!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
pap86 wrote:Dave przeczekaj,dawaj piers i niech zapomni o butelce. A w ogole opowiedz czy i o ile spadla bili po odstawieniu.
Pogoda moj co prawda spi dosc duzo ale jak ma brzuszkowy dzien to wtedy jest tragedia.steka,rzuca sie i ni huhu nie zasnie chyba ze bede nosic.wlasnue od30min bujam w wozku i co przysnie to stekanie go wybudza .
Leeila szczepienie to tylko chwilka placzu. Potem moze byc spiąca i miec stan podgoraczkowy.erre lubi tę wiadomość
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny,
My już po pierwszym szczepieniu (5w1 i Rota), za 2 tyg pneumokoki i za kolejne 2 Rota. Mała dostalamtez skierowanie do przychodni rehabilitacyjnej, bo przez mocny stridor robi jej sie dołek w klatce piersiowej.
Starszy za to sie popsuł i ma wpadki z sikaniem i posikuje, w nocy zasilał łóżko, jutro spróbuje złapać mu siki i dać na badanie.
-
nick nieaktualny
-
A wiecie co jest najgorsze?
Nakarmiłaś dziecko, usypiasz 1h, potem kolejne 30min nosisz żeby usunęła twardo żeby się nie obudziła jak będziesz ja odkładać do łóżeczka. Odkładasz jak saper rozbrajający bombę, udało się. Idziesz na dół, robisz kolację z myślą że spokojnie sobie zjesz wreszcie. Siadasz, zaczynasz posiłek o nagle przeraźliwy krzyk. Lecisz po schodach że skręciłbyś sobie kark, bierzesz Bombę, bujasz, lulasz, proponujesz smoczek, jedzenie, nic nie pomaga. Myślisz sobie o co kurde chodzi. I nagle słyszysz, to on - mega pierd z jeszcze większym kupskiem 💩 dziecko cicho jakby ktoś mu wyjął baterie, patrzy na Ciebie oczami jak 5zl i z wyrazem na twarzy który mówi "na co czekasz, bierz się do roboty i wytrzyj mi dupę plebsie " 🙈
Amen.
Aha, potem nosisz jeszcze 40min żeby znowu zasnęła 👍🤦♀️
Biedne te nasze dzieci, nie wiem czy któraś z Was też tak ma z tą kupą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2020, 22:02
edka85 lubi tę wiadomość
-
Audrey poetycki opis 😎
U mas to z ta kupa wlasnie taki problem,ze jej nie maniby wiem,ze na piersi tak moze byc ale jakos mnie to niepokoi. Kupa byla przedwczoraj rano i dzis w nocy(ta nocna z wielkim bolem brzuszka). Moj starszy to robil bardzo czesto przy kp a ten raz na dobe.. a jak dzis baczki puszczal po espumissnie to takie smierdzace,ze szok. Przybiera ma wadze ladnie wiec ten brak kupek chyba nie jest bardzo grozny ale wolala bym zeby robil wiecej. Masaze pomagaja na baczki a nie na kupke.
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Audrey znam to.. a ja chyba zacznę liczyć ile razy mała mi się wybudzi zanim twardo zaśnie 😂 albo ile razy wkładam smoczek. Śmieje się, że kupię jej taki na obroży i będę zapinać 😂😂 Dzisiaj to już dosłownie odliczam, bo muszę iść na dłuższe posiedzenie do WC.. a mąż już śpi 😅🤷
Jak sobie pomyślę, że jeszcze 2 miesiące i święta to nie wiem gdzie mi zaginął ten rok 🤷 ktoś też tak ma? 😃 Pewnie przez pandemię w tym roku święta nie będą takie same, ale trzeba zrobić wszystko, żeby czuć magię świąt bo to nasze pierwsze święta w trojeczke 😍☺️ W tym roku myślami o świętach wyprzedziłam coca cole 😂AHope, Audrey lubią tę wiadomość
-
Ja przez cały rok sobie włączam świąteczne piosenki kiedy czeka mnie sprzątanie albo dłuższe gotowanie w kuchni 🤣🤣🤣 Jestem jedną z tych osób, która cieszy się jak dziecko, kiedy sklepy wykładają świąteczne ozdoby wcześniej 🤣 A choinkę ubieramy 1 grudnia 🤣 Już się nie mogę doczekać 🤣
ancys85 lubi tę wiadomość
-
Leeila26 wrote:Audrey znam to.. a ja chyba zacznę liczyć ile razy mała mi się wybudzi zanim twardo zaśnie 😂 albo ile razy wkładam smoczek. Śmieje się, że kupię jej taki na obroży i będę zapinać 😂😂 Dzisiaj to już dosłownie odliczam, bo muszę iść na dłuższe posiedzenie do WC.. a mąż już śpi 😅🤷
Jak sobie pomyślę, że jeszcze 2 miesiące i święta to nie wiem gdzie mi zaginął ten rok 🤷 ktoś też tak ma? 😃 Pewnie przez pandemię w tym roku święta nie będą takie same, ale trzeba zrobić wszystko, żeby czuć magię świąt bo to nasze pierwsze święta w trojeczke 😍☺️ W tym roku myślami o świętach wyprzedziłam coca cole 😂juz patrzyliśmy z mężem nad fajnymi strojami żeby kupić dla naszej trójki tylko nie wiemy jeszcze czy po koszulce czy po sweterkach
Was to nadrobić to graniczy z cudem fajnie se rąk się jeszxze odzywacie
My we wtorek mamy kontrole u kardiologa i bioderka już drugie mam nadzieję że będzie dobrze.
