!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
PAP, moja już dwa razy zaraziła się katarem od brata. Robiłam jej 2 razy dziennie inhalacje, wkraplalam do nosa sól fizjologiczną lub wodę morską i odciągałam aspiratorem. I to tym do odkurzacza. Po kilku dniach przeszło. I obyło się bez kaszlu.
A i używałam plastry aromactiv na noc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2020, 08:44
4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23) -
Dziewczyny jaki spray do noska polecacie? W sensie jakąś wode morska czy coś... Chodzi mi o konkretną firmę. P.s. one wszystkie mają taki wystrzał mocny? Nie wiem czy dam radę to podać Anieli .
W ogóle to co jakiś czas słyszę że jej coś furczy w nosku/gardle? Ale nic się nie da odciągnąć.. może trzeba najpierw zakroplic przeczyscic -
Chmurka wlasnie czytalam o wodzie morskiej u owna tabletki.poszukaj-jest duza analiza.generalnie jest bardzo duzo dobrych wòd morskich.a jesli boisz sie wystrzalu to tylko sol fizjologiczna.
Kroko on juz pokasluje ake wtedy jak ta wydzuelina mu zejdzie ba gardlo wlasnie. Dzis bede misla telepirade z pediatrą w sprawie wynikow krwi zoltaczki to dopytam. Inhalacje dzis ja bank mu znowu zafunduje.Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Chmurka jak niema wydzieliny z noska to nie jest to katar 😁 ja też myślałam, że Pawełek się zaraził katarem i ma zapchany nosek ale lekarz po badaniu stwierdził sapke. Często się ona pojawia u maluchów ponieważ oddychają one tylko i wyłącznie przez nosek. Wystarczy wlać po kropelce soli żeby utrzymać odpowiednie nawilżenie, wodę morska mi odradził.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2020, 09:28
Chmurka lubi tę wiadomość
-
Chmurka, to sapka. Pediatra zalecił regularne czyszczenie nosa - po jednej kropli soli fizjo do każdej dziurki 5 razy dziennie. Nic nie odciągać. Dziecko samo odkicha albo wypłynie.
Chmurka lubi tę wiadomość
4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23) -
Pap to ja pisalam ☺ tak pojawiaja sie u nas takie usmieszki do mnie i wczoraj bylo wyrazne zainteresowanie zabawka sensoryczna i uśmiechy do niej. Maly lezal w chicco i zaczepilam ja u gory to na nia patrzyl zainteresowany i robil usmieszki.
Chmurka ja mam sterimar baby.
My niestety tez dzis z katarkiem i dawalam mu psik w nosek nasivin baby. Dzis wogole zadzwonimy do pediatry z tymi kolkami. Nie wiem czy u nas to zwyczajnie nie sa ich wina. A raczej nie kolek a bolu brzuszka przez antybiotyk na zum. Najpierw mielismy go brac 10 dni 2×1ml dafurag. A pozniej miesiac po 1×1ml wieczorem. Pozniej mial byc posiew. Nam zostalo jeszcze 1,5 tyg antybiotyku i wydaje mi sie, ze brzuszek jest zwyczajnie ostro ppdrazniony..
Juz drugi wieczor jak zaczyna sie 18 to trwa do 2. Ale sa momenty ze az maly lapie bezdech 😪Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Joana a jakis probiotyk dajesz przy tym antybiotyku?
Nasz Julus zaczal się interesować wszystkim dookoła i nie umie zasnąć 🤷🏼♀️ Ale dzięki temu wczorajsza kąpiel była super, podobało mu sięmyślałam ze będzie spać jak zabity a tu guzik ledwo zdazylam zjeść kolacje i się wykapać a on już się obudził. Ale nakarmiłam go i pospalismy prawie 3 h 😊 brzuszek go zaczal bolec koło 4 dopiero, później koło 7 ale koniec końców dospalismy sobie do 9
i dopiero teraz zasypia ale tez pewnie na turbo drzemkę. Na szczęście nie płacze. Może jednak ten delicol pomaga 🤔
ja używam podkładów ale kupiłam jakieś wielkie i składam je na dwa razy. Siku jakoś przetrwa ale dziś zrobił kupkę w trakcie zmiany pampersa właśnie na podkład wiec już cały do wyrzucenia. Ale poszłam po rozum do głowy i przecięłam na pół tak jak któraś z Was (sorry nie pamietam która ). Teraz będę zamawiać mniejsze -
Pogoda mamy od razu przepisany Acidolac. Teraz bedzie się konczyl to kupie ta biogaie.
Mialam kupic ten delicol i sprobowac ale zadzwonie dzis do pediatry i niech cos doradzi..
Szczerze to wczesniej nie bylp tak zle.. znaczy tez bolal go brzuszek, nieprzespane noce itp.. ale dalo sie to ogarnac.
