!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny 😘
Nie pamiętam kiedy pisałam dokładnie co u nas (te wszystkie dni mi się zlewają w jedną całość) 🙈 U nas od weekendu tylko jeden dzień był spokojny, tak to młoda dalej walczy z brzuszkiem, albo chce być przy cycu 24/7. Zabieram bo widzę, że nie je, to jest Wielka awantura, lulam, noszę...źle, tylko cyc. A wczoraj to już było apogeum. Już się zastanawiam czy nie zamówić tych smoczków BIBS, bo te dostępne w drogeriach wypróbowałam i każdy jest be. A serio nie mam nic do kp jednak tyle mleka marnuje bo się wkurza i wypływa (bo już pisałam chce bez mleka pociumkać) a i bycie żywym smoczkiem mega komplikuje sprawę. Bo najpierw się wścieka że mleko jest, a później wkurza bo nie leci i trzeba czekać na dostawę. Już mi się wczoraj chciało ryczeć na wieczór. Młodej też pojawiaja pierwsze łezki, akurat przy tej jej histerii zauważyłam,że zbierają się w kącikach oczu.
Z pozytywów, to wchłonął się nam krwiaczek na głowie (też nie pamiętam czy wam o tym pisałam, że przez poród miała wielka gule na głowie, bo źle wstawiała się w kanał).
Ja jeszcze nie umówiłam się na wizytę do gina, muszę poczekać jak się wyklaruje w pracy męża. W przyszłym tygodniu zostaje na 3 dni sama z dzieciakami, bo ma jakieś zajęcia dobowe w pracy. Ale jak już pójdę na wizytę to pewnie wezmę tabletki antykoncepcyjne. Ostatnio mi się śniło, że zaszłam w 3 ciążę 🤣 Chyba będziemy białym małżeństwem jak jeszcze parę razy mnie taki sen nawiedzi 🤣🙈
Ja już wróciłam do swoich ciuchów, brzuch trochę odstaje i na wadze plus 8 zostało 🙈 Ale wszyscy mówią że nie widać, żebym miała dodatkowe kg tylko w końcu wyglądam normalnie (wcześniej to każdy myślał że ja się głoszę i dlatego mam 48-50 kg, a ja po prostu już tak mam i mimo że jem normalnie tego nie widać). Tak czy siak pewnie jak młoda podrośnie znowu zrzucę, bo wróci bieganie w tę i wewte xD Albo nastąpi to szybciej bo będę biegać od jednego do drugiego xD
-
Co do antykoncepcji to juz mam to z glowy - przy okazji cc mi tam zankneli co trzeba. I powiem wam ze czuje sie z tym super. Nie musze tracic kasy i zdrowia juz na tabletki, gumki czy spirale ani sie stresowac czy przypadkiem nie wpadlam. Plan rozmnazania uwazam ze wykonalam z nawiazka😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2020, 12:56
AHope, Chmurka lubią tę wiadomość
-
Erre, u mnie też taka skóra, taki flak, dętka, opona i inne epitety 🤣
Chmurka, też nie mogę wejść w bluzę, koszule rozpinaną, sukienkę- masakra, większość garderoby do wymiany. Wydam kupę kasy na zakupach bo i spodnie, kurtka zimowa, jesienna, kozaki, botki, koszulki bo wszystkie mam do wyrzucenia po ciąży, przydałaby się kiecka itp 🤦♀️🤑 ale się doczekać Nie mogę #matkanawychodnym. Już teściowej dzisiaj mówiłam czy nie zostanie z małą za 3 tyg na popołudnie 👍 -
Audrey wrote:Kotka, dzieci za info odnośnie tej 5 godziny że wątroba pracuje. Już wiem czemu najbardziej stęka o tej godzinie.
