!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Julek ostatnio uwielbia srac i sikać akurat jak mu zmieniam pampersa 🤦♀️ Ostatnio tak strzelił z dupki ze aż teściowa się zlękła 😅 moja bluzka dostała rykoszetem 😂 po kąpieli tez się zdażyło prosto na czyściutki ręcznik 😂 ale co ja się dziwie jak on na dzień dobry po porodzie się na mnie zesral 🤷🏼♀️
-
Audrey mi położna.kazala nie ruszać. Tzn tak wacikiem przemywamy z wierzchu tylko.
Dziewczyny na parterze mam sypialnie, na piętrze salon. Poszlybyscie na górę do salonu oglądać np film gdy dzidziuś śpi na dole? Nie mam elektronicznej niani ale mam taki przedpotopowy sprzecior, coś w stylu niani bez wideo. Sam głos..
Bo ja mam stracha ja tak zostawic -
Chmurka ja mam nianie bez wideo, tylko głos i będąc u rodziców w domu zabierałam ze sobą słuchawkę, gdybym nie usłyszała że młody się obudził
w mieszkaniu nie używam bo raczej nie da się jej nie usłyszeć
Ale kiedyś jadąc do rodziców zapomniałam niani i wykorzystałam Messengera 🤣 zadzwoniłam od męża z telefonu do siebie i zostawiłam swój telefon w pokoju małego xD mogłam go i widzieć i słyszeć jak coś ;P więc jak zależy Ci na wideo to może wykorzystaj ten patentPogoda, Chmurka lubią tę wiadomość
-
Chmurka, oczywiście że tak. My mamy sypialnię na górze a Salomona dole. Jak mała rano jeszcze śpi to schodzę na dół, robię pranie, obiad itp, a jak płacze to slysze ją. To samo wieczorem. Zwariowałabym siedząc cały czas w jednym pomieszczeniu.
Chmurka lubi tę wiadomość
-
Chmurka pewnie, że tak
zróbcie sobie z mężem videorozmowe i zostaw gdzieś koło małej swój tel, będziesz widzieć co porabia
Jeśli chodzi o pielęgnacje dziewczynek - ja doładnie rozchylam i myję. Nigdy nie wiadomo jak daleko i głęboko ta kupa poleci. Boję się zakażenia cewki moczowej, bo to straszny ból, tym bardziej dla takiego maleństwa.
Była położna - to jednak faktycznie trądzikMamy przekroczone 4kg, Amelka nie przybiera jakoś spektakularnie, ale mieści się w normie - nie martwić się i karmić się dalej tak, jak się karmimy.
Pogoda, AHope, Chmurka, ancys85, joana lubią tę wiadomość
-
Audrey wrote:Chmurka, oczywiście że tak. My mamy sypialnię na górze a Salomona dole
Audrey, a ten Salomon z pustego leje? To ja też chcę takiego! 😂😂😂
Sorry, musiałam. 😆😂😂 Kocham te słowniki.. 😅
AHope, ancys85, Chmurka lubią tę wiadomość
-
Ostrzeżenie!
Dziewczyny sprawdzajcie wykończenia ubranek. Dziś rano Juleczek, nie mógł się dłuższy czas uspokoić. Był najedzony, brzuszek wykluczony a mały się ewidentnie denerwuje. W końcu wzięłam go na przewijak sprawdzić pieluche. Zdejmuje śpiochy a tam nitka ze śpiochów owinęła się wokół małego palca i coraz bardziej się zaciskała, paluszek był już czerwony. W drugiej nogawce też były takie nitki. Już posprawdzałam wszystkie śpiochy i półspiochy.
Chmurka ja bym dziecka nie zostawiła, ale to dlatego, że Julek bardzo ulewa. Kilka razy było już niebezpiecznie, bo już nie da się go ułożyć na boku, sam się odwraca jak chce. Nawet do kuchni obok pokoju to idę z nim, a jak śpi w łóżeczku to idę z elektroniczna nianią i to tylko na sekundę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2020, 17:22
-
Jasmina ja kiedyś pracowałam w mothercare i oni chwalili się tym ze nie maja nitek w stopkach. Wbrew pozorom mała rzecz a może dzidzie denerwować. Mam pajace z f&f i one tez maja obszyte stopki
-
Chmurka a nie da sie, zebyscie mieli cos do spania dla dzidzi na dole? My mamy sypialnie na gorze a salon na dole. Nieraz rano zanim wstanie to zostawiam go na gorze a ja na dole cos robie ale tylko chwile.