A teraz? To jest od 3 dni tak wrzask.. dzien i noc.. od 18 do 2 to juz wogole dramat. A ostatnie dws te wieczory to tragedia. Maly serio tak plakal ze tracil oddech. Wczesniej rsz , wczoraj 2-3 razy. Jest 11 a ja juz stresuje sie wieczorem, bo boje sie ze dzis nie ogarne tego bezdechu albo za ktoryms cos mu sie zrobi 😪
Nic nie dziala.. i juz nie wiem czy to kolki czy bol brzuszka czy jest mu cos innego..
Brzuszek wczoraj az tak twardy nie byl, bo caly dzien co chwile robilismy masaze, a to termoforek ci lezal na plecach.. a to podciaganie nozek a to kladzenie na brzuszku.. i baczki szly ladnie. Ba nawet byla 2 kupy.
I juz nie wiem.czy nie dzieje sie cos innego..
Jeszcze dzis jak plakal to wydaje mi sie, ze zrobila mi sie jakby krostka na podniebieniu przy dziasle. Nie jestem pewna ale wczesniej chyba tego nie bylo..
Maly od wczoraj slabo je.. myslalam ze to ten katar a moze to to?
Serio czuje sie jak okropna matka, która nie umie pomoc dziecku 😪
Jeszcze pewnie ta pediatra nie bedzie chciala przyjac nas tylko telepprada bo covid.
Jeszcze w srode mielibysmy szczepiania bo dzwonili nas umowic w piatek. Ale przypomnialam o antybiotyku. to ta kobietka od szczepien miala pogadac z lekarka i oddzwonic. Nie oddzwonila ale jestem pewna, ze je przesuna.. ciekawe o ile..
Pogoda my tez kupilismy takie duze ze az mnie wkurzaja. Super, ze u Was delicol jakby pomagal.
Pap daj znac po teleporadzie co mowila lekarka
Leila mysle, ze to rozsadne rozwiazanie z chrzcinami. Teraz strach cos organizować za jakis czas bo moze cos jeszcze zmienia.
Kroko kciuki, żeby dziewczynki byly zdrowe tym bardziej ze wzg na te chrzciny.
Chmurka zapomnialam wczesniej. Pap ma.racje u pana tabletki jest artykul o tych wodach morskich do nosa. Poczytaj, bo nieraz jakiejs nie ma w aptece i ja wtedy wzielam inna ktora tam opisał.
Adaś
-
Joana to nie Twoja wina, ze malutki płacze... jak sama piszesz robisz wszystko co możesz. Może lekarz coś doradzi
-
Dziewczyny
Badanie ogólne moczu dobre a crp niskie - jestem przeszczęśliwa 😀😀😀
Jutro ma być jeszcze wynik z posiewu.
W ogóle dość dobrze nas tu przebadali, nawet usg główki zrobili 😁
Joana my mamy probiotyk - dicoflor.erre, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Joana, może ta krostka to afta. One są bardzo bolesne, wiem bo miałam w dzieciństwie i wtedy też nie chciałam jeść i bardzo marudziłam.
Ja kupuję w aptece Gemini podkłady Seni dużą paczkę po 30 sztuk i przecinam na pół. Chyba najtaniej mnie wtedy wynosi.
Chrzest u nas dopiero w przyszłym roku na wiosnę. Bo czekamy na chrzestną, aż dojdzie do siebie po porodzie i może się z tą koroną uspokoi.
Czy możecie coś polecić na ciemieniuszke?
I czy któraś z Was używa chusty, albo nosidełka tuli? -
Krokodylica wrote:Ancys no właśnie nie wiem jak Łucja bo niby kataru nie ma a jednak coś jej tam leci id czasu do czasu.
Zobaczymy co będzie dalej.
W sobotę chrzciny, chciała bym żeby były zdrowe....
No to dużo zdrówka dla dziewczyn i aby księżniczki bez kataru wzięły udział w uroczystości Maksia 😀
Napisz jeszcze proszę jak u Was będą wyglądały chrzciny; u nas ogólnie odbywają się w niedzielę ale coraz częściej się zastanawiamy nad jakimś innym dniem żeby ominąć tłumy.
p.s. Czekam z niecierpliwością na zdjęcia, co by ciotka forumowa oczy napatrzyła na książęcą trójkę 🤭😊Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Pogoda mam nadzieje,bo inaczej oszaleje 🥺
Jasmina a wiesz czy ta afta sama zniknie czy takiemu maluszkowi cos powinnam kupic? Boje sie, ze ta lekarka nawet nas nie przyjmie tylko bedzie teleporada.
Na ciemieniuszke nie pomoge, bo u nas narazie nie ma. Ale czytalam ze dziewczyny czesto polecaja zwykla oliwke.
Ancys super, ze takie wyniki 😍 oby posiew wyszedl dobry 😘
A dicoflor ma wit d w skladzie??
Jaśmina lubi tę wiadomość
Adaś