X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • joana Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka super, ze lepsze samopoczucie 😘

Aina pięknie ujęte 🥰

Pap mam ten sam problem z espumisanem.. niby tam napisane ze 2 dziennie po 25 kropli. I u mnie identyko, kupa gigant.. a do jej czasu wielkie steki.. no i jakis czas po niej wszystko od nowa 🥺
    Moze tez sprobuje ten delicol, a jak go dajecie??
    Pogoda tez czytałam i podejrzewalam u siebie hiperlaktacje.. mi 6 tyg juz minelo a pokarm jak sie lal tak sie leje 🤷‍♀️ a niestety nadal nie znalazlam zadnej cdl ktora przyjedzie do mnie tyle km.. tak jest mieszkać na zadupiu...🥴

O ubranko na chrzest nie pomoge.. my dopiero planujemy moze maj następnego roku. U mojej siostry na południu Francji wielka epidwmia nawal drugi. Wiec nie przyjedzie na swieta 😪😪😪
    A co za tym idzie musimy poczekac az sie uspokoi zeby byla chrzestna.. caly czas sie ludze ze uda sie przejsc fakt, ze ma tylko slub cywilny tam i dziecko..

Moje dziecko to typowe hnb.. tylko rece, łóżeczko go parzy. I glownie na mnie... placze bez powodu, czasem cos puknie delikatnie jak spi i juz siw wybudza z wrzaskiem. I taki wrzask jest pol godziny albo i dluzej..
    Kupiliśmy wiekszy szumis bo w tamten sie juz nie miescil. Plus szum i troche jest lepiej.. chociaż zaczal dluzej spac.. gorzej ze na mnie 🙈 bo nawet w moim lozku obok mnie nie polezy.. tylko na moim brzuchu.. chyba teskni za tym milym apartamentem ☹

Domi mysle, ze wycieraczka po takim zachownaiu to i tak luksus 😅 moj spalby na podłodze 🤣 grabi sobie coraz mocniej wiec chyba spedzi tak kilka nocy..

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też nie ma takiego trybu czuwania że nie śpi i spokojnie leży. No może chwilkę a potem ryk. I na ręce, w wózku nie poleży bujana. Ogólnie mam wrażenie że ona ciągle by jadła, serio 🙈 w ogóle dzisiaj po cycku wzięłam ja na odbicie to zarzygała sobie całą twarz 🤦‍♀️

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Dave87 Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że było wczoraj podobne zdjęcie ale może też doradzicie czy to trądzik czy potówki?.
    4b23d20878a3.jpg

iv09mg7yx1wzcbqx.png

Starania od 2013 r
    Za wysokie amh 13 i Pcos .

1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn

2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle

Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
    08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić

10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
    12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA

10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍

21/22.01 krwawienie :(
    06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
    27.04 ❤️🧒
    5.05 Połówkowe 👍
    24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
    Walczymy dalej 💪
  • erre Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dave, u nas są identyczne. Myślałam, że to z przegrzania potowki, ale położna powiedziała, że to właśnie trądzik.

Dziewczyny, jak używacie termoforka na brzuszek? Tylko gdy płacze czy cały czas albo w innych momentach?

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2020, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka, dzisiaj o Tobie pomyslalam, bo wzielam małą w nocy do karmienia do łóżka na leżąco (normalnie karmię na siedząco z poduszką do karmienia).
    I nie moglam tak podać piersi malej, zeby mnie nie bolało :/ jakos tam to wytrzymalam, ale tak sobie pomyślałam, że jak Ty tylko na leżąco karmisz, to może wlasnie bol jest przez pozycję? Ja jak karmię na siedząco to nie boli mnie nic. CDL na pewno pomoze dobrać idealną pozycję. A takiej nocy to ja zazdroszczę 😀

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii ja narazie w innych pozycjach odczuwam ból 100 razy bardziej. Poza tym w innych pozycjach jest jeszcze ból pleców i ogólnie moje zdenerwowanie bo nie umiem ułożyć małej, swoich rąk i generalnie wszystko ok. W poniedziałek będę dzwonić po różnych cdl.. ale w mojej okolicy są 3( około 40 km ode mnie) i nie wiem czy ktoras przyjedzie... Jeszcze ten 👑...

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka myślę że pozycja z pod pachy była by dobra dla Ciebie.

Ja espumisan podaję przed karmieniem, 4 razy dziennie po 6 kropelek.

Ja stosuję teraz te kompresy na poranione sutki polecone przez Ounai, bardzo fajnie u mnie działają.

Ogólnie mam zjazd samopoczucia, drę się na córki, bo jestem zmęczona, nie wyspana, a młodsza tak daje popalić że wymiękam. Potem oczywiście mam wyrzuty sumienia że się na nie drę.
    A męża chyba też wyślę na wycieraczkę, bo wku***a mnie.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka probuj z cdl. pojecz do sluchawki,ze bardzo ci zalezy na kp ale jestes na skraju wytrzymania,ze tak bardzo potrzebujesz pomocy itd.. mysle,ze ktoras sie zlituje :)

