!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Leila, moim zdaniem to trądzik. Moja też ma krostki.
Leeila26 lubi tę wiadomość
-
Pogoda my podawaliśmy delikol córce przez 3 miesiące przed każdym przystawieniem do piersi
Gastrolog dopiero nam powiedziała że jak ze jak nie pomogło w 3 dni to niepotrzebnie podawaliśmy w sensie że chybione były podejrzenia o laktoze
Mam nadzieję że u was nastąpi poprawa
A
Katwie ancys co u was wszyscy się martwimy
Chmurka brawo dla męża dzieci i problemy są wspólne
Mój mąż też jeszcze z nami w domu zakupy dzieci obiady wszytko załatwia ale niebawem będzie trzeba przejac jego obowiązki
Mała wczoraj płakała cały dziś. Dziś też ale dużo mniej.
Karminie
Przykro mi że macie takie emocje i doświadczenia z Kp.
Ja uwielbia. Karmić choć pierwszy tydzień. Boli.
Kocham mimo zmęczenia nieprzespanych nocy i tego że nikt tego za mnie nie zrobi.
Jestem mega uwiazana ale nigdy mi to nie przeszkadzało taka jakąś że mnie matka kwoka wersja dinozaur
Karmie i spoglądam na te oczka te. Mały nosek i już mi żal że to ostatni raz... Ze juz nigdy...
Na szczęście mamy dla siebie. mam nadzieję 2 lata tej bliskości przed sobą
Was stresuje KP a ja nie umiałabym podać butelki próbowała. Raz z synem i o mały włos nie zkrztusilam dziecka
Nigdy nie mieli butelek i smoczków nie pili mm nie jedli budyniów itp
Stosuje dietę matki KP i konserwatywne wdrażanie pokarmow stałych. Powolne wdrażanie po skończonym 6 miesiącu
Nie wiem czy moje whchowanie i macierzyństwo są wlascie.... Ale bliskie memu sercu
I jeśli wy czujecie że KP nie jest dla was to przejdźcie na mm. Bo szczęśliwa matka to szczęśliwe dziecko. Niezależnie jak urodzone i jak karmione najważniejsze by miały miłość bo tego zastpic się nie da.
Pogoda, ancys85, AHope, Jaśmina, joana, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Dzięki Aina, mam nadzieje ze w końcu pomoze, bo żal patrzeć jak to moje maleństwo się meczy. Nie da się mu wytłumaczyć ze nie może tyle jeść 🤦♀️ Dziś testujemy tulika, póki co niby śpi ale bardzo niespokojnie... noc nie zapowiada sie kolorowo
-
Leeila to tradzik. Moj tez ma, taki juz "dorosly",ze ma tradzik 🤣
Dzis Szymis skonczyl 28dni wiec z czystym sumieniem kupilam espumisan(ten typowo dla dzieci, chyba 40)ale ni cholery nie kumam tego podawania 😅 mam dawac 2razy dziennie po 25kropli albo rozbic to na wiecej razy? Wezcie laski mnie oswieccie. Podalam na raz 25kropli i po jakichs 30-40min Maly zrobil sie dodatkowo jiespokojny i poplakiwal przy piersi prezac sie strasznìe i nagle..zrobil tak wielka kupke jakiej nigdy nie zrobil.. prawie przeciekla przez pieluszke ale wreszcie widzialam normalną kupke niemowlaka czyli ta slynną jajecznice(do tej pory synek albo walil kleksy albo robil mniejsza kupke wiec nie byla tak spektakularna). I na caaaale 30min przestal stekac a wreszcie wydawal dzwieki jak dzidzius-mruczal i tak sobie dziecieco popiskiwal. A po 30min z powrotem prezenie,stekanie itd co u mnie juz powoduje swira 🤪 to jak wy podajcie ten espumisan?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2020, 21:59
Leeila26 lubi tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Dziewczyny 🤗😘
Dziś mija czwarta doba antybiotyku więc praktycznie jesteśmy na półmetku, mam nadzieję, że poniedziałkowe badania wyjdą dobrze i w czwartek wyjdziemy do domu.
Pawełek zrobił się dość aktywny, zaczyna gaworzyć i uśmiechać się. Pięknie leży na brzuszku i obraca główkę.Domi1995, erre, Zabka_89, Leeila26, Jaśmina, edka85, joana, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAle mam dzisiaj wkurwa na mojego starego. Idę jutro na wyrywanie tej nieszczęsnej ósemki, będzie mnie pewnie bardzo boleć tego dnia, na pewno będę potrzebować pomocy przy Małym, a ten Panicz mi oznajmia, że on jutro to idzie na ksw, wyobrażacie sobie? Jak naprawdę to zrobi to chyba zamknę dom od wewnątrz i jego łóżkiem będzie wycieraczka na korytarzu w bloku 😂
Leeila26, joana, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny
Martwiłam się czy to nie skaza no i oczywiście mój mąż przytaknął (nie wiem co mnie podkusiło, żeby powiedzieć to na głos..) że to pewnie od nabiału i wpadł na genialny pomysł, czyli lekarstwo na wszystko pt. Zróbmy jej flachę!
