!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, nieważne jak dziecko przyszło na świat, sn czy cc, nieważne też, jak jest karmione. Ważne, że jest kochane i niekrzywdzone.
Ja w.ciazy, jak się już w nic nie miescilam, ubieralam męża ubrania. Do tej pory chodzę w jego bluzie. Zostało mi 5 kg, a że ubrania sprzed ciąży nosilam dopasowane, teraz w nic się nie mieszcze poza leginsami i tshirtami oversize. Tak tylko się ubieram, w sumie nie mam po co się stroic na razieWiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2020, 14:14
AHope lubi tę wiadomość
-
U nas dzisiaj dla odmiany karmienie bez nerwów (pierwsze od daaawna). 15 min jedzenia, 10 min tulenia i spanie. Nawet jakby się miała obudzić za chwilę to i tak jestem w szoku
Tak na poprawę humoru - u kogo tak jeszcze?Czy tylko ja jestem taką bałaganiarą?
AHope, Krokodylica, Jaśmina, Domi1995 lubią tę wiadomość
-
Chmurka mi położna o kawie mówiła, żeby pić po karmieniu
Leila u mnie też bałagan jest czasami większy bądź mniejszy 🤣 ogarnę na wieczór a kolejny dzień znowu od początku 🤣 wczoraj uprawiałam stertę prania i poukładałam do szaf i mam spokój na dzień/dwa aż znowu się nie zacznie pranie na całego 🤣
-
Erre, mi kazała co 2-3h. Jak nie śpi to tak podaje, a jak śpi (w nocy 6h ciagiem) to oczywiście nie budzę i daje jak się obudzi. Na razie podaje dawkę 40, czekam aż skończy miesiąc i będę podawać 100. Brat mi też przywiezie te niemieckie krople to tez zobaczę. Boże, tak mi jej strasznie szkoda że nie wiem, ten brzuszek mnie dobija po prostu 😩
-
A mnie ktoś dziecko podmienił. Gdzie się podział ten noworodek co tylko jadł i spadł. Wczoraj był jakiś marudny. A dzisiaj zje, trochę pogada po swojemu i tylko na rękach u mamy. Wszelkie próby położenia go do łóżeczka kończą się syreną alarmową. Już mi ręka odpada.
-
Leila to dokladnie pokoj mojego Adasia 😅 co sprzatne to znow balagan... ręce juz opadaja ale i ja trochę odpuscilam.
Co do mezow to moj mnie wspiera i pomaga ale wczoraj co mnie wkurzyl.... grrr.. bylismy po klotni i pytam go czy skoro ja wyrzucilam swoje zale to co on ma np mi do zarzucenia. Co on na to? Ze jego zdaniem niepotrzebnie tak marudze na malego bo jak on jest w domu to maly jest grzeczny🤯
Az sie popakalam i powiedzialam, ze jest mi cholernie przykro.. bo dziecko moze byc grzeczne kiedy wraca sie do domu o 17.. 2 razy w tyg idzie pograc w pilkw wiec odapadaja dwa wieczory. A 22 idzie sie spac..
Inaczej sie na to patrzy kiedy robi sie to 24/24h..
Pozniej bylo mu glupio i mnie przepraszal.. ale jednak mi zal zostal..Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Mój mąż jest przekochany... Widzi chyba mój kiepski stan psychiczny ... Robi wszystko.. sprząta, gotuje, pierze, prasuje, odbija Aniele, kąpie ją, w nocy głównie on przewija, nosi gdy Malutka się pręży na kupkę... Robi mi śniadania i kolacje... No robi generalnie wszystko... Ja w sumie tylko ogarniam karmienie( a i podczas tego siedzi i trzyma mnie za rękę czy głaszcze po głowie jak ryczę wtedy) i wieczorna pielęgnację ja ogarniam... no i czasem ją przewijam... Aż wstyd się przyznać że tak to wygląda:(
-
Chmurka dobrze ze masz takiego kochanego męża ❤️
Ja chyba odkryłam w czym jest problem... dlatego tak często Julek je bo mam za dużo pokarmu ale je głównie ta 1 fazę czyli za dużo laktozy. Za szybko mu leci, krztusi się i odrywa co chwile. Spróbujemy z delicolem i będę odciągać trochę przed karmieniem. Próbowałam tez w trakcie go odbijać i w międzyczasie wylać trochę mleka z piersi na pieluszkę ale on tak się zanosił płaczem ze to nie zdaje egzaminu. Oczywiście po karmieniu się zerzygal. Jakimś cudem go uspolam ale już nerwy mi siadały bo on dalej by ciumkal. Na szczęście udało się go zawinąć oszukać na chwile smoczkiem którego wcześniej 20 razy wypluł No i aplikacja szumis na full. Może pospi 30 minut 🤦♀️ Chociaż nie powiem bo dziś wielkiej tragedii nie było -
nick nieaktualnyPogoda, a skąd wiesz, że w pierwszej fazie jest najwięcej laktozy? My tez jestesmy na Delicolu, daję tak co drugie karmienie. Syn mial nietolerancję laktozy i polozna powiedziala, że jak tylko mala zacznie się prezyc, miec bole brzuszka itp. to mam włączyć te kropelki. I wydaje mi się, ze jest trochę lepiej.
-
pap86 wrote:Dave do szpitala to klada jak poziom bili jest powyzej 15. Moj mial na wyjsciu ze szpitala po 48h lamp 12,3. Potem wzroslo mu do 15w domu(kontrolowalam 4dni po powrocie). Potem znowu po4dniach mial 12,6. Pitem po tygodniu 11,9. Teraz nie kontrolowalam ale polozna mowi,ze sie jak by zatrzymal wiec pewnie w sobote trzeba bedzie srpbic bilirubine. Mysle,ze moj moze miec jeszcze dwucyfrowy wynik ale do szpitala nie wezmą. Tak jak pisalam-najwyzej pediatra kaze przepajac glukozą. Mialam chwile slabosci jak mu wzroslo do 15,ze chcialam na mm przejsc ale jak po paru h piersi mialam tak bolesne (a z laktatorem sie nie polubilam bo bardzo sutki mnie bolaly) to zrezygnowalam i po prostu przypomnialam sobie jak to bylo z moim starszym. Takie jakies z męzem robimy chinskie zolte dzieci
Co któreś karmienie mała przestaje ładnie ssać , zaczyna płakać bo wg niej nie leci pokarm albo jej się nie chce starać o pokarm ( wiadomo wie już co to butelka) i jak mogę poprawić laktację aby ona się najadala i nie płakała ?
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
-
Natalii poczytałam trochę np hafija czy wymagające. Na ten moment ewidentnie mam hiperlaktacje. Mam nadzieje ze to się unormuje tak jak piszą do 6 tyg