Mam problem i boję się nawet o tym myśleć ale zauwazylam za uchem taka kuleczkę jak dotykam i nawet za drugim uchem też wyczuć można chyba to węzły chłonne ma powiekszone nic mi nie gorączkuje ani nie ma kataru. Moja mama mówi żebym się tym w ogóle nie martwiła ale jak sobie pomysle co wyszło u katwie to aż mnie przeraża -
Nie mialam kiedy wczoraj napisac..
Maz pierwszy dzien w nowej pracy a ja z tymi bolami sama. Doslownie od 7 rano maly nie spal prawie a jesli juz to w lozeczku moze 10 min a reszta drzemek na mnie. Juz biedaka nie odkladalam, bo jesli ti byl jego jedyny odpoczynek to trudno. Ale ogólnie malo tego jego snu.. takze Pogoda przybijam piatke 😊 mamy chyba obie takich niespiochow... eh..
Nawet nie mialam kiedy dobrze zjesc, napic sie czy zrobic siku..
A tesciowa przebila siebie. Przychodzi jak maly wyje.. doslownie, bo to ryk na caly dom. Co ona mysli, ze bije te dziecko i sprawdza?? Musliscie, ze pomoc? O to to nie. Sama wczoraj powiedziala do mnie, ze wzielaby go ode mnie ale nie chce bo cos mu zrobi. Matka 4 dzieci 🙈 zwyczajnie po co brac ode mnie placzacego.. zeby rece mi odpoczely? Ale spokojnego na spacer to ostatnio chciala...
Pozniej przyszla jeszcze raz przed powrotem meza czy cos mi porobic..
Jak mnie wkurzyla, bo teraz po 7 h to chcesz pomoc, bo martwisz sie ze synek obiadu nie dostanie?? Ale ze ja zjadlam pol kanapki przez caly dzien to spoko..
Odmowilam i powiedzialam, ze teraz to zaraz mam pomoc meza. To jeszcze stala jak glupia i patrzyla jak uspokajam malego bo akurat dawal koncert...
Aina u nas zapieram odplamiaczem lovely. I do pralki, do prania tez go dodaje. Zawsze puszcza o ile zapiore od razu. Ostatnio dalam do zaprania mezowi, nie zapral tylko wrzucil w kosz. Jak robilam pranie za 2 dni zapralam i do pralki ale juz kupa nie puscila. A body 1 raz zalozone 🙈 u nas prawie dzien w dzien taka kupa choc nosimy 3 juz...
Pap u nas tez rzadko kupa. I to taka megaumeczona. Raz dziennie plus jakies malutkie kleksiki.
Kroko wspolczuje chorob i sprawy z chrzcinami 😘😘😘
Leila tez ostatnio myslalam o seietach juz 😊 ale ja to ze strachu jak beda wygladac, bo tu u meza to normalnie mnostwo ludzi. Choc to bylo za czasow jak my tu nie mieszkalismy, wiec mieli nasz salon. My gosci do nas napewno nie chcemy, wiec zobaczymy co wyjdzie. Zreszta strasznie boje sie takich gosci przy korona..
Domi my placz mamy non stop wiec jestem zshartowama. U nas maly wyje od wyjscia z brzucha. Nawet jak bylam czy to na porodowce czy pediatrycznym to pracownicy wolsli, ze na dlugo zapamietaja te jego placze. Takze nie wiem co to tylko spiacy i jedzacy noworodek.
Ale u nas i szybko doszly problemy z brzuszkiem.
Co do jedzenia to ja zwyczajnie wtedy go przystawialam co chwile. Doslownie. Zeby choc troche ciumkal. Gorzej, ze u nas wtedy podczas tego skoku tez zle zlapal i strasznie znow zmmasakrowal mi sutki 😪 ale po skoku znow bylo dobrze.