Dołączam się do podziękowańu nas tez tak jest
-
Dziewczyny jak długo krwawilyscie po naturalnym porodzie? U nas we wtorek minęły 3 tygodnie a ja dalej krwawie raz mnie raz więcej ale jednak. Lekarka kazała jeszcze tydzień poczekać a położna z kolei mówi że powinno się po 2 tygodniach skończyć i trochę się zaczynam martwić
-
Nadzieja wrote:Dziewczyny jak długo krwawilyscie po naturalnym porodzie? U nas we wtorek minęły 3 tygodnie a ja dalej krwawie raz mnie raz więcej ale jednak. Lekarka kazała jeszcze tydzień poczekać a położna z kolei mówi że powinno się po 2 tygodniach skończyć i trochę się zaczynam martwić
Ja jeszcze tydzień temu krwawiłam ale w bardzo małych ilościach. Dzwoniłam do położnej mówiła ze tak może być. Teraz już tylko lekko pozbawiony sluz -
Amelka ostatnio nauczyła się tak robić.. 🙄 to jest pozycja na boku i tak jakby przekręca głowę i wlepia buźkę w poduszkę. Najczęściej jest to objaw złości, min. robi tak przez sen. Na początku myślałam, że szuka cyca. Ale robi tak niezależnie od tego czy jest głodna czy nie 🤷
Ja do gina we wtorek na wizytę popołogową 👍 jeśli chodzi o antykoncepcję, ja się nie zdecyduje 😅 Będziemy po prostu uważać, najgorzej ten okres zanim przyjdzie pierwsza miesiączka, bo nie znam dni cyklu.. 🤷 liczę na niepłodność przez pierwszy rok 😂 -
Leeila a ona tak robi krecac glową? Moj tak robi ale nie to,ze sie ustawia w tskiej pozycji i spi. Bala bym sie uduszenia. Oj co do uwazania to Leeila zebys sie nie zdziwila za 9miesiecy
z tskiego uwazania biora sie dzieci z jednego roku 🤣
Co do zmiany ciala to powiem tak-samo juz nie zejdzie. Jeszcze przy kp jest szansa,ze sie bedzie chudlo ale generalnie co mialo spasc to juz Wam spadlo. Teraz trzeba po prortu wziac sie sa siebie jesli sie chce wrocic do stanu z przed ciazy. Ja dziekuje tej wstretnej cukrzycy ciazowej bo mnie uratowala i wazy tyle co przed a nawet mam mniejszy brzuch troche. Ciuchy swoje zakladam, nie potrzebuje wiekszego rozmiaru(oprocz stanikow 😅). Brzuch mam obwisly i tez taka skore jak u staruszki jak siedze. Rozstepow okazalo sie,ze ta ciaza mi nie zrobila. Brzuxh wygladal na koncu ciazy jak w rozstepach ale to chybs te stare z 1ciazy tak sie naciagnely bo teraz mam normalny i tylko te stare biale sa.
Co do 5rano i brzuszka to nie wiedzialam a u nas tez wtedy najwieksze stekanie!AHope lubi tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Cześć dziewczyny, ja odwołałam dzisiaj imprezę chrzcinową w knajpie, jedynie ochrzcimy Maksa w kościele i wracamy do domu.
Moja Łucja jest chora, ma gorączkę, katar i kaszel. Moja mama smarka i kaszle, teściowa to samo. Jeszcze się okazało że brat z bratową nie przyjdą bo w sobotę mieli kontakt z osobą chorą na koronę i nie chcą nam czegoś zwlec. Także impreza odwołana, zaprosiłam jedynie chrzestną i chrzestnego po kościele do nas do domu, będzie tort, zamówimy pizzę, posiedzimy i pogadamy. Takich chrzcin jeszcze nie robiłam ani nie widziałam nigdzie.
Z Łucją mam jutro wizytę u lekarza ale dzisiaj co się nawkurzałam z tą przychodnią to nawet nie mówię. Co się dzieje w tym kraju to jest niepojęte. -
Audrey, co do chudnięcia - to u mnie waga stanęła po ok. 2 tygodniach i dalej nic nie chciało lecieć. A tu nagle od tygodnia znów coś ruszyło, a wcale moja aktywność się nie zmieniła, jem też cały czas podobnie, więc wychodzi na to, że mogą być takie przestoje. Ja też się czuję nieatrakcyjna, nawet nie próbowałam jeszcze ubierać moich ciuchów sprzed ciąży - ciągle chodzę w ciążowych
Wizyta popołogowa już za mną. I niestety nie do końca wszystko jest ok. Coś mi się źle zagoiło wewnątrz po nacięciu i zostało coś czego nie powinno być. Na razie gin mi trochę przy tym pogmerała i nałożyła jakiś preparat. Kontrola za miesiąc i jeśli się to nie poprawi to będzie trzeba to wycinać. Mam nadzieję, że się obejdzie bez tego.
Usg bioderek też już za nami. U nas sam mąż jeździł z synkiem. Jest ok, tylko zalecił żeby często łaskotać go w lewą stópkę, żeby więcej ruchów wykonywał tą nóżką.
A w ogóle dziewczyny wasze dzieci też mają takie kilkusekundowe drgania nóżek? Nie przypominam sobie, żeby córka coś takiego miała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2020, 16:06
-
nick nieaktualnyKroko szkoda, ze tak wyszło z chrzcinami, teraz to chyba nic nie wiadomo i nic nie mozna spokojnie zaplanować
oby corka szybko wyzdrowiała!