Pozniej znosze go do lozeczka na dol. Mamy chicco baby hug 4w1. A dzis polozylismy kojec na kanapie i spal w tym.
Pozniej planujemy kupic nianie jak zacznie spac w swoim pokoju. Albo nawet wczesnisj kiedy juz chicco przestanie pasowac. Zeby moc zostawic go w lozeczku w sypialni po kapieli a my bedziemy spokojnie na dole.
My termoforek uzywamy glownie jak boli brzuszek a czasem klade go juz profilaktycznie. Super pomaga.
U nas znow zaczyna sie spoko czas z karmieniem. Maly chyba wyszedl z gorszego okresu. Ssie juz znacznie lepisj. Ciągnie tylko zle jak boli go brzuszek lub zwyczajnie ma dosc jedzenia a chcialby sobie pociumkac sutusia.
I zaczal dłużej spac w nocy. Gorzej, ze po jakims czasie steka i tak bolesnie jeczy przez sen ze az serce boli..
Co mu pomaga na bol i zeby uspokoić sie przez sen? Smoczek.. i co jest najgorsze? Ze on po jakims czasie wypluwa go.. i to byloby spoko. Gdyby za 15 min gdzies nie zaczynal znow stekac.. i tym sposobem on ma sen ponad 4 h ale przez 2 czy 1,5 h to ja biegam co chwile i uspokajam go smokiem 😪
Taki efekt ze spi dluzej ale piers zastapil sobie nim.. przez co ja i tak nie spie dluzej. Macie rady??
A i jakis czas temu ktoras z nas mowila o opuchnieciu przy ranie. Mi ono w ostatnich dniach wreszcie zniknelo. Jeszcze ciut jesy ale tylko troche.
Aina pytalas o ubrania. Kochana jestes krótko po porodzie. Nosilam jeszcze wtedy ubrania ciazowe okolo 2 tyg. Pozniej zaczelam wciskac sie w te przedciazowe ale byly ciasne. A teraz wszystkie ze mnie leca i wymieniam szafe, więc na spokojnie ☺Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2020, 19:01
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Joana mamy na górze w salonie kołyskę a i wczoraj np leżała po prostu koło mnie na kanapie. Chodzi o to że dziś usnęła na łóżku w sypialni po dwóch godzinach walki i bałam się jej zwyczajnie wziąć piętnaście minut później na ręce i nieść na górę bo na 100% by się obudziła a moje cycki by tego nie zniosły( a tak to śpi już 3,5h)
stąd to pytanie;)
-
Moje dziecko dzis caly dzieb spi. Budzi a raczej kweka tylko na piers i zasypia. Chyba zbiera sily na na wesola noc.. nie chce zapeszac ale chyyyba espumisan odrobinke pomaga (nie przy kazdym karmieniu ale np. Wieczorem zjadl tak pieknie z piersi,bez prezenia i wygibasow z piersią i spi... ale daje troche wiefej tego espumisanu na dobe niz 25kropli.. jestem blizej 50kropli ale podobno nie mozna przedawkowac symetykonu (co nie znaczy,se bede lala w malego hektolitry). Zobaczymy jak bedzie dalej.Szymonek jest z nami od 11.09
3490gram, 57cm, 10pkt
-
A! I robilam dzis Malemu sporo badan z krwi prsez ta zoltaczke no to skonczyl 4tyg i dalej ma 9,6bilirubiny.. masakra
spada mu ale taaaaak wolno..mofrologia i enzymy watrobowe w normie(jakies tam niewielkie odchylenia w niektorych wynikach w dpl lub gore ale patrzac na ogol wynikow to jest ok w moim mniemaniu. Zobaczymy co pediatra w poniedzialek powie.
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt