!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak, ciemieniuche potraktować najlepiej oliwką. Nasmarować główkę i delikatnie uczesać szczotką z miękkim włosiem.
Jaśmina lubi tę wiadomość
-
Aina, my mamy 4kg i też jeszcze 56.
Joana, u nas nie ma takich długich płazów ale na ten brzuch to potrafi się tak zanosić Że robi się aż sina i jakby miała oddech stracić-przeraża mnie to.
W ogóle dzisiaj nie mogłam jej rano nakarmić. Tak ja brzuch bolał że pluła cyckiem, smoczkiem. Poszłam po butelkę, wypiła parę łyków i zaczęła się oczywiście tak prężyć że od tego aż ulewała bo nie zdążyłam jej odbić,a ona głodna i tak w kółko, parę łyków, preżenie, ułanów, płacz.
Dopiero jak się wypirdziała i zrobiła kupę to się uspokoiła.
A teraz wypiła 150ml butli. To nie za dużo? Kurczę, aż byłam w szoku. Do tej pory piła max 120 i to też nie zawsze a teraz tyle 😱🤔
Chmurka, u nas też sapka. Ja psikam marimarem, ona tego nie lubi bo jest mega wystrzał no ale co zrobić.
Któreaś pisała że lekarz nie polecał wodyvmorskiej tylko sól fizjologiczna do nosa - dlaczego?
Ja pisałam że przecinamy duże podkłady w pół, wtedy się opłaca 😊
Ancys, to niedługo wracacie do domu 😊
Jaśmina, na ciemieniuche najlepiej natłuścić, poczekać i ściągać szczotką albo zadrapać paznokciami.
Kroko,zdrówka dla dziewczynek 😊
-
My jeszcze nic nie załatwiamy z chrzcinami. Nie ma szans zeby zrobić w domu bo na imieniny zazwyczaj przychodzi ponad 20 osób do Tesciowej, a gdzie jeszcze moja rodzina 4 rodzeństwa z rodzinami i rodzice 🤦♀️ Wiec sadze ze 50 osób spokojnie się uzbiera. Jak dalej będzie taka beznadziejna sytuacja z korona to chyba faktycznie poczekamy do wiosny. Chciałam w święta bo byłyby 2 pieczenie na jednym ogniu, ale teraz to już sama nie wiem. Znajomej koleżanka w poprzedni weekend była na weselu i tam się zarazili korona
wiadomo ze chrzciny to inna forma „imprezy” No ale jednak ...
-
Ancys, super, że wreszcie wyszliście na prostą!
My mieliśmy duży problem z ciemieniuchą u starszaka, bo ma bardzo gęste włosy. Pomagała oliwka, a gdy było bardzo źle , to pediatra kazała 2-3 godziny przed kąpielą natłuścić główkę i założyć cienką czapeczkę, a po 3 dniach mogłam zdrapać paznokciem bez ryzyka poranienia.
Nie polecam Olejuszki i Ziajki na ciemieniuchę.Jaśmina lubi tę wiadomość
-
Karmiłysmy się dziś z małą i wzięło mnie na wspomnienia - czytałam sobie swoje stare posty.. boze jak ja sie uśmiałam 😂 czuje się rozbawiona i zażenowana jednocześnie 😂😂 że moja córka nie będzie miała różowej szafy, że nie będę chodzić na paluszkach jak będzie spać.. 😂😂🤦 aż się boje dalej czytać 😅
U nas dzisiaj nawet względnie 😉 w nocy kupa gigant, więc brzuszek chyba nie boli. Już trzecia turbodrzemka od rana 😉👍 wydaje mi się, że jak mąż jest w pracy to jesteśmy bardziej zorganizowane niż w weekend.. 🤷
Ja mam na ciemieniucha Emolium w żelu, ale jeszcze nie używałam bo póki co nie ma nic. Jest jeszcze jakiś zestaw z Mustelli, który ma dobre opinie.
A do noska mamy DisneMarWiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2020, 13:35
AHope, Jaśmina, joana, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Ja się teraz martwię o 1 listopada, bo mąż zapowiedział, że jedzie do swojej mamy i zabiera starszaka. A u nich jest tradycja, że się cała rodzina zjeżdża z wielu województw i się spotykają u teściowej. I teraz w dobie koronawirusa nie chcę ryzykować z takimi zgromadzeniami
-
Joana one znikną same, ale mi mama smarowała preparatem Aphtin i żelem Sachol. Sachol jest dla starszych dzieci, Aphtin od roku, ale po konsultacji z lekarzem można wcześniej. Może jest teraz coś i dla takich maluszków, ale ja nie wiem. Dzieckiem byłam już jakiś czas temu. A teraz się wszystko zmienia.
joana lubi tę wiadomość
-
Audrey u nas identycznie od rana 🥺 i tez tak sie zanosi...
