyć jak synek reaguje :) Ja czasem tymi nagraniami ratowałam jak się okazało, że nagle baterie padły w nocy a nie ma nowych w domu, albo jak szumisia zapomniałam na wyjeździe do dziadków :P Tylko jak mówię szumisia miałam starą wersję(gdyby była dostępna to znowu bym go wzięła, ale te nowe mi się nie podobały więc wybraliśmy Felcie), nie wiem jak teraz sprawdzają po paru latach :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

ug379vvjkyprfii0.pngd69cwn15n6al7ieh.png
  • Jaśmina Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Jaśmina w sumie to nie mam pojęcia czy działa. :)

Dokładnie ja swojemu puściłam z Youtube i wogóle niezareagował. Wycisza się za to przy muzyce relaksacyjnej i lubi słuchać pozytywki z myszki którą dostał w prezencie. Także szum nie na wszystkie dzieci działa.

Krokodylica lubi tę wiadomość

• joana Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko mam szumisia z whisbear tego sensorycznego ale.. my podczas remontu chyba wyrzucilismy środek 😪 i musielismy dokupic inny.
    Maz zamowila jakis mechanizm szumiacy na allegro z jednym szumem ale ma ten czujnik czuwania itp.
    Mi np szum od samego poczatku ratuje życie. Bardzo pomaga. Np nieraz jest ze maly spi, szum gasnie i jest ryk.. wlaczam szum i dziecko spi 🙈 nieidealnie, bo ma te swoje stekanie itp przez sen, rzucania przez co sie wybudza. Ale spi duzo lepiej...
    Choc powiem Ci, ze cena za sam szum 69 zl to dla mnie kosmos tym bardziej za jeden szum a to jest sam plastik bez ozdobek.
    Gdzie za misia sensorycznego dalam w promce chyba 149 zl czy jakos tak i tam jest 5 rodzai szumu, wiec napewno jakis dobralabys pod dzidzie.

Moj Adas tez ma krotkie placze i podkuwki przez sen ale to wlasnie jak boli go brzuszek.. czyli zawsze jak w zegarku po godzinie od jedzenia. Chodza sluchy, ze mozna z nim ustawiac zegarki 🤣

U nas oczywiscie noc cala zarwana.. maly zasnal nam o 17 po jedzeniu, 18 z kawalkiem wzielismy go na kąpiel. Cudo spokojna i zero walki na przewijaku po. Pozniej karmienie z 1 piersi 15 min. Zasnal... i 1,5 h pozniej zaczelo sie... czyli kolo 22..
    Zero snu albo tylko przy cycu.. albo cyc w srodku.. albo cyc obok niego wypluty. Jak odkladalam tak ryk..... i tak do 3 🥴 wtedy zasnal do 6.30... jedzenie z jednego cyca i spanie do 9.30..
    I pozniej znow jedzenie i spi.. aktualnie jestesmy w ogrodzie. A ja siedze nad nim jak zombi... i obiecuje sobie w myslach, ze bede miec jedynaka.

Mam pytanie.. Kroko pisze i prawym cycu.. u nas tez byl z nim od poczatku problem. Rana okropna. Ale zagoilo sie.. az tydzien temu moje dziecko sie popsulo.. i jakos dziwnie zaczelo mocno ssac cycki. Ale normalnie smieje sie, ze suty zaciaga jak super odkurzacz. Problem w tym, ze jak lewy to znosi to problem jest z prawym..
    Ogolnie moje pytanie? Czy moglo tak sie zepsuc przez smoka, ktorego on ogolnie nie lubi ale nieraz jak dam to ssa? I czyb to normlane ze nagle Adas zaczal tak ostro ssac? Az megaboli, gorzej niz na poczatku?
    Czy to normalne ze mam wrazenie jakby gryzl dziaslami tego prawego cyca jak zaczyna sie denerwowac?? Czyli pod koniec juz picia cyca? Glpwnie wieczorem.
    Wczoraj dzwonila polozna i mowi, ze moze zlw go przystawiam do tej piersi. Ale przeciez my jemy tak samo od poczatku...

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • joana Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie jesli ktos chce cos puszczac i sprawdzic na malucha to na Youtube jest filmik bialy szum zamiec sniezna 10 h.. u nas to byl hit do kiedy nie kupilismy tego mechanizmu.

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• Audrey Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaśmina, też mamy tą Felcie, też u nas nie działa w ogóle. Mam zamiar wyliczyć następnym razem odkurzacz z Youtube.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • AHope Ekspertka

Wysłany: 3 października 2020, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joana moja jak się denerwuje to też mocniej zaczyna ssać sutka, albo zjeżdża buźką z otoczki i łapie sam sutek i ciągnie jak gumę do siebie, albo szamocze na różne strony 😳 Ale to właśnie tylko wtedy jak coś jej nie pasuje (mleko przez chwilę nie leci, leci za bardzo, albo ma atak bólu brzucha). Jak mąż wczoraj to zobaczył to stwierdził, że on podziwia kobiety, bo to co my przechodzimy w ciąży i po ciąży, to jakiś hardkor. Aaaa dodam że moja jest bezsmoczkowa.

joana lubi tę wiadomość

• Audrey Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja czasem wgryza się w cyca jak tygrys dziki 🤣ale ja w tym temacie się nie wypowiem bo dokarmiam butelką i może to wina tego właśnie. No i mam osłonki żeby lepiej jej szło i od tego czasu nie cierpię katuszy z powodu bólu brodawek.

