X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 14 października 2020, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAP to ze sam nie usnie to jedno , ale odłożony tez prawie nie śpi. Przed chwila turbo drzemka dosłownie 13 min w tuliku ze smokiem i szumem. Wzięłam go na ręce ululalam jeszcze raz i zobaczymy co z tego będzie. Jak już mi plecy i ręce wysiadają to siadam biorę Jaśka na uda i kładę na nim dziecko i bujam ile wlezie a usnie, No i często wtedy śpi dość długo czyli aż godzinę, ale jak odłożę to w momencie się budzi. Dobrze ze dokupilam kolka do łóżeczka to można nim trochę pobujać... dopóki się te kółka będą jeździć bo jest z nimi coraz gorzej , chyba nikt nie przewidział takiego zastosowania tych kółek 😅 mamy kołyskę ale ona już w ogóle parzy ... odłożę go to w sekundzie jest ryk totalny

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 14 października 2020, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda u nas w dzień jest dosyć podobnie. Tzn. jak Amela się obudzi, da się ją uspac ponownie, ale trzeba lulac. Dlatego często w dzień śpi w wózku. Podejdę, wsadzę smoka, bujne kilka razy i śpi dalej. No chyba, że śpi na rękach albo na mnie, wtedy się nie wybudza. W nocy za to śpi.. jakby wiedziała, że to jest już to nocne spanie i nie wolno się budzić teraz 😅 Staram się nie bujać tym wózkiem, żeby nie wywaliło amortyzatorów i nie skrzypial.. tylko jeżdżę w te i z powrotem. U mnie się sprawdziło 👍 Działa jeszcze opcja, jeśli mała usnie na łóżku to kładę się razem z nią - czuje bliskość i śpi, wczoraj tak przespaliśmy prawie 3 godziny bez przebudzeń. Jeśli usnie po karmieniu, zaraz się budzi gdy tylko odejdę.. 😅

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 14 października 2020, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy u którejś są problemy z brzuszkiem, a brzuszek miekki? Bo ja już głupieje, nie wiem, co dolega Michasiowi. On albo śpi, albo płacze. A jak płacze, to wierzga nogami i rękami, ryk taki, że aż się zanosi.i ma takie strasznie nerwowe ruchy przy tym. On jeszcze nigdy od urodzenia nie leżał spokojnie :( płacze dosłownie zawsze. A brzuszek miekki, daje mu delicol, biogaie, espumisan, robię masaże. I nic.poprawy żadnej.

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • Jaśmina Autorytet

Wysłany: 14 października 2020, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda u mnie bywa tak samo. Juleczek najchętniej zasypia na mnie, dzisiaj spał tak dwie godziny, albo kładę sobie poduszkę do karmienia, żeby było mi wygodniej i śpi na moim ramieniu. Lubi też spać wtulony w męża. Te nasze dzieci są malutkie, potrzebują naszej bliskości, bo my jesteśmy dla nich całym światem. Ja u wielbiam te chwile i celebruję je z prawdziwą przyjemnością, bo wiem że one wkrótce miną.

• Audrey Autorytet

Wysłany: 14 października 2020, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia, u mnie brzuch miękki, bąki są ale nie ma kupy i myślę że to i tak brzuszek. Macha rękami jak szalona.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 14 października 2020, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey, mm powinno się podawać nie częściej, niz co 2,5 H, jeżeli częściej jest podawany, może bolec brzuszek. I jeżeli mala nie robi kupki, to może źle dobrane mm? Jakie jej dajesz? U nas też kupy brak :/ Dawalam młodemu bebiko, ale chyba bóle brzuszkowe od tego bebiko, pediatra kazała przejść na bebiko komfort na kolki i zaparcia. Od dzisiaj przechodzę, zobaczymy...