No az serce pęka jak sie na to patrzy..
U nas nawet teraz caly czas placze....
Podobno kolki to wieczór 🤷♀️😵Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Dzia Jasmina 😘
Erre licha sprawa... u mnie 01.11 6 rocznica smierci mamy i bije sie z myslami czy jechacna cmentarz...
Leila tez ostatnio smialam sie z moich mądrości w ciąży na temat co bedzie z Adasiem🤣🤣🤣
U nas druga kupa gigant i mam nadzieje, ze troche sie uspokoi...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2020, 14:10
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
U nas mija ból brzuszkowy ale skubaniec nie da się odłożyć. Śpi na mnie jak do odłożę to płacz. Nawet jak nie śpi tylko się rozgląda to kołyska mu nie bardzo pasuje i jak tylko nie czuje mnie obok to aż się zanosi. Boi się biedactwo ze go mama zostawiła czy co ... mam nadzieje ze to kiedyś minie. Ciekawe jak sobie poradzą beze mnie jak pojadę do lekarza... aż się boje bo to taka mała przylepa ze szok
-
Joana tak Ci wspolczuje
bo provujesz wszystkiego zeby pomoc wlasnemu dzidziusiowi
tak, to moze byc od tego antybiotyku! Masakra jak dlugo musi go brac..
Ancys super z wynikami. Mysle,ze i posiew bedzie dobry bo szybko zareagowalas.
Czyli moge sie spodziewac pierwszych usmiechow gdzies za tydzien,gora dwateraz jak ma okres aktywnosci i do niego mowie to tak fajnie polbokiem patrzy na mnie i slucha..ale patrzy jakos wyzej na czolo zamiast w oczy 😅
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
nick nieaktualnyJaśmina wrote:Joana, może ta krostka to afta. One są bardzo bolesne, wiem bo miałam w dzieciństwie i wtedy też nie chciałam jeść i bardzo marudziłam.
Ja kupuję w aptece Gemini podkłady Seni dużą paczkę po 30 sztuk i przecinam na pół. Chyba najtaniej mnie wtedy wynosi.
Chrzest u nas dopiero w przyszłym roku na wiosnę. Bo czekamy na chrzestną, aż dojdzie do siebie po porodzie i może się z tą koroną uspokoi.
Czy możecie coś polecić na ciemieniuszke?
I czy któraś z Was używa chusty, albo nosidełka tuli?
Jaśmina na ciemieniuchę polecam olej ze slodkich migdałów na pol godziny na glowkę i potem wyczesac. Ja mam zestam z Lullalove i tam jest specjalna szczotka z naturalnego włosia. Wypróbowałam na 4 latku moim, bo mu się zrobila taka, że nic nie pomagalo 🙈🙈 a tu pp jednym razie zeszło, bylam w szoku. U malej jeszcze nie probowalam, ale obie rzeczy wykorzystuję, olej do kąpieli i do smarowania paszek albo fałdek pod szyjką jak sie zaczerwienią, a szczotkę do czesania malej i do takiego delikatnego masazu główki.
Ja mam tulę, uzywalam z synkiem i z młodą tez na pewno sprobuję. Tula jest swietna, tylko najbezpieczniej uzywac jej jak dziecko samodzielnie siada. Moj syn byl w niej noszony jakos po 4 mcu w specjalnej wkładce od nich, nie każdy poleca ta wkladkę, ale jak dziecko jest stabilne i wysokie to jest chyba ok. Trzeba poczytac, bo już nie pamiętam, od kiedy dokładnie można tą wkladkę, ale pewnie my nie szybciej zaczniemy niz po 4 mcu.
Z chustą mozna od razu, ale ja nie mam doświadczenia.Jaśmina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny jakie macie, albo planujecie zakupić spiworki do wozka?