Co do wagi, to u mnie tez stanęła, ale ciągle mam problem z opuchniętych palcami, bo nie wchodzą mi pierścionki i obraczkaKtos jeszcze tak ma? Juz sie zaczelam martwic, ze tak mi zostanie i będę musiala poszerzać
w sobotę minie miesiąc od porodu
-
Kroko, szkoda że tak wyszło z chrzcinami. Ja chciałam na początku grudnia a teraz też sama już nie wiem 😩
Natalii, mi też nie wchodzi obrączka, zatrzymuje się na kosci i nie chce przejść, jakby mi kość urosła 🤬
Leila, Amela prowadzi życie na krawędzi 🤣 a tak serio to uważaj bo bardzo to niebezpieczne choć pewnie nie muszę Ci o tym mówić. Agata też z łatwością obraca główką, przekręcić się z boku na wznak ale takich cyrków na szczęście nie odwala bo bym na zawał chyba padła 🤦♀️
A my się dzisiaj ślicznie uśmiechamy 😍 -
Ona tak nie śpi.. 😂 ludzie, dzięki Bogu! 😂 To jest takie siłowanie, jakby chciała się obrocic na brzuch. Robi tak kilka razy, przy tym stęka i śpi dalej.. 🤷 jak nie śpi, to też odwala takie ,,ćwiczenia" 😅
Takie ,,uważanie" dało nam jedno dziecko w ciągu 11 lat bycia razem, w ciągu kolejnych 11 - również liczę na jedno 😂 a tak serio, wiem z czym to się wiąże. Jeśli by tak miało być, może taka antykoncepcja przybliży mnie do chęci posiadania kolejnego dziecka. Ale teraz już rodzi mąż 😂
Kroko szkoda.. mi też jest szkoda, że te chrzciny nie będą takie jak mają być, ale co zrobić.. 🤷
Ja też po scisnieciu skóry mam zmarszczki jak stara baba 😂 i nie łudzę się, że zejdzie samo.. niestety. Chciałabym coś poćwiczyć, jakieś ,,dywanówki" ale jeszcze się boje. -
Jeju ale ten mój Julus coraz mocniej płacze
to niespanie pewnie z brzuszka jednak ... dopiero jak zrobi kupkę to jest spokój dopóki go kolejna nie zacznie atakować. Jutro mamy teleporade bo muszę się dowiedzieć czy coś robię nie tak czy jest jakis lepszy sposób zeby mu ulżyć
-
Aina wrote:Dave miałam tak przez 3 dni
Po takich dniach szarpaniny wzięłam przeszłam na karminie na leżąco i tankowanie wzmorzone w nocy
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
Leeila26 wrote:Dave a przypomnij dlaczego u Ciebie jest też butelka? Dokarmiacie się czy odciągasz? Jak u Was z kupkami? Mogą być słynne problemy z brzuszkiem..
moja Amelka tak robi właśnie jak ciśnie bąki, a czasami musi bardzo wysilać.. Możesz też spróbować odbić ją po tych kilku minutach ssania i zaproponować znowu, ewentualnie zmienić pozycje karmienia. Myśli ,,mam za mało pokarmu" wywal na sam koniec głowy
Erre no to nieźle małego zbadali..ktoś tam chyba miał zły dzień, albo mu się do domu spieszyło. Badanie na bank nie miarodajne..
My na bioderka za 2 tyg i też się obawiam, bo jedyna podróż autem Amelci, to ta ze szpitalaBędziemy mieć jakieś 20 min drogi w jedną strone..
Za tydzien z kolei mamy szczepienia i już za przeproszeniem sram ze strachu.. boje sie bólu małej, że będzie płakać, skutków ubocznych, gorączki, powikłań.. no wszystkiego!Przed szczepieniami będziemy robić małej morfologie, żeby upewnić się, że jest ok i może to mnie troche uspokoi..
Starania od 2013 r
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
21/22.01 krwawienie
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
Walczymy dalej 💪 -
joana wrote:U nas ja sama autem nie jeżdżę narazie, więc i tak musi z nami jechac. U nas to 15-20 km w jedna stronę. Na szczescie zdazy wrocic,.wsadzamy malego i jazda..
Leila pociesze Cie,, ze większość dzieci lubi jazde autem 😊 jest szum i bujanie, wiec dla nich super. U nas jest wrzask jak wkladamy go w w fotelik a tylko auto rusza i dziecko spi.
Pap ja slyszalam, ze zwykla oliwka tez jest super plus wyczesac. Ja mam kupiona jakas specjalna szczotke ale u nas narazie nie ma.
I dziękiza filmik, rano obejrze 😘
Audrey nie mow nawet, ze mala Cie nie lubi 😘 u nas bylo ostatnio identycznie jak maz pojechal na pilke. Wrocil i uspil w sekunde. Dzieci zwyczajnie czuja nasz stres a tato wrocil zresetowany na placz. I sie udalo 😊
Wiem, ze latwo nowic ale tamtego wieczora maly usnal u meza a ja siedzialam i plakalam, ze mnie nie lubi...
Przeszlo zmeczeniw to i przeszly glupie pomysly ❤
Co wiecej... jak robie jak Natalii. Z tym przeciąganiem do 2 h minimum. Czasem sie uda a czasem nie.
Dave u nas tez bylo tak kilka dni. Wyczytalam, ze to skok rozwojowy. Przeszlo maks po tygodniu samo.
Starania od 2013 r
21/22.01 krwawienie
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
Walczymy dalej 💪