Ja dolaczam dzis do zacnego grona niewyspanych mam dzieci stekajacych i placzacych. Juz dzis zaczelam grozic Szyminkowi,ze go do szpitala oddam na gwarancje bo po miesiacu sie zepsul😅 jak to starszy syn uslyszal to powiedzial,ze nie wolno oddawac swoich dzieci a potem "mamo, to normalne ze noworodki placzą, sama mi to mowilas, wytrzymamy" :( no slodziak. Szkods tylko,ze on sobie w nocy spi z tatusiem a ja wysluchuje stekania i plakania. Moj tez najlepiej spi na mnie, na rekach i generalnie trdeba bujac. A z karmieniem to ciagle cuda wianki.. przysypia,jak wyjme piers to sie budzi i placze. Sprawdzilam mu uklad jezyczka jak spi bo spi z otwarta buzia czesto no i widze,ze nieprawidlowo ma jezyczek ulozony bo mu lezy na dole a powinien byc uniesiony do gory(sprawdzcie sobie jak macie zamknieta buzie,ze jezyk idzie na gorne podniebienie i to jest prawidlowe ulozenie a jak mojemu lezy na dole to mose byc wedzidelko :/ i dlatego dalej mnie boli przy kp, maly zasysa sutka jak spaghetti i przysypia przy karmieniu ale teraz w dobie wirusa wuja sie dostane do jakiegos lekarza. Wszystko trzeba by prywatnie :/
    Krokodylica wy czekacie na wedzidelko. Skad mialas na to pomysl,ze trzeba sprawdzif?

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noce nad wyraz dobre, aż nie chce zapeszać. Mała ma pierwszy sen 5-6h, karmienie i 3-4h i pobudka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2020, 11:14

Pogoda lubi tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś mamy wizytę położnej 👍 taką nagłą, bo akurat będzie w pobliżu 😅 takze zapytam od razu o te nasze krostki. Zastanawiam się, czy to nie od pomidora 😒 bo od porodu zjadłam dopiero przedwczoraj. Nie to, że unikałam ale jakoś zapomniałam sobie o jego istnieniu 😅

Chmurka super, oby więcej takich nocy :)

U nas termoforek dosyć często jest w użyciu. Grzanie brzuszka to raz, ale lubię też (jak nie zapomnę) rzucić małej pod kocyk w nóżki jak idziemy na spacer 👍

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia.
    Jeśli to typ dziecka hnb (hajnid), to potrzeba dużo czasu. Takie dzieci są wysoko wrażliwe. Jako noworodki dużo płaczą. Jako niemowlęta mają częstą mamoze, acjako dwulatki częste histerie. Ale po przejściu tego etapu, wraz z rozwojem mózgu, dziecko zaczyna panować nad emocjami i staje się spokojne. A nawet za spokojne.

Kroko. Przybij piątkę. Również miewam gorsze chwile. Syn podobnie stara się mi wejść na głowę i jak najbardziej zdenerwować. Też mi nerwy puszczają.

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23)
  • erre Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noce też całkiem dobre, zdarza się i 5-godzinny sen, nie wiem czy to dobrze 🤔
    Za to od 10 rano zaczynają się problemy brzuszkowe 😔

W ogóle starszak chory, wczoraj odpuscilismy pójście do żłobka. Ja już czuję drapanie w gardle. I na domiar złego mój mąż po południu wyjeżdża sobie w góry do poniedziałku na jakiś maraton 🙄 Jestem "ciekawa" jak sobie poradzę tyle czasu z dwójką...

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co u Katwie ,- odezwij się kobieto.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delicol daje 9 kropelek tak jak w ulotce. Nie wiem czy będzie działać bo noc mieliśmy beznadziejna. Odciągam sobie jakieś 10/20 ml mleka przed karmieniem i widzę ze spokojniej się zachowuje przy piersi. Ale nie jest najedzony na tyle zeby sobie dłużej pospać. Strasznie płaczliwy się zrobił i widać ze to nie z bólu tylko tulić mu się chce. Testuje tulika ale mam wrazenie ze jeszcze gorzej śpi albo tak sie złożyło...

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli wlasciwie czytajac nasze forum wiekszosc naszych dzieciakow ma mniejsze lub wieksze problemy z bezuszkiem
    Czyli wiemy juz,ze to norma i trzeba przeztc choc to wkurzajace,ze nie mozna pospac bo dzidzius placse 😆

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap, ja nie czekam, chyba bym się osrała karmić Maksa tyle czasu z takim wędzidełkiem.
    We wtorek wyszliśmy ze szpitala a w środę byliśmy podciąć wędzidełko, oczywiście prywatnie. 150zł taka przyjemność. W innym mieście bo u nas nie ma kto podciąć.
    Maks miał problem ze złapaniem piersi w szpitalu więc już podejrzewałam że coś jest na rzeczy a potem pediatra na obchodzie sprawdził i powiedział że jest bardzo krótkie.

• Pogoda Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A termoforek daje jak widzę ze brzuszek boli. Bardzo często pomaga mu się odprężyć oczywiście w połączeniu z bujaniem i tuleniem.
    PAP ja tez się śmiałam ostatnio do dziadka jak wracaliśmy od lekarza i Julus byl jeszcze w aucie, ze oddaliśmy dziecko do szpitala z reklamacja ale zwrotów nie przyjmują

erre lubi tę wiadomość

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas wczoraj po kąpieli i po polewaniu brzuszka ciepłą wodą wyszła kupa gigant, widać że się wtedy wyraźnie odprężyła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2020, 13:02

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey piona.. 😅 tylko, że u nas to odprężenie wystąpiło już w wodzie.. 🤦 i mieliśmy pierwsza kąpiel z niespodzianką i łapaniem rekinów 😂 w sumie to dwie kąpiele były.. 😅

Pogoda, pap86, Jaśmina lubią tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leila, ja zdążyłam wyciągnąć i ubrać 🙊 u nas już się zdarzyło że np podkładam czystego pampersa i sersała mi się na rękę. Zresztą położnej odwaliła to samo 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2020, 15:15

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
‹‹ 1117 1118 1119 1120 1121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