!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Joana, nasz zasypia w aucie, ale co z tego jak do badania trzeba wyjąć z fotelika i jest darcie się 🤷♀️
Dzięki za kciuki, niestety badanie nie wyszło i zostaliśmy skierowani na dalszą diagnostykę. Nie wiadomo czy jest jakiś ubytek słuchu,bo badanie było na odpieprz robione, nawet z fotelika nie wyjęłam, czapki nie sciagnelam, nie nakarmiłam, młody się gmerał...
Poza tym samo czekanie w kolejce, mimo że miałam umówiona godzinę, to musiałam stać z ludźmi do rejestracji. Multum ludzi, gorzej niż w autobusie 🥴 Teraz żałuję, że się tam w ogóle pchalam i zaczęłam swirowac, że pewnie załapałam koronę 😳
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2020, 18:50
-
Erre to serio badanie zrobione od czapy 😵a kiedy teraz te kolejne?
Napewno bedziw dobrze, ale tez stresowalabym sie korona..
No u nas wlasnie usnie w foteliku alw samochod sie zatrzymuje to i on aie budzi..
Kolejne jak tu z nim trafic z karmieniem 😵 jeszcze zostane sama. Maz wroci na styk, żeby nas zawiezc.. i jak siebie ogarne.....Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Ja nie mogłam na usg wejść z mężem... to był dramat bo nawet wózkiem wjechać nie można było tylko w samym foteliku. A w tym foteliku ryk aż się bordowy robił wiec musiałam go wziąć na rękę a druga wypisywalam milion papierologii 🤦♀️ Badanie trwało może 30 sekund. Polecam ubrać spodenki a nie żadne pajacyki czy kombinezony bo trzeba ściągnąć tylko dół
-
Dzięki Pogoda za rade ❤
Audrey tez chcialabym tak.. u nas niestety maz ma teraz urlop a od jutra zaczyna nowa prace. Wiec nie dalo rady juz z urlopem..
Choc moze dobrze ze mial teraz urlop na te kolki 🙈 i caly czas sie ludze, ze dzis w nocy bedzie juz spokoj.. i to samo bedzie lepiej juz jutro. Szczerze to umieram ze strachu jak ja dam rade sama 😔
Erre to trochę dlugo do tego badania..Adaś
-
Eree jak mlody byl niespokojny i buzia rusaal to basanie moglo nie wyjsc. Ja tak z Szymim mialamnw szpitalu. Pielegniarka przyszla potem na drugi dzien i musial byc najedzony. Oby i u Was tak bylo.
Pare stron temu pisalyscie o ciemieniusze. I cos bylo o oleju ze slodkich migdalow(swoja droga gdzie to kupic?) Zeby natluszczac, potem czapeczka ale jak to potem usunac? Paznokciami nie chce bo to delikatna skora u niemowlaczka takiego. A jak nie olej z migdalow to co? Bo Szymiemu sie zaczynaSzymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
PAP ja kupiłam olej ze słodkich migdałów jeszcze w ciąży na Allegro 1l za chyba 40 zł. Smaruje nim Juleczka i ma super skore
co do ciemieniuszki nie doradzę bo nie mam doswiadczenia
-
Joana, u nas mąż już drugi tydzień w pracy ale na bioderka powiedziałam że musi wziąć wolne i z nami jechać bo do miasta 25km fotelik z tylu więc jak się rozpłacze to nie ogarnę.
Pogoda, ten olej nie uczula? Julek nie jest po nim tłusty?
2h usypiania dziecka, histeryczny ryk za mną. Przyszedł mąż z fuchy i uspał. Zajebista matka ze mnie, nic tylko Nobla mi dać 👍 także idę spać, może jutro moje dziecko będzie mnie lubić choć trochę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2020, 21:55
-
nick nieaktualnyAudrey, pewnie masz juz dosc złotych rad o karmieniu
ale mi np. polozna i pediatra mowily dzisiaj, ze mam nie karmic częściej niż co 1,5 -2 h. Bo dzieci mają malutkie brzuszki i nie potrzebują tyle jesc, a jak ja jej dam częściej to boli ja brzuszek, ulewa wiecej i tak się to zapętla.
Tosia czesto budzi się np. po godzinie i wyraźnie widzę, że chce piers. Od razu jest placz, staram się przeciagnąc ja trochę, przewijam, noszę, próbuję ze smoczkiem. I jest trochę lepiej z ulewaniem.
Ale sama nie wiem, bo co ma się takie zachowanie do teorii KP, ze karmi się na żądanie itp. Może to jak dzieci nie maja problemow z ulewaniem i brzuszkowych? Sama nie wiem. -
nick nieaktualnyPap, ja kupilam olej ze slodkich migdalow z Lullalove razem ze szczotką dla dzieci z naturalnego włosia i tą szczotką pozniej wszystko ładnie wyczesałam. Ona tez jest super do masażu takiego delikatnego główki, buzki
Ale normalna szczotką pewnie tez wyczeszesz. -
Audrey nie widzę zeby uczulał. Jest chwile tłusty jak to po olejku ale się ładnie wchłania. Ja tez się często smaruje ale na wilgotna skore
-
Dzieki za namiary na olej. Trzeba wyprobowac
Dziewczyny! Joanna Mroz z yt wrzucils filmik na nasze problemy z brzuszksmi! Pokazala tez masaz. Ja jutro wyprobuje-moze na baczki i kupke zadziala(moje dziecko robilo kupke ostatni raz wczoraj rano)
https://youtu.be/HF8qsOO3LugSzymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Nie było mnie kilka dni bo przechodzimy kryzys z karmieniem. Mała ładnie pila z piersi a teraz nagle odwala akcje że pije tonco jest rzadkie ( ok 2-3min) po czym zaczyna mruczeć , ciągnąć za pierś wypluwa ja, za chwilę znowu bierze do buzi ale nie ssie jak powinna tylko widać że ma nerwa , daje jej zaraz druga pierś to robi zupełnie to samo i na końcu jest krzyk pisk. Nie wiem czy mam za malo pokarmu czy woli butelkę ale to myślę że od razu by piersi nie chciała w nie po chwili. Próbowałam już podawać jej pokarm łyżeczkę i kubeczkiem ale bez skutku.jedynie z butelki wypije . Sama nie wiem co robić bo bardzo chce karmić , myślę że nawet za bardzo
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
Dave a przypomnij dlaczego u Ciebie jest też butelka? Dokarmiacie się czy odciągasz? Jak u Was z kupkami? Mogą być słynne problemy z brzuszkiem..