AHope lubi tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahope to mnie pocieszylas, bo juz myslalam ze sama zepsulam dziecko..😅
    U mnie identycznie jak to opisujesz. Tez lapie czasem sam sutek, szamocze na rozne strony. Ciagnie go jak z gumy. A hitem bolu to jest jak zjedzie na sam sutek i wygima glowke do tylu jakby chcial wyrwac sutka sobie z buzi. I tak ciagnie go jak z gumy az wyrywa go z tych zacisnietych warg. Bol niesamowity 🥶 i stad zaczela sie wlasnie robic mi od nowa rana na tym prawym sutku.. jestem aktualnie 1,5 h od karmienia nim a on nadal mnie boli 😪😪😪

A i dodam ze chyba u nas to przez ten super mocny wyciek mleka... jakby chcial go zatrzymać. Stad te zaciskanie tak mocne.
    Wiadome laktacja sie ustabilizuje ale boje sie ze te gryzienie juz wejdzie mu w nawyk 🥴

Audrey tez mi kolezanka doradzala nakladki.. kurka, ale nie chce ich uzywac bo pozniej i tak trzeba z nich zejsc 😔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2020, 12:53

AHope lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• Pogoda Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam aplikacje Szumiś :) ale zeby jakoś super działał... dziś jedziemy na kołysankach z tidala :)

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my siedzimy w szpitalu bo wyszły nam źle wyniki z moczu, jak się potwierdza te zrobione dziś to niestety czeka nas oddział 😔

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica okazało się, że to nie katar tylko sapka, mamy kłaść Pawełka z klinem, żeby pokarm ładnie spływał do brzuszka a nie zalegał w przełyku.

Ja kupiłam wydrę z fisher price dla Pawełka, nie zależało mi na szumie tylko po prostu chciałam coś fajnego dla niego kupić według mnie jest mega, i w promocji teraz 😁

https://www.smyk.com/p/fisher-price-wydra---oddychajacy-uspokajacz-maskotka-interaktywna-i6505366?&gclid=Cj0KCQjwwuD7BRDBARIsAK_5YhX81V8vR0RK1brgBR71pvY0hu9o68RE6WPnbg-b05b48PC6Fd9KwYUaAtE6EALw_wcB

• AHope Ekspertka

Wysłany: 3 października 2020, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Ancys trzymam za Was kciuki 😘 :(

Joana czyli dzieciaki maga sobie przypiąć piąteczka, uskuteczniają te same tortury dla naszych sutków 🤣

Moja to nakładek nie toleruje, próbowałam się nimi ratować po powrocie ze szpitala. To jest totalne przeciwieństwo brata, dla niego nie ważne było czy matka daje cyc, nakładki na nich czy butle głównie żeby było mleko. Młoda tylko cyc i nic więcej 🙈

ancys85 lubi tę wiadomość

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dzisiaj jakiś gorszy dzień, chyba jesień tak na mnie działa. Wstałam niewyspana, pomimo, że ta noc nie była inna od każdej. Za to dzisiaj Amelka od 10 wisiała na cycu - jadła, troche ciumkała, ulewała i tak w kółko. Dopiero usnęła. Pierwsze skoki rozwojowe przed nami, więc teraz można spodziewać się wszystkiego :)

Ja na szczęście nie wiem co to są pogryzione sutki, córa jest dla mnie dość łaskawa ;) Bolały tylko na początku, po dłuższym ssaniu, ale nigdy żadnych ranek, strupków czy coś w tym stylu. Teraz już się chyba przyzwyczaiły :) Apropo szumów - Amelke chyba denerwują i woli spać w ciszy, chociaż np. telewizor jej nie przeszkadza. Kilka razy puszczałam jej szumy z yt, szału nie widzę, więc zakupu szumiącej zabawki póki co nie planuję. Myślę za to o bujaczku elektrycznym i macie edukacyjnej :D

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • joana Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancys kciuki, zeby wyniki byly dobre 😘

Ahope oj moga, bo moj tez milosc wielka tylko do cycuszkow 🤣

ancys85 lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• Audrey Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leila, ja matę edukacyjną po pierwszym miesiącu kupię, jak zacznie widzieć kontrasty i będzie choć trochę uwagę skupiała ☺ ale taka mata jest ekstra, bratanek ma, można położyć na ziemi i bawi się sam super.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah przypomnialyscie mi o woombie jak tak piszexie o szumie. Tylko czy ja ta kluche w to wcisne 🤔

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
‹‹ 1098 1099 1100 1101 1102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