Pogoda coraz gorsza i tak się zastanawiam. Z synkiem mialam kombinezon zimowy, ale teraz widzę, że tw spiworki są chyba duzo praktyczniejsze, bo wklada sie dziecko i można fajnie opatulic, a w kombinezon to znowu męczenie się, żeby trafic z rączkami, nozkami 😂 -
Ja mam czasem wrażenie że mała na mnieoatrzy no ale to raczej zbieg okoliczności. 😅
Uśmiecha się ale to raczej w ogóle niekontrolowanie, czekam na ten pierwszy, świadomy, do mnie 🥰
W ogóle mąż mnie wkurzył wczoraj, mam ochotę zamknąć dom i niech nocuje gdzie chce 🤬 od piątku proszę to o umycie podłogi bo zawsze on to robi. W piątek nie umył, w sobotę z racji tego szpitala też nie umył, wczoraj mu 10 razy mówiłam, mała w ciągu dnia spała więc spokojnie mógł to zrobić ale leżał i spał na kanapie a ja robiłam obiad i prasowanie w tym czasie. No kurwa no. Wieczorem do usypiania mała płakała przez brzuch, 2h ja nosiłam, mówię do niego że może zostać że mną i poczekać aż uśnie, na co on że co ma tutaj robić, stać i patrzeć? 🤬 nie no kurwa, może wziąć ja ode mnie choć na chwilę bo ręce mi odpadają. Ale nie, poszedł na dół pudło oglądać. Po dwóch godzinach zeszłym na dół a ta pieprzona podłoga dalej brudna. A ON MÓWI MI ZE ZMECZONY JEST. ON. JEST. ZMECZONY. czaicie to? No chuj mnie jasny strzelił i się wydarlam na niego, że ma obiad zrobiony, pranie zrobiony, łazienki posprzątane, dziecko uspane i ma czelność powiedzieć że jest kurde zmęczony. A poprosiłam go o jedną rzecz. 🤬 aha, poprosiłam też o naprawienie kółka od wózka. Też tego nie zrobił. " będę Ci pomagał " powiadał.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2020, 14:45
-
Kupiłam śpiworek od kobiety z fb, nazywa się lil ana. Dopiero w tym tygodniu dostanę to. Nawet nie wiem czy się przyda bo mało soacerujemy bo moje dziecko nie lubi się z wózkiem, chyba ze akurat śpi 🙈 tak to nie ma szans że ja włoże a ona siedzi w nim cicho. Może jak zacznie kontaktować i coś tam zawiesze, zobaczymy.
-
Widzę że bóle brzuszka i nerwowe płaczę w zasadzie u każdego wrześniowego malucha u nas też niestety. Aż robi dochodzenie żywieniowe co jem i robię nie tak mam ochotę ugryźć go w dupe... Bo ja ledwo jem cokolwiek i wciąż jestem głodna
Miałam dziś mocne starcie z córką nieźle mnei utlukla i udenerwowala aż mi krew poszła mimo że od 1.5 tyg nie mam plamień
Wciąż nie mam maty edukacyjnej ani karuzeli to trudno mała zająć
Mam łezaczek ale ona nie chce w nim lezec
Maz ledwo daje rade z opieka nad domem... Zakislo mu pranie chleb zapomniał kupić a podłogi się kleją. Mała wciąż placze więc ja karmie lub próbuje karmić i noszę
Misiek jutro wraca do pracy to będzie weaolo
Bo starsza córka w domu bo ma katar -
Aina, mata ani karuzela na tym etapie jeszcze nic nie da i nie zajmie dziecka.
Pamiętam jak mówiłaś że mąż chce 4 dziecko, teraz widzisz jakie konto masz z 3 a co dopiero 4. Ja bym nie ogarnęła.
Ja o dziwo jem wszystko, nie przyprawia ostro i nie jem alergenów. No ale ja więcej podaje butli niż piersi. Zresztą i dzieci kp i mm mają problemy brzuszkowe i kolki. Aina, jedz bo jak nie będziesz jadła to też to mleko nie będzie jakie ma być. -
Audrey mąż nagle dostrzega jak trudno jest z naszą średnia córka
Pranie
Dziewczyny w młode z wielkimi domami pewnie macie susRki bębnowe
Napiszcie proszę czy
Taka suszarka musi być bardzo droga,? Czym się sugerować to moje marzenie od lat ale nigdy nie było budżetu teraz też nie ale sytuacja jest napięta w łazience więc może byśmy wzięli na raty
Tak mąż chciał 4 i ja również ale chyba już 4cc nikt by nie zrobił zobaczymy za rok
Na razie z córa jest mega problemów wiedziałam że nie będzie lekko ale jest faktycznie ciężko
Przed porodem miałam marzenie by do świąt było dobrze i wciąż mam nadzieję że do świąt wszystko się dotrze
Czekam jak mąż wróci do pracy bo on chyba nie świadomie za dużo jej pozwala albo przymyka oko by przetrwac