moja Amelka tak robi właśnie jak ciśnie bąki, a czasami musi bardzo wysilać.. Możesz też spróbować odbić ją po tych kilku minutach ssania i zaproponować znowu, ewentualnie zmienić pozycje karmienia. Myśli ,,mam za mało pokarmu" wywal na sam koniec głowy
Erre no to nieźle małego zbadali..ktoś tam chyba miał zły dzień, albo mu się do domu spieszyło. Badanie na bank nie miarodajne..
My na bioderka za 2 tyg i też się obawiam, bo jedyna podróż autem Amelci, to ta ze szpitalaBędziemy mieć jakieś 20 min drogi w jedną strone..
Za tydzien z kolei mamy szczepienia i już za przeproszeniem sram ze strachu.. boje sie bólu małej, że będzie płakać, skutków ubocznych, gorączki, powikłań.. no wszystkiego!Przed szczepieniami będziemy robić małej morfologie, żeby upewnić się, że jest ok i może to mnie troche uspokoi..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2020, 23:30
-
U nas ja sama autem nie jeżdżę narazie, więc i tak musi z nami jechac. U nas to 15-20 km w jedna stronę. Na szczescie zdazy wrocic,.wsadzamy malego i jazda..
Leila pociesze Cie,, ze większość dzieci lubi jazde autem 😊 jest szum i bujanie, wiec dla nich super. U nas jest wrzask jak wkladamy go w w fotelik a tylko auto rusza i dziecko spi.
Pap ja slyszalam, ze zwykla oliwka tez jest super plus wyczesac. Ja mam kupiona jakas specjalna szczotke ale u nas narazie nie ma.
I dziękiza filmik, rano obejrze 😘
Audrey nie mow nawet, ze mala Cie nie lubi 😘 u nas bylo ostatnio identycznie jak maz pojechal na pilke. Wrocil i uspil w sekunde. Dzieci zwyczajnie czuja nasz stres a tato wrocil zresetowany na placz. I sie udalo 😊
Wiem, ze latwo nowic ale tamtego wieczora maly usnal u meza a ja siedzialam i plakalam, ze mnie nie lubi...
Przeszlo zmeczeniw to i przeszly glupie pomysly ❤
Co wiecej... jak robie jak Natalii. Z tym przeciąganiem do 2 h minimum. Czasem sie uda a czasem nie.
Dave u nas tez bylo tak kilka dni. Wyczytalam, ze to skok rozwojowy. Przeszlo maks po tygodniu samo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2020, 00:59
Adaś
-
Dave u mnie to samo ale nie przy każdym karmieniu ... próbuje odbijać ale nie zawsze wychodzi. Liczę na to ze skok rozwojowy. Już się naczytałam ze to może być refluks 🤦♀️ Pierwszy raz wyszłam bez dziecka na badania krwi. Ciekawe jak tatuś sobie poradzi. Przed wyjściem na szczęście zrobił kupsko ale z karmieniem kiepsko bo się wyrywał. Ale bąki szły w trakcie wiec pewnie dlatego się złościł. Zastanawiam się czy nie znaleźć jakiegoś super pediatry prywatnie zeby go przebadał na wszystkie strony, usg itd bo nie daje mi spokoju ze on tak malo śpi. Nawet jak usnie to rzuca się, kręci, charczy czasem
-
Pogoda u nas bylo tak samo... dopiero jakos jak zaczal 6 tydzien czy w jego trakcie zaczal przesypiac noce po 2,5 czy 3 h. Czasem w tuliku jedna drzemka 4 h. A w dzien nadal sa drzemki 1,5 do 2h. Ale wczesniej byly krotsze znacznie. Wtedy tez chcial i rzadziej jesc i przestal mi tak wisiec na cycu.
I mialam to samo z tym rzucaniem, to go bardzo wybudzalo u nas. To niestety nie minelo, ale ciut w nocy pomaga dawanie smoczka. Jak sie rzuca to podaje,on sie uspokaja. Gorze, ze na poczatku jak mu wypadl to sie znow przebudzal.. i tak nieraz co 10 min. Wiec on spal a ja nadal nie 🤷♀️ teraz jest lepiej..
Dzis byla w miare spokojna noc. Drzemki 3, 2 i 3 h. Nawet nie bylo boli brzuszka. Od wczoraj dajemy biogaie, moze pomaga?
Pogoda lubi tę wiadomość
Adaś
-
Joana dzięki, to pocieszające
oby tak było ze pospi troche wiecej
joana lubi tę wiadomość