Audrey lubi tę wiadomość

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 14 października 2020, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem ze słodko się śpi z maleństwem i tez uwielbiam z nim spać, ale tez trzeba jeść i załatwiać potrzeby fizjologiczne. Muszę go próbować uśpić w wózku to może sobie chociaż tv oglądne w tym czasie. Uwaga mamy rekord od 14.35 Julus jeszcze śpi. Oczywiście z jekami małymi ale śpi :) tulik chyba jednak daje rade

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 14 października 2020, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtusia wrote:
    Audrey, mm powinno się podawać nie częściej, niz co 2,5 H, jeżeli częściej jest podawany, może bolec brzuszek. I jeżeli mala nie robi kupki, to może źle dobrane mm? Jakie jej dajesz? U nas też kupy brak :/ Dawalam młodemu bebiko, ale chyba bóle brzuszkowe od tego bebiko, pediatra kazała przejść na bebiko komfort na kolki i zaparcia. Od dzisiaj przechodzę, zobaczymy...

Dostaje bebilon advance od samego początku. Problem z kupa od niecałego tygodnia. Kurde, to co ja ma zrobić jak ona po 40min jest głodna? 😩 przecież nie będę woda przepajać. Nie zawsze no ale czasami jest sytuacja że ona jest szybciej głodna. W nocy np nie mam tego problemu.
    Bratanek pił Comfort, ogólnie ok było, ale kupy po nim też nie było codziennie i była zielone przez żelazo w środku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2020, 15:37

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 14 października 2020, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey a przystawiasz jeszcze Agatke do cyca czy już mniej? Może jej brakuje cycka, tej bliskości i ciumkania.. 🤷

Lubię usypianie w wózku, bo w tym czasie właśnie najczęściej oglądam tv 😅Fakt, że dziecko wtedy się przyzwyczaja i bla bla bla.. ale trudno - będę bujać 😅🤷 To tak samo jak spanie w łóżku, położna powiedziała tylko: jak dobrze Wam się tak śpi, to niech śpi w łóżku. Później ją wywalicie 😅

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Aina Autorytet

Wysłany: 14 października 2020, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katar
    A więc dziewczyny? Psikacie woda i na brzuch? Czy ściągacie aspiratorem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2020, 15:55

• Audrey Autorytet

Wysłany: 14 października 2020, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leila, mleka już mniej, karmię tylko 3x dziennie, 2x w dzień i 1x w nocy. No dziś już w cycku nie miałam bo zjadła z nich rano. Wczoraj spróbowałam też na taka złość dam cycka i pluła nim. To nie jest jak u Was że tryska i w każdym momencie mogę wyskoczyć że stanika 😉😔

No i właśnie czytam o tym dawkowaniu. I tam też pisza ze dziecko samo dozuje sobie porcje, raz zje mniej raz więcej. No i są dzieci które jedzą mniej ale częściejalbo potrzebują przerwy. Naprawdę muszę z położna o tym pogadać. Bo jeśli np zliczyć mililitry w ciągu całego dnia to jest ok.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 14 października 2020, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leila, zazdroszczę usypiania w wózku, moja w nim śpi jak ja do niego podłoże śpiąca. Tak to leżeć nie chce, nawet jak jest bujana, zdecydowanie woli czyjeś ręce szczególnie moje 🤦‍♀️ a muszę ja nauczyć bo kupiłam śpiworek za 300 zł i chce wychodzić na spacery 🙈🙊
    W ogóle jak czasem ona płacze a ja nie mogę jej uspokoić to mam po prostu wrażenie że ona mnie po prostu nie lubi 🤦‍♀️
    Śpi już 3h - rarytas ( nieważne że od 1h na moich rękach bo płakała w wózku i jak wzięłam na ręce to przestała 😉 lubię jak śpi mi w ramionach i patrzeć na nią 🥰). Zjadłam sobie obiad W tym czasie, ogarnęłam w szafie i nawet się kimnęłam 1h 😉 powiem wam że u nas się już kieruje rytm dnia 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2020, 16:07

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 14 października 2020, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaśmina wrote:
    Kroko trzymam kciuki, żeby to nie było nic poważnego.

Jeśli to nie tajemnica i kłopot czy mogłabyś opisać jak sobie organizujesz czas, mam na myśli sprzątanie i gotowanie trójce takich maluszków.