A pozniej pogorszyly sie kolki i skok przy tym to pikus... teraz mamy i skok i kolki, wiec jest ciekawie........
Natalii nie powiem jak z palcami, bo u mnie od poczatku kupilam za duza obraczke i musze dac do zmniejszenia. Jedno jest pewne.. puchne, ale ja mialam tendencje i wczesniej.
Waga u mnie juz pisalam, ze spada. Ostatnio dopiero sie zatrzymala. I narazie jest -6 do wagi sprzed ciazy. Czy wygladam dobrze? Nie, czuhe sie strasznie nieatrakcyjna. Brzuch mimo spadku to nadak flak i lekka opona.. a skóra jak u babci na calym ciele.
Raz ze juz pewnie moglabym zaczac cwiczyc czy smarowac sie xzyms ale ja serio nie mam jak. Wczesniej mowilam, ze cos kolo siebie zrobie. Teraz mamy taki okres, ze ciesze sie jak wezme dluzszy prysznic i naloze na spokojnie odzywke na wlosy.
Dwa ze xzuje sie nieatrakcyjna wlasnie przez ten brak na zadbanie o soebie... nawet podstawy regulacja czy henna brwi, paznokcie, ulozyc wlosy, ubrać cos nie w pospiechu.
Mimo to u nas ostatnio byl pierwszy raz po porodzie, bo o dziwo maz sie mna zachwyca, ze rak pieknie wyglada.
Co wiecej chcialam napisac w moim juz za dlugim wpisie... hmm..
A ja juz wizyte popologowa powinnam miec za siba, ale nie mam juz wybrac sie do lekarza.. maz musialby mnie zawiezc bo to 40 km, czyli trzeba zabrac i malego..tam sa kolejki mimo umawiania sie na godziny. I gdzie ma czekac w aucie... z tym jego placzem.
Ale jak juz na nia dotre to napewno biore antykoncepcje. Szczerze nie wiem czy bede chciala 2 dziecko, gdyby nie to to nie psulabym sobie hormonow anty.
Miłego dnia kochane i przepraszam jesli ktirejs nie odpisalam..Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Dzień dobry! Moje dziecko wczoraj po kąpieli przespalo ponad 3h w łóżeczku 😁 yeah 😄 w nocy tak spał nie spał ale nie krzyczał dużo na szczęście. Daje mu 10 kropli espumisanu 40 a delicol odpuściłam bo stwierdziłam ze może to mieszanie mu nie za dobrze robi, sama nie wiem. No i wczoraj w końcu wyszliśmy na spacer bo słoneczko wyszło i tez ładnie przespał, może tlenu mi brakowało. O 4 miał znów akcje z odrzucaniem cycka nie wiem o co chodziło. Później rzygnal dostał czkawki wiec dostał drugiego cyca i poszedł spać. Stękanie standardowo było ale jakby mniejsze niż zwykle. O 11.45 mamy teleporade zobaczymy czy coś mądrego lekarka wymyśli
-
A właśnie... odebrałam wyniki tsh i z niedoczynnosci mam nadczynność... jak zazwyczaj miałam koło 2 Na lekach Tak teraz mam 0,022 🙉 na szczęście lekarka mi odpisała mimo późnej pory i muszę zdecydowanie zmniejszyć dawkę leku plus zrobić jeszcze ft3 i ft4. Może dlatego jestem taka drażliwa, szybko wrzuciłam wagę (zostało mi 2kg) i mam ciagle pełne cycki 🤷🏼♀️ We wtorek mam wizytę, aż się boje co tam mam między nogami. Morfologia tez mi wyszła taka sobie, ale nie ma co się dziwić jak jestem zmęczona.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2020, 08:06
-
Omg, co ja czytam! Dopiero co rodziłyście a już macie @? 🤭4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23) -
Dziewczyny, była temat śpiworków zimowych do wózka. Mówiłam że zamawiam od dziewczyny która sama szyję z fb, wczoraj dostałam i jestem zachwycona 😍 jest gruby, masywny, w środku milutko i cieplutko, kaptur jest odpinany, zamek dwustronny, no bajka. Masa wzorów do wyboru, jeśli któraś zainteresowane to piszcie to podam jak szukać jej na fb bo nie chce niepotrzebnej reklamy robić 😉 na początku planowałam śpiworek z cottonmose ale nie żałuję, cena ta sama a ten mój wydaje mi się lepszy 😅
joana, Chmurka, Pogoda, Krokodylica, Dave87 lubią tę wiadomość