No cycki mi opadają.. i wszystko co tylko może opadać.
Domi, ja mojego też bym chętnie dziś wywaliła na wycieraczke.. chociaż na jedną noc.
Ancys, super że wszystko idzie ku dobremuDalej zaciskamy kciuki!
ancys85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kochane mamusie a ja tak z innej beczki a że jak byłyśmy w ciazy to sie wymieniałyśmy linkami tak teraz mam pytanie odnośnie ubranka do chrztu ktoś coś już kupował czy też wybrał? My planujemy chrzest na 25 października więc to już komplecik trzeba z kurteczka ale nie mogę się zdecydować na nic może jakieś rady?
-
Pap, ja podaje po 10 kropel regularnie co 2h, no chyba że śpi. Na razie dawkę 40, czekam do skonczonego miesiąca na 100. On na pewno nie szkodzi bo jest wydawlany w postaci niezmienionej się nie wchłania.
Moja też zrobiła pełnego pampersa kupy w końcu wieczorem, normalnie płakałam że szczęścia, widać było jak jej ulżyło.
Ancys, teraz już z górki 😊
Leila, Domi, Ci wasi faceci to powinni jedną noc poza domem spędzić 🤦♀️
A mój mąż jechał ma pogotowie. Od popołudnia boli go tak pod mosttkuem że nie może się wyprostować, ledwo małą przy kąpaniu trzymał. Zadzwoniłam po szwagra żeby z nim jechał. Wiecie jaka to bezsilność nie móc nic zrobić, że sama bym go zawiozła ale przecież nie będę dziecka że sobą ciągnąć ani jej nie zostawię w domu, Boże jakie to straszne że się nie da rozdwoic. Nie dość że i tak martwię się brzuszkiem Agaty, to jeszcze teraz to 😔Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2020, 03:33
ancys85 lubi tę wiadomość
-
Żabka, Kroko już ma kupione. U nas kupuje chrzestna sukieneczki. Ogólnie polecam sklep internetowy Fazy Mazy ( to nie jest reklama 🤣) wybrałam tam męża chrzesniakowi spodnie, kamizelkę, body i buciki - wyglądał jak mały dżentelmen ☺
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, wymiekam. Ciężki egzemplarz mi się trafił. Kiedy nie śpi, płacze cały czas. Wyje i wyje. Od rana do nocy. Jeżeli po karmieniu usnie, to śpi, jeżeli nie, to wyje do kolejnego karmienia. Nie da się go ukoic. Nie pomaga nic. Nie ma znaczenia, czy jest na rękach, w bujaku, w wózku. Nie pomaga nic. Juz nie mam siły. On jest taki rozdarty od dnia narodzin. Z brzuchem problemów nie ma.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2020, 08:17
-
Ja espumisan daje 5 kropel co 2 karmienie bo u nas karmienie jest często. Teraz będę dawać na zmianę raz delicol raz espumisan.
Martusia może trzeba iść do osteopaty? Nasz Julus tez dużo płacze, ale jakoś da się go ululac. Jak będzie gorzej to idę do osteopaty z nim. -
Marrtusia wrote:Dziewczyny, wymiekam. Ciężki egzemplarz mi się trafił. Kiedy nie śpi, płacze cały czas. Wyje i wyje. Od rana do nocy. Jeżeli po karmieniu usnie, to śpi, jeżeli nie, to wyje do kolejnego karmienia. Nie da się go ukoic. Nie pomaga nic. Nie ma znaczenia, czy jest na rękach, w bujaku, w wózku. Nie pomaga nic. Juz nie mam siły. On jest taki rozdarty od dnia narodzin. Z brzuchem problemów nie ma.
-
Dziś Anielka miała super noc;) spala i jadła, zero krzyku, zero marudzenia. Drzemki nocne miała 4,5h, 3,5h,3h:) wczoraj na wieczór też miała jedną drzemkę 4,5 h( nawet ciut dłużej ale my ja w końcu obudziliśmy na kąpiel podczas której była meeega spokojna). No i wczoraj nie wisiała na cycku więc moje piersi trochę lepiej się mają. A za tym idzie i moje samopoczucie
Pogoda, Audrey, AHope, erre, Krokodylica, Leeila26, Domi1995, Zabka_89 lubią tę wiadomość