Ja mam ciocię, która przychodzi do nas.
    Ona przychodziła do Łucji najpierw, teraz kiedy Łucja chodzi do przedszkola ale jest Maks ciocia przychodzi nadal i naprawdę bardzo mi pomaga. Ona mi gotuje. W ogóle jest złota kobieta, pranie rozwiesi, poprasuje. Jak córka nie idzie do przedszkola bo ma katar to się nią zajmuje. Prowadzi i odbiera dzieci z przedszkola, albo pilnuje Maksa a ja wtedy po dziewczyny lecę.
    A ja jakieś prasowanie itp. ogarniam kiedy Maks śpi a dziewczyny się bawią, bo one we dwie więc potrafią się sobą zająć. :)

Jaśmina lubi tę wiadomość

• Audrey Autorytet

Wysłany: 14 października 2020, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, fajnie że masz kogoś takiego, bo ogarnąć 3 dzieci to dla mnie magia 👍

Krokodylica lubi tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 14 października 2020, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey, mi tak pediatra mówiła, żeby nie dawać częściej niż 2,5 H. Starsza córka mi tak ciumkala co godzinę po 50 ml. Inna pediatra ja prowadziła i mnie opierdzielila za takie częste podawanie mm. Kazała przez parę dni ja przetrzymywac min 2 h między kamieniami. I tak robiłam. Plakala, mi serce pekalo, ale się nauczyła jeść co 2,5 H. Może teraz jest inne podejście, nie wiem. Moja obecna pediatra ma 70 lat ;)

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 14 października 2020, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtusia wrote:
    Audrey, mi tak pediatra mówiła, żeby nie dawać częściej niż 2,5 H. Starsza córka mi tak ciumkala co godzinę po 50 ml. Inna pediatra ja prowadziła i mnie opierdzielila za takie częste podawanie mm. Kazała przez parę dni ja przetrzymywac min 2 h między kamieniami. I tak robiłam. Plakala, mi serce pekalo, ale się nauczyła jeść co 2,5 H. Może teraz jest inne podejście, nie wiem. Moja obecna pediatra ma 70 lat ;)

Kurde, no ale co ja mam wtedy robić, dac jej płakać? Teraz np spała 3,5h, jest na cycku i dopiero dostanie po nim mm. O ja, kp to dla mnie magia a okazuje się że mm.to czarna dziura 🙈

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 14 października 2020, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey wrote:
    Kroko, fajnie że masz kogoś takiego, bo ogarnąć 3 dzieci to dla mnie magia 👍

To prawda, ciocia mi bardzo pomaga, trójka dzieci była by jeszcze pewnie do ogarnięcia ale ja mam jeszcze firmę i mimo że nie chodzę teraz do pracy to jednak muszę usiąść przy kompie, zrobić przelewy, ogarnąć papiery itp.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 14 października 2020, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey przepajaj, oszukuj wodą albo herbatą.
    Moja położna uważa że przy karmieniu mm trzeba przepajać, bo dziecko będzie bolał brzuszek. Powiedziała że to tak jak by dorosłt jadł cały czas ziemniaki i nie pił.
    Także ja starszą która była tylko na mm przepajałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2020, 16:51

• Audrey Autorytet

Wysłany: 14 października 2020, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko kurczę, bo położna mówiła że jak daje pierś to wody nie. Szwagierką też tylko na mm i wody nie podaje.
    Jezi🤦‍♀️ ile ludzi tyle opini🤬
    Dzięki dziewczyny, wszystko jest dla mnie pomocne i do przedyskutowania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2020, 16:55

Krokodylica lubi tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 14 października 2020, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia u nas brzuch miekki, baki ida a mimo to problemy brzuszkowe.

Aina my po psikaniu kladziemy na brzuch. Jak samo kozy wyjda to nie odciagam. Jak widze koze dalej w dziurce to ja odciagam.

Pogoda rozumiem Cie, bo u nas z nie spaniem w trakcie dnia identycznie. Jedynie poprawa jest, ze lepiej spi w nocy.. znaczy od 2-3 kiedy kinczy sie placz kolkowy.

W piatekmamy bioderka.. nie wiem jak damy rade. Ludze sie, ze zasnie waucie 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2020, 17:12

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
‹‹ 1131 1132 1133 1134